Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#1001 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 December 2014 - 08:05 PM

ok mersi
data viitoare cind ma duc la cumparat de peste incerc sa-l iau sa vedem cum iese

#1002 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 January 2015 - 10:52 PM

Lili, am incercat ceva in seara de ajun dar nu m-a satisfacut, vina mea ca aveam doar faina de porumb nefina si la prajit peste nu merge, vina mamei ca nu's de ce a taiat bucatile prea mici si subtiri si a iesit uscat.
Dar voi persevera :)
In seara asta somon doar presarat cu sare aromata si marar uscat cu dovlecei
Imagine atasata: monthly_01_2015/post-4-14209231516731.jpg

#1003 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 January 2015 - 05:38 PM

Stiuca : ciorba, cu legume la cuptor, si prajita cu mamaliga si mujdei ...yummi

#1004 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 January 2015 - 12:55 PM

Ieri inele de calamari in sos de portocala si ghimbir.Sevite cu orez jasmine.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-9-14219239860626.jpg

Inele trase in tigaie rapid cu ulei de masline, "stinse" cu suc de portocale si razatura de ghimbir proaspat la sfarsit.4- 5 minute si sunt gata!
Combinatia de portocala-ghimbir am "furat-o" de revelion la un restaurant, dar cu midii(cozze arancia zenzero)!

#1005 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 January 2015 - 01:52 PM

Vezi postareaEataly, la 22 January 2015 - 12:55 PM, a spus:

Combinatia de portocala-ghimbir "furat-o" de revelion la un restaurant, dar cu midii(cozze arancia zenzero)!

atunci o s-o-ncerc si eu :D

#1006 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 January 2015 - 05:36 PM

Adriana, eu-s fan ghimbir.Mi-l pun si-n omleta. :D

#1007 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 January 2015 - 06:57 PM

Mie-mi place la nebunie confiat, cel proaspat inca l-am experimentat putin

#1008 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 27 January 2015 - 04:25 AM

Chiftelute de somon.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-257-14223251681124.jpg
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#1009 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 January 2015 - 08:35 AM

Faine, cum le-ai facut?

#1010 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 28 January 2015 - 03:23 AM

Vezi postareaAdriana, la 27 January 2015 - 08:35 AM, a spus:

Faine, cum le-ai facut?


Adriana, pentru chiftelute folosesc de obicei bucatile de somon care imi raman dupa ce portionez un fileu (marginile subtiri si capetele fileului). Bucatile astea le stropesc cu un pic de ulei de masline, le condimentez si le pun in cuptor la 180°C pentru 10 minute apoi le zdrobesc cu furculita.
In compozitia mea de chiftele mai intra :
- ceapa verde calita (cateodata pun si ardei gras sau telina tulpina)
- un cartof fiert in coaja, curatat si zdrobit cu furculita, dar sa ramana bucatele totusi
- o lingura de maioneza
- 1 ou crud
- 1 -2 linguri de pesmet simplu
- verdeata (marar, patrunjel)
- sare si piper.
Las amestecul sa stea vreo ora in frigider (daca am timp :floare: ) apoi prajesc chiftelutele in putin ulei.
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#1011 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 January 2015 - 08:49 AM

Mersi frumos, o sa le incerc. Ca de obicei iau doar felii de somon si le fac asa simple la cuptor.

#1012 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 29 January 2015 - 09:58 PM

in seara asta ceva simplu si rapid:

somon doar sarat cu sare marina si trufe servit alaturi de romanesco si sos de kiwi si wasabi

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-479-14225615071389.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#1013 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 January 2015 - 10:10 PM

Vezi postareaIoana, la 29 January 2015 - 09:58 PM, a spus:

sos de kiwi si wasabi

interesant, kiwi ii ia din tarie lui wasabi?

#1014 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 29 January 2015 - 10:21 PM

Vezi postareaAdriana, la 29 January 2015 - 10:10 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 29 January 2015 - 09:58 PM, a spus:

sos de kiwi si wasabi

interesant, kiwi ii ia din tarie lui wasabi?


depinde cat il dozezi,eu la 3 kiwi am pus o lingurita de pasta, daca rei mai iute pui mai mult.mie-mi place f mult cu somon
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#1015 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 January 2015 - 10:27 PM

Ai o multime de idei interesante, wasabi cre ca l-am aruncat cind l-am cumparat ca era exagerat de iute pentru noi.
In schimb somon asa fac mai mereu doar ca n-am idei de a servi impreuna sosuri dintr-astea.

#1016 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 30 January 2015 - 05:06 AM

Vezi postareaIoana, la 29 January 2015 - 09:58 PM, a spus:

in seara asta ceva simplu si rapid:

somon doar sarat cu sare marina si trufe servit alaturi de romanesco si sos de kiwi si wasabi



Ioana, arata foarte bine somonul.L-ai facut in tigaie sau la cuptor?
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#1017 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 30 January 2015 - 12:13 PM

Vezi postareaAdriana, la 29 January 2015 - 10:27 PM, a spus:

Ai o multime de idei interesante, wasabi cre ca l-am aruncat cind l-am cumparat ca era exagerat de iute pentru noi.
In schimb somon asa fac mai mereu doar ca n-am idei de a servi impreuna sosuri dintr-astea.


mie-mi place wasabi, am o crema care o pun si in supa :)

Vezi postareaRia, la 30 January 2015 - 05:06 AM, a spus:



Ioana, arata foarte bine somonul.L-ai facut in tigaie sau la cuptor?


in tigaie e facut :-*
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#1018 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 07 February 2015 - 05:33 PM

Vezi postareaIoana, la 30 January 2015 - 12:13 PM, a spus:


in tigaie e facut :hug:


Merci Ioana :-*
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#1019 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 09 February 2015 - 12:27 PM

am promis saptamana trecuta pe la han ca pun poza, dar numai azi le-am descarcat

rulouri de peste (cernia, nu am gasit traducere in romana) cu crema/sos de dovleac
Imagine atasata: monthly_02_2015/post-142-14234776066646.jpg
fiica dacilor

#1020 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 February 2015 - 11:22 PM

M-am inspirat :floare: de la tine si aseara am reciclat fenel fiert punindu-l in Thermomix cu un pic de supa si mixindu-l, deasupra rulouri de merlucius la cuptor
Imagine atasata: monthly_02_2015/post-4-14251585303282.jpg
si inainte midii cu sos de rosii
Imagine atasata: monthly_02_2015/post-4-14251585196889.jpg

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi