Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#1121 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 July 2016 - 11:21 AM

am luat si eu o data de-ala pescuit, din intamplare.
daca-l perpelesti numai putin, e la fel de tender. da' colorat nu-mi aduc aminte sa fi fost.

asta pescuit il gasesti doar congelat, tre sa citesc etichete, ochetzi, aaa, greu!

#1122 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 15 July 2016 - 11:54 AM

Vezi postareamoatza, la 15 July 2016 - 11:21 AM, a spus:

am luat si eu o data de-ala pescuit, din intamplare.
daca-l perpelesti numai putin, e la fel de tender. da' colorat nu-mi aduc aminte sa fi fost.

asta pescuit il gasesti doar congelat, tre sa citesc etichete, ochetzi, aaa, greu!

Io l-am luat proaspat. Ma rog.. Vidat, dar neprelucrat in vreun fel. Cica.
Dar nu avea perioada de valabilitate cat a laptelui pasteurizat.. Scria data ambalarii si cea a expirarii si mi s-a parut in regula, altfel nu luam.
Oricum, nu m-a dat pe spate. Nu cred ca ma grabesc sa iau a doua oara..

#1123 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,048
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 15 July 2016 - 02:41 PM

mie somonul gătit tradițional (fript, aburit, grătărit) nu îmi place neam. ăsta crud și de calitatea asta e așa de bun, parcă-i alt pește.

#1124 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,048
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 24 July 2016 - 07:27 PM

salată de sashimi, frunze cu un dressing lejer de ulei + lămâie, peștele l-am înmuiat în ponzu și wasabi + ginger murat, servite separat

Imagine atasata: monthly_07_2016/post-1215-14693802831686.jpg

PS dacă adăugam și orez pe fundul castronului aveam chirashizushi sau sushi "împrăștiat":tongue3:

#1125 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 24 July 2016 - 07:37 PM

Dex, salata ta arata intr-un mare fel... in castron e o explozie de culori superbe ! :floare:
Sa-ti fie de bine ! :tongue3:

#1126 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,048
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 05 August 2016 - 04:15 AM

continuăm aventura cu sashimi de abalone

abalone este o scoică care-i de fapt un gasteropod marin (melc) producător de perle și sidef și este considerată o delicatesă absolută și un afrodiziac de multe nații de pe mapamond, inclusiv dexter. sideful este multicolor după cum se vede foto, perla are aceleași culori

obiectul muncii după ce a fost extras din cochilie și curățat de părțile necomestibile

Imagine atasata: monthly_08_2016/post-1215-14703620284514.jpg

sub formă de sashimi, prezentarea tradițională se face in carapace. corpul este musculos iar textura e ca un zgârci; gustul este de mare in degrade :occasion15:

Imagine atasata: monthly_08_2016/post-1215-14703622545955.jpg

PS carapacea e încă în frigider dar în curând o să o mut in vitrină (n-am vitrină dar alt loc mai de cinste nu mi-a venit in cap)

#1127 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,462
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 August 2016 - 07:52 AM

Daca textura e ca un zgârci imi place, dar cit e de mare carapacea? ca o stridie? N-am mincat niciodata si probabil nici nu le-am vazut.

#1128 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,048
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 05 August 2016 - 01:37 PM

a mea a fost cât o stridie mai babană dar pot ajunge la peste 25 cm, media este cam 17 cm diametru și pot trăi in jur de 30 de ani :occasion15:

#1129 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,462
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 August 2016 - 06:32 PM

30 de ani nu saraca, putem s-o lasam sa moara de batrinete :occasion15:

#1130 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,462
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 September 2016 - 09:01 AM

Eterna supa de peste care mi-a iesit prea lichida pentru gustul meu pentru ca am folosit tot sosul lasat de caracatita
Imagine atasata: monthly_09_2016/post-4-14748732261225.jpg
si tot eterna caracatita si cartofi
Imagine atasata: monthly_09_2016/post-4-14748732563019.jpg

#1131 Useril este offline   Titirimundi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 16 October 2016 - 12:33 PM

Gambas a la plancha. Mai simplu de atat, imposibil! Si in bucatarie miroase a mare....


Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#1132 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 17 October 2016 - 11:46 AM

Deliciu Titirimundi. Eu ii fac la cuptor cu ierburi, cu vin sau cu bere sau doar cu sare si ulei !!!!!!!!!!

#1133 Useril este offline   Titirimundi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 17 October 2016 - 12:27 PM

Vezi postareayoyo, la 17 October 2016 - 11:46 AM, a spus:

Deliciu Titirimundi. Eu ii fac la cuptor cu ierburi, cu vin sau cu bere sau doar cu sare si ulei !!!!!!!!!!


Acum vad ca nu mai e poza...si o pusesem! Sa vad daca o pot pune din nou. Ai mei sunt numai cu un fir de ulei si sare.

Imagine atasata: monthly_10_2016/post-314-14767054006396.jpg
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#1134 Useril este offline   Titirimundi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 17 October 2016 - 04:00 PM

Pestisori mici (boquerones) prajiti.

Imagine atasata: monthly_10_2016/post-314-14767128011673.jpg
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#1135 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 18 October 2016 - 02:53 AM

Cand am curatat pentru prima data boquerones pentru a-i marina mi-a luat 1h, 500 gr pestisori. Tocmai de aceea le-am zis pas mai apoi. Imi lasa gura apa!!!!!

#1136 Useril este offline   Titirimundi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 18 October 2016 - 09:12 AM

Vezi postareayoyo, la 18 October 2016 - 02:53 AM, a spus:

Cand am curatat pentru prima data boquerones pentru a-i marina mi-a luat 1h, 500 gr pestisori. Tocmai de aceea le-am zis pas mai apoi. Imi lasa gura apa!!!!!


Eu m-am "specializat" cumva in curatarea lor...1 kg in mai putin de jumatate de ora :appl:.
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#1137 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,048
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 19 October 2016 - 01:24 AM

google zice că boquerones ar fi anchois, foarte buni dar greu de găsit proaspeți la mine-n județ

ce nu-i greu de găsit este peștele pentru sashimi, de data asta somon și tilapia. am luat și farfurii made in japan că am invitat niște mosafiri să testeze creațiile și vreau să-i servesc cât mai autentic :appl:

Imagine atasata: monthly_10_2016/post-1215-1476830360241.jpg

#1138 Useril este offline   Titirimundi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 19 October 2016 - 01:18 PM

Vezi postareaDexter, la 19 October 2016 - 01:24 AM, a spus:

google zice că boquerones ar fi anchois, foarte buni dar greu de găsit proaspeți la mine-n județ

ce nu-i greu de găsit este peștele pentru sashimi, de data asta somon și tilapia. am luat și farfurii made in japan că am invitat niște mosafiri să testeze creațiile și vreau să-i servesc cât mai autentic :appl:




Aici sunt peste tot si tare ieftini...saptamana trecuta am luat cu 2-3 eur/kg.
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#1139 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,462
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 October 2016 - 10:59 PM

Vezi postareaDexter, la 19 October 2016 - 01:24 AM, a spus:

ce nu-i greu de găsit este peștele pentru sashimi,

Bellissimo

#1140 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 23 October 2016 - 12:31 PM

Vezi postareayoyo, la 17 October 2016 - 11:46 AM, a spus:

Deliciu Titirimundi. Eu ii fac la cuptor cu ierburi, cu vin sau cu bere sau doar cu sare si ulei !!!!!!!!!!


Nu am mai dat de secole pe aici...dezvoltati si voi gambas astea a la plancha, va rog!

Dex: imi place tare gasteropodul si sashimi si si si...

Adriana, imi dai si mie linkul la supa ta de peste, te rog? Multumesc!

S-aveti o duminica faina!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi