Ce retete de peste ati gatit azi?
#1121
Postat 15 July 2016 - 11:21 AM
daca-l perpelesti numai putin, e la fel de tender. da' colorat nu-mi aduc aminte sa fi fost.
asta pescuit il gasesti doar congelat, tre sa citesc etichete, ochetzi, aaa, greu!
#1122
Postat 15 July 2016 - 11:54 AM
moatza, la 15 July 2016 - 11:21 AM, a spus:
daca-l perpelesti numai putin, e la fel de tender. da' colorat nu-mi aduc aminte sa fi fost.
asta pescuit il gasesti doar congelat, tre sa citesc etichete, ochetzi, aaa, greu!
Io l-am luat proaspat. Ma rog.. Vidat, dar neprelucrat in vreun fel. Cica.
Dar nu avea perioada de valabilitate cat a laptelui pasteurizat.. Scria data ambalarii si cea a expirarii si mi s-a parut in regula, altfel nu luam.
Oricum, nu m-a dat pe spate. Nu cred ca ma grabesc sa iau a doua oara..
#1123
Postat 15 July 2016 - 02:41 PM
#1124
Postat 24 July 2016 - 07:27 PM

PS dacă adăugam și orez pe fundul castronului aveam chirashizushi sau sushi "împrăștiat"

#1125
Postat 24 July 2016 - 07:37 PM

Sa-ti fie de bine !

#1126
Postat 05 August 2016 - 04:15 AM
abalone este o scoică care-i de fapt un gasteropod marin (melc) producător de perle și sidef și este considerată o delicatesă absolută și un afrodiziac de multe nații de pe mapamond, inclusiv dexter. sideful este multicolor după cum se vede foto, perla are aceleași culori
obiectul muncii după ce a fost extras din cochilie și curățat de părțile necomestibile

sub formă de sashimi, prezentarea tradițională se face in carapace. corpul este musculos iar textura e ca un zgârci; gustul este de mare in degrade


PS carapacea e încă în frigider dar în curând o să o mut in vitrină (n-am vitrină dar alt loc mai de cinste nu mi-a venit in cap)
#1127
Postat 05 August 2016 - 07:52 AM
#1128
Postat 05 August 2016 - 01:37 PM

#1130
Postat 26 September 2016 - 09:01 AM

si tot eterna caracatita si cartofi

#1131
Postat 16 October 2016 - 12:33 PM
#1132
Postat 17 October 2016 - 11:46 AM
#1133
Postat 17 October 2016 - 12:27 PM
yoyo, la 17 October 2016 - 11:46 AM, a spus:
Acum vad ca nu mai e poza...si o pusesem! Sa vad daca o pot pune din nou. Ai mei sunt numai cu un fir de ulei si sare.

#1134
Postat 17 October 2016 - 04:00 PM

#1135
Postat 18 October 2016 - 02:53 AM
#1136
Postat 18 October 2016 - 09:12 AM
yoyo, la 18 October 2016 - 02:53 AM, a spus:
Eu m-am "specializat" cumva in curatarea lor...1 kg in mai putin de jumatate de ora

#1137
Postat 19 October 2016 - 01:24 AM
ce nu-i greu de găsit este peștele pentru sashimi, de data asta somon și tilapia. am luat și farfurii made in japan că am invitat niște mosafiri să testeze creațiile și vreau să-i servesc cât mai autentic


#1138
Postat 19 October 2016 - 01:18 PM
Dexter, la 19 October 2016 - 01:24 AM, a spus:
ce nu-i greu de găsit este peștele pentru sashimi, de data asta somon și tilapia. am luat și farfurii made in japan că am invitat niște mosafiri să testeze creațiile și vreau să-i servesc cât mai autentic

Aici sunt peste tot si tare ieftini...saptamana trecuta am luat cu 2-3 eur/kg.
#1139
Postat 19 October 2016 - 10:59 PM
#1140
Postat 23 October 2016 - 12:31 PM
yoyo, la 17 October 2016 - 11:46 AM, a spus:
Nu am mai dat de secole pe aici...dezvoltati si voi gambas astea a la plancha, va rog!
Dex: imi place tare gasteropodul si sashimi si si si...
Adriana, imi dai si mie linkul la supa ta de peste, te rog? Multumesc!
S-aveti o duminica faina!
