Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#1181 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 December 2016 - 07:26 PM

frumos acolo Lapona, mie imi plac de numa stridiile dar alea mici plate, "belon".

#1182 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 16 December 2016 - 11:01 PM

Vezi postareaDexter, la 07 December 2016 - 10:05 PM, a spus:

lapo, dacă faci un google search după "eomuk" o să vezi cum se fac chiftele homemade din tot felul de pești/crabi/creveți etc.


Done! Foarte interesante retete! Multumesc mult!

Vezi postareaAdriana, la 12 December 2016 - 09:51 AM, a spus:

Superlativ, si gazdele si ceea ce v-au pus pe masa :D


Ii pastrez la inimioara pe toti, mai ales pe Mary-Lou, blondina aia mica si obosita de la masa Imagine postata

Vezi postareaany_annette, la 16 December 2016 - 07:26 PM, a spus:

frumos acolo Lapona, mie imi plac de numa stridiile dar alea mici plate, "belon".


Nu le stiu pe alea, dar cu siguranta le voi testa si pe ele :D Ma bucur sa te revad, by the way Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1183 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 16 December 2016 - 11:36 PM

Vezi postareaany_annette, la 16 December 2016 - 07:26 PM, a spus:

mie imi plac de numa stridiile dar alea mici plate, "belon".


La noi, in mare, is numa' d-alea plate. Bune rau!
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#1184 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 December 2016 - 06:41 PM

Vai ce bune sunt!!!!
uite asta sunt de anul trecut de la sarbatori

Imagine atasata: monthly_12_2016/post-13-14822522604894.jpg

Le-am halit cu 2 sosuri.
Primul sos cu salota taiata fin si marinata in otet. Al doilea sos cu sare, piper, coniac, suc de lamaie si o picatura de ulei extravirgin de malsaine.
Paine prajita unsa cu unt si un bun prosecco italian.

In poza apar si "fasolari" nu stiu cum le zice pe romaneste

#1185 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 December 2016 - 06:55 PM

Astea sunt de la revelion, am facut gheata in care am pus rodie

Imagine atasata: monthly_12_2016/post-13-14822528772122.jpg

Sosurile

Imagine atasata: monthly_12_2016/post-13-14822529344245.jpg

#1186 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 March 2017 - 12:45 PM

Aseara salata cu "valeriana", portocala si somon marinat, apoi sare, piper roz, ulei de masline si citeva picaturi de otet balsamic traditional
Imagine atasata: monthly_03_2017/post-4-14887106960186.jpeg

#1187 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 March 2017 - 01:37 AM

tartine cu somon afumat si scrob
felii de bagheta stropite cu ulei si prajite in cuptor cu felii de somon afumat deasupra si scrob cu erba cipollina
Imagine atasata: monthly_03_2017/post-4-14904849868669.jpg

#1188 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 March 2017 - 08:22 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 10 December 2016 - 07:26 PM, a spus:

Mama mia, ce lux! M-am bucurat si eu o data de el, o frumoasa aventura pe tarmul Normandiei cu degustare direct din apa:) La ferma de stridii cu sareta cu cai...vremuri!

Atasament Normandie2.jpg
Atasament normandie.jpg
Atasament Normandie3.jpg

Ce interesant! Lapo, adica stridiile de crescatorie cresc pe mesele alea acoperite de muschi, nu in apa marii?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1189 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 March 2017 - 09:59 AM

Caracatita cu ardei
Imagine atasata: monthly_03_2017/post-4-14906013851647.jpg
Sepii cu mazare
Imagine atasata: monthly_03_2017/post-4-14906015741655.jpg

#1190 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 April 2017 - 10:09 AM

Imagine atasata: monthly_04_2017/post-9-14925871870358.jpg

Biban sau lavrac sau lup de mare(sea bass, branzino) in crusta de sare si arome(iarba ciorii si patrunjel).

Imagine atasata: monthly_04_2017/post-9-14925894170147.jpg

#1191 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 April 2017 - 08:43 PM

Trebuie sa imi fac curaj si sa il reincerc si eu, il facusem acu foarte multi ani, la un moment dat am plecat din bucatarie ca ne lacrimau ochii, cre ca l-am copt mult prea mult, nici nu mai tin minte cum a fost inauntru.

#1192 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 April 2017 - 06:14 PM

Vezi postareaAdriana, la 19 April 2017 - 08:43 PM, a spus:

Trebuie sa imi fac curaj si sa il reincerc si eu, il facusem acu foarte multi ani, la un moment dat am plecat din bucatarie ca ne lacrimau ochii, cre ca l-am copt mult prea mult, nici nu mai tin minte cum a fost inauntru.



:occasion15:
Dar ce continea sarea aia???
Nu mi s-a intamplat niciodata.
Eu il fac destul de des.

Pulverizez mereu sarea cu apa si se desprind bucati intregi fara probleme.

#1193 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 April 2017 - 11:57 PM

Nu mai tin minte pentru ca au trecut multi ani, as crede ca era o problema de timp si temperatura.
cind o sa am timp si prind curaj sa incerc o sa te intreb totul

#1194 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 27 April 2017 - 03:56 AM

sushi făcut de Chef Dexter, destul de uniformi, mai ales tuna :hungry:

Imagine atasata: monthly_04_2017/post-1215-14932579633464.jpg

#1195 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 06 May 2017 - 04:02 AM

am făcut un pește nou, originar din hawaii, se chemă ono (în limba locală) sau wahoo, în românește google zice că s-ar chema pălămida cu spini Imagine postataImagine postata

ește super, parcă mănâninci pui, nici miros de pește nu are, nici la fript, nici la mâncat. i-am făcut un sosuleț din garlic scapes (tija usturoiului cu floare), lime și ulei de măsline.

Imagine atasata: monthly_05_2017/post-1215-14940355933412.jpg

#1196 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 May 2017 - 06:23 PM

Interesant, nu l-am vazut aici si nici nu cred ca ajunge din cite am gasit scris in Internet.

#1197 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 May 2017 - 10:50 PM

Salata de caracatita
cu masline, ardei copti in otet
Imagine atasata: monthly_05_2017/post-4-14954861979376.jpg

#1198 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,645
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 23 May 2017 - 10:21 AM

Vezi postareaDexter, la 06 May 2017 - 04:02 AM, a spus:

i-am făcut un sosuleț din garlic scapes (tija usturoiului cu floare), lime și ulei de măsline.

Ce ciudat mi se pare: la noi fustele se rup si se arunca.
Habar n-am avut ca se pot gati si manca.
M-ai facut curioasa, data viitoare o sa incerc sa vad ce gust au.

#1199 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 May 2017 - 02:48 PM

Vezi postareaDexter, la 06 May 2017 - 04:02 AM, a spus:

pălămida


Nu-i palamita Adriana?

O specie.

#1200 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 May 2017 - 12:12 PM

Pastrav,dat prin malai,prajit,servit cu mamaliguta si mujdei de usturoi


Imagine atasata: monthly_05_2017/post-405-14959662079312.jpg

Si dorada la cuptor

Imagine atasata: monthly_05_2017/post-405-14959662288611.jpg

L-am lasat pe domnu' Geany sa se balaceasca direct la locul comiterii faptei(din tava) :pupic:

Imagine atasata: monthly_05_2017/post-405-1495966288117.jpg

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi