Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#21 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 April 2010 - 07:18 AM

Curatati de cap si de interioare.
Sunt buni, la sfarsit se formeaza sosul asta care cu sucul de lamaie si mustarul pare maioneza.
Asta ca-i prajeam mereu, sa mai scap de prajeli.

#22 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 April 2010 - 08:01 AM

Vezi postareaEataly, la 26 April 2010 - 07:18 AM, a spus:

Curatati de cap si de interioare.
Sunt buni, la sfarsit se formeaza sosul asta care cu sucul de lamaie si mustarul pare maioneza.
Asta ca-i prajeam mereu, sa mai scap de prajeli.

Da, pai altfel decit prajiti sau marinati sau in sos de paste nici eu n-as fi stiut a-i face. ;)

#23 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 07 May 2010 - 09:23 PM

Am facut zuppa di pesce.(nu stiu cum se numesc in romaneste:nasello,pesce prete,triglie,galinella,sepie,sugarello,cavalla)

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-162-127325994472.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-162-127326010033.jpg

#24 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 May 2010 - 12:33 PM

Zilele trecute
"Dentice" (Dentex dentex) la cuptor

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-13-127383319339.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-13-127383320007.jpg

#25 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 May 2010 - 12:50 PM

Aseara

spigole de mare la cuptor (2 kg)
supa de midii (am avut 4 kg, in poza sunt doar 2 kg)
cocktail de creveti
paste cu sarde
chiftelute de sarde
chiftelute de calamari (le-am refacut aseara Eataly :D )
salam de caracatita (Eataly)
creveti imperiali (din aia rosii la cuptor)

Poze putine cu produsul crud :D . Da' tre' sa ma credeti pe cuvant.
Nu pot si pace sa fac poze cand am musafiri, nu stiu incotro s-alerg ;) , n-am grija pozelor.
Ii admir pe cei care pot face si poze!

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-13-127383417658.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-13-127383419029.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-13-127383420229.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-13-127383421244.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-13-127383423356.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-13-127383424497.jpg

#26 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 14 May 2010 - 01:39 PM

Any, cate ai facut! Felicitari! :D
Eu te cred pe cuvant! Eu gatesc pentru unul singur si nu stiu incotro sa alerg cu primo si secondo ;) , d-apoi tu...

Inspirata de o reteta de Alici alla pizzaiola, de pe net, am facut sardine cu paste :D Practic, nu am avut sardine cat sa-mi ajunga pentru felul doi, asa ca am facut "alici alla pizzaiola" pe paste.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-477-127383694798.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-477-127383702246.jpg

A iesit chiar bun! ;)

Editez oleaca: e posibil sa gresesc, "alici" sa nu fie acelasi lucru cu sardinele. Sa corecteze cine are cunostinta.

#27 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 May 2010 - 04:16 PM

Pai dupa ce ati gatit voi, mie mi-e rusine cu congelatii mei.

#28 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 May 2010 - 04:16 PM

Am uitat poza!

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127384659328.jpg

#29 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 May 2010 - 09:35 PM

Restul de chiftele de calamari si de sarde de aseara l-am pus in restul de supa de la midii (am oprit anume numai zeama), am adaugat suc de rosii si am amestecat cu pastele fierte. O bunatate!

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-13-1273865714.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-13-127386570386.jpg

#30 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 May 2010 - 10:19 PM

Vezi postareaCristinica, la 14 May 2010 - 01:39 PM, a spus:

Editez oleaca: e posibil sa gresesc, "alici" sa nu fie acelasi lucru cu sardinele. Sa corecteze cine are cunostinta.

Sardinele sunt sarde, un pic mai mari si rotunjoare, ansoa sunt alici sau acciughe si sunt cele mai micute si lungi.

#31 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 15 May 2010 - 07:39 AM

Vezi postareaAdriana, la 14 May 2010 - 10:19 PM, a spus:

Sardinele sunt sarde, un pic mai mari si rotunjoare, ansoa sunt alici sau acciughe si sunt cele mai micute si lungi.


:tongue3: Capito!

#32 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 May 2010 - 09:02 PM

Spaghetti cu rosioare proaspete si raci de mare(scampi).

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127464135636.jpg

#33 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 May 2010 - 09:04 PM

Era sa o pun la mancaruri, dar tot aici ii e locul :cous cous cu legume si creveti mici, reteta lui Abdel.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127464148225.jpg

#34 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 May 2010 - 11:52 PM

Avind in frigider un castravete si deschizind cutia de somon afumat pentru pastele cu somon afumat mi-a venit ideea sa fac si un aperitiv, felii de castravete cu un pic de iaurt grecesc si o bucatica de somon afumat decorat cu marar
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-4-127465154466.jpg

#35 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 July 2010 - 08:53 AM

Pastrav la gratar.

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-9-127883109436.jpg

20 ron kilu' de pastrav viu, pastravaria Poarta Ursului.

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-9-127883114882.jpg

#36 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 July 2010 - 06:40 PM

Am vazut pestele lui Eataly,platessa ala,si mi-am amintit ca si eu l-am facut nu demult.Noua ne place foarte mult.E un peste fin.Aici îi zice Scholle.

Eu l-am aromat foarte putin cu un amestec de condimente uscate,macinate fin-fin:telina,pastîrnac,patrunjel(radacina),tarhon,ceapa,usturoi,piper si sare,
apoi l-am pudrat cu un strat fin de faina,si l-am prajit scurt într-un strop de ulei.
A potrivit bine cu cartofi piure si olecuta din mîncarica de ardei copti.

La fel de bine merge doar stropit cu putina lamîie.

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-5-127903913939.jpg
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#37 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 13 July 2010 - 08:16 PM

Eu pe asta il a-dor!! Si cel mai mult iubesc sa il mananc In Ostfriesland...in septembrie cu cartofi natur, unt si un must alaturi...eh, timpuri! :D
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#38 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 14 July 2010 - 02:07 PM

Noi aseara ne-am delectat cu filé de somon si cartofi dulci caramelizati in unt. Am uns o tigaie teflonata cu niste stropi de ulei de masline si am lasat sa se friga fileurile à la naturel. Cartofii dulci i-am fiert in prealabil, apoi am taiat felii si i-am pus sa prinda pojghita in untul incins. Acest cartof are mult zahar si se face asa o pojghita delicioasa...

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-97-127910919165.jpg

#39 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 July 2010 - 10:51 PM

Aveam "nasellini" congelati, fara cap si curatati de intestine, i-am pus in tigaie cu putin ulei si capac, i-am prajit pe ambele parti, apoi i-am curatat de piele si de os (au numai unul central) i-am repus in tigaie si deasupra am pus masline, rosii mici taiate si patrunjel, lasat numai cit sa se incalzeasca, foarte bunut :violent5:
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-4-127939990822.jpg

#40 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 August 2010 - 10:03 PM

Riso Venere, orez negru fiert mi se pare juma de ora in apa sarata, in tigaie sepii taiate fisii coapte cu un pic de ulei si sare, usturoi, vin alb si la sfirsit patrunjel. Sublim.
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-4-12806929923.jpg

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi