Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#61 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 06 October 2010 - 10:26 AM

Adriana pentru mine tempura a semnificat always ceva reteta din bucataria chineza =)).
Na ce sa fac inca mai invat :hug:.

#62 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,854
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 October 2010 - 10:33 AM

Vezi postareayoyo, la 06 October 2010 - 10:26 AM, a spus:

Adriana pentru mine tempura a semnificat always ceva reteta din bucataria chineza :-*.
Na ce sa fac inca mai invat :hug:.

cre ca e japoneza si mai cre ca s-a amestecat termenul asta cu cel de pastella, zic eu, nu's daca e corect =))

#63 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,679
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 October 2010 - 05:18 PM

Fileuri de srdine facute dupa sabia lui Any, ca aici.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128767420671.jpg

Si dupa

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128767422947.jpg

Si scoici.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128767427163.jpg

#64 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 30 October 2010 - 11:21 AM

Chiftelute de peste gatite in sos de vin alb.
Reteta aici:
http://artaculinara....di-vino-bianco/
.
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-168-128843046511.jpg
.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#65 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,854
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 November 2010 - 12:25 PM

File de scorfano congelat pe care l-am pus in tigaie, deasupra i-am pus o cutie de rosii bucatele si un borcanel de masline fara simburi, foc mare si capac. A rezultat un sos demential in care azi arunc niste spaghetti. Servit cu morcovi sotati.
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-4-129024870505.jpg

#66 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 20 November 2010 - 04:40 PM

Macrou prajit in malai, la tigaie
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#67 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,679
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 November 2010 - 06:37 PM

Spaghetti cu scampi(Nephrops norvegicus).

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-9-129027062288.jpg

Dorada in crusta de sare,
varianta mea.

Pestele curatat de interioare, dar NU de solzi.Cu cat e mai mare cu atat mai bun.Un strat de sare fina, un pat de felii de lamaie, pestelui in burta i-am pus usturoi si crengute de patrunjel.Deasupra alte felii de lamaie.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-9-129027078599.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-9-129027079819.jpg

L-am acoperit cu sare si am stropit sarea cu zeama de lamaie.


Dorada mea zambea in sarcofagul ei de sare.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-9-129027086471.jpg

Eu l-am lasat 25 de minute la 200 grade.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-9-129027092662.jpg

In casa mirosea a lamaie.Se sparge usor crusta si se serveste.

#68 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,679
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 January 2011 - 11:15 AM

Satui de atata carne, am luat peste.Crap cu legume si pastrav prajit nepozat.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-9-12939597276092.jpg

#69 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 02 January 2011 - 11:58 AM

Fructele si legumele de mare se pun?

Am fiert cinci minute o jumatate de kilogram de midii congelate si un pumn de creveti ramasi de izbeliste intr-un litru jumate de apa, impreuna cu o ligurita plina de alge wakame instant si dezhidratate :)

Cu o parte din fondul astfel obtinut, algele(care si-au marit volumul de peste cinci ori) si o mana de goange marine am pus de o supa cu legume taiate alumettes si trase in wok la foc napraznic. Mirosenii: ginger, piper verde si rosu, si urmatoarele frunze uscate, macinate in creuzet la locul faptei: praz, lemongrass, coriandru, frunze de usturoi, iarba ciorii. Astea dintr-un borcanel cu frunze asiatice primit ca cadou :)

Restul de supa l-am folosit pentru ingrijirea cu drag al unui risotto, in care in ultimele cinci minute am rasturnat cea mai mare parte a fructelor de mare.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#70 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,679
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 January 2011 - 04:12 PM

Calamari umpluti.Aveam reteta pas cu pas, n-am poza finala pentru ca cineva....si cand spun cineva, nu ma refer la mine sau la Manu, mi-a mancat recuzita. :blob8:
Ultimii doi pusi deoparte la racit pentru o poza finala.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-9-12947549795671.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-9-12947549924081.jpg

Am tocat tentaculele, le-am amestecat cu un ou si cu paine inmuiata si stoarca, doua anchoa in ulei, usturoi si patrunjel tocat dupa gust.
I-am pus in tigaie cu ulei masline extra, usturoi si vin alb.Evaporare si 5 minute cu capac.Patrunjel tocat deasupra fara numar si gata.

#71 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,679
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 February 2011 - 01:31 PM

Sarde a beccafico- Sardine umplute cu umplutura lui Any de aici.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12976830763826.jpg

#72 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,560
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 07 March 2011 - 10:07 PM

Nu azi facut, dar mancat si azi: borsh di crächi : Am pus o tona de legume in el si a iesit o nebunie, cu bors de la mama, mbuuuun.
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-12-12995284659965.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#73 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 08 March 2011 - 05:57 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 07 March 2011 - 10:07 PM, a spus:

Nu azi facut, dar mancat si azi: borsh di crächi : Am pus o tona de legume in el si a iesit o nebunie, cu bors de la mama, mbuuuun.
Atasament P3070033.jpg


Detalii! :hug:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#74 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,560
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 08 March 2011 - 06:54 PM

Da' di ji? Ai uitat shé-i zîs? :hug: Aici, ai scris la postul 151 :( , daor ca io am avut doo capete mari si cozi, peste mic nu, dar tot o iesit mbuuuun. Multumesc, reteta ta coincide 100% cu a tatei, :floare:, ca altfel zdai seama ca nu o faceam. Tata mi-a zis sa nu stau de vorba cu strainii :(
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#75 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 08 March 2011 - 09:05 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 08 March 2011 - 06:54 PM, a spus:

Da' di ji? Ai uitat shé-i zîs? :( Aici, ai scris la postul 151 :( , daor ca io am avut doo capete mari si cozi, peste mic nu, dar tot o iesit mbuuuun. Multumesc, reteta ta coincide 100% cu a tatei, :floare:, ca altfel zdai seama ca nu o faceam.


Pai asteptam detalii ca io am da reteta asa, larg, la îndemîna oricui.

Citeaza

Tata mi-a zis sa nu stau de vorba cu strainii :hug:


Bine ti-a zis, noroc ca nu-s chiar asa strain :(
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#76 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 12 March 2011 - 10:43 PM

Inspirata de discutiile despre romani si fructele de mare am preparat creveti, scoici (anadara antiquada) si chorizo in sos de tomate, presarat cu coriandru verde si stropit cu ulei de masline. Spaghetele integrale sunt dedesubt. Nu ma dau pe spate scoicile in schimb ador melcii de mare, crevetii si celelalte fructe de mare (caracatita, sepia, calamarul).

Mancare tipic mediteraneeana servita in bolul meu de Sèvres...pardon...Obor. :lol:

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-97-12999623952002.jpg

PS: majoritatea scoicilor ce au aparut in foto au migrat in farfuria sotului dupa statul la pozat. :rolleyes:

#77 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 March 2011 - 09:52 AM

laura :rolleyes: !

cum se impaca fructele de mare cu chorizo?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#78 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 13 March 2011 - 03:35 PM

Vezi postareaDaniella, la 13 March 2011 - 09:52 AM, a spus:

laura :scratch: !

cum se impaca fructele de mare cu chorizo?


Foarte bine. Dealtfel in multe retete portugheze si spaniole se pune la peste si fructe de mare carnat chorizo, taiat in forme diverse, de la felii groase pana la dat pe razatoarea mare. Era mai frumos daca-l taiam cubulete mici insa n-am avut rabdare. :hungry:

#79 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,854
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 March 2011 - 06:54 PM

Vineri am fost la pescuit la Panorama :blink: cum zice lapona :scratch:
Am cumparat, cheltuind in jur de 57 de €:
- un chilogram de creveti mai mari, mazzancolle le zice aici, tropicale si prefierte, 10.50 €, dupa curatat ramin mai putin, cred in jur de vreo 400 de gr
- un chilogram de midii, doar fructul, congelate, 10.80 €
- un chilogram de tentacule de calamari, 12.46 €
- o caracatita, sa fi avut cred in jur de 7-800 de grame, 14.37 €
- 2 fileturi mari de peste (persico) cred ca aveau si ei in jur de vreo 800 de gr impreuna, 9.35 €

Patru persoane am mincat:
vineri la cina:
crevetii lui Eataly - http://artaculinara....oi-si-parmezan/
caracatita cu masline - http://artaculinara....ita-cu-masline/
supa de peste - http://artaculinara....zuppa-di-pesce/

simbata la prinz
risotto cu peste - http://artaculinara....sotto-cu-peste/
simbata la cina iar supa de peste

duminica la prinz
paste cu peste - http://artaculinara....dpost__p__81495
duminica la cina:
terrina lui Eataly - http://artaculinara....rrina-de-peste/
si terminam crevetii care au ramas de vineri seara
:hungry:

Midii mai am dar astept o zi cu soare ca sa le fac frigarui pane, deocamadata ploua de 2 zile

#80 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 March 2011 - 11:58 AM

sambata la cina: griliata mixta (fileuri de halibut si salau de Nil, cotlet de somon, calamr si caracatite baby), , acompaniata de 2 garnituri (1 de conopida, broccolli si morcov gratinate cu mozza si 1 de cartofi aburiti in un pic de ulei cu apa si gratinati cu mozza) si o salata asortata de primavera
dumnica: 2-3 kg de midii vii si fff proaspete (nu a ramas nici macar 1 inchisa), aburite in suc propriu cu ulei de masline+usturoi+vin+patrunjel+piper de 5 feluri+pepperoncino

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-685-13001828585543.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-685-13001828752197.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-685-13001828833825.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-685-13001828972991.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-685-13001829096792.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-685-1300182917958.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi