Ioana stai linistita ca si noi ne-am uitat o gramada si tot nimic nu am decis inca!
Cateva idei sunt ca:
1. cu caruciorul
- cosul ala de masina e frant la mijloc, nu e plan drept. Apoi am intebat si medicul si scrie si pe el ca e de la 0 luni si pana la ... 9 kg sau 13/15/18 kg depinde de model
- mie una mi s-au parul cam grele piesele ... unde poate acum m-am obisnuti sa nu ridic; si nu prea imi place materialul ala sintetic din care erau astea toate. Ma asteptam sa fie si din bbc
- nu stiu rotile cum trebuie sa fie: mari/mici? duble? silicon?
oricum nu am fost inca la un magazin specializat numai de carucioare sa le vedem pe toate expuse, sa ne explice cineva, sa intrebam ce dorim etc
- in mare parte dupa ziua de ieri ne-am cam hotarat sa luam un carucior bun cu toate cerintele noastre (ala sport se lasa de tot jos si are si protectii, deci nu vad la ce imi mai trebuie landoul care e si mare, greu, dificil de manevrat) si un scaun de masina bun de la 0 la 3 ani. Landoul mi se pare mare, greu si dificil de manevrat, avand in vedere ca se lasa complet pe spate caruciorul sport, cred ca am tot ce imi trebuie. Voi l-ati folosit mult landoul? In alta ordine de idei merge si 2 in 1, dar nu iei pe principiul sa iei ce e mai bun si fiecare mai apropiat de cerintele tale, pt ca trebuie sa iei la pachet. Ma informez in continuare si o sa merg la magazin de carucioare, dar la noinu prea sunt. E un singur Chicco in Bucuresti daca va puteti imagina, cat despre restul fac doar distributie sau vand doar on line.
2. cu protectia aia de pat, astia sunt mari banditi: dau doar 2 laturi si trebuie sa iei 2 seturi ca sa acoperi toate laturileel are rol doar sa nu traga curentul, sau si sa nu se loveasca bebele de barele/tabliile de lemn, nu? atunci as spune ca trebuie pe 4 parti, nu pe 2. Mi-a spus insa o prietena ca are la Chicco 2 modele, dintre care cea groasa acopera toate cele 4 laturi
3. M-am hotarat si nu am sa cumpar sac de dormit, deoarece sunt prea grosi (intr-adevar erau 3 variante dar si cel mai subtire tot gros mi s-a parut mie). Pai unde culc eu bebelushul 12 luni/an in sac de dormit ca se cloceste pe timp de vara mai ales, cand pot sa-l acopar cu un cearsaf sau o paturica ventilata bagata saub marginile de la pat, exact cum folosesc italienii asternuturile, cu cearsaf sub paturica si ambele ancorate bine sub saltea, de nu le miscam noi adultii, dar un bebeu. Care ar fi motivul pt care as baga copilul in sac de dormit mai-septembrie?
4. am vazut ca pampersii cei mai buni sunt aia albi optimum care (cam cu 33% mai scumpi decat cei verzi), si pentru primul pachet o sa iau de aia, dar nu un pachet mare, ci unul mic (adica gen 36 sau asa ceva), pentru ca daca nu vor fi buni (marimea sau alergie) raman cu 90 de scutece aiurea. Dupa ce fac testele si vad ce ii merge bine si i se potriveste am sa incep sa cumpar pachete mari.
5. in ceea ce priveste gama de cosmetice astept intai sa vb cu neonatoloaga si cu pediatra si sa cumpar la inceput cate un tub mic, pentru testare sa nu raman si cu cremele aiurea daca nu-i merg bebelusei
Una peste alta, cel mai bine pentru mine ar fi sa atept Baby Expo editia de toamna, care e in septembrie, unde vin toti importatorii si expozeaza toate brandurile, unde poti vedea, testa si compara si preturile sunt de importator/producator, adica mult mai mici decat la magazin, plus sunt diferite oferte. Singura chestie e ca eu nasc in prima sapt de septembrie si targul e 16-19 septembrie. Deci eu cu fetita o sa fim deja acasa in jur de 7-9 septembrie si in primul rand sper sa fiu in stare de o umblatura toata ziua la targ, dar si trebuie sa ma gandesc ce anume trebuie sa am in alea 10 zile de inceput si de care nu ma pot lipsi.
cred ca neaparat imi vor trebui:
PRIORITATE 1:
1.cadita de baie si masa de infasat, plus scutecele alea de diftina de pus in cada – vreo 5
2.primii pampersi (Optimum care) si servetele umede eventual (pampers sensitive)
3.produsele cosmetice pentru baita si toaleta bebeului
crema pt fundulet Sudocrem/Bepanthen/Lanozine/Weleda); prima farmacie
gel de dus + sampon Mustela/Chicco, Bubchen, A-derma, Sanosan
Pudra
ser fiziologic pentru nasuc/Apa de mare Sterimar
4.protectia de pat Chicco; lenjerie speciala de pat bebeu;
Mai e ceva de care nu ma pot lipsi primele 10 zile (excluzand hainutele pe care le voi primi cadou

Si de la targ sa iau restul adica, PRIORITATE 2:
1.caruciorul sport Peg Perego/Mclaren/Chicco
2.scaunul de masina de la 0-3 ani Peg Perego/Mclaren/Chicco/Maxi cosi
3.Baby phone (Philips Avent/Chicco)
4.Termometru (Philips Avent/Chicco) Mia- spus o prietena care lucreaza ca si asistenta in Italia la neonatologie ca ei nu folosesc termomentele de ureche/frunte pentru ca nu sunt deloc exacte

5.biberoane, tetine, suzete si peria de curatat biberoane (Avent, sticla sau BPA 0% ).
6.pompa san (Philips Avent/Chicco)
7.sterilizator (Philips Avent/Chicco)
8. sutiene pt alaptat si paduri (Jolidon sau Triumf)
9.lenjerii de pat si paturici (eventual protectia de pat daca nu o luam pana atunci) + ceva pt plan inclinat
10.perna pt alaptat Chicco
11.covorasul de activitati
12.foarfecuta de unghii Chicco
13.periuta dinti din cauciuc (Philips Avent/Chicco)
14.scaunul pentru masa Ped Perego/Baby ideal
15.cosmetice ecologice si prima farmacie
16.carusel muzical si alte jucarii/zdranganele/jucarii de dinti
17.body (maneca scurta si lunga cu nasturi jos), salopete, camasute, pantalonasi, sosete, rochite, babetici
O fi buna, organizarea, sau in alea 10 zile o sa-mi dau cu capul de pereti ca nu am diverse?