Forum Culinar: cumparaturi pt BB - Forum Culinar

Salt la continut

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

cumparaturi pt BB

#341 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 02 August 2010 - 05:29 PM

am fost ieri un pic pe la magazine (hipermarketuri de-astea mari unde gasesti de toate si toate brandurile si pret de la mic la mare).

Ioana stai linistita ca si noi ne-am uitat o gramada si tot nimic nu am decis inca!

Cateva idei sunt ca:
1. cu caruciorul
- cosul ala de masina e frant la mijloc, nu e plan drept. Apoi am intebat si medicul si scrie si pe el ca e de la 0 luni si pana la ... 9 kg sau 13/15/18 kg depinde de model
- mie una mi s-au parul cam grele piesele ... unde poate acum m-am obisnuti sa nu ridic; si nu prea imi place materialul ala sintetic din care erau astea toate. Ma asteptam sa fie si din bbc
- nu stiu rotile cum trebuie sa fie: mari/mici? duble? silicon?
oricum nu am fost inca la un magazin specializat numai de carucioare sa le vedem pe toate expuse, sa ne explice cineva, sa intrebam ce dorim etc
- in mare parte dupa ziua de ieri ne-am cam hotarat sa luam un carucior bun cu toate cerintele noastre (ala sport se lasa de tot jos si are si protectii, deci nu vad la ce imi mai trebuie landoul care e si mare, greu, dificil de manevrat) si un scaun de masina bun de la 0 la 3 ani. Landoul mi se pare mare, greu si dificil de manevrat, avand in vedere ca se lasa complet pe spate caruciorul sport, cred ca am tot ce imi trebuie. Voi l-ati folosit mult landoul? In alta ordine de idei merge si 2 in 1, dar nu iei pe principiul sa iei ce e mai bun si fiecare mai apropiat de cerintele tale, pt ca trebuie sa iei la pachet. Ma informez in continuare si o sa merg la magazin de carucioare, dar la noinu prea sunt. E un singur Chicco in Bucuresti daca va puteti imagina, cat despre restul fac doar distributie sau vand doar on line.

2. cu protectia aia de pat, astia sunt mari banditi: dau doar 2 laturi si trebuie sa iei 2 seturi ca sa acoperi toate laturileel are rol doar sa nu traga curentul, sau si sa nu se loveasca bebele de barele/tabliile de lemn, nu? atunci as spune ca trebuie pe 4 parti, nu pe 2. Mi-a spus insa o prietena ca are la Chicco 2 modele, dintre care cea groasa acopera toate cele 4 laturi
3. M-am hotarat si nu am sa cumpar sac de dormit, deoarece sunt prea grosi (intr-adevar erau 3 variante dar si cel mai subtire tot gros mi s-a parut mie). Pai unde culc eu bebelushul 12 luni/an in sac de dormit ca se cloceste pe timp de vara mai ales, cand pot sa-l acopar cu un cearsaf sau o paturica ventilata bagata saub marginile de la pat, exact cum folosesc italienii asternuturile, cu cearsaf sub paturica si ambele ancorate bine sub saltea, de nu le miscam noi adultii, dar un bebeu. Care ar fi motivul pt care as baga copilul in sac de dormit mai-septembrie?
4. am vazut ca pampersii cei mai buni sunt aia albi optimum care (cam cu 33% mai scumpi decat cei verzi), si pentru primul pachet o sa iau de aia, dar nu un pachet mare, ci unul mic (adica gen 36 sau asa ceva), pentru ca daca nu vor fi buni (marimea sau alergie) raman cu 90 de scutece aiurea. Dupa ce fac testele si vad ce ii merge bine si i se potriveste am sa incep sa cumpar pachete mari.
5. in ceea ce priveste gama de cosmetice astept intai sa vb cu neonatoloaga si cu pediatra si sa cumpar la inceput cate un tub mic, pentru testare sa nu raman si cu cremele aiurea daca nu-i merg bebelusei

Una peste alta, cel mai bine pentru mine ar fi sa atept Baby Expo editia de toamna, care e in septembrie, unde vin toti importatorii si expozeaza toate brandurile, unde poti vedea, testa si compara si preturile sunt de importator/producator, adica mult mai mici decat la magazin, plus sunt diferite oferte. Singura chestie e ca eu nasc in prima sapt de septembrie si targul e 16-19 septembrie. Deci eu cu fetita o sa fim deja acasa in jur de 7-9 septembrie si in primul rand sper sa fiu in stare de o umblatura toata ziua la targ, dar si trebuie sa ma gandesc ce anume trebuie sa am in alea 10 zile de inceput si de care nu ma pot lipsi.

cred ca neaparat imi vor trebui:
PRIORITATE 1:
1.cadita de baie si masa de infasat, plus scutecele alea de diftina de pus in cada – vreo 5
2.primii pampersi (Optimum care) si servetele umede eventual (pampers sensitive)
3.produsele cosmetice pentru baita si toaleta bebeului
crema pt fundulet Sudocrem/Bepanthen/Lanozine/Weleda); prima farmacie
gel de dus + sampon Mustela/Chicco, Bubchen, A-derma, Sanosan
Pudra
ser fiziologic pentru nasuc/Apa de mare Sterimar
4.protectia de pat Chicco; lenjerie speciala de pat bebeu;

Mai e ceva de care nu ma pot lipsi primele 10 zile (excluzand hainutele pe care le voi primi cadou :drool: de la prietene), dupa iesirea din spital??? Sau din cele de mai sus de care ma pot lipsi 10 zile? cred ca nu ...

Si de la targ sa iau restul adica, PRIORITATE 2:
1.caruciorul sport Peg Perego/Mclaren/Chicco
2.scaunul de masina de la 0-3 ani Peg Perego/Mclaren/Chicco/Maxi cosi
3.Baby phone (Philips Avent/Chicco)
4.Termometru (Philips Avent/Chicco) Mia- spus o prietena care lucreaza ca si asistenta in Italia la neonatologie ca ei nu folosesc termomentele de ureche/frunte pentru ca nu sunt deloc exacte :) Barba-su, tot asistent a zis: daca il pui bine este exact, totul e sa il bagi bine in urechiusa
5.biberoane, tetine, suzete si peria de curatat biberoane (Avent, sticla sau BPA 0% ).
6.pompa san (Philips Avent/Chicco)
7.sterilizator (Philips Avent/Chicco)
8. sutiene pt alaptat si paduri (Jolidon sau Triumf)
9.lenjerii de pat si paturici (eventual protectia de pat daca nu o luam pana atunci) + ceva pt plan inclinat
10.perna pt alaptat Chicco
11.covorasul de activitati
12.foarfecuta de unghii Chicco
13.periuta dinti din cauciuc (Philips Avent/Chicco)
14.scaunul pentru masa Ped Perego/Baby ideal
15.cosmetice ecologice si prima farmacie
16.carusel muzical si alte jucarii/zdranganele/jucarii de dinti
17.body (maneca scurta si lunga cu nasturi jos), salopete, camasute, pantalonasi, sosete, rochite, babetici

O fi buna, organizarea, sau in alea 10 zile o sa-mi dau cu capul de pereti ca nu am diverse?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#342 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 August 2010 - 05:30 PM

aaa Ioana si Simona, in cosul de masina, asa frant cum e el, daca scrie de la 0 luni e voie sa stea maxim 3 ore deodata in primele 4 luni. Am intrebat si asistenta.

#343 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 02 August 2010 - 07:36 PM

Vezi postareaDaniella, la 02 August 2010 - 05:29 PM, a spus:

am fost ieri un pic pe la magazine (hipermarketuri de-astea mari unde gasesti de toate si toate brandurile si pret de la mic la mare).

Ioana stai linistita ca si noi ne-am uitat o gramada si tot nimic nu am decis inca!

Cateva idei sunt ca:
1. cu caruciorul
- cosul ala de masina e frant la mijloc, nu e plan drept. Apoi am intebat si medicul si scrie si pe el ca e de la 0 luni si pana la ... 9 kg sau 13/15/18 kg depinde de model
- mie una mi s-au parul cam grele piesele ... unde poate acum m-am obisnuti sa nu ridic; si nu prea imi place materialul ala sintetic din care erau astea toate. Ma asteptam sa fie si din bbc
- nu stiu rotile cum trebuie sa fie: mari/mici? duble? silicon?
oricum nu am fost inca la un magazin specializat numai de carucioare sa le vedem pe toate expuse, sa ne explice cineva, sa intrebam ce dorim etc
- in mare parte dupa ziua de ieri ne-am cam hotarat sa luam un carucior bun cu toate cerintele noastre (ala sport se lasa de tot jos si are si protectii, deci nu vad la ce imi mai trebuie landoul care e si mare, greu, dificil de manevrat) si un scaun de masina bun de la 0 la 3 ani. Landoul mi se pare mare, greu si dificil de manevrat, avand in vedere ca se lasa complet pe spate caruciorul sport, cred ca am tot ce imi trebuie. Voi l-ati folosit mult landoul? In alta ordine de idei merge si 2 in 1, dar nu iei pe principiul sa iei ce e mai bun si fiecare mai apropiat de cerintele tale, pt ca trebuie sa iei la pachet. Ma informez in continuare si o sa merg la magazin de carucioare, dar la noinu prea sunt. E un singur Chicco in Bucuresti daca va puteti imagina, cat despre restul fac doar distributie sau vand doar on line.

2. cu protectia aia de pat, astia sunt mari banditi: dau doar 2 laturi si trebuie sa iei 2 seturi ca sa acoperi toate laturileel are rol doar sa nu traga curentul, sau si sa nu se loveasca bebele de barele/tabliile de lemn, nu? atunci as spune ca trebuie pe 4 parti, nu pe 2. Mi-a spus insa o prietena ca are la Chicco 2 modele, dintre care cea groasa acopera toate cele 4 laturi
3. M-am hotarat si nu am sa cumpar sac de dormit, deoarece sunt prea grosi (intr-adevar erau 3 variante dar si cel mai subtire tot gros mi s-a parut mie). Pai unde culc eu bebelushul 12 luni/an in sac de dormit ca se cloceste pe timp de vara mai ales, cand pot sa-l acopar cu un cearsaf sau o paturica ventilata bagata saub marginile de la pat, exact cum folosesc italienii asternuturile, cu cearsaf sub paturica si ambele ancorate bine sub saltea, de nu le miscam noi adultii, dar un bebeu. Care ar fi motivul pt care as baga copilul in sac de dormit mai-septembrie?
4. am vazut ca pampersii cei mai buni sunt aia albi optimum care (cam cu 33% mai scumpi decat cei verzi), si pentru primul pachet o sa iau de aia, dar nu un pachet mare, ci unul mic (adica gen 36 sau asa ceva), pentru ca daca nu vor fi buni (marimea sau alergie) raman cu 90 de scutece aiurea. Dupa ce fac testele si vad ce ii merge bine si i se potriveste am sa incep sa cumpar pachete mari.
5. in ceea ce priveste gama de cosmetice astept intai sa vb cu neonatoloaga si cu pediatra si sa cumpar la inceput cate un tub mic, pentru testare sa nu raman si cu cremele aiurea daca nu-i merg bebelusei

Una peste alta, cel mai bine pentru mine ar fi sa atept Baby Expo editia de toamna, care e in septembrie, unde vin toti importatorii si expozeaza toate brandurile, unde poti vedea, testa si compara si preturile sunt de importator/producator, adica mult mai mici decat la magazin, plus sunt diferite oferte. Singura chestie e ca eu nasc in prima sapt de septembrie si targul e 16-19 septembrie. Deci eu cu fetita o sa fim deja acasa in jur de 7-9 septembrie si in primul rand sper sa fiu in stare de o umblatura toata ziua la targ, dar si trebuie sa ma gandesc ce anume trebuie sa am in alea 10 zile de inceput si de care nu ma pot lipsi.

cred ca neaparat imi vor trebui:
PRIORITATE 1:
1.cadita de baie si masa de infasat, plus scutecele alea de diftina de pus in cada – vreo 5
2.primii pampersi (Optimum care) si servetele umede eventual (pampers sensitive)
3.produsele cosmetice pentru baita si toaleta bebeului
crema pt fundulet Sudocrem/Bepanthen/Lanozine/Weleda); prima farmacie
gel de dus + sampon Mustela/Chicco, Bubchen, A-derma, Sanosan
Pudra
ser fiziologic pentru nasuc/Apa de mare Sterimar
4.protectia de pat Chicco; lenjerie speciala de pat bebeu;

Mai e ceva de care nu ma pot lipsi primele 10 zile (excluzand hainutele pe care le voi primi cadou :drool: de la prietene), dupa iesirea din spital??? Sau din cele de mai sus de care ma pot lipsi 10 zile? cred ca nu ...

Si de la targ sa iau restul adica, PRIORITATE 2:
1.caruciorul sport Peg Perego/Mclaren/Chicco
2.scaunul de masina de la 0-3 ani Peg Perego/Mclaren/Chicco/Maxi cosi
3.Baby phone (Philips Avent/Chicco)ia Philips
4.Termometru (Philips Avent/Chicco) Mia- spus o prietena care lucreaza ca si asistenta in Italia la neonatologie ca ei nu folosesc termomentele de ureche/frunte pentru ca nu sunt deloc exacte :) Barba-su, tot asistent a zis: daca il pui bine este exact, totul e sa il bagi bine in urechiusa cit e bebe e bine sa ii iei temperatura rectal, aici asa recomanda
5.biberoane, tetine, suzete si peria de curatat biberoane (Avent, sticla sau BPA 0% ).
6.pompa san (Philips Avent/Chicco)am eu pompa chicco ,nu o recomand, nu e chiar asa de buna
7.sterilizator (Philips Avent/Chicco)eu am chicco cu aburi, sunt multumita de el
8. sutiene pt alaptat si paduri (Jolidon sau Triumf)paduri pt suntiene eu am folosit si o sa folosesc chicco
9.lenjerii de pat si paturici (eventual protectia de pat daca nu o luam pana atunci) + ceva pt plan inclinat
10.perna pt alaptat Chicco
11.covorasul de activitati
12.foarfecuta de unghii Chicco
13.periuta dinti din cauciuc (Philips Avent/Chicco)
14.scaunul pentru masa Ped Perego/Baby ideal
15.cosmetice ecologice si prima farmacie
16.carusel muzical si alte jucarii/zdranganele/jucarii de dinti
17.body (maneca scurta si lunga cu nasturi jos), salopete, camasute, pantalonasi, sosete, rochite, babetici

O fi buna, organizarea, sau in alea 10 zile o sa-mi dau cu capul de pereti ca nu am diverse?

#344 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 02 August 2010 - 10:09 PM

Weleda n-are crema de funduletz ,cel putzin nu d-aia groasa , eu vreau sa iau gama intreaga dar pt crema iau Bepanthene.

Aici se recomanda sa se spele BB fara gel de dus si cu apa curata in care se pune putzin lapte de mama.

Cu Maxi-Cosi am avut dreptate , stiam eu!!! ( ca n-are voie mai mult decat cateva ore in el) :scratch:

#345 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 02 August 2010 - 10:32 PM

Vezi postareasimonaro29, la 02 August 2010 - 10:09 PM, a spus:

Weleda n-are crema de funduletz ,cel putzin nu d-aia groasa , eu vreau sa iau gama intreaga dar pt crema iau Bepanthene.

Aici se recomanda sa se spele BB fara gel de dus si cu apa curata in care se pune putzin lapte de mama.

Cu Maxi-Cosi am avut dreptate , stiam eu!!! ( ca n-are voie mai mult decat cateva ore in el) :scratch:

2-3 ore am spus si eu, nu o zi intreaga.

Cat de cremele de fundulet, nu exagerati cu ele.

Daniela, tu ince zona a bucurestiului stai.Stiu ca erau magazine gen Piticot sau asa ceva undeva prin 13 Septembrie si zona Diham, acolo aveau si patuturi si carucioare.

Aparatorile alea de pat sunt decat pt zona capului si lateralele de sus(zona capului) nu pt tot patutul.

Landoul poate fi folosit pana pe la 4-5 luni in functie de cat de mare este copilul.Dar poti lua un alt tip de carut, ceva in genul http://www.jago24.de...1%29&partner=14, care nu are landoul acela din plastic dur.

rotile la carut ar fi bine sa fie din cele mai maricele care se si unfla, asa ceva
http://www.jago24.de...1%29&partner=14

Cat de produsele cosmetice mergi la DM, im mare cred ca au cam ce e si in DE.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#346 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 August 2010 - 11:02 PM

stau aproape de Diham, in zona Titan
Dar s-au cam desfiintat magazinele cu articole de copii
Unde zici tu la Diham?

#347 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 August 2010 - 11:12 PM

Vezi postareaDaniella, la 02 August 2010 - 11:02 PM, a spus:

stau aproape de Diham, in zona Titan
Dar s-au cam desfiintat magazinele cu articole de copii
Unde zici tu la Diham?

era un magazin parca mergand dinstre Diham spre (am un lapsus cum se numeste sensul ala giratoriu), deci nu spre potcoava si directia opusa.Apoi mai e unul parca(sau era) pe mihai bravu, venind dinspre pasajul muncii spre ferdinand pe partea dreapta, cred ca undeva pe la Baba Novac.
Astea erau pe vremuri, acum nu stiu,desi parca cand am fost in primavara in tara le-am ochit.

Uite maine intreb ce magazine mai sunt prin zona.

Acasa la mine

#348 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 03 August 2010 - 08:33 AM

Vezi postareaIoana, la 02 August 2010 - 10:32 PM, a spus:

rotile la carut ar fi bine sa fie din cele mai maricele care se si unfla.

si care pot fi manevrate individual , as adauga eu.

#349 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 August 2010 - 12:49 PM

Vezi postareasimonaro29, la 03 August 2010 - 08:33 AM, a spus:

la care te referi?la cele ce rotiile se misca stanga dreapta? ceva in genul :
http://www.tradoria....195696/14525636

Daniela, in Baneasa City Center ai fost?Sau la Miniblu?

O idee buna e cu Baby expo,da parca sa ramai fara carut pana atunci e aiurea.Fetele de pe DC nu stiu mai multe ca acolo e o enciclopedie ambulanta :D .Poti intreba pe fete si eventual iti iei de pe net,poate gasesti cu ceva reduceri.

Acasa la mine

#350 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 03 August 2010 - 01:37 PM

Fetelor, ce-ati mai scris cat am fost eu plecate :D

1. Daniela, si mie mi s-a intamplat la fel, am fost speriata de toata lumea cat de greu o sa fie si intr-un fel a fost bine asa pentru ca ce a urmat dupa nastere nu a fost nici 50% din cate mi s-au povestit :D . 14 treziri pe noapte?? doamen de unde le scot oamenii astia? Eu ma trezeam la 2-3 alaptari si atunci schimbam si scutecul la inceput ca nu intelesesem ca pipi e f bine absorbit si nu trebuie schimbat la fiecare.

2. Carutul.
Noi am cautat timp de 4 weekenduri prin toate magazinele posibile carut care sa se potriveasca nevoilor noastre. Si de fiecare ata plecam mai nelamuriti acasa :D . erau atatea posibilitati si atatea preturi incat nu stiam ce sa alegem. Intr-un final ne-am oprit la doua modele, unul mai ieftin si mai simplu si unul mai scump si mai complex, maxi cosi. Sotul meu l-a cumparat pe cel din urma, dar nu a cumparat de cat 2 in 1, ca a avut posibilitatea asta piesele vanzandu-se si separat; nu a cumparat cosul pentru nou nascut in care bebele sta intins. A luat doar cosul de nou nascut care merge si la masina si carutul in care sta mai maricel fiind,, plus evident suportul de carut in care se potrivesc cele doua.

Cosul de bebe care se potriveste si la masina si la carut:
- are niste protectii speciale pentru nou nascut care se scot cand bebele creste putin mai mare, isi tine singur capul si nu mai incape in ele
- dupa ce se scot protectiile, cosul poate fi folosit pana bebele implineste 1 an sau nu mai stiu cate kg
- pentru masina a avut nevoie de iso-fix, un suport care se fixeaza pe scaunul de la masina si pe care se fixeaza la randul lui cosul; cosul se scoate si se fixeaza la loc ori de cate ori e nevoie pe iso-fix, iar iso-fix-ul ramane fixat in masina mereu.

In cosul asta de bebe ni s-a recomandat sa nu tinem mai mult de 2 ore consecutiv bebelina.
Motivul: o sedere mai indelungata i-ar impiedica o dezvoltare normala a plamanilor.
Nu ne-a impiedicat sa facem calatorii lungi, dar faceam pauze la fiecare doua ore in care scoteam bebelina, o intindeam, o schimbam, hraneam, plimbam in brate, masam etc.

Cand plecam la plimbare cu bebelina, in cosul asta o puneam, oricum mai mult de o ora singura la plimbare nu stateam pentru ca trebuia sa o schimb si sa o hranesc si in plus oboseam, asa ca veneam acasa. Pentru mine a fost suficient.

In carucior are doua pozitii asa ca atunci cand a crescut mai mare a putut sa stea in fundulet foarte bine, asa ca l-am folosit pana pe la 8 luni fara probleme.

Concluzie: Noi am fost extrem de multumiti de cosul asta. O sa il folosim si la bebe doi pentru ca e in perfecta stare de functionare (trebuie doar curatat, sa vad cum scot eu totul de pe el).

In cosul celalalt, pentru bebei mai mari, inca ne plimbam. A fost fuarte fain si inca este, fara nici un fel de problema.

Carutul e cam greu e adevarat, dar se pliaza bine si eu in general nu prea il pus/scot din portbagaj ca se ocupa sotul de el.

4. Colici: mandra mea nu a avut decat cateva crize de colici si am trecut cu bine peste ele fara medicamente si fara ceaiuri.

5. Nas infundat: noi am folosit de la farmacie o solutie salina pana cand am reusit sa o invatam sa sufle nasul. Am fost f multumiti de ea.

6. Creme de fundulet: am acasa tot ce e pe piata aici, bepanten & co, dar am observat ca nu functioneaza decat la inceput putin, apoi gata. Asa ca noi avem doua variante: spalat cu ceai de musetel sau baie indelungata (cand bebele e mai mare si se joaca in cada - iese de acolo cu pielea alba ca peste tot :( ).

#351 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 August 2010 - 02:06 PM

Vezi postareaPisoi, la 03 August 2010 - 01:37 PM, a spus:

Fetelor, ce-ati mai scris cat am fost eu plecate :)

1. Daniela, si mie mi s-a intamplat la fel, am fost speriata de toata lumea cat de greu o sa fie si intr-un fel a fost bine asa pentru ca ce a urmat dupa nastere nu a fost nici 50% din cate mi s-au povestit :) . 14 treziri pe noapte?? doamen de unde le scot oamenii astia? Eu ma trezeam la 2-3 alaptari si atunci schimbam si scutecul la inceput ca nu intelesesem ca pipi e f bine absorbit si nu trebuie schimbat la fiecare.

Chiar voiam sa zic, de unde scoate lumea astfel de "scoruri".Unu ca nu toti copii sunt la fel.Da poti avea unul care are crize de colici ore in sir, sau unul care sa te trezeasca doar odata pe noapte.Mie chestia asta cu generalizarea mi se mae o mare tampenie venita din partea unui parinte ca si sfat pt un parinte care se afla la primul copil.

Daca copilul meu a fost un "dracusor" nu inseamna ca si al tau va fi la fel.

Este de stiut ca nu o sa mai dormi 8 ore continuu,da nici ca vei fi un zombi.

Ce trebuie stiu e ca fiecare copil are personalitatea lui, cum eu cu sora mea nu suntem la fel, nici copilul meu nu va fi ca al tau.

Daniela nu mai apleca urechea la astfel de "discutii", bucura-te de sarcina si de bebele care o sa vina, egal ca vei sta treaza 20 din 24 sau doar 10din 24, este copilul tau pe care ti l-ai dorit, nu tb sa privim ca si cum ar fi un calvar pt noi primele lui ale bebeului.

Acasa la mine

#352 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 August 2010 - 02:14 PM

Ioana, cata dreptate ai :)

Stii care e faza faina? Metabolismul femeii gravide se modifica incet incet in asa fel incat spre data nasterii deja nu mai dormi o noapte intreaga. Coclurile de somn se schimba si dupa ce nasti lipsa de somn nu se resimte asa cum pare la prima vedere. Eu abia dupa trei luni de la nastere am inceput sa simt lipsa de somn si asta numai pentru ca ma incapatanam sa nu dorm ziua odata cu bebele asa cum era normal. daca as fi facut-o sigur nu aveam probleme nici la 3 luni dupa nastere. Natura are grija de tot, inclusiv de somnul mamei. trebuie doar sa o ascultam.

Si apropo de copiii mai 'rai'. Am o amica care a nascut putin inaintea mea un copil care a plans luni in sir. S-a dovedit pana la urma ca avea otita probabil din spital, de cand se nascuse. O otita care nu a prezentat simptomele obisnuite (gen febra). Deci copilul ala nu a fost rau, pur si simplu a fost bolnav.

Eu cred ca sunt copiii mai neastamparati, care dorm mai putin, sau care dorma mai putin noaptea si mai mutl ziua, dar cred ca daca mama se muleaza pe programul copiluui nu va avea cine stie ce probleme.

Acum asta e teoria mea, sunt f curiaosa cum va fi cu bebe doi :) .

#353 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 August 2010 - 02:20 PM

Pisoi, de acum ai deja experienta cu primul, asa cum spuneai tb sa te mulezi dupa bb si programul lui, sa te odihnesti cand doarme si el.Plus ca dacai ai ajutor(si Daniela am inteles ca va avea) poti sa te intinzi si daca e ceva te trezeste persoana care te ajuta.

Plus ca de multe ori stresul care si-l creeaza singura mama trece foarte usor si la bebe de aici si starile copilului si asta mai ales cand alaptezi exclusiv la san.

Acasa la mine

#354 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 August 2010 - 02:26 PM

da, Pisoi, deci m-am intalnit duminica cu sora din Italia a prietenei mele si cu barba-su si ei au povestit ca in primul an copilul lor dormea max 10 min zi sau noapte si ca pe timp de noapte se trezeau de 14-15 ori cu randul sa acopere noaptea. Acum copilul are aproape 2 ani si au spus ca inca se trezeste de 4-5 ori pe noapte doar ca sa planga (nu de frig, cald, foame, ud), si plange vreo 10 min asa, timp in care ei trebuie sa-l linisteasca ... dupa care adoarme la loc. De altfel, un copil extrem de vesel, care rade tot timpul si e foarte nazdravan!

la fel bebele prieteni mele, nascut acum pe 14 iunie, nu doarme ziua decat max 10 min si numai in brate la maica-sa. In schimb noaptea are o repriza de 5 ore de somn (dupa baie si alaptare doarme 5 ore). I-am spus sa-i puna cearsaf de ala ca la custiel de papagali sa creada ca e noapte ... . Deci ce poate sa faca mama cu copilul in brate toata ziua, pe care trebuie sa-l legene sa nu planga. El de fapt plange de foame, deoarece ar manca in continuu si medicul i l-a bagat la regim, pt ca luase prea mult in greutate (manca nonstop): intai la 3 ore, acum la 4 ore poate manca. Si a celei din Italia la fel spunea ca si al ei manca nonstop zi si noapte, dar nu l-a bagat la regim.

Cu caruciorul si noi suntem inca nehotarati si destul de derutati. Tu ai luat cu roti de-alea mari care se umfla sau cu roti din silicon? Dar tu ai luat carucior. Pai si inteleg ca tu ai luat carucior si cos masina pentru primul an dupa care ai cumparat altele pentru 1-3 ani. Eu as vrea sa evit sa cumpar de doua ori si sa iau si carutul si scaun de masina (Cu sistemul isofix - care vad ca e scump rau) pentru 0-3 ani.

#355 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 August 2010 - 02:30 PM

Vezi postareaIoana, la 03 August 2010 - 02:20 PM, a spus:

Pisoi, de acum ai deja experienta cu primul, asa cum spuneai tb sa te mulezi dupa bb si programul lui, sa te odihnesti cand doarme si el.Plus ca dacai ai ajutor(si Daniela am inteles ca va avea) poti sa te intinzi si daca e ceva te trezeste persoana care te ajuta.

Plus ca de multe ori stresul care si-l creeaza singura mama trece foarte usor si la bebe de aici si starile copilului si asta mai ales cand alaptezi exclusiv la san.

Da, eu in principiu sunt de parere ca totul va trece, oricat de greu ar fi si ca trebuie sa stam calme si relaxate pe cat posibil, desi la primul bebe ti-e frica de tot mai ales cand e mic nou-nascut. Si daca parintii sunt relaxati trebuie sa fie si bebe. Prietena mea e la al doilea bebe (e drept dupa 11 ani) nu e stresata, dar totusi bebe nu doarme, de cate ori am fost la ea, ca am stat 3 ore sau 5, bebe a fost numai in brate si nu a dormit deloc, sau 10 min dupa alaptat, atat.
Cred ca la noi o sa fie bine si bebelina foarte cuminte..., nu iau chiar in serios ca toata lumea ma sperie acu ... ca vai ce epuizare va veni, dar totusi oleak de cui au bagat in capul meu ... deci capul o fi defect :)

#356 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 August 2010 - 02:32 PM

4. si eu nu vreau sa iau pompita sau batista bebelusului sa incerc doar cu ser fiziologic sa apa de mare.

5. cu colicile mi-a spus si terapeuta ca merge bine si cu Bowen ori le elimina, ori le tolereaza mai usor.

#357 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • LocationBucuresti

Postat 03 August 2010 - 02:41 PM

Daniella, un magazin cu de toate pentru copii este pe Ion Mihalache.Lumea Copiilor parca ii zice. Inca nu am fost, dar au si site pe net ca sa vezi exact ce si cum.. da un search cu Google dupa el ca nu stiu daca am voie sa pun link :)

Hainute dragute si bune gasesti la Kiabi.. au deschis un magazin in Carrefour Orhideea si sigur mai sunt si in alte hipermarketuri. Pe asta il stiu ca e mai aproape de mine...
Imagine postata

#358 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 August 2010 - 02:50 PM

Vezi postareaIoana, la 03 August 2010 - 12:49 PM, a spus:

Vezi postareasimonaro29, la 03 August 2010 - 08:33 AM, a spus:

la care te referi?la cele ce rotiile se misca stanga dreapta? ceva in genul :
http://www.tradoria....195696/14525636

Daniela, in Baneasa City Center ai fost?Sau la Miniblu?

O idee buna e cu Baby expo,da parca sa ramai fara carut pana atunci e aiurea.Fetele de pe DC nu stiu mai multe ca acolo e o enciclopedie ambulanta :) .Poti intreba pe fete si eventual iti iei de pe net,poate gasesti cu ceva reduceri.

pai nu voi fi fara carucior si tot restul decat primele 10 zile, iar primele 10 zile, nu cred ca va fi cazul sa scot bebelusul din casa. De aia spuneam ca imp ar fi ce mananca, acceosriile de patut si de baita, astea ar fi suficient pentru primele 10 zile, zic eu ... cu lipsa de experienta insa ...

NU am fost la Baneasa, am vrut sa merg WE trecut dar au intervenit diverse si nu am ajuns decat in cartier la Ocean si Cora, care au o oferta destul de saracuta de carucioare, patuturi accesorii si nici un consultant. De aia spun ca ar fi util sa merg la un magazin doar de carucioare si astfel de accesorii pentru copii 0-3 ani.
Magazinul ala de la Vatra luminoasa, Toy Zone, sau Z nu mai stiu cum se chema s-a desfiintat.
De Miniblue nu stiam ca au ce trebuie pentru bebei, am incercat sa ma uit acum pe net, dar vad ca au site-ul in constructie si doar adresa magazinelor.
o sa incerc sa merg saptamana asta ... chestia e ca nu mai pot umbla prea mult, dupa 2 ore de umblatura prin magazine imi vine sa plang de durere de picioare ... iar genunchii nu mai spun ce ma dor cand urc/cobor scari..., cred ca nu voi mai putea urca scara (de acasa si de la birou) foarte curand.... sau poate ma ajuta Bowenul....

La serviciu cand ma ridic de pe scaun, sau acasa din pat, zici ca am 1 tona in bazin .. o fi de la intinderea ligamentelor, articulatiilor, pregatirea bazinului etc

#359 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 August 2010 - 02:58 PM

Vezi postareaDaniella, la 03 August 2010 - 02:26 PM, a spus:

Tu ai luat cu roti de-alea mari care se umfla sau cu roti din silicon? Dar tu ai luat carucior. Pai si inteleg ca tu ai luat carucior si cos masina pentru primul an dupa care ai cumparat altele pentru 1-3 ani. Eu as vrea sa evit sa cumpar de doua ori si sa iau si carutul si scaun de masina (Cu sistemul isofix - care vad ca e scump rau) pentru 0-3 ani.

Rotile sunt maricele si sunt din cele care se umfla. In 1 an si 10 luni de cand il avem le-am umflat doar odata.

Ai inteles gresit, am luat carucior cu:
- cosulet pentru masina (plus iso-fix)
- cosulet (sau nu stiu cum sa-i zic...) pentru copil putin mai maricel, l-am pus in el de pe la 8 luni si tot in el o tinem si acum si merge pana pe la 4 ani.

#360 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 August 2010 - 03:03 PM

Vezi postareaOlgutza, la 03 August 2010 - 02:41 PM, a spus:

Daniella, un magazin cu de toate pentru copii este pe Ion Mihalache.Lumea Copiilor parca ii zice. Inca nu am fost, dar au si site pe net ca sa vezi exact ce si cum.. da un search cu Google dupa el ca nu stiu daca am voie sa pun link :)

Hainute dragute si bune gasesti la Kiabi.. au deschis un magazin in Carrefour Orhideea si sigur mai sunt si in alte hipermarketuri. Pe asta il stiu ca e mai aproape de mine...

nu stiam de magazinul asta, am vazut ca au lista in care mentioneaza ca au 50 modele de carucioare si de toate ... o sa il vizitez. Merci de pont

Am fost duminica la Kiabi, este unul foarte mare in Ocean Militari. Dar de bebei nu aveau decat un coltisor ... aveau intradevar hainute, paturici de pat si saci de dormit, aveau prosoape si halate, lenjerii, aveau si protectia aia de pat, dar era doar pe 2 laturi si eu ma gandesc ca e mai bine sa fie pe 4: 1 sa nu fie curent (la mine in casa e curent - noi tinem perne sul la usa noaptea ca ne trezeam cu nasul infundat - nu stiu daca e de la gaura de la hota, sau altceva ce nu am dibuit inca) si 2 sa nu se loveasca de tabliile/barele de lemn (nu neaparat acum cand e mic si nu se misca asa de tare, dar mai tarziu cand incepe sa fie mai mare si mai miscatoare.

Tu ai luat carucior?

Arata acest topic

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic