Forum Culinar: cumparaturi pt BB - Forum Culinar

Salt la continut

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

cumparaturi pt BB

#381 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 05 August 2010 - 05:11 PM

Baaa da maaai, ce intelegi tu din ce zic eu =)) .
Sigur ca la bebe ii trebuie, dar are nevoie de cantitate mica si asta nu sjtifica dupa mine un ditamai robotul care trebe curatat la fiecare folosire. adica pt bebe poti face la mana rapid juma de pahar de suc de ce vrei tu. daca bea suc din asta tot familionul, atunci se justifica un storcator, asta ziceam :P .

#382 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 August 2010 - 05:15 PM

Vezi postareaPisoi, la 05 August 2010 - 05:11 PM, a spus:

Baaa da maaai, ce intelegi tu din ce zic eu =)) .
Sigur ca la bebe ii trebuie, dar are nevoie de cantitate mica si asta nu sjtifica dupa mine un ditamai robotul care trebe curatat la fiecare folosire. adica pt bebe poti face la mana rapid juma de pahar de suc de ce vrei tu. daca bea suc din asta tot familionul, atunci se justifica un storcator, asta ziceam :P .

da, da am inteles ... =))
nu stiu daca bea tot familionul. De exemplu iubi nu bea ca cica il constipa ... =)) cred k la cap ... tot de la mamitza i se trage, ca asa i-a spus ca lamaia constipa si atunci a luat-o ca toate sucurile de citrice constipa ...
in rest el cu legumele e cam certat ... nu stiu sa-l mai intreb ...
chestia e ca daca e greu de demontat/spalat/remontat, adica incomod de folosit ... mmm ma razgandesc, ca-mi plac lucrurile practice!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#383 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 05:16 PM

oricum e bine ca mi-ati spus ca eu nu stiam ca lingurita aia, apoi alea dou lingurite de suc ... se fac asa de repede si usor manual

#384 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 05 August 2010 - 05:19 PM

eu ziceam ca o sa-l strecor daca-l fac manual , sa nu treaca ceva pulpa , la inceput.

#385 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 05:22 PM

Vezi postareaDaniella, la 05 August 2010 - 05:16 PM, a spus:

oricum e bine ca mi-ati spus ca eu nu stiam ca lingurita aia, apoi alea dou lingurite de suc ... se fac asa de repede si usor manual

Daniela draga, dar tu ce crezi ca au facut mamele si bunicile timp de mii de ani fara storcator electric :P

Sora mea acum vreo 10 ani la primul copil radea morcovul pe razatoare si punea rezultatul intr-un tifon, strangea bine deasupra unui pahar si avea suc. Eu m-am descurcat si mai simplu, am ras si am stors in pumn sau doar am presat cu lingurita in vasul inclinat.

Mult timp eu nu i-am dat suc din asta pentru ca nu am vrut sa o invat cu sucuri. Pur si simplu apa, lapte si f rar ceai cand vrea sa guste de la noi. Are toata viata timp sa bage sucuri in ea. Sa stii ca nici sucurile astea naturale nu-s asa recomandate, cica ar contine f mult zahar si le face rau la dantura. Eu nu cred ca e neaparat asa. Eu am vrut doar sa o obisnuiesc cu o hrana cat mai naturala, adica de ex fructele sa le manance intregi in general. Sucurile sunt exceptia de la regula la mine.

#386 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 05:28 PM

asa zici Pisoi? voi reflecta la suc versus fruct :P

#387 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 05:33 PM

Eu sunt putin speriata de ce se intampla in occident in vremurile astea. mamicile cu care ma intalnesc eu dau sucuri cumparate la copii pana intr-un an. Eu nu inteleg de ce.

Cand fata mea a facut infectie in gat pe la 10 luni doctora mi-a spus ca daca o sa refuze mancarea sa ii dau orice ca sa se hidrateze, mi-a recomandat sprite ca cica asta place mult la copii. Aici e pur si simplu la ordinea zilei. ce sucuri naturale frate?

De asta eu am avut ambitia sa o obisnuiesc mai fara, sunt convinsa ca atunci cand va merge la gradi sau la scoala se va da dupa restul copiilor si va cosnuma tot ce consuma ei, e normal. Macar pana atunci sa aiba parte de o alimentatie cat mai naturala.

Nu mai zic de cipsuri ca astea se dau si la copii de 7-8 luni :P , aici e la ordinea zilei si nimeni nu se mira. Din punctul meu de vedere e trist.

#388 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 05:47 PM

doamne fereste Pisoi!

Sa stii ca si nepoata mea, fetita surorii lui tati al nostru, are 7 ani si jumatate si 47 sau 50 kg ... se ingrasa vazand cu ochii! Mananca non-stop (eu si de aia sunt speriata cu MS). Si mama fetii, adica sora lui tati e grasa rau.
Eu 47 kg am avut de la pubertate si pana pe la 32 ani, iar la 7 ani eram cat un tantar.

Au deschis ei de mai multe ori subiectul, ca al meu ii face observatie mereu fetitei sa nu mai manance intr.una. Si discutand cu ei, mama a lui meu sustine ca fetita a ajuns asa, deoarece mama fetii (adica sora lui) i-a dat sucuri si mancaruri (piureuri) la borcanel cumparate.
Tatal fetitei se plange ca ii dadeau 2 kg de mandarine ... ca sa manance fata fructe ca sunt sanatoase ...

Poate inteleg sa dai asa ceva daca pleci de acasa in CO si nu ai cum sa-i dai ceva hrana naturala, dar chiar si atunci gasesti un iaurt, o banana, un piure.
dar sa dai cips si sa recomande dr sprite la bebelush ... asa ceva ...
si eu sunt pt cat mai natural
sper sa nu mi-o indoape MS
si deja m-am gandit sa nu am dulciuri in casa ... cu barbatul nu stiu ce o sa fac ... l-am anuntat dar el e nebun cu dulciurile ... desi nu se ingrasa ...
acu m-am innebunit si eu de cand cu sarcina ...

#389 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 05:50 PM

baai maaai tu pricepi? 7 ani jumate si greutatea mea de la 32 ani si evident e mai mica de inaltime! e ca un monstru, vorba lu'iubi
ca mi-e si mila de ea
dar non stop mananca cate ceva ...
si maica-sa e la fel ...

iar MS normala, acu de vreo 10 ani s-a ingrasat si ea de cand s-a operat la coloana, insa sora lui tati asa era de cand era mica zice el

#390 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 05:52 PM

pai acum doi ani, eu am inceput sa-i dau tricouri de ale mele si ei ii venea stramte si mulate pe burtoi =))

abia merge la scoala si e obeza ... :P

#391 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 05:54 PM

gata, pardon, nu mai zic! ca e urat sa dai din casa :P

#392 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 05:57 PM

Daniela, fata nu are nici o vina, poate e si ereditar daca zici ca mama ei a fost la fel, oricum un exemplu bun o poate ajuta. Dar daca mananca incontinuu, pare sa fie ceva pe fond psihic, e mancat compulsiv si are o cauza care se poate remedia. Voi, familia, ar trebui sa interveniti finut pe langa parinti, MS si chiar pe langa fata.

#393 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 06:00 PM

nu stiu daca in continuu, dar mananca portii mai mari ca al meu. Apoi vine mai ia ceva. La orice ora o intrebi daca ii e foame zice ca da. Daca ii dai 2 snitele, mai vrea supliment ... are doar 7 ani ... De alti copii te rogi sa manance.

Am incercat sa vb cu ei, ca trebuie toti, toata fam sa faca ceva, in sensul sa aiba numai hrana naturala,l sa gateasca doar natural, fara prajeli, prajituri, paste, faineturi albe, doar legume/fructe si gratare. Dau vina unul pe altul ...

#394 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 05 August 2010 - 06:02 PM

Vezi postareaPisoi, la 05 August 2010 - 05:33 PM, a spus:

Eu sunt putin speriata de ce se intampla in occident in vremurile astea. mamicile cu care ma intalnesc eu dau sucuri cumparate la copii pana intr-un an. Eu nu inteleg de ce.

Cand fata mea a facut infectie in gat pe la 10 luni doctora mi-a spus ca daca o sa refuze mancarea sa ii dau orice ca sa se hidrateze, mi-a recomandat sprite ca cica asta place mult la copii. Aici e pur si simplu la ordinea zilei. ce sucuri naturale frate?

De asta eu am avut ambitia sa o obisnuiesc mai fara, sunt convinsa ca atunci cand va merge la gradi sau la scoala se va da dupa restul copiilor si va cosnuma tot ce consuma ei, e normal. Macar pana atunci sa aiba parte de o alimentatie cat mai naturala.

Nu mai zic de cipsuri ca astea se dau si la copii de 7-8 luni :P , aici e la ordinea zilei si nimeni nu se mira. Din punctul meu de vedere e trist.

Sa stii ca am mai dat si eu la copil din cind in cind borcanele, sau suc , cind plecam la drum lung sau borcanel cu peste, pediatru a recomandat ca fiind foarte bune.
De ex pina la 2 ani nu i-am dat peste, capsuni, kivi si nu mai imi aduc acum aminte, aaa galbenus de ou nu i-am dat pina la un an, brinza si iaurturi iar la fel abia dupa un an,am respesctat cit de cit ce azi pediatru am mai citit carti si de aici si nu am avut probleme

#395 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 06:06 PM

mai rarissim cand esti la drum in concediu inteleg, cand nu ai posibilitatea... , dar nu sa hranesti copilul cu borcanase cu conservanti, coloranti,indulcitori, amelioratori de gust, de aroma, nu au fructe alea, ci doar sirop ...
eu si conserva de ton o scurg de ulei/suc si spal pestele in strecuratoare sa se duca tot conservantul pe cat posibil

#396 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 06:07 PM

Vezi postareasissi, la 05 August 2010 - 06:02 PM, a spus:

Sa stii ca am mai dat si eu la copil din cind in cind borcanele, sau suc , cind plecam la drum lung sau borcanel cu peste, pediatru a recomandat ca fiind foarte bune.
De ex pina la 2 ani nu i-am dat peste, capsuni, kivi si nu mai imi aduc acum aminte, aaa galbenus de ou nu i-am dat pina la un an, brinza si iaurturi iar la fel abia dupa un an,am respesctat cit de cit ce azi pediatru am mai citit carti si de aici si nu am avut probleme

Sissi, si eu i-am dat borcanele mai ales cand eram la drum, i-am dat si suc sa guste de la noi cand a vrut (nu cola) in situatii rare ca nici noi nu bem des.

Asta e departe de a ii face un obicei. Obiceiul, ala de se intampla zilnic, ala e daunator.

despre borcanele e poveste lunga, eu sunt de acord cu ele, evident marcile buna fara e-uri, dar sa nu fie hrana exclusiva. nu intru in detalii ca nu vreau sa intru in polemici.

De restul alimentelor eu din toate i-am dat pana intr-un an, iaurtul si branzica le-am introdus cred pe la 7 luni si vreau sa zic ca pana la un an jumate a mancat f bine iaurt si branza, multe zile numai asta manca pe langa lapte.

#397 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 06:09 PM

Vezi postareaDaniella, la 05 August 2010 - 06:06 PM, a spus:

mai rarissim cand esti la drum in concediu inteleg, cand nu ai posibilitatea... , dar nu sa hranesti copilul cu borcanase cu conservanti, coloranti,indulcitori, amelioratori de gust, de aroma, nu au fructe alea, ci doar sirop ...
eu si conserva de ton o scurg de ulei/suc si spal pestele in strecuratoare sa se duca tot conservantul pe cat posibil

da da si se duce? :P
conservantul daca e, e intrat si in carne oricum.
borcanelele pentru copii nu contin e-uri, cel putin la marcile care se respecta. Sunt un fel de conserve cum punem si noi romanii pentru iarna. nu consider ca sunt nocive.

#398 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 06:11 PM

Vezi postareaDaniella, la 05 August 2010 - 06:00 PM, a spus:

Dau vina unul pe altul ...

pai ce mai conteaza a cui e vina? poate dupa ce nasti si intri in perioada de mancat ff atent si sanatos ca sa slabesti, poate ii tragi si pe ei dupa tine, sau poate macar pe fata. sa stii ca majoritatea copiilor sunt impresionabili si daca de ex ii zici ca ti-ar trebuie o prietena de dieta sanatoasa ca sa iti tina de urat, s-ar putea sa fie foarte incantata :P .

#399 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 06:11 PM

Vezi postareaPisoi, la 05 August 2010 - 06:09 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 05 August 2010 - 06:06 PM, a spus:

da da si se duce? :P
conservantul daca e, e intrat si in carne oricum.
borcanelele pentru copii nu contin e-uri, cel putin la marcile care se respecta. Sunt un fel de conserve cum punem si noi romanii pentru iarna. nu consider ca sunt nocive.

eu nu am incredere

aaa cumnata-mea, nevasta lui frati-miu, farmacista, ii dadea celui mare cand era mic, niste piureuri fructe/ledgume facute din prafuri .-..
de ce as face asa ceva?

#400 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 05 August 2010 - 06:12 PM

Mie pediatru mi-a zis sa nu ii dau alea ce le-am enumerat mai sus decit dupa un an,2 depinde de aliment , fruct, mi-a zis ca poate face alergie si nu acum cit e mic ci mult mai tirziu, iar la fel nu i-am dat piine si produse fainoase pina la vreo 7 luni, ii luam biscuiti pt bebei si cu un fruct ras asta era micul lui dejun.

Arata acest topic

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul