Paste - ce bucatariti?
#21
Postat 01 April 2010 - 11:08 PM
#24
Postat 02 April 2010 - 09:08 AM
#25
Postat 02 April 2010 - 12:05 PM
Meniul pare greu la propriu, figurat, gospodareste dar si dpdv medical, dar e o data in an Pastele, asa ca nu o sa mai avem prea curind pe masa toate astea. In plus, toate preparatele le fac in cantitati mici, astfel incit sa avem doar pentru aceste 3 zile de sarbatoare, pentru noi, 3 persoane, plus eventuali musafiri. Asortez salate si alte ajutatoare care sa nu faca preparatele sa pice greu la stomac, ficat si alte bile
Asadar:
- Ciorba de miel
- Drob
- Sarmale (porc in foi de varza)
- Friptura
- Oua rosii (normal )
- Cozonac
- Pasca
- Ciuperci sote ca garnitura la friptura si (poate) niste cous-cous
- Tzatziki
- Hrean ras cu sfecla rosie (ptr oua, drob si friptura, in loc de mustar... cum sa-i zic?! dressing?)
Edit: si multe verdeturi, salata verde, ceapa si usturoi verde, ridichi...
#26
Postat 02 April 2010 - 04:34 PM
Adriana coroana ta de spanac suna tare bine. Eventual o sa ne spui si noua macar dupa PAsti pas cu pas cum se face si sparzle din spanac cu sos de nuci...eu astept cu sufletul la gura retetele astea.
Stella daca ai timp spune-mi despre pasca cu ricotta. Vreau sa fac pasca dar inca nu stiu care retata sa o aleg nu de alta dar sunt n si nu stiu care se face cat de cat rapid si sa fie si delicioasa. Ar fi primul an cu PAsca la masa si vreau sa le placa degustatorilor.
Daca aveti o reteta de pasca buna va rog dati-mi un link!
#27
Postat 02 April 2010 - 04:44 PM
#28
Postat 02 April 2010 - 04:58 PM
#29
Postat 02 April 2010 - 05:15 PM
ricotta sigur o mixez ca nu am pacienta sa o dau prin sita. amestecata apoi cu 3 oua, zahar dupa gust,
ceva zahar vanilat ( eu mixez zahar cu batoane de vanilie) un varf de sare ( musai la dulciuri ) si apoi voi face din stafide o cruce.
#30
Postat 02 April 2010 - 05:56 PM
Macrou afumat
Salata de boeuf (reteta cec)
Drob de miel
Oua vopsite(alea mov au iesit...negre!)
Ciorba de pui
Friptura de miel cu spanac
Sarmale in foi de vita
Pasca fara aluat
Fursecuri cu nuci (Lauralaurentiu)-dublata reteta!Au iesit 55 bucati
Prajitura desteapta (reteta lipoveneasca)
Mai am de facut ciorba si friptura
Restul le-am facut azi.Sarmalele...mama, ca ea e specialista!
Mentionez ca, in afara de ciorba, sarmale si oua vopsite, toate retetele sunt de la voi, asa ca vom face Pastele impreuna!
Pasca am pozat-o afara, are umbre de la vita de vie:
Imagini atasate
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#31
Postat 02 April 2010 - 06:57 PM
oua rosii
drob din ficat de porc
salata boef
friptura de porcusor
ciorbitza de pui
tort cu ce imivine pe moment...absolut va avea ciocolata in el
si niste biscuitei si bomboane de ciocolata
Si cum mergem in deplasare si cei la care mergem sunt fani salata boef si dulciurile de mai sus, aste avor fi facute jumi juma
Sper sa reusesc sa le fac pe toate ca acum ma apuc....nici ouale nu le-am vopsit macar
spor la bucatarit!!
Sarbatori cat mai frumoase sa aveti!
#32
Postat 02 April 2010 - 11:10 PM
Bors de miel f.f. check!
Drob de miel, check!
Friptura de miel, doua tavi de aragaz, check, pun si poze la final!
Pasca ramane s-o faca mama, dar la asta sunt calma, ca se pricepe!
Poate pare sadic dar noua chiar ne place mielul de Pasti!
#33
Postat 03 April 2010 - 09:33 AM
sara cand a vazut ouale colorate si zice: cool mami! (a si mancat unul)
ciorba o fac de azi(miel, desi eu nu mananc), reteta mamei mele
friptura la cuptor(pulpa), marinata in lapte, vin, ceapa, menta
legume(roasted vegetables), vanata, dovleac kent si butternut, squash, arpagic, cartofi mici si o sa fac fasole verde la steamer
stufat de miel
salata verde cu ridichi si castravete si mult otet
drobul adrianei(de vita al meu, ca am vrut sa gust si eu). am facut 2 ca am vizitatori si luni
rhubarb crumble ( cumnata face french flan de mere)
salam de biscuti
snitele de pui(pt copii mai mult)
cam atat. nu fac entre ca-i am doar la pranz pe toti si am dip, crackers, chips, etc
luni am alta transa de amici care vor sa guste si ei din bucate romanesti. o sa le fac si o mamaliga langa stufat si friptura
cred ca e suficient
nu am facut cozonac, inca nu sant stapana pe mine sa ma bag si acolo.
am uitat sa zic ca drobul nu mi-a iesit asa lucios deasupra cum ii iesea mamei. e prima oara cand fac si sant foarte mandra de mine
#34
Postat 03 April 2010 - 11:24 AM
#36
Postat 03 April 2010 - 12:02 PM
Eu pun menta la bors, nu la friptura, dar mie imi place friptura de miel oricum. Eu am marinat-o doar in vin cu rozmarin,busuioc, cimbru si usturoi.
Eu nici nu stiu ce gust are rubarba, de mult vreau sa incerc, dar nu stiu unde as putea!
#37
Postat 03 April 2010 - 12:57 PM
ciorba miel check
drob de miel si ficatei de pui.check
stufat de miel check
sarmalutzele foi de vita, trebuie doar scase din congi si fierte:)
tarta cu ricotta check ( pe post de pasca) si una acum la cuptor cu smantana
friptura o fac maine ( sa fie buna si crocanta ), la fel si sarmalele le fierb maine dimineata. ( nu-mi plac decat proaspat fierte )
#38
Postat 03 April 2010 - 01:06 PM
gustari cu diferite legume si branzeturi
gnocchi cu sos de parmezan si nuci
friptura de miel cu cartofi noi si spanac cu seminte de pin
jumatati de oua de ciocolata umplute cu crema de mascarpone
Spor la treaba!
#39
Postat 03 April 2010 - 02:06 PM
- joi: oo colorate
- vineri: cozonaci si pasca
- simbata: se fierbe drobul
- duminica: ciorba de miel, friptura si drobul.
#40
Postat 03 April 2010 - 03:30 PM
La noi ca de obicei, maine vreo 14 musafiri si noi azi ne incurcam ca la balamuc in bucatarie, n-avem nicio lista, asa ca in afara de ciorba, drob, stufat si friptura, improvizam. Drob si pasca a facut vara-mea, noi am vopsit azi oo care-mi tot picau din mana ca le-am facut cu manusi, dar au ramas cateva intregi cam pestrite, dar ce-ati fi vrut de la noi, MdeB e nemultumit de ce ciorba iese, asa ca acum o drege, stie el cum.
Tort n-am facut, ca n-am descoperit crema caramel fara lapte condensat sau fara sirop de artar si am uitat sa iau, asa ca o sa fac bomboni, avem pasca, gata, merge.
Mai am niste idei sa vad cum stau cu timpul, ca vreau sa si dorm, ca diseara mergem la inviere si inseamna ca mancam dupa 12, ceea ce pentru mine e nenorocire, ca eu nu prea pot sta dupa 12 noaptea (deh, inainte de 12 e somnul de frumusete si asa m-am invatat) glumesc, chiar mi-e foarte greu sa stau du 12 noaptea, a doua zi sunt varza, as dormi non stop.
Daca iese ceva notabil, pun poze.
Pup iu ol si Paste fericit!