Forum Culinar: Ma enervez! - Forum Culinar

Salt la continut

• 91 Pagini +
  • « Prima
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ma enervez!

#1261 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 January 2012 - 06:13 PM

Vezi postareamoatza, la 08 January 2012 - 09:26 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 08 January 2012 - 09:23 PM, a spus:

Mutti si mie mi se pare foarte ok. La fel si aia care fumeaza, si etc. Sa plateasca dom'le! :)

ete la ea!
sa stii ca tb sa declari si dac-ai fumat, catzi ani si-n ce cantitate! :)

:)

Stiu. Eu nici macar n-am anuntat la una din asigurari ca nu mai fumez de peste 5 ani... deci platesc pentru fumator :)
Tre' sa vaz ce si cum, ca uitai de treaba asta.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#1262 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 09 January 2012 - 06:19 PM

Vezi postareaMaya, la 09 January 2012 - 06:13 PM, a spus:

Stiu. Eu nici macar n-am anuntat la una din asigurari ca nu mai fumez de peste 5 ani... deci platesc pentru fumator Imagine postata
Tre' sa vaz ce si cum, ca uitai de treaba asta.

Chiar trebuie Imagine postata ?Ca nici eu nu am anuntat si stiu ca de intrebat m-a intrebat,cand am facut asigurarea acum cativa ani,si de kile si de fumat etc.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#1263 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 11 January 2012 - 01:49 PM

Vreau zapada, vreau la ski, nu-i zapada pe nici o partie. :)
Aia "impuscata" e gheata.
Ce trista-i iarna daca nu merg la ski. :crying:

#1264 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 January 2012 - 02:01 PM

Vezi postareaEataly, la 11 January 2012 - 01:49 PM, a spus:

Vreau zapada, vreau la ski, nu-i zapada pe nici o partie. :)
Aia "impuscata" e gheata.
Ce trista-i iarna daca nu merg la ski. :thumleft:

Ohoho de-ai sti de cand n-am vazut eu zapada! Nici nu mi-as dori aici ca ne-ar bloca pe toti.
Dar mi-e dor, tare mi-e dor.

#1265 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 11 January 2012 - 02:31 PM

Hai mai Moato plangi doar pt 2kg? Facem galerie, daca vrei... Haide Moata! Tudum tudum tudum! Haide Moata!
Eu ce sa mai zic de mine? Am ajuns la 73kg si acolo m-am blocat. Incearca sa vezi jumatatea plina a paharului... ai doar 2kg de dat jos.

Angel, nu te mai supara bre pt toti capcaunii... ia stai mataluta linistita, ca nu se merita.

Lili, ce vise ai si tu? Zapada?! Lux, nu alta! Mara s-a suparat de sarbatori. Cica au zis la meteo ca ninge in zona noastra (nu la munte) si ea era asa de bucuroasa. Nu-ti spun ce dezamagita a fost cand nu a vazut a doua zi fir de zapada. Mai ca nu plangea. Daca la televizor a zis ca ninge, de ce nu ninge dom'le? Am incercat sa-i explicam, dar tot suparata a fost.

Ellani, te inteleg perfect pt ca sunt in situatia ta, dar incerc sa gandesc cam cum gandeste Moata. Acum sunteti singuri si-ti poti permite sa gandesti asa. Cu doi copii mici se schimba situatia. Al meu nu-i ca e disponibil... ce-i aia disponibilitate? El acolo traieste. Pleaca dimineata ca la 7 sa fie la munca si mai ajunge seara dupa h19, h20 chiar si h21. Ca sa nu mai spun ca-i poate suna telefonul si la 2 dimineata. Inainte lucra si sambata si duminica. Acum cel putin stiu sigur ca duminica sta acasa... bine ca daca se munceste, oricum ar fi trebuie sa treaca pe acolo sa vada despre ce e vorba. Asa ca tot nu scapa.
Asa ca vezi tu, acum cativa ani ma suparam la fel ca tine. Acum nu-mi mai pot permite acest lux.
Sorina

#1266 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 January 2012 - 03:19 PM

Si acum sa va zic eu ce inseamna enervare, ca de cateva zile numai de asta am parte.

Sa incepem cu chestiile usoare. Sun sa inchid contractul la gaz si la curent. La curent totul ok cu un telefon, asa cum e si normal sa fie. Prea mergeau toate bine, nu? Hai sa sun si la gaz. Buna ziua, buna ziua, sunt cutarescu si vreau sa fac inchiderea. Bun, nu... ce-i asa de greu? A, nu va suparati, dar eu nu va vad pe calculator. Cuuum? Adica imi trimiti de doi ani facturi la aceasta adresa, pe acest nr. client, imi accepti citirea, imi accepti banii, dar cand e vorba de inchidere deodata nu ma mai vezi? Ia ziceti voi, asta cum mai vine? Ma vedea cu punctul de consum actual si cu cu toate celelalte vechi (contracte inchise). Singura chestie care nu o vedea era ce-mi trebuia mie.
Buuun, si ce-i de facut? Pune-te Sorina si fa cerere (un dosar intreg) si trimite totul la societatea lui peste prajit.
Ma rog, dupa lupte seculare, il sunara pe al meu sot sa-i zica sa fim prezenti vineri dimineata la ridicarea contoarului. Pana la urma, cica ma gasira...

Acum hai sa vedeti de cei capabila Sorinaaa... Se termina vacanta, nu, si cum eu am inceput munca pe 11 ianuarie 2011 (cu contract de 1 an) ca tot omul normal la cap si cu casa inca in varii cutii, am considerat ca trebuie sa ma duc la munca si luni si marti (9 si 10 ianuarie 2012). Corect, nu?
Nu, total gresit. Norocul meu e ca ma duse capul luni dimineata sa ma duc intai pe la contabilul firmei. Mare mi-a fost surpriza sa constat ca eu nu mai eram angajata lor de pe 31 decembrie 2011. Bine ca ma busi rasul pe moment, ca peste 5 minute ma busi plansul.
M-am dus la director si-i spusei ce pozna facui. Greseala era a mea, asta e... imi salutam colegii si plecam acasa, nu era niciun bai. El de colo, de treaba, ma intreaba, daca am ceva de facut. Normal ca aveam, doar ca nu mai eram angajata lor. Mi-a zis sa raman si sa vin toata saptamana la munca, urmand ca apoi cu calm sa vorbeasca el cu proprietarul despre situatia mea. Ok, ce era sa-i zic. Bine si asa. Atata timp cat iesea banul, nu-i ca puteai sa zici prea multe.
Si incepe Sorina sa munceasca, nu 4 ore cat ar fi programul meu normal ci 6, asa de mult e de munca, plus ce a ramas neterminat... si acum vine surpriza. Biroul tehnic, unde lucrez eu, fusese anuntat aceeasi chestie ca si mine dimineata. Ma trezesc la h13,30 ca vine sefa mea si-mi spune ca tocmai a fost anuntata ca de maine sa nu mai vin. Si iar ramane Sorina masca, impreuna cu colegii mei.

Si uite asa incepe epopeea mea de somer. Marti dimineata imi iau hartiutele si ma duc la Centrul pt angajare. Trebuie sa fii inscris acolo daca vrei sa-ti iei somajul, si daca esti norocos poti sa-ti gasesti si ceva de munca. Fetelor, se facu h13 si eu tot acolo eram in asteptare. Pana la urma imi veni randul, intru in camera in care am fost chiamata, zic amin, in sfarsit si nu termin bine ca ma loveste trenul. Doar nu credeati ca e totul asa usorrrr?
Pai, dvs. doamna, sunteti inca angajata Coop. Iside. Iiii? Ce are asta cu mine? Cred ca e nebun... Nu va suparati, ce-ati zis? Pai, da figurati inca angajata. Bun, ca figurez angajata e o treaba, dar eu cu Iside nu ma mai lucrat dupa ce am avut-o pe Mara (2005).
Acuma, doar nu-i capat de tara, va dau o declaratie si gata. Aaaa, nuuu doamna, nu functioneaza asa. Da cum functioneaza? Pai, va duceti la Iside si sa va luati hartia care sa ateste ca numai sunteti angajata lor. Si eu acum de unde iau Cooperativa asta, dupa atatia ani? A, stati ca va ajut eu. Deschide pagina de internet si-mi da vreo 2 nr de telefon. Bine, multumesc... si ies afara negra de suparare.
Intre timp imi da bunul Dumnezeu mintea cea de pe urma si sun la nr care mi le dadu individul. Surprise, surprise... case particulare. Ia Cooperativa de unde nu-i. Intru repede peste el si-i zic. Bai nene astia au zburat. Eu ce fac? Pai duceti-va acasa si vedeti ce hartii aveti de la ei ca sigur trebuie sa aveti hartia de care va zisei. Ok. Si ma intorsei iar spre el, si daca nu o sa gasesc ce vrei tu, ce fac? Te duci la dracu'n praznic si cauti Iside.
Am plecat injurand de toti si toate. Ajunsa acasa am rascolit toate cutiile pana am gasit ce-mi trebuia. Eu, cand e vorba de acte, nu arunc nimic. Bine-inteles ca hartia pe care o vroia individul nu o aveam. Era prea frumos sa am eu bafta asta.
Acum ce sa fac. Ma bagai pe net si da-i si cauta cooperativa lui peste. Am gasit o caruta de alte nr de telefon... toate dezactivate. Pana la urma ma loveste ideea salvatoare si sun la azilul unde am lucrat. Voi m-ati trimis sa semnez cu Iside, voi imi dati nr de telefon. Dupa o caruta de bani aflu bomba: Iside si-a dat obstescul sfarsit si a fost absorbita de o alta Coop din Verona. Ei dracie, la Verona mai trebuia sa ma duc acum.
Sun la Coop mama si un nene-mi spune ca nu voi avea probleme sa obtin hartia salvatoare, da' sa sun eu maine dimineata (cand eu ar trebui sa fiu la individul dragut) si ca dureaza vreo 10 zile. Ceeeeee? Ma apucara istericalele. Si-asa eram la telefon pe banii mei.
Asa ca-mi veni ideea buna si ma pusei pe cautat pe net nr de telefon de la Centrul de unde fusei dimineata. Mint fara rusine si reusesc sa vorbesc cu individul care-mi dadu papucii dimineata.
Dom'le imi pare rau sa-ti spui ca hartia care o vrei matale nu o am, dar am in schimb ultima hartie cu salariul unde scrie clar ca e ultima. Asta o am, daca o vrei bine, daca nu sa fii sanatos, mai ales ca (si acu ii dadui bomba) Iside nu mai exista.
Mi-a tinut figura.Am tacut malc pe existenta unei alte Coop si bine am facut.
Azi dimineata ma dusei cu toate hartoagele de la Iside si gataaa numai sunt angajata lor. Concluzie: pot sa ma inscriu pe lista de somaj.
Acuma ziceti si voi: ce interes aveam sa mint? Pt mine era mai bine sa fiu angajata, nu? Ce eram nebuna sa mai trec pe la ei? Aveam toate hartiile care dovedeau ca eu in ultimul an am lucrat in alta parte... Ma rog, nici macar nu a vrut sa se uite pe ele.
Birocratie curata. Am pierdut doua zile pe drumuir, bani pe telefoane nu mai zic si tot nu am terminat cu afacerea asta.
Imi ramane sa ma duc la un sindicat sau un patronat pt faza cu banii. Doar nu credeati ca-i asa de simplu. Alti bani de autobuz, alte fotocopii, alt timp pierdut. Macar, sa dea Domnul, sa fie bine!
Si uite asa v-am zis povestea mea...
Sorina

#1267 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 11 January 2012 - 03:43 PM

Vezi postareaany_annette, la 11 January 2012 - 02:01 PM, a spus:

Nici nu mi-as dori aici ca ne-ar bloca pe toti.

Pai eu vreau la munte, nu in oras.De obicei statiunile montane de langa To erau pline de zapada pana in martie, aprilie. :thumleft:
Acum uscat tot.In piata am vazut mimoze ieri. :)

#1268 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 11 January 2012 - 03:45 PM

Sorina, ce de aventuri.Bine ca ai rezolvat pana la urma.Sper sa-ti gasesti repede de munca. :thumleft:

#1269 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 January 2012 - 03:50 PM

Sorina, multa bafta iti doresc :thumleft: !

#1270 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 January 2012 - 03:56 PM

Va multumesc mult, fetelor! Sunteti mereu niste dragute!
Sorina

#1271 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 11 January 2012 - 04:04 PM

Multa bafta Sorina!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1272 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715

Postat 11 January 2012 - 04:11 PM

Bafta Sorina. Lilly, cum de nu e zapada la voi in munti, ca aici si in savoie e plin :thumleft:, la munte nu in urbe ( din fericire )

#1273 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 11 January 2012 - 04:21 PM

Nu-i maica.E disperare in turism anul asta.Totul uscat!
Vin la voi!

#1274 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 11 January 2012 - 05:44 PM

Vezi postareaEataly, la 11 January 2012 - 03:43 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 11 January 2012 - 02:01 PM, a spus:

Nici nu mi-as dori aici ca ne-ar bloca pe toti.

Pai eu vreau la munte, nu in oras.De obicei statiunile montane de langa To erau pline de zapada pana in martie, aprilie. :occasion14:
Acum uscat tot.In piata am vazut mimoze ieri. :71:

veniti pe Terminillo
Fisier atasat  WP_000018mod.jpg (89.34K)
Number of downloads: 0

nu-i zapada mare da se poate face schi de fond
Fisier atasat  WP_000034mod.jpg (96.38K)

"cand se lasa peste munte inserarea"
Fisier atasat  WP_000058mod.jpg (71.55K)
fiica dacilor

#1275 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 January 2012 - 05:58 PM

Of of Bristeno, mai pui si tu pozele astea! Acolo as vrea sa fiu. Cu o cana de vin fiert, ca de schiat nu stiu :occasion14: !

#1276 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 11 January 2012 - 08:12 PM

Sorina,sper sa reusesti s-o scoti in capat.Si la mine 'lucreaza' unii de 'rup',dar macar nu stai la coada ore in sir,ca-s majoritatea cu programare sau tichet de ordine.

La partea cu suparatul nu stiu daca inteleg corect zicand ca nu e loc de suparare din punct de vedere economic(atunci cand ai copii)pentru ca al meu pleaca pentru ca nu poate refuza,nu ca ar fi cine stie ce adaosul la salariu si nici sa stea 1 ora 2 eventual cu vreun copil nu va putea ,caci poate oricand sa mearga la munca.
Si-apoi ,gandindu-ma din nou la copii,atunci imi dau seama ca la toate treburile pe care le au parintii,nu prea reusesc sa fie in plimbari\calatorii,de aia ziceam sa facem cat putem acum.
Si ieri a intrat in casa pe-aproape de 12 noaptea,dar cel putin a fost zi de munca,nu duminica.No' nici nu pot zice ca m-am suparat atunci,doar m-am 'dezumflat' si a trecut pasnic. :((

Any, :(( nici eu nu stiu si nici nu pot,dar nici nu mai vreau. :D A incercat sotul sa ma invete de cateva ori si dupa o cazatura in care mi-am pierdut cunostinta,am zis ajunge cu experimentele,nu de alta,dar trebuie sa stii si cum sa cazi,ca sa nu-ti rupi ceva,Doamne fereste!

#1277 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 11 January 2012 - 09:26 PM

Sorina, nici nu stii ce sa faci, sa plangi ca n-ai munca, sa te bucuri c-ai scapat din toata tevatura... eu iti doresc sa ti se-ntample cum iti doresti. Bafta pe mai departe! Oricum tu esti optimista si tonica. Te pup!

Ellani, eu te-nteleg perfect si pe tine, nu-i usor sa fii singura toata ziua. Drept e ca asta nu-i viata sa vii de la munca la 12 noaptea. Da' ti-am zis asa, ca sa te mai consolez, nu sa-ti dau un branci si mai tare in groapa. Vorba Geaninei, nu fi depresata,pana la urma poate s-o vedea tot zelul sotului tau.

#1278 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 11 January 2012 - 09:49 PM

Vezi postareamoatza, la 11 January 2012 - 09:26 PM, a spus:

Ellani, eu te-nteleg perfect si pe tine, nu-i usor sa fii singura toata ziua. Drept e ca asta nu-i viata sa vii de la munca la 12 noaptea. Da' ti-am zis asa, ca sa te mai consolez, nu sa-ti dau un branci si mai tare in groapa. Vorba Geaninei, nu fi depresata,pana la urma poate s-o vedea tot zelul sotului tau.

Moatza, :(( :D
Cine daca nu noi femeile ne intelegem una pe alta mai bine?Ca nu schimba situatia daca scriu e una,dar ca parca devine mai usor cand scrii ,e alta.Multumesc frumos ca mai si cititi nuvelele mele ,care uneori se transforma in romane :((

P.S.De fiecare data cand trebuie sa ma adresez cu 'Moatza' ma lupt cu mana,ca parca mi-e nu stiu cum...Daca nu-i cu suparare,un nume se poate,fie el si doar pentru forum,daca cel real nu se poate?

#1279 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 11 January 2012 - 09:52 PM

Bris, adica voi la Roma aveti si noi nu?
E mai aproape Stella de mine. :((
Poate ninge saptamana viitoare.

#1280 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 11 January 2012 - 09:58 PM

Vezi postareaEllani, la 11 January 2012 - 09:49 PM, a spus:

P.S.De fiecare data cand trebuie sa ma adresez cu 'Moatza' ma lupt cu mana,ca parca mi-e nu stiu cum...Daca nu-i cu suparare,un nume se poate,fie el si doar pentru forum,daca cel real nu se poate?

nu-ti place moatza?

pe mine ma cheama Elena, dar nimeni nu-mi zice asa. toata lumea imi zice Pusa. :((

Arata acest topic

• 91 Pagini +
  • « Prima
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul