Forum Culinar: Pulpe de rata cu portocale - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pulpe de rata cu portocale

#21 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 November 2012 - 11:26 AM

Dana, am asa o pofta nebuna, nebuna de rata ca as pleca si la vanatoare. :-*

#22 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 14 January 2013 - 11:53 AM

Lilly, eu m-am intors de la vinatoare - am lasat o rata fara piept ! :sad3:

dupa ce-am scluptat rombulete in pielea pieptului cu un cutit, am oblojit cicatricele cu miere de albine si-am pus sare si piper pe rana, cum am invatat eu la cursurile moftanesciene de acordare a primului ajutor :sad3:

Imagine postata

apoi am fript bucatile de piept intr-o tigaie bine incinsa, cite 4' pe fiecare parte, si le-am dat la cuptor (190°C) pt. inca 10'; iar in tigaie am preparat sosul de portocale imbogatit cu citeva caise si o mina de merisoare uscate

Imagine postata

asta a fost si nu mai e, dar se mai face - pofta mare ! :toothy9;

Imagine postata

p.s. multam, mofta', pt. idee ! :tongue3:



#23 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 January 2015 - 07:36 PM

A venit vremea sa le fac ca le-am gasit iar la Coop, am luat 4 pulpe si daca nu miine poimiine le fac cu portocale.
Ma uitasem si la confit dar n-am grasime asa ca fac reteta ta.

#24 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 16 January 2015 - 08:31 PM

Vezi postareaAdriana, la 16 January 2015 - 07:36 PM, a spus:

A venit vremea sa le fac ca le-am gasit iar la Coop, am luat 4 pulpe si daca nu miine poimiine le fac cu portocale.
Ma uitasem si la confit dar n-am grasime asa ca fac reteta ta.


De abia astept sa vad. :(

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#25 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 January 2015 - 12:26 AM

Voilà, facute pe soba de lemne si salvate de la "caramelizare" la timp =))
Imagine atasata: monthly_01_2015/post-4-14215335442743.jpg

#26 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 19 January 2015 - 12:16 PM

Cred ca am sa le fac si eu.Mai am in congelator pulpe de la rata adusa din tara de la mama si chiar ma gandeam cum sa le fac.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#27 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 19 January 2015 - 05:20 PM

Arata "lecker".

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#28 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 January 2015 - 06:25 PM

Si sa stii ca si era, eu nu sunt mare fan rata ca n-o cunosc, nici nu stiu sa fi mincat vreodata in Romania. Aici ii cumpar peptu lu stefano ca-i place dar cum lui ii place mi-cuit io gust o bucatica cu ochii inchisi :thumleft: sau maninc capetele care sunt bine facute mereu.
Dar pulpele astea erau total diferite si foarte bune.

#29 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 January 2015 - 10:48 PM

Am luat azi alte pulpe, le refac :floare:

#30 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 22 January 2015 - 08:26 AM

Vezi postareaAdriana, la 21 January 2015 - 10:48 PM, a spus:

Am luat azi alte pulpe, le refac :hungry:


Oare merg si cu Spätzle? De ce nu.

Le fac copiiilor pe duminica. :floare:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#31 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 January 2015 - 08:59 AM

Le tine da la noi nu :floare:

#32 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 22 January 2015 - 09:34 AM

Vezi postareaAdriana, la 22 January 2015 - 08:59 AM, a spus:

Le tine da la noi nu :hungry:


Lamureste-ma, te rog. Chestie de gust sau nu s-ar potrivi... :floare:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#33 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 January 2015 - 09:50 AM

Pai spaetzle intra la capitolul paste deci felul I, pulpele sunt felul II si se maninca cu legume.
Aici pastele/risotto sunt de sine statatoare nu garnitura la carne, asta vroiam sa zic.

#34 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 22 January 2015 - 09:54 AM

Vezi postareaAdriana, la 22 January 2015 - 09:50 AM, a spus:

Pai spaetzle intra la capitolul paste deci felul I, pulpele sunt felul II si se maninca cu legume.
Aici pastele/risotto sunt de sine statatoare nu garnitura la carne, asta vroiam sa zic.


Am inteles. Deci la nemti merge. :floare:
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#35 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 January 2015 - 10:16 AM

jawohl :floare:

#36 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 January 2015 - 12:05 PM

Coop-ul meu n-are pulpe! :floare:

#37 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 January 2015 - 12:27 PM

Imi pare rau dar Coopul meu e mic amarit si prafuit dar de saptamina trecuta le are.

#38 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 January 2015 - 12:30 PM

Al meu e Ipercoop, si n-are! :floare:

#39 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 23 January 2015 - 08:39 AM

Vezi postareaAdriana, la 22 January 2015 - 12:27 PM, a spus:

Imi pare rau dar Coopul meu e mic amarit si prafuit dar de saptamina trecuta le are.


In ala am stat si asteptat(Stefano cu mine) pina "doamnele" s-au plimbat 45 de minute. Parca il cunosc. :D

Peter

PS. Deja am pulpele. :D
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#40 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 January 2015 - 08:56 AM

Vezi postareaPeter, la 23 January 2015 - 08:39 AM, a spus:

In ala am stat si asteptat(Stefano cu mine) pina "doamnele" s-au plimbat 45 de minute. Parca il cunosc. :D

Asa de mult am stat? :D

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi