Forum Culinar: Pulpe de rata cu portocale - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pulpe de rata cu portocale

#41 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 26 January 2015 - 08:29 AM

Un deliciu! Merci mult de idee. Am mai caramelizat 90 g de miere inainte(Maya o facea cu zahar). A iesit super perfect. Poza de dovada vai si amar.
Nu am mai avut timp.
Cum in RO nu am stiut ce sunt Spätzle(nici faina din aia nu am avut), va asigur; sosul de portocale se potriveste(zic eu) mai bine decit cu cartofi... :drool:

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14222535870859.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#42 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 26 January 2015 - 08:20 PM

Una dintre cele mai misto retete pe care le-am facut in ultima vreme, si, zic eu, mi-au iesit perfecte :crying: sosul era un caramel perfect ca gust, aroma, consistenta, culoare, luciu, asa mindra am fost de el :crying:

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-233-14222960091535.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-233-14222960271082.jpg

Am folosit un pahar de vin alb si un pahar de Lacrima lui Ovidiu, care nu-mi mai place cine stie ce sa-l beau asa, da-l pun cu mult succes la sosuri.

Unii au lasat cojile de portocala in farfurie de frica ca-s amare, dar nu erau deloc, sîc!, asa ca le-am mincat eu :lol:

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-233-14222962392209.jpg

Eu am facut ca garnitura cartofi prajiti rondele in grasimea lasata de pulpe, au lasat foarte multa, dar cea mai potrivita garnitura mi s-ar fi parut un orez simplu alb pufos.

#43 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 January 2015 - 10:10 PM

Mama ce ciuda imi faceti.Cred ca fac cu pulpe de pui! :crying:

#44 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 January 2015 - 11:27 PM

cumpara de aici
http://www.esselunga...692d1109ea55f9f
eu am cumparat in seara asta si joi mi-o aduc

#45 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 January 2015 - 11:28 PM

Acu mi-a venit ideea sa fac si pulpele de pui asa, cine stie daca or sa fie la fel de bune

#46 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 January 2015 - 09:01 AM

Ah Adriana deci le gasesc la Esselunga.Atunci ma duc personal ca-s tesserata la ei. :crying:

#47 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 January 2015 - 10:35 AM

On line da deci cred ca tre sa le aiba, pentru mine e incomod, am facut experimentul asta, sa vedem cum va fi.

#48 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 27 January 2015 - 11:51 PM

Vezi postareaEataly, la 26 January 2015 - 10:10 PM, a spus:

Mama ce ciuda imi faceti.Cred ca fac cu pulpe de pui! :floare:



Nici nu m-as gindi la asa un compromis, chiar daca seamana la forma, rata si puiul sint ceva total diferit. Strici timpul si portocalele degeaba :)

Edit: pentru .ro recomand Auchan, gasesc acolo rata (piept, pulpe, ficat - am facut un pate azi, o minunatie), gisca (piept, pulpe, spinari citeodata), oaie (cotlete, muschiulet etc), iepure (pulpe sau intreg), in niciun alt loc nu le mai gasesti pe astea. Vita si porc iau din piata, de la producatori particulari, nu din supermarket, dar pentru chestiile de mai sus Auchan e imbatabil.

#49 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,415
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 28 January 2015 - 12:23 AM

Vezi postareaCarmella, la 27 January 2015 - 11:51 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 26 January 2015 - 10:10 PM, a spus:

Mama ce ciuda imi faceti.Cred ca fac cu pulpe de pui! :floare:



Nici nu m-as gindi la asa un compromis, chiar daca seamana la forma, rata si puiul sint ceva total diferit. Strici timpul si portocalele degeaba :)




Crezi ca nu merge cu pui? Eu ma incumet sa incerc, am sa vin cu impresii, ca prea mi-ati facut si mie pofta!

#50 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,415
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 28 January 2015 - 05:09 AM

Vezi postareaadi_edi, la 28 January 2015 - 12:23 AM, a spus:


am sa vin cu impresii


Am revenit! Mda, acuma trebuie sa fac rata ca sa-mi dau seama daca-i bun puiul sau nu :floare: . Acuma serios, mi-a placut, dar mi s-a parut un pic cam aromat sosul pentru gustul meu. Probabil si pentru faptul ca doar l-am gustat, fara nici o garnitura, poate pana maine imi schimb parerea. Si mie mi se pare ca merge cel mai bine cu orez, asa o sa-mi pun pe maine la serviciu (desi in seara asta am facut cartofi - cu usturoi si rozmarin, si pe astia doar i-am gustat), si mai revin o data :) cu impresiile.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2015/post-192-14224145104033.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2015/post-192-14224145355631.jpg


#51 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 28 January 2015 - 06:42 AM

Vezi postareaadi_edi, la 28 January 2015 - 05:09 AM, a spus:


Probabil si pentru faptul ca doar l-am gustat, fara nici o garnitura, poate pana maine imi schimb parerea. Si mie mi se pare ca merge cel mai bine cu orez, asa o sa-mi pun pe maine la serviciu (desi in seara asta am facut cartofi - cu usturoi si rozmarin, si pe astia doar i-am gustat), si mai revin o data :-* cu impresiile.


Tu gusti numai mancarea? Eu o si maninc. :) :floare:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#52 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 January 2015 - 09:27 AM

Adi de ce era prea aromat? ce nu ti-a placut?
eu nu's daca am zis dar n-am pus coaja in cele 2 dati cind l-am facut, pentru ca prima data n-aveam incredere in sursa portocalelor si a doua oara nici nu m-am mai gindit, am pus doar sucul si gata
dar oricum vreau sa incerc cu pui sa fac comparatia :floare:

#53 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,415
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 28 January 2015 - 12:21 PM

Vezi postareaPeter, la 28 January 2015 - 06:42 AM, a spus:


Tu gusti numai mancarea? Eu o si maninc. :-* :floare:

Peter


Eiii, cum sa o mananc? Eu fac experimente... pe altii :) :) ! Glumesc, normal, de obicei mananc si eu ca tot omul dar deja eram satula inainte sa ma apuc de cele de mai sus.

#54 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,415
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 28 January 2015 - 12:31 PM

Vezi postareaAdriana, la 28 January 2015 - 09:27 AM, a spus:

Adi de ce era prea aromat? ce nu ti-a placut?



Mi-a placut gustul dar mi s-a parut prea puternica aroma de portocala. Eventual as pune mai putina coaja, n-as renunta la ea (am pus de la o portocala intreaga), si mai multa miere sau zahar, eu ador sosurile dulci-acrisoare. Dar cum am zis, poate alaturi de orez sa fie altfel.

#55 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 28 January 2015 - 01:36 PM

Vezi postareaAdriana, la 28 January 2015 - 09:27 AM, a spus:

Adi de ce era prea aromat? ce nu ti-a placut?
eu nu's daca am zis dar n-am pus coaja in cele 2 dati cind l-am facut, pentru ca prima data n-aveam incredere in sursa portocalelor si a doua oara nici nu m-am mai gindit, am pus doar sucul si gata
dar oricum vreau sa incerc cu pui sa fac comparatia :floare:



Vezi postareaadi_edi, la 28 January 2015 - 12:31 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 28 January 2015 - 09:27 AM, a spus:

Adi de ce era prea aromat? ce nu ti-a placut?



Mi-a placut gustul dar mi s-a parut prea puternica aroma de portocala. Eventual as pune mai putina coaja, n-as renunta la ea (am pus de la o portocala intreaga), si mai multa miere sau zahar, eu ador sosurile dulci-acrisoare. Dar cum am zis, poate alaturi de orez sa fie altfel.


Eu am folosit numai jumatate de coaja de portocale, am fiert-o cam vreun minut(nu mai mult). Cred ca si otrava dar si gustul prea tare de coaja
au disparut. S-a simtit coaja numai putin si asa era perfect. Me happy.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#56 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 02 February 2015 - 02:10 AM

M-ati terminat! Arata foarte bine toate.
Trebuie sa le incerc si eu.
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#57 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 February 2015 - 09:46 AM

Eu le-am facut ieri pe cele de pui, doar cu suc de portocale fara coaja si mi s-au parut un pic prea dulci, desi am pus o lingura de zarzavat pus as'vara si care e foarte sarat.

#58 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,415
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 03 February 2015 - 08:02 PM

Vezi postareaAdriana, la 02 February 2015 - 09:46 AM, a spus:

Eu le-am facut ieri pe cele de pui, doar cu suc de portocale fara coaja si mi s-au parut un pic prea dulci, desi am pus o lingura de zarzavat pus as'vara si care e foarte sarat.


Haha mie mi s-au parut nu suficient de dulci :hungry: !
Am zis ca revin cu impresii de a 2a zi, intr-adevar cu orez au fost yummy, dar data viitoare pun mai putina coaja de portocala si mai multa miere. Coaja de portocala am fiert-o si eu, si inca in 2 ape.

#59 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 08 June 2015 - 09:01 AM

La fel de bune ca prima data. Kinderii au mancat cu pofta.

Imagine atasata: monthly_06_2015/post-27-14337468896474.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#60 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 16 July 2016 - 04:50 PM

delicioase ca intotdeauna ! :)

Imagine atasata: monthly_07_2016/post-505-14686804219546.jpg

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi