Pulpe de rata cu portocale
#41
Postat 26 January 2015 - 08:29 AM
Nu am mai avut timp.
Cum in RO nu am stiut ce sunt Spätzle(nici faina din aia nu am avut), va asigur; sosul de portocale se potriveste(zic eu) mai bine decit cu cartofi...
Peter
#42
Postat 26 January 2015 - 08:20 PM
Am folosit un pahar de vin alb si un pahar de Lacrima lui Ovidiu, care nu-mi mai place cine stie ce sa-l beau asa, da-l pun cu mult succes la sosuri.
Unii au lasat cojile de portocala in farfurie de frica ca-s amare, dar nu erau deloc, sîc!, asa ca le-am mincat eu
Eu am facut ca garnitura cartofi prajiti rondele in grasimea lasata de pulpe, au lasat foarte multa, dar cea mai potrivita garnitura mi s-ar fi parut un orez simplu alb pufos.
#44
Postat 26 January 2015 - 11:27 PM
http://www.esselunga...692d1109ea55f9f
eu am cumparat in seara asta si joi mi-o aduc
#45
Postat 26 January 2015 - 11:28 PM
#46
Postat 27 January 2015 - 09:01 AM
#47
Postat 27 January 2015 - 10:35 AM
#48
Postat 27 January 2015 - 11:51 PM
Eataly, la 26 January 2015 - 10:10 PM, a spus:
Nici nu m-as gindi la asa un compromis, chiar daca seamana la forma, rata si puiul sint ceva total diferit. Strici timpul si portocalele degeaba
Edit: pentru .ro recomand Auchan, gasesc acolo rata (piept, pulpe, ficat - am facut un pate azi, o minunatie), gisca (piept, pulpe, spinari citeodata), oaie (cotlete, muschiulet etc), iepure (pulpe sau intreg), in niciun alt loc nu le mai gasesti pe astea. Vita si porc iau din piata, de la producatori particulari, nu din supermarket, dar pentru chestiile de mai sus Auchan e imbatabil.
#49
Postat 28 January 2015 - 12:23 AM
#50
Postat 28 January 2015 - 05:09 AM
adi_edi, la 28 January 2015 - 12:23 AM, a spus:
am sa vin cu impresii
Am revenit! Mda, acuma trebuie sa fac rata ca sa-mi dau seama daca-i bun puiul sau nu . Acuma serios, mi-a placut, dar mi s-a parut un pic cam aromat sosul pentru gustul meu. Probabil si pentru faptul ca doar l-am gustat, fara nici o garnitura, poate pana maine imi schimb parerea. Si mie mi se pare ca merge cel mai bine cu orez, asa o sa-mi pun pe maine la serviciu (desi in seara asta am facut cartofi - cu usturoi si rozmarin, si pe astia doar i-am gustat), si mai revin o data cu impresiile.
Imagini atasate
#51
Postat 28 January 2015 - 06:42 AM
adi_edi, la 28 January 2015 - 05:09 AM, a spus:
Probabil si pentru faptul ca doar l-am gustat, fara nici o garnitura, poate pana maine imi schimb parerea. Si mie mi se pare ca merge cel mai bine cu orez, asa o sa-mi pun pe maine la serviciu (desi in seara asta am facut cartofi - cu usturoi si rozmarin, si pe astia doar i-am gustat), si mai revin o data cu impresiile.
Tu gusti numai mancarea? Eu o si maninc.
Peter
#52
Postat 28 January 2015 - 09:27 AM
eu nu's daca am zis dar n-am pus coaja in cele 2 dati cind l-am facut, pentru ca prima data n-aveam incredere in sursa portocalelor si a doua oara nici nu m-am mai gindit, am pus doar sucul si gata
dar oricum vreau sa incerc cu pui sa fac comparatia
#53
Postat 28 January 2015 - 12:21 PM
#54
Postat 28 January 2015 - 12:31 PM
Adriana, la 28 January 2015 - 09:27 AM, a spus:
Mi-a placut gustul dar mi s-a parut prea puternica aroma de portocala. Eventual as pune mai putina coaja, n-as renunta la ea (am pus de la o portocala intreaga), si mai multa miere sau zahar, eu ador sosurile dulci-acrisoare. Dar cum am zis, poate alaturi de orez sa fie altfel.
#55
Postat 28 January 2015 - 01:36 PM
Adriana, la 28 January 2015 - 09:27 AM, a spus:
eu nu's daca am zis dar n-am pus coaja in cele 2 dati cind l-am facut, pentru ca prima data n-aveam incredere in sursa portocalelor si a doua oara nici nu m-am mai gindit, am pus doar sucul si gata
dar oricum vreau sa incerc cu pui sa fac comparatia
adi_edi, la 28 January 2015 - 12:31 PM, a spus:
Adriana, la 28 January 2015 - 09:27 AM, a spus:
Mi-a placut gustul dar mi s-a parut prea puternica aroma de portocala. Eventual as pune mai putina coaja, n-as renunta la ea (am pus de la o portocala intreaga), si mai multa miere sau zahar, eu ador sosurile dulci-acrisoare. Dar cum am zis, poate alaturi de orez sa fie altfel.
Eu am folosit numai jumatate de coaja de portocale, am fiert-o cam vreun minut(nu mai mult). Cred ca si otrava dar si gustul prea tare de coaja
au disparut. S-a simtit coaja numai putin si asa era perfect. Me happy.
Peter
#56
Postat 02 February 2015 - 02:10 AM
Trebuie sa le incerc si eu.
#57
Postat 02 February 2015 - 09:46 AM
#58
Postat 03 February 2015 - 08:02 PM
Adriana, la 02 February 2015 - 09:46 AM, a spus:
Haha mie mi s-au parut nu suficient de dulci !
Am zis ca revin cu impresii de a 2a zi, intr-adevar cu orez au fost yummy, dar data viitoare pun mai putina coaja de portocala si mai multa miere. Coaja de portocala am fiert-o si eu, si inca in 2 ape.
#59
Postat 08 June 2015 - 09:01 AM
Peter