Pulpe de rata cu portocale
#1
Postat 14 April 2010 - 05:45 PM
Am cumparat si mancat pentru prima oara rata!Auzeam mereu: rata cu portocale, rata cu portocale!Am cautat retete, peste retete, pentru ca nu-mi venea sa cred ca e atat de usor de facut!
Am avut pulpe nu excesiv de mari, le-am curatat, spalat si uscat.
Le-am asezat asa in tigaie fara nimic pana si-au last un pic de grasime si le-am prajit usor pe ambele parti.
Le-am inundat in vin alb, cam un pahar.
Si un pahar de apa.Le-am acoperit si le-am lasat cam o ora, le-am intors pe la jumatatea drumului.
Intre timp am taiat coaja la o portocala in bastonase subtiri, sau va ajutati de unealta aceasta:
Le-am oparit in apa fierbinte si le-am scurs bine.
Cand pulpele sunt aproape gata am adaugat sucul de la 3 portocale (mici) si cojile de portocala oparite.
Am lasat sa scada un pic la foc mare si gata.
Foarte bune si moi, iar aroma de portocala ii da un gust excelent, abia astept sa mai fac!
#3
Postat 14 April 2010 - 05:58 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#4
Postat 14 April 2010 - 07:19 PM
Iata ce mi-a povestit o doamna in Italia,plecase acum mai multi ani cu sotul in China si obositi de pe drum s-au cazat la hotel si au cerut cina in camera,rata cu portocale,a venit un chelner si a adus pe carucior un platou urias acoperit cu un capac de inox,l-a descoperit si inauntru era o rata mare frumoasa lucioasa de parca era lacuita,doamna s-a mirat si a intrebat de ce e asa,i s-a raspuns intr-o engleza de balta''ca se obtine acel efect pensuland la sf. ratosenia''cu suc de portocale si miere...chelnerul pune inapoi capacul si dispare cu oratania,se intoarce dupa un timp cu 2 farfurii cu cateva cubulete de rata si felii de portocale,dezamagirea a fost pe masura(ca era si f. scump)cred ca intre timp chelnerul aratase oratania intreaga tuturor celor care o comandasera si apoi a facut portiile si adus(minte de cineze de..)
#5
Postat 14 April 2010 - 07:48 PM
#6
Postat 14 April 2010 - 08:32 PM
Maya, la 14 April 2010 - 05:58 PM, a spus:
Oh yessss!
Geany, la 14 April 2010 - 07:19 PM, a spus:
iata ce mi-a povestit o doamna in Italia,plecase acum mai multi ani cu sotul in China si obositi de pe drum s-au cazat la hotel si au cerut cina in camera,rata cu portocale,a venit un chelner si a adus pe carucior un platou urias acoperit cu un capac de inox,l-a descoperit si inauntru era o rata mare frumoasa lucioasa de parca era lacuita,doamna s-a mirat si a intrbat de ce e asa,i s-a raspuns intr-o engleza de balta''ca se obtine acel efect pensuland la sf. ratosenia''cu suc de portocale si miere...chelnerul pune inapoi capacul si dispare cu oratania,se intoarce dupa un timp cu 2 farfurii cu cateva cubulete de rata si felii de portocale,dezamagirea a fost pe masura(ca era si f. scump)cred ca intre timp chelnerul aratase oratania intreaga tuturor celor care o comandasera si apoi a facut portiile si adus(minte de cineze de..)
Da, gasisem reteta: rata pechineza!Dar nu m-am incumetat.Chinezii au portii mignon, poate trebuia sa specifice oamenii ca vor Una bucata rata!
Foxyy, la 14 April 2010 - 07:48 PM, a spus:
Vinul, nu-i musai,dupa!
E musai un vin alb la copt!
#7
Postat 14 April 2010 - 08:45 PM
#8
Postat 14 April 2010 - 10:39 PM
Eu pulpe de rata nu gasesc, numai rata intreaga. De obicei se gaseste la sarbatori, in rest trebuie sa fac comanda ca sa-mi aduca.
#9
Postat 14 April 2010 - 11:02 PM
http://povesticulinare.blogspot.com/
#10
Postat 15 April 2010 - 07:44 AM
any_annette, la 14 April 2010 - 10:39 PM, a spus:
Incearca sa te uiti intr-un Coop daca ai vreunul la indemina, eu acolo le-am gasit.
Daca le mai gasesc incerc si eu rata cu portocale.
#11
Postat 15 April 2010 - 11:07 AM
Adriana, la 15 April 2010 - 07:44 AM, a spus:
any_annette, la 14 April 2010 - 10:39 PM, a spus:
Incearca sa te uiti intr-un Coop daca ai vreunul la indemina, eu acolo le-am gasit.
Daca le mai gasesc incerc si eu rata cu portocale.
Coop aici nu am, insa poate gasesc pe la alt magazin.
#13
Postat 15 April 2010 - 12:15 PM
Foxyy, la 14 April 2010 - 08:45 PM, a spus:
Te-am inteles Foxulica, dar nu te cred! Pana nu pui poza la vin, la Ce am baut azi, nu te cred!
any_annette, la 14 April 2010 - 10:39 PM, a spus:
Eu pulpe de rata nu gasesc, numai rata intreaga. De obicei se gaseste la sarbatori, in rest trebuie sa fac comanda ca sa-mi aduca.
Nici eu nu gasesc, poate ajung la un coop cum zice Adriana.Eu le-am adus din Franta!
Piscotel, la 14 April 2010 - 11:02 PM, a spus:
Multumesc, Pisco!
Adriana, la 15 April 2010 - 07:44 AM, a spus:
any_annette, la 14 April 2010 - 10:39 PM, a spus:
Incearca sa te uiti intr-un Coop daca ai vreunul la indemina, eu acolo le-am gasit.
Daca le mai gasesc incerc si eu rata cu portocale.
Asa sa faci!Sunt ex-ce-len-te!
Geany, la 15 April 2010 - 11:27 AM, a spus:
Sper sa le gasesc si eu la vara la Real!Multumesc , Geany!
#14
Postat 15 April 2010 - 07:17 PM
Daca îmi dai voie sa fac o sugestie pentru urmatoarea experienta : flambeaza rata cu un paharel de Grand Marnier (sau Cointreau ) încalzit în prealabil.
P.S. : (stiu, daca nu ai prealabil, îl încalzesti la microunde)
#16
Postat 19 October 2010 - 04:28 PM
#17
Postat 19 October 2010 - 09:35 PM
#19
Postat 08 March 2012 - 04:37 PM
Ma bucur ca le-ai incercat!