Salam de caracatita Mezel de mare
#1
Postat 28 April 2010 - 01:32 PM
Scuzati-mi euforia, dar sunt atat de bucuroasa ca am gasit aceasta reteta, ca nu-mi incap in piele.
Caracatita am fiert-o pentru o ora.Cand am intepat-o cu furculita si furculita a alunecat usor in ea, am stins focul si am lasat-o la racit in apa.In apa in care a fiert.Dar nu de tot.
Am taiat o sticla de plasic si am introdus caracatita calda.Am presat-o fara mila.O sa-si mai lase apa, dar nici o grija, se v-a transforma in gelatina.
Deasupra am pus o folie de plastic si am asezat o greutate, eu o conserva de rosii.
Am lasat-o in frigider toata noaptea.Am taiat sticla, si iata rezultatul.
Feliata si gata de a fi servita.Un mezel bun si fara E-uri.
Un fir de ulei de masline, suc de lamaie, si gata!
Inca una si gata!
#2
Postat 28 April 2010 - 01:38 PM
E super super bun, am mancat de multe ori la restaurant, cu un fir de ulei de masline deasupra si lamaie.
Cand fac, vin cu poza .
Edit Brava Eataly!
#3
Postat 28 April 2010 - 01:40 PM
#4
Postat 28 April 2010 - 01:42 PM
Eataly, la 28 April 2010 - 01:32 PM, a spus:
Scuzati-mi euforia, dar sunt atat de bucuroasa ca am gasit aceasta reteta, ca nu-mi incap in piele.
Caracatita am fiert-o pentru o ora.Cand am intepat-o cu furculita si furculita a alunecat usor in ea, am stins focul si am lasat-o la racit in apa.In apa in care a fiert.Dar nu de tot.
Am taiat o sticla de plasic si am introdus caracatita calda.Am presat-o fara mila.O sa-si mai lase apa, dar nici o grija, se v-a transforma in gelatina.
Deasupra am pus o folie de plastic si am asezat o greutate, eu o conserva de rosii.
Am lasat-o in frigider toata noaptea.Am taiat sticla, si iata rezultatul.
Feliata si gata de a fi servita.Un mezel bun si fara E-uri.
Un fir de ulei de masline, suc de lamaie, si gata!
Inca una si gata!
Eataly, tu vrei sa ma corupi? Inca n-am facut niciodata mancare cu caracatita (si nici cu fructe de mare). In plus, nici n-am mancat vreo dihanie de asta in viata mea! Dar, tu-mi faci pofta!
In afara de ulei de masline si lamaie nu se pune nici o alta aroma? Io n-am habar cum miroase sau ce gust ar avea caracatita, de asta intreb!
#5
Postat 28 April 2010 - 01:49 PM
zerda, la 28 April 2010 - 01:40 PM, a spus:
Eu nu pun. Pentru mine ajunge lamaia.Sotul isi pune in farfurie.
Foxyy, la 28 April 2010 - 01:42 PM, a spus:
Eataly, la 28 April 2010 - 01:32 PM, a spus:
Scuzati-mi euforia, dar sunt atat de bucuroasa ca am gasit aceasta reteta, ca nu-mi incap in piele.
Caracatita am fiert-o pentru o ora.Cand am intepat-o cu furculita si furculita a alunecat usor in ea, am stins focul si am lasat-o la racit in apa.In apa in care a fiert.Dar nu de tot.
Am taiat o sticla de plasic si am introdus caracatita calda.Am presat-o fara mila.O sa-si mai lase apa, dar nici o grija, se v-a transforma in gelatina.
Deasupra am pus o folie de plastic si am asezat o greutate, eu o conserva de rosii.
Am lasat-o in frigider toata noaptea.Am taiat sticla, si iata rezultatul.
Feliata si gata de a fi servita.Un mezel bun si fara E-uri.
Un fir de ulei de masline, suc de lamaie, si gata!
Inca una si gata!
Eataly, tu vrei sa ma corupi? Inca n-am facut niciodata mancare cu caracatita (si nici cu fructe de mare). In plus, nici n-am mancat vreo dihanie de asta in viata mea! Dar, tu-mi faci pofta!
In afara de ulei de masline si lamaie nu se pune nici o alta aroma? Io n-am habar cum miroase sau ce gust ar avea caracatita, de asta intreb!
Crede-ma!Nu are nevoie de alte arome.Ulei si lamaie, la sfarsit.Si un pahar de vin alb, dar asta e alta poveste!
Daca Adriana a reusit sa o faca pe Gabriela, sa manance scoici... poate eu te fac pe tine, sa mananci caracatita.
Are gust de mare.
Incearca la restaurant, asa o portie mica, pana dai de gust.
#6
Postat 28 April 2010 - 01:52 PM
eu mai mai mancat caracatita si era si cu un prah de chili, nici asta nu e rau!
#7
Postat 28 April 2010 - 01:56 PM
Eataly, la 28 April 2010 - 01:49 PM, a spus:
Daca Adriana a reusit sa o faca pe Gabriela, sa manance scoici... poate eu te fac pe tine, sa mananci caracatita.
Are gust de mare.
Incearca la restaurant, asa o portie mica, pana dai de gust.
Cine stie.... poate ai succes si ma corupi! Daca pap vreodata caracatita, tie iti zic intai!
#8
Postat 28 April 2010 - 05:47 PM
#10
Postat 30 April 2010 - 12:50 PM
#11
Postat 30 April 2010 - 06:37 PM
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#12
Postat 01 May 2010 - 09:14 AM
#13
Postat 01 May 2010 - 10:18 AM
dragos, la 30 April 2010 - 06:37 PM, a spus:
Multumesc Dragos!
raluca elena, la 01 May 2010 - 09:14 AM, a spus:
Multumesc Ralu, asa am zis si eu cand am gasit reteta.Vedeam in supermarket salam de caracatita, dar n-am avut incredere sa-l cumpar.
#14
Postat 01 May 2010 - 07:45 PM
#15
Postat 07 May 2010 - 09:36 PM
#17
Postat 09 May 2010 - 10:20 PM
Intrebare: salamul asta nu se poate praji nitelus? Sau pune pe gril? Ce consistenta are?
#18
Postat 09 May 2010 - 10:45 PM
Am si eu cateva intrebari, daca nu e cu suparare ....caracatita ta era congelata sau proaspata? Daca e proaspata este vreo metoda de curatare?...intreb si eu ca prostu' , ca nu am facut niciodata.Auzisem ca se bate inainte de fierbere, sau ceva de genul..
#19
Postat 10 May 2010 - 10:17 AM
Elena-A, eu cumpar caracatita decongelata, de obicei e deja batuta, cel putin asa am inteles.Ramane moale.Daca o cumperi proaspata, poti sa o bati.
Eu ii scot "ciocul", in rest nu are nevoie de alt tratament "cosmetic"!