Salam de caracatita Mezel de mare
#41
Postat 24 January 2011 - 06:12 PM
Marea majoritate a caracatitelor pe care le cumpar sunt decongelate si nu le gasesc nici un cusur.
#42
Postat 26 January 2011 - 07:57 PM
Adriana, la 24 January 2011 - 06:12 PM, a spus:
Marea majoritate a caracatitelor pe care le cumpar sunt decongelate si nu le gasesc nici un cusur.
nu zic nu la ce zici tu,dar cum la noi rar gasesc proaspete, de cele mai multe ori iau "orataniile" marina congelate si mi se trage de la niste scoci congelate, efectiv nu mai am tragere de inimia sa mai mananc.
Scoci din cand in cand gasesc proaspete, asa ca pap,dar in rest astept vara si vizita in Italia
#43
Postat 28 January 2011 - 06:25 PM
Ho mangiato comme un porco.
Am facut salamul de caracatita.
Am mancat ... cu un apetit sanatos
In supermarket m-am uitat la cacaratita, m-am uitat la pret, m-am uitat la cacaratita, m-am uitat la pret ...
Pana la urma am fost un ... gratte fromage si am cuparat baby octopus congelati.
Dupa ce au fiert s-au transformat in plancton
Dar tot am facut lucrarea.
Am si fotografii dar mi-e rusine cu microorganismele mele.
Data viitoare o cumpar pe Mama tuturor caracatitelor.
Si...
Buei! Sa nu care cumva sa aruncati zama!!! Iese o supa integalactica
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#44
Postat 28 January 2011 - 10:21 PM
#45
Postat 29 January 2011 - 06:34 AM
Adriana, la 28 January 2011 - 10:21 PM, a spus:
Din contra, mi-a placut la nebunie!
De compactat s-a compactat la perfectie. A iesit un mezel dens care se taie foarte bine. L-am pus intr-o sticla de apa miLenara de 0,5 l , am acoperit cu folie si am folosit la (sor)presare un pahar, o sonda de diametru potrivit in care am pus pistilul de granit de la mojar si am completat si cu apa in paharul care presa preparatusul, pentru un surplus de greutate.
Hai sa va arat totusi:
.
Soppressata di polpo
.
.
.
La fierbere eu am pus putina sare si am umblat si la mirosenii © : o frunza mititica de dafin (puteti vedea ce microscopica este) si 10 boabe de piper verde. Am zdrobit un unic catel de usturoi .... Mint :----) doi si i-am pus in capsula perforata pentru ceai pe care am imersat-o in fiertura in momentul in care am stins focul.
Eataly, raman recunoscator pentru reteta.
E adaugata in repertoriul meu de concert la bisuri
Edit:
Am ornat cu alge murate pentru unitatea compozitiei.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#46
Postat 29 January 2011 - 09:34 AM
Am amintiri foarte dragute cu octopusii astia cu piciorusele lor delicate Cind era mic fecioru' avea obiceiul ca atunci cind mergeam la restaurant sa-si comande din meniu tot ce vedea mai ciudat, citea meniul si daca nu intelegea prea bine ce inseamna chestia aia cu siguranta o lua. Cind ii venea comanda se uita strimb la ea, lua de doua-trei ori si restul lasa in farfurie, apelind, bine-nteles, la ce luasem noi ca era un mare mincacios si nu se ridica de la masa daca nu se satura, ori comanda altceva mai normal dar ne facea sa pierdem si timp si bani pe mofturile lui. Pina intr-o buna zi cind si-a comandat paella cu fructe de mare, dupa ce il rugasem insistent sa se gindesca bine daca chiar vrea asa ceva. Cind a venit paella s-a uitat el cu multa atentie prin ea, a scormonit cu furculita, a luat de 2 ori si gata, zice "nu mai maninc". Aaa, pai stai asa ce-am vorbit noi? Nu ti-am zis sa te gindesti? Nu ne intereseaza, maninci ce ti-ai comandat ca de la noi nu vezi nimic si nici nu-ti mai comanzi altceva. A stat el ce-a stat, s-a gindit, astepta un semn de la noi ca ne imbunam, daca a vazut ca nu mai merge smecheria a inceput sa manince ce avea in farfurie. Noi eram seriosi, ne luasem cu vorba si nici macar nu ne mai uitam ce face el... cind imi arunc privirea catre el il vad cu o mutrisoara tragica rau, cu gura plina si cu un piciorus de octopus iesindu-i printre buze desi nu i-am facut o poza atunci, am si acum imaginea fetei lui in minte cum arata cu ochii mari si tragici, parca dorind sa inspire cit mai multa compasiune, si cu chestia aia iesindu-i din gura. De atunci a inceput sa se intereseze ce-s chestiile alea din meniu pe care nu stie sa le citeasca sau sa le pronunte
#47
Postat 29 January 2011 - 11:34 AM
Mamadeus, arata foarte bine, e doar mai colorat din cauza de mai multa piele decit celelalte care sunt mai albe.
Nu stiu daca s-a scris pe undeva dar, ca sa iasa feliile frumoase, cu cercurile date de bratele caracatitei ea trebuie introdusa in sticla pe lung, nu gramada, pentru ca in felul asta tentaculele sunt intinse si feliile ies simetrice si frumoase. Pe cit se poate face, evident, operatia asta, e normal ca la o caracatita mai mare o sa iasa mai bine
#48
Postat 29 January 2011 - 03:25 PM
Din punct de vedere vizual acest preparat apare mai mult a toba decat a salam, salamul nu are gelatina si e foarte dens (probabil din cauza fainurilor ce intra in compozitie) , dar numele nu-i important, importanta e aroma din farfurie.
Ani de zile s-a chinuit soacra-mea sa prepare caracatita proaspata in asa fel incat sa se topeasca in gura, ca la restaurant, si niciodata nu i-a iesit cum trebuie. Aici gasim cu mare usurinta caracatita proaspata, insa ea nu stia ca pentru a prepara o caracatita frageda aceasta trebuie congelata bine inainte de a o gati, chiar daca e cumparata proaspata. Ori daca nu, ea ar trebui batuta, asa cum fac grecii care stau ore intregi pe malu' apei in port si bat caracatita de pietre ori de blocuri de beton. Metoda (barbara) folosita pentru a omori animalul si a-i fragezi carnea.
Altfel e foarte greu de gatit. Eu rareori mananc, desi imi place mult de tot parca ceva ma retzine...stiu ca sunt foarte inteligente, in fine n-are rost sa intru in detalii.
#49
Postat 29 January 2011 - 03:37 PM
#50
Postat 29 January 2011 - 04:00 PM
Lapona Enigel, la 29 January 2011 - 03:37 PM, a spus:
Ce-i aia IQ ?
Eu am mancat cacaratita si presupun ca mi-a crescut...
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#51
Postat 30 January 2011 - 06:56 PM
Cam cat ar tb s-o fierb, avand in vedere ca are aproape juma de kil. O fierb de vreo 10 min dar pare inca refractara la ideea de tender. A mea n-a fost congelata, dar batuta o fi fost?
#52
Postat 30 January 2011 - 07:05 PM
moatza, la 30 January 2011 - 06:56 PM, a spus:
Cam cat ar tb s-o fierb, avand in vedere ca are aproape juma de kil. O fierb de vreo 10 min dar pare inca refractara la ideea de tender. A mea n-a fost congelata, dar batuta o fi fost?
Moatza eu inca n-am gatit vietati din astea, insa Eataly a zis ca a lasat caracatita la fiert cam o ora. E gata cand furculitzionul intra cu usurinta.
#53
Postat 30 January 2011 - 07:07 PM
edit: e pe drumul cel bun, nu cred ca mai tb mult.
#54
Postat 30 January 2011 - 07:12 PM
Tre sa o pui in sticla cit e calda si preseaz-o bine.
#55
Postat 30 January 2011 - 07:19 PM
Adriana, la 30 January 2011 - 07:12 PM, a spus:
Tre sa o pui in sticla cit e calda si preseaz-o bine.
am inteles, asa am de gand sa fac!
omu' era cam circumspect, dar dupa ce=a vazut pozele imi acorda credit.
fi-miu stramba din nas ca nu-i place cum miroase, mofturi!
#56
Postat 30 January 2011 - 07:26 PM
moatza, la 30 January 2011 - 07:19 PM, a spus:
Moftangiul care este!
Daca ar fi dupa mine si copiii pe care am avut placerea sa-i facem, am face parfum din caracatita.
A' Batrana in schimb zice si ea pas.
Giunioru' meu cand a simtit aroma numa' ca nu a rupt usa de la bucatarie si-a tras farfurie si linguroi si a ordonat:
- Supa!
Ocazie cu care m-a lasat orfan de cativa puieti de cefalopod.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#57
Postat 30 January 2011 - 07:34 PM
e-ntr-o sticla de nestea, cu un pahar in cap si-n pahar fixativu' meu. sper sa-mi amintesc maine dimineata unde-i.
sefule, zici tu c-as putea face ceva cu zeama ramasa? e grena si tulbure, nu prea ma inspira la vreo supa, iar risoto...io stiu!?
#58
Postat 30 January 2011 - 07:48 PM
#60
Postat 30 January 2011 - 10:44 PM
moatza, la 30 January 2011 - 07:34 PM, a spus:
sefule, zici tu c-as putea face ceva cu zeama ramasa? e grena si tulbure, nu prea ma inspira la vreo supa, iar risoto...io stiu!?
Supa, e pacat s-o strici pe risotto sau paella.
Ai gustat-o ce buna-i ????
Ce daca-i tulbure? Doar nu o folosesti pe post de ochelari.
Si cu un pic de mov se poarta...
Tai subtire de tot ceva legume si le calesti separat al dente, mai pui cativa taiteii de orez, sau de care vrei, o iuteala, doua si gata. Optional suc de lime/lamaie sau un otet nearomat.
Din punctul meu de vedere e mai gustoasa si decat chowder-ul de creveti.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare