Forum Culinar: Iepure dezosat umplut - Forum Culinar

Salt la continut

  • 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Iepure dezosat umplut diverse variante

#21 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 April 2010 - 06:04 PM

Vezi postareaAdriana, la 30 April 2010 - 04:16 PM, a spus:

Am reusit in sfirsit sa vad filmuletul dar tot nu stiu daca as fi in stare sa fac asa ceva, m-ar atrage sa incerc :)


Pe mine m-a tentat foarte tare, dar la fel ca si tine nu eram sigura ca o sa reusesc :scratch: .
Am zis ce-o fi o fi, daca nu mi-o reusi si-l ciopartesc, il pun repede-n tigaie si tot il fac :lol: .
De incercat tre' sa-ncerci, ti-am zis ca dac-am reusit eu tu cu siguranta reusesti :headbang: .

#22 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 01 May 2010 - 09:15 AM

WOW!
Si as vrea sa accentuez: WOW!
raluca elena

#23 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 May 2010 - 09:48 AM

Eu am intrat sa te felicit!O opera de arta.
Eu iepure nu mananc, nu ma intreba de ce, nu reusesc.

#24 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 May 2010 - 10:10 AM

Vezi postarearaluca elena, la 01 May 2010 - 09:15 AM, a spus:

WOW!
Si as vrea sa accentuez: WOW!



Zic si eu WOW! Lume noua :) ! Pe unde ai umblat??
Mercu Ralu :) !

Vezi postareaEataly, la 01 May 2010 - 09:48 AM, a spus:

Eu am intrat sa te felicit!O opera de arta.
Eu iepure nu mananc, nu ma intreba de ce, nu reusesc.


Sa stii ca doar de cand frecventez forumuri de bucatarie mi-am dat seama ca nu toata lumea mananca iepure.
Credeam ca e ceva normal, cum e sa mananci pui sau porc.
Mie de mica mi-a placut carnea de iepure, ai mei aveau iepuri la tara.
Multumesc mult de aprecieri :) !

#25 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 01 May 2010 - 10:42 AM

Ce rabdare ,...de fier... !
Dar finalul,glorios ,ce mai ! :)
Oricum ar fi pregatit iepurele e gustos,are carnea dulce si gustu` ala specific,dar gatit asa ,e grozav. :)
Any,well done!

#26 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 May 2010 - 10:56 AM

Vezi postareaNico-Vya, la 01 May 2010 - 10:42 AM, a spus:

Ce rabdare ,...de fier... !
Dar finalul,glorios ,ce mai ! :)
Oricum ar fi pregatit iepurele e gustos,are carnea dulce si gustu` ala specific,dar gatit asa ,e grozav. :)
Any,well done!


Thanks Nico :)
Nu-l cumparasem ca sa-l fac umplut, insa am zis de ce nu?
Incercarea moarte n-are :) .

#27 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 May 2010 - 11:46 AM

Vezi postareaany_annette, la 30 April 2010 - 06:04 PM, a spus:

De incercat tre' sa-ncerci, ti-am zis ca dac-am reusit eu tu cu siguranta reusesti :) .

Atunci nu mai am nici o scuza si trebuie sa il fac :)

#28 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 May 2010 - 01:24 PM

Vezi postareaAdriana, la 01 May 2010 - 11:46 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 30 April 2010 - 06:04 PM, a spus:

De incercat tre' sa-ncerci, ti-am zis ca dac-am reusit eu tu cu siguranta reusesti :) .

Atunci nu mai am nici o scuza si trebuie sa il fac :)



Eu iti tin pumnii :) !

#29 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 May 2010 - 01:43 PM

Obligatoriu, mersi :-*

#30 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 01 May 2010 - 07:37 PM

Any, ce minunatie!! foarte interesant de vazut pas cu pas cum se face! si rezultatul pe masura... :-*

#31 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 May 2010 - 02:33 AM

Vezi postareakira, la 01 May 2010 - 07:37 PM, a spus:

Any, ce minunatie!! foarte interesant de vazut pas cu pas cum se face! si rezultatul pe masura... :biggrin:



Multumesc mult Kira :biggrin: , ma bucur ca iti place!

#32 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 April 2011 - 08:17 PM

Azi am facut din nou iepure umplut, nu mai deschid alt topic pun aici reteta.

Ingrediente:
un iepure dezosat
3 bucati anghinare
150 gr prosciutto cotto
60 gr miez de paine
60 ml de lapte
50 gr parmigiano
1 ou
patrunjel
sare
piper
rozmarin
200 ml vin alb sec
40 ml ulei extravirgin de masline
1 morcov
1 ceapa
supa (in caz ca-i nevoie, de pus putin cate putin peste iepure la cuptor)

Am curatat anghinarea (eu am avut 5 bucati dar la final n-am pus decat vreo 3), dupa care am taiat fiecare bucata in 4 si le-am pus in apa cu sucul de la o lamaie stoarsa ( ca sa nu se innegreasca).
Pe cele care s-au mai innegrit in timpul sedintei foto, le-am mai curatat ulterior.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13024591934787.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13024592195819.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13024592344154.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13024592551255.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13024592693022.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13024592902806.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13024593058762.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13024593202874.jpg

#33 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 April 2011 - 08:21 PM

Apoi am facut un amestec din miezul de paine inmuiat in lapte si stors, peste care am pus un ou , parmigiano si patrunjelul tocat (cateva fire).

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13024596693906.jpg

#34 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 April 2011 - 08:22 PM

Iepurele dezosat l-am spalat, tamponat cu hartie de bucatarie, am pus o bucata de hartie de cuptor deasupra si l-am batut usor.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13024597491025.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13024597585801.jpg

#35 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 April 2011 - 08:25 PM

Am pus apoi deasupra bucatile de prosciutto cotto, amestecul din miezul de paine intins cu o lingura, bucatile de anghinare, am rulat si am legat cu grija sa nu iasa compozitia.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13024598079999.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13024598221447.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13024598652735.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13024598758659.jpg

#36 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 April 2011 - 08:34 PM

Intr-o oala destul de incapatoare am pus un morcov taiat si o ceapa (eu am avut ceapa rosie) cu uleiul de masline, am lasat la prajit vreo 5 minute.
Apoi am pus iepurele si l-am mai lasat pana ce si-a schimbat culoarea si pe-o parte si pe cealalta.
Am adaugat 200 ml de vin alb sec, am lasat sa se evapore, dupa care am pus totul intr-o alta tava la cuptor la 180 de grade (mie oala iniziala nu mi-a intrat in cuptor, de aceea am facut schimbul) si am adaugat niste crengute de rozmarin.
In primele 20 de minute am acoperit tava cu o folie de aluminiu.
Apoi am lasat neacoperit alte 30 de minute si am ridicat temperatura la 200 de grade.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13024600448491.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13024600551396.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13024600660853.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13024604297713.jpg

#37 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 April 2011 - 08:37 PM

La final asa arata, deosebit de bun!
Tot ce era in tava pe langa iepure, am pus in thermomix si a iesit un sos delicios (inclusiv acele de rozmarin).

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13024605487408.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13024605591935.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13024605728837.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13024605834636.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-13-13024605952096.jpg

#38 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 April 2011 - 08:39 PM

Rog tare mult un administrator sa modifice titlul topicului in "iepure dezosat umplut - diverse variante".

Multumesc mult.

#39 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 10 April 2011 - 08:48 PM

Felicitari Any!

Daca ai un blog, uite asta e o reteta de pus acolo!
E o reteta de zile mari deosebita!

Si mama mea gateste in fiecare an de Paste iepure. Nu am mincat de ani de zile pt. ca nu am mai ajuns acasa in perioada Pastelui, dar imi aduc aminte ce bun era.

Bravo Any!!!!
Imagine postata
Imagine postata

#40 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 April 2011 - 09:01 PM

Vezi postareaLizura, la 10 April 2011 - 08:48 PM, a spus:

Felicitari Any!

Daca ai un blog, uite asta e o reteta de pus acolo!
E o reteta de zile mari deosebita!

Si mama mea gateste in fiecare an de Paste iepure. Nu am mincat de ani de zile pt. ca nu am mai ajuns acasa in perioada Pastelui, dar imi aduc aminte ce bun era.

Bravo Any!!!!



Multumesc mult de tot Lizura :hug: !
Nu am blog, m-am tot gandit in ultima vreme sa-mi fac, insa nu prea am rabdare sa bibilesc eu farfuriile, sa fac poze artistice, etc, demne de un blog.
Mie imi place tare mult carnea de iepure, la mine acasa s-a mancat intotdeauna.
Multumesc inca o data!

Arata acest topic


  • 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi