Dieta Montignac - Alte retete prezente pe forum...
#22
Postat 23 June 2010 - 06:36 PM
Am gasit o reteta buna rau si parca ma tenteaza sa-mi incerc norocul.
Iti dau linkul si apoi iti spun cam ce voi schimba... apoi, cand vei avea timp, imi poti spune daca e bine sau gresesc...
Iti multumesc de pe acum!
Este vorba despre Placinta creata postata de Piscotel.
Asa, sa incepem...
- faina alba o schimb cu faina integrala si tarate
- lingura de zahar cu un pic de fructoza
- mierea cu otet
- fara urda la umplutura
Ce zici, e bine?
Acum o alta intrebare pt tine... scuza-ma... inca nu am inteles bine cum se combina faina integrala cu taratea. Sa ma explic mai bine. Se amesteca in cantitati egale sau in volum egal? Am gasit si intr-un mod si in altul... la ce concluzie ati ajuns? Cum e mai corect?
A, si tot ca te-am prins... sa nu ma bati...am citit ca la faina integrala ar trebui pusa mai multa drojdie, asa ca te intreb, la un kg de faina integrala combinata cu tarate cate grame de drojdie ar trebui folosita (in mare)?
Iti multumesc muuuuult de tot! Sorina
Editez, ca m-am lamurit in legatura cu combinarea fainii integrale cu taratea... deci se face in cantitati egale...
#23
Postat 24 June 2010 - 08:47 AM
da, e bine cum ai "montificat" reteta.
fiind un aluat dospit iti recomand sa pui si "faina" de gluten (nu am gasit niciodata sa cumpar si nu am folosit, dar nici nu am facut cozonac ). ca sa poti lucra asa cu aluatul asta ii trebuie elasticitate, si doar gluten adaugat ajuta.
eu la aluaturile dospite (fac doar blat de pizza sau saratele sau paine wasa) pun drojdie cantitate dubla, adica la 1 kg faina (amestec cantitativ 50%-50%) pun 2 cuburi de grojdie proaspata (un cub la mine are 25 grame)
vad ca te-ai lamurit pana la urma cu proportia de faina. da. de siguranta se face amestecul 50%-50% cantitativ faina integrala si tarate, din cauza ca faina integrala nu e totdeauna pur integrala. teoretic ar ajunge proportia 50-50 in volume, eu tot asa am folosit-o de la inceput si pana acum. dar practic, in functie de corpul fiecaruia, trebuie verificata si testata proportia optima. cum in perioada de inceput, de slabit, nu prea e bine sa facem experimente, mai sigura este proportia 50-50 cantitativa.
#25
Postat 01 July 2010 - 12:24 PM
crochete de dovlecei - Luminis
singura precizare ar fi inlocuirea laptelui cu iaurt sau lapte monti (obtinut din smantana diluata) sau apa. asta pentru strictete...
#26
Postat 01 July 2010 - 01:08 PM
boni, la 01 July 2010 - 12:24 PM, a spus:
crochete de dovlecei - Luminis
singura precizare ar fi inlocuirea laptelui cu iaurt sau lapte monti (obtinut din smantana diluata) sau apa. asta pentru strictete...
Sa stii ca e lapte monti, adica smantana diluata cu apa. Tot pentru a o montifica am inlocuit faina normala de grau (cum era in reteta) cu faina de naut. Nu se simte deloc diferenta de gust. Oricum, eu de cand sunt monti, ador nautul. numai ca in ultimul timp nu am mai gasit boabe...
#27
Postat 01 July 2010 - 01:17 PM
Salata Panzanella
Eu am mai montificat si triunghiurile cu ciocolata si mere ale Dorei, o minune ies cu faina monti (faina integrala si tarate 50%-50%) si imbibate cu galzura de cioco amaruie si smantana dulce. In loc de zahar am folosit stevia (150 picaturi la o portie).
Aceasta postare a fost editata de Luminis: 01 July 2010 - 01:20 PM
#28
Postat 01 July 2010 - 03:03 PM
am scris precizarea despre lapte pentru ca acolo nu era specificat si poate mai sunt din cei care nu stiu cum e treaba cu laptele.
despre triunghiuri parca am vazut ca ai scris la dora in subiect ca le-ai montificat. daca ai timp cred ca ar fi de folos sa pui reteta montificata ca si subiect separat aici. am putea face incet, incet si aici o "carte de bucate monti"
#29
Postat 05 July 2010 - 11:43 AM
- se inlocuieste zaharul cu fructoza sau alt indulcitor permis
- zaharul vanilat se inlocuieste cu esenta de vanilie sau se face "fructoza vanilata"
#30
Postat 06 July 2010 - 12:18 AM
Linkul catre aceasta reteta http://artaculinara....rina-de-zmeura/
Nu am gresit, nu? Sorina
#31
Postat 06 July 2010 - 07:05 AM
sorinadaniela, la 06 July 2010 - 12:18 AM, a spus:
Linkul catre aceasta reteta http://artaculinara....rina-de-zmeura/
Nu am gresit, nu? Sorina
E ok cu fructoza
''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin
#32
Postat 06 July 2010 - 08:41 AM
Editez pt ca am mai gasit o reteta... de asta ce ziceti, e sau nu e monti?
Linkul catre aceasta reteta este http://artaculinara....ine-si-migdale/ ... este vorba de Tartine cu masline si migdale postata de Sissi.
#33
Postat 14 July 2010 - 08:41 PM
Reteta se cheama Chiftelute de vinete si a fost postata de 9Ramy9... link-ul este acesta http://artaculinara....lute-de-vinete/ .
Acum nelamurirea mea este legata de susan... pot sa tavalesc si eu piftelutele in susan sau trebuie sa le tavalesc prin tarate?
A, si in loc de pesmet voi folosi tarate. E bine asa, nu? Multumesc mult! Sorina
#34
Postat 15 July 2010 - 12:36 AM
sorinadaniela, la 14 July 2010 - 08:41 PM, a spus:
Reteta se cheama Chiftelute de vinete si a fost postata de 9Ramy9... link-ul este acesta http://artaculinara....lute-de-vinete/ .
Acum nelamurirea mea este legata de susan... pot sa tavalesc si eu piftelutele in susan sau trebuie sa le tavalesc prin tarate?
A, si in loc de pesmet voi folosi tarate. E bine asa, nu? Multumesc mult! Sorina
doar pesmetul (miezul de paine) trebuie inlocuit. e bine cu tarate.
susanul merge, are IG=35
#35
Postat 15 July 2010 - 06:21 AM
sorinadaniela, la 14 July 2010 - 08:41 PM, a spus:
Reteta se cheama Chiftelute de vinete si a fost postata de 9Ramy9... link-ul este acesta http://artaculinara....lute-de-vinete/ .
Acum nelamurirea mea este legata de susan... pot sa tavalesc si eu piftelutele in susan sau trebuie sa le tavalesc prin tarate?
A, si in loc de pesmet voi folosi tarate. E bine asa, nu? Multumesc mult! Sorina
De ce nu cauti IG ul la alimente in tabel? asa iti era mult mai usor sa afli daca merge si nu mai stai sa intrebi
Uite aici: http://www.montignac.../ig_tableau.php
''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin
#36
Postat 15 July 2010 - 11:00 PM
M_rules, nu eram sigura de susan (Ig-ul il stiam) pt ca mi-aduceam aminte ca nucile, fisticul, migdalele et company trebuiesc consumate crude si nu prajite/coapte... asa ca nu stiam daca si susanul intra in aceeasi categorie...
Decat sa gresesc, eu zic ca ca e mai bine sa intreb... Sorina
#37
Postat 16 July 2010 - 12:37 AM
sorinadaniela, la 15 July 2010 - 11:00 PM, a spus:
M_rules, nu eram sigura de susan (Ig-ul il stiam) pt ca mi-aduceam aminte ca nucile, fisticul, migdalele et company trebuiesc consumate crude si nu prajite/coapte... asa ca nu stiam daca si susanul intra in aceeasi categorie...
Decat sa gresesc, eu zic ca ca e mai bine sa intreb... Sorina
Sorina, o mica rectificare la ce ai scris tu: "nucile" de orice fel e bine sa fie mancate crude din cauza grasimilor bune pe care le contin, si pe care e pacat sa le arzi. dar poti sa le consumi si prajite/gatite. nu afecteaza procesul de slabire.
#38
Postat 19 July 2010 - 09:09 AM
#39
Postat 19 July 2010 - 04:35 PM
Am facut urmatoarele schimbari:
- faina alba am inlocuit-o cu faina integrala si tarate de grau (jumi-juma)
- laptele cu smantana
- untul cu ulei de masline
- sofran/curry nu aveam in casa in schimb am folosit o sare imbogatita in stil mediteranean (usturoi, rozmarin, piper si salvie)
- am pus marar
- si am adaugat si un pic de apa, mi se parea prea vartoasa compozitia, cred ca din cauza taratei.
Edit... multumesc pt tragerea de manecuta, Luminis...
#40
Postat 06 August 2010 - 05:21 PM
Ajunge sa nu punem morcovii, sau sa-i punem la sfarsit in farfurie.