Forum Culinar: Shopping alimentar - Forum Culinar

Salt la continut

  • 9 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Shopping alimentar :D

#141 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 November 2014 - 10:21 PM

da, stiu ca Dexter este :hug: precursorul kalelor la noi pe forum ..., Aveam impresia ca cineva de la noi, maestrul spusese ca a consumat... si cu linkul am recitit
ma obisnuisem cu ideea ca la noi nu sunt, insa am citit de curand o multime de info, care confirma ca varza kale este regina verdeturilor, cu doar 67 grame cruda se asigura 87% din necesarul zilnic de nutrienti..., asa ca mi-am propus sa fac rost si sa incerc ... Am citit ca e amar.... Asa e, genul radicchio/ruccola?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#142 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 November 2014 - 11:02 PM

Vezi postareaDexter, la 08 November 2014 - 06:47 PM, a spus:

Adriana, care chestie cu făină de mămăligă?

asta
http://artaculinara...._1
mie-mi place tare mult

#143 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 09 November 2014 - 02:47 AM

Vezi postareaDaniella, la 08 November 2014 - 10:21 PM, a spus:

Am citit ca e amar.... Asa e, genul radicchio/ruccola?

dani, asta creață nu e amară de loc, de cea neagră nu știu

adriana mersi de link acum mi-am adus aminte de supa de kale

#144 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 November 2014 - 12:52 PM

Am intrebat pe site, 50 lei/ kg, asta ar fi circa 11,5 euro, fara transport. Cum e pretul ? Si mi-au zis ca tine max 5 zile in frigi.
Kg de varza obisnuita cred ca e 1,5- 2,5 lei/kg. Deci cu banii pe 1 kg de kale, poti cumpara 30 kg de varza alba :hug:


Am dat o cautare, pe alt site kale, redus de la 22 lei la 20 lei/kg. Moama ce diferenta de pret!!! :lol:. Sau 4,5 lei (redus de la 6) / legatura de 10 fire.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#145 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 09 November 2014 - 04:49 PM

Vezi postareaDaniella, la 09 November 2014 - 12:52 PM, a spus:

Cum e pretul ?


nu iti trebuie decît o legătură maxim 2, eu dau cam 2 euroi pe un buchețel de 4-5 fire

Imagine postata

#146 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 November 2014 - 05:40 PM

Aici am vazut o punga cu o kila de frunze proaspete cu 2,50 euro.
Congelata, pachetul cel mai scump venea 2,50 pe kila. Se gaseste în cutii de 450 g, iar pretul pro pachet începe de la 0,69 euro (pro 450 g)... apoi in functie de marca si magazin se ridica pîna la aprox. 2,50 euro /kg. Se mai gaseste si în pungi de 750-800 g, tot congelata si cea mai scumpa 1,79 euro. Deci, fie congelata sau proaspata, pretul e cam la fel pe kg ( daca nu bagam toti centii în seama) :hug:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#147 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 09 November 2014 - 06:38 PM

Vezi postareaAdriana, la 05 November 2014 - 08:41 AM, a spus:

Nu tine mult pentru ca deja cateii curatati aseara incepeau sa aiba in mijloc centrul firul acela pe care eu il scot mereu nu stiu cum se numeste. Eu am luat 2 impletituri tocmai pentru ca transportul costa de 2 ori mai mult ca el si apoi am mai luat citeva lucruri. Eu o sa incerc sa il curat si congelez alta solutie mai buna nu stiu. Oriunde si in frigider tot incolteste daca nu putrezeste.


firul ala din mijloc este embrion si e destul de toxic, se zice, si eu il scot intotdeauna, dar Dan ma cearta, ca el il vrea, asa toxic cum e :hug:)

#148 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 09 November 2014 - 06:39 PM

Vezi postareaverber, la 05 November 2014 - 07:43 AM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 05 November 2014 - 06:58 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 05 November 2014 - 12:06 AM, a spus:

Da, e proaspat normal si afumat, nu mi se pare ca ii ramine prea multa aroma de fum o data ce e curatat, da' tre sa mai incerc ca azi era in aer o gramada de miros de afumat :lol:


Oare cit tine? Am vazut ca de aici pot comanda ori o capatina(1,85 € ) sau 12 capatine cu vreo 17€. + posta.
Si retete este destule. Al tau e provenienta de Cuincy, eu asi putea lua din satul vecin: Arleux. :hug:

Peter

peter aici se gasesc in supermaché uri ori cu 15 ori cu 10 e....functie de cite capatini sunt
Trebuie avut atentie cind se cumpara ca unele capatini sunt deja ....stricate
Folosesc si....imi place dar se pare ca tine mai putin ca cel proaspat
e si la noroc...^_^
Daca vreti va trimit nu i problema!


Maria, te pup, nu te-am mai vazut!

#149 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 09 November 2014 - 06:55 PM

eu pun kale si in bors, barbatul meu nu suporta deloc verdeturile in ciorba, dar kale si leustean - cat incape!
nu le scot deloc nervurile, ca au fibre, nenica! le tai cam de 3-4 mm lungime, pe toata latimea frunzei si le dau drumul in oala.
cu bors bun, facut de mine, :lol: , daca v-am zis povestea borsului meu :hug:)

Adriana, Dexter - o sa incerc si retetele voastre, noua ne place foarte mult kale si gasim doar din asta creata, cred. desi, daca ma concentrez bine, cred ca am vazut/luat odata si din aia cum a pus poza Veronica la reteta lui Dexter. neagra nu s-a vazut pe-aici!

#150 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 November 2014 - 06:57 PM

deci 9 lei 20 fire ar fi pret corect

chiar ieri vedeam la emisiunea aceea "economiseste cu jammie oliver" (Sau ceva de genul), ca pretul la legume verzi cu frunze, gen spanac, congelat este de 10 ori mai mic decat la cele proaspete. Pt ca volumul, mai ales, dar si greutatea scad drastic dupa tratamentul termic.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#151 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 November 2014 - 07:02 PM

Vezi postarearedivivus, la 09 November 2014 - 06:38 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 05 November 2014 - 08:41 AM, a spus:

Nu tine mult pentru ca deja cateii curatati aseara incepeau sa aiba in mijloc centrul firul acela pe care eu il scot mereu nu stiu cum se numeste. Eu am luat 2 impletituri tocmai pentru ca transportul costa de 2 ori mai mult ca el si apoi am mai luat citeva lucruri. Eu o sa incerc sa il curat si congelez alta solutie mai buna nu stiu. Oriunde si in frigider tot incolteste daca nu putrezeste.


firul ala din mijloc este embrion si e destul de toxic, se zice, si eu il scot intotdeauna, dar Dan ma cearta, ca el il vrea, asa toxic cum e :hug:)

italienii in mod special au un cult cu scosul "inimii" usturoiului pentru cazurile cand se foloseste crud sau usor gatit, din ratiuni digestive... Daca e gatit mai serios, ziceau ca nu mai conteaza ...
uneori e distinct si usor de scos, dar nu intotdeauna ... asa e ? sau nu ma pricep eu ... ?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#152 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 November 2014 - 07:04 PM

nervura aia de kale, care se scoate cand faci salata, vedeam ieri pe un post culinar ca se poate sota cu usturoi ... nu stiu la ce o folosea dupa ca am vazut razant ...
anyway tipa facea salata de kale tot asa masata, dar ii punea si morcov si capia/ardei rosii/galben ... pt explozia de culoare ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#153 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 November 2014 - 08:34 PM

Vezi postareaDaniella, la 09 November 2014 - 12:52 PM, a spus:

Kg de varza obisnuita cred ca e 1,5- 2,5 lei/kg. Deci cu banii pe 1 kg de kale, poti cumpara 30 kg de varza alba :)


neh, varza e 0.6-0.8 lei/kg in piata. acum e sezonul de pus la murat.

kale asta n-a fi semanand la gust si consistenta cu stevia?

#154 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,387
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 10 November 2014 - 01:38 AM

Kale nu aduce cu ștevia.
E din aceeași familie cu varza, broccoli, conopida. Ași zice ca poate aduce cumva cu varza dar e mai puternic, mai "verde". Si aduce putin si cu broccoli pentru ca e ușor amăruie când e cruda.
Prin gătire își pierde amareala si se zice ca e superaliment.
Faza e ca ori îți place ori nu, eu am încercat si nu m-a impresionat dar soțul meu o adora... :)

#155 Useril este offline   Veronica 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 10 November 2014 - 08:52 AM

Daniella, eu am avut in gradina anii trecuti. Anul asta, nu stiu de ce, nu au iesit decat doua fire anemice. Nu stiu unde locuiesti tu si nici daca ai posibilitatea sa cultivi in gradina, dar seminte se gasesc si in tara. Adica am vazut pe diverse site-uri. Eu le-am adus din Italia si daca mai reusesc sa fac rost pana la primavara te pot ajuta si eu.

#156 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 November 2014 - 03:49 PM

Veronica, multumesc mult pentru idee :) ! o sa ma uit de seminte, dar inteleg ca doar la primavara le pot planta. tu esti in tara?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#157 Useril este offline   Veronica 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 10 November 2014 - 10:57 PM

Da, in tara. Nu stiu daca e voie sa spun aici pe ce site am vazut ca se vand seminte si nici cine e posibil sa vanda in momentul asta varza kale, in tara. Nu am absolut nici o legatura cu persoanele respective, eu le-am gasit intamplator bantuind pe net, dar n-as vrea sa se creada ca le fac reclama. Daca vrei iti trimit in privat adresele site-urilor.

Eu am facut rasaduri, cam pe la inceputul lui februarie cred, dar in primii doi ani le-am pus in gradina cam la semiumbra, anul asta le-am schimbat locul, cam prea mult soare au avut, sau n-or fi fost semintele soi, nu stiu ce sa zic.

#158 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 November 2014 - 11:13 PM

Poti scrie linistita.

#159 Useril este offline   Veronica 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 11 November 2014 - 07:24 AM

Ok. Seminte am vazut aici, seminte si plante de gradina, probabil mai sunt si altele, iar niste oameni care cultiva varza kale sunt acestia,Bucuresteni mutati la sat. Cu siguranta mai au si altii, cum am/am avut si eu, dar aici am vazut ca au si un magazin online.

#160 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 12 November 2014 - 06:07 PM

Kalele mele de azi. In cutie am gasit de doau feluri, dupa cum vedeti.

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-243-14158084213227.jpg

Am facut salata lui Dexter - foarte buna, mai am si azi, abia astept s-o incerc, sa vad ce difera fata de ieri. Multumesc, Dexter.
A doua reteta va fi cea a Adrianei, zilele astea.

Arata acest topic


  • 9 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi