Forum Culinar: EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+ - Forum Culinar

Salt la continut

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+

#341 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 September 2010 - 09:13 PM

Vezi postareasimonaro29, la 28 September 2010 - 11:52 AM, a spus:

A mea are azi 5 saptamani. Citeam pe net ca tre sa-i dai sa miroasa flori ( nu am gasit mirositoare acum) si sa o duci la oglinda. Stitzi cum se uita in oglinda? E fascinata! Nush ce vede ea acolo....dar tzeapana sta !! Apoi se misca putzin , iar sta nemiscata!!!! Urmareste TOT!

cu ce ocazie sa miroasa flori si sa se uite in oglinda? e superstitie?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#342 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 28 September 2010 - 11:09 PM

Nu , mai :pupic: , erau doar 2 sugestii de activitatzi/joaca pe care le potzi face cu BB din saptamana asta. Eu primesc asa ceva pe mail de la baby-center.

#343 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 29 September 2010 - 07:47 AM

Vezi postareasimonaro29, la 28 September 2010 - 11:09 PM, a spus:

Nu , mai :appl: , erau doar 2 sugestii de activitatzi/joaca pe care le potzi face cu BB din saptamana asta. Eu primesc asa ceva pe mail de la baby-center.

:pupic: :study:

si faci chestia asta toata ziua?
Lasati dolarii sa vina la mine!

#344 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 September 2010 - 07:48 AM

Vezi postareasimonaro29, la 28 September 2010 - 11:50 AM, a spus:

Mai , in ceea ce priveste colicii DANKE AVENT !. Au astia sticle extraordinar de bune , biberoane adica. Pana acum am scapat. Insa....nu se stie mai departe , ca atunci cand e flamanda inghite aiurea , nici un biberon special nu ajuta.

Ieri am plimbat fata 3 ore , a papat 120 , apoi a fost linistita acasa , peste o ora si ceva iar plimbare si a primit masa urmatoare dupa 4 ore si ceva...cam tarziu. La 8.00....am zis ca o mai tzin o leaca pt ca nu trecusera decat 2 ore...s-a enervat prea tare si n-a mai vrut sa manance aproape nimic. Trebuia sa-i dau mai repede. Abia s-a culcat. Azi nu o sa mai fiu asa stricta.

Azi iar a rabdat 3 ore :pupic:, o ora si ceva acasa ,a stat cuminte , si , pe cand sa inceapa cu smecheriile HOP in sac , in carutz , plasticul peste carutz ca ploua usor si la revedere inca o ora. N-a dormit afara dar sta cuminte ca-i place aerul si-i place cand se misca imaginile...:study:

Acum ii da buni sa pape ca sa va pot scrie eu voua si apoi mergem la cumparaturi. Eu am oricum Termin la endocrinolog in Maiz , asa ca...

tz-am zis cu aventu' ...

#345 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 September 2010 - 10:47 AM

Vezi postareasimonaro29, la 28 September 2010 - 11:09 PM, a spus:

Nu , mai :study: , erau doar 2 sugestii de activitatzi/joaca pe care le potzi face cu BB din saptamana asta. Eu primesc asa ceva pe mail de la baby-center.

aaaaa :appl:
pai spune-ne draga si noua activitatile, pe fiecare zi/saptamana :pupic:

Vaxile si io te-am ascultat cu Aventul, dar deocamdt bb papa numai titi
acusi pot sa arunc tetinele de 1 luna si cred k avem si colici

#346 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 September 2010 - 11:56 AM

Aseara am scos-o in parc de la 18-20. Rezultat: cumintenie maxima si somn de la 21.
De obicei noi ieseam de la 12-14 si dupa intoarcerea din parc nu prea mai dormea pana seara tarziu, sau noaptea.
A mai fost diferit si faptul ca ziua e liniste si nu e nimeni in parc, in timp ce seara e aglomeratie, galagie, agitatie, copii cu role, cu biciclete, cu skateboarduri, cupluri, varstnici etc. E drept ca ea sta in landou, nu are decat o mica deschidere, dar ... posibil o mai obosesc si zgomotele.
Ce am mai vazut e ca trebuie sa-i dau sa manance exact cand se trezeste si vrea ea, daca intarzii se enerveaza si nu mai mananca din cauza agitatiei si a plansului eventual. Daca mananca mult oboseste si se si culca repede dupa.

#347 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 September 2010 - 06:29 PM

Fetita mea nu ma lasa:
- sa o curat pe gatut (tine capul in piept strans)
- sa o curat pe limbuta incarcata cu preparatul special (tine gurita inchisa si buzele stranse)

Ce pot sa fac?

#348 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 September 2010 - 07:16 PM

Vezi postareaDaniella, la 30 September 2010 - 06:29 PM, a spus:

Fetita mea nu ma lasa:
- sa o curat pe gatut (tine capul in piept strans)
- sa o curat pe limbuta incarcata cu preparatul special (tine gurita inchisa si buzele stranse)

Ce pot sa fac?

Pune-o pe picioarele tale(pe genunchii tai) in timp ce stai in sezut si-i lasi cu grija capul usor pe spate,cu o batistuta curata si umeda sau servetel umed(ala de-o stergi la fundulet)o stergi usor fara sa insisti mult,e suficient...

Pt. gurita,iei o lingurita curata,si folosindu-te de coada ii deschizi usor gurita fara sa o sperii prea tare si dai repede cu ce ai de dat fara sa o chinui,rapid,calculeaza-ti totul din timp iti pui tot la indemana si cand e binedispusa(nu flamanda somnoroasa etc)actionezi rapid si cu calm... :drool:

Aaaa...uitam de pupicu' de rigoare... :floare: :hug: :drool:

#349 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 September 2010 - 10:32 PM

Multumim mami de bubulete :drool:
o sa incercam cum ai spus :floare:

#350 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 01 October 2010 - 09:36 AM

Daniella de ce o cureti pe limbuta are limbuta incarcata?
Geani a explicat f bine ,la curatatul gitului, la faza cu limba nu am stiut.

#351 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 October 2010 - 10:01 PM

da, nu mereu, dar in cate o zi are limbuta mai incarcata si pediatra de mi-a consultat-o pe 10 septembrie ne.a dat reteta pentru un preparat pentru curatat limbuta (prin badijonare).
Ieri am fost la controlul de 1 luna, la noua pediatra si ne-a mai dat varianta de a unge sanul (mamelonul) cu ce glicerina sau cu picaturile de D3 si asa se duc si la ea.

#352 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 October 2010 - 10:06 PM

de fapt intrasem sa spun ca mi se pare cam lejera paturica din bumbac de acoperit cu ea copilul iarna noaptea, respectiv salopetica din bumbac pentru bebelushii zbataciosi care nu stau sub paturica.
desi am noaptea 24 grade in dormitor, de cand s-a racit afara bebelina se trezeste infundata ori peste noapte ori dimineata trebuie sa o desfund la nasuc.
ma tot gandsc la o pilota micuta pentru ea, dar stiu ca perna si pilota sunt interzise pana la un an
voi ce stiti despre asta?
bebelina mea doarme ca un ingeras dimineata cand o pun in patul nostru si o invelesc supravegheat cu pilota ... asa bine e la caldurica ... plus ca dimineata ii place cel mai mult sa doarma nenintoarsa si nezbatacioasa... Oho si uneori tot doarme pana la 14, sau 16 ... somn si papa atat ...

#353 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 October 2010 - 08:33 AM

Vezi postareaDaniella, la 02 October 2010 - 10:01 PM, a spus:

da, nu mereu, dar in cate o zi are limbuta mai incarcata si pediatra de mi-a consultat-o pe 10 septembrie ne.a dat reteta pentru un preparat pentru curatat limbuta (prin badijonare).
Ieri am fost la controlul de 1 luna, la noua pediatra si ne-a mai dat varianta de a unge sanul (mamelonul) cu ce glicerina sau cu picaturile de D3 si asa se duc si la ea.

''Are afte?!!

#354 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 03 October 2010 - 10:52 AM

Daniella eu stiu ca nasul se mai poate infunda si de la prea multa caldura, am ex in familie, sotul meu, daca este prea cald intr-o incapere i se infunda nasul si nu mai poate respira, cum da de aer mai rece cum se desfunda nasul.
La noi sa stricat centrala si astia inca nu au venit sa o repare :floare: in casa am 21 de grade, da nu infofolesc pe nici unul din baieti, pe patrick noaptea il imbrac in bodi cu mineca scurta si pijama subtirica sau cu bodi cu mineca lunga si salopetica , pe dennis numa cu pijama, pe patrick il invelesc cu o paturica mai grosa, pina acum nu am avut probleme.

#355 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 03 October 2010 - 11:29 AM

Vezi postareasissi, la 03 October 2010 - 10:52 AM, a spus:

Daniella eu stiu ca nasul se mai poate infunda si de la prea multa caldura, am ex in familie, sotul meu, daca este prea cald intr-o incapere i se infunda nasul si nu mai poate respira, cum da de aer mai rece cum se desfunda nasul.
La noi sa stricat centrala si astia inca nu au venit sa o repare :floare: in casa am 21 de grade, da nu infofolesc pe nici unul din baieti, pe patrick noaptea il imbrac in bodi cu mineca scurta si pijama subtirica sau cu bodi cu mineca lunga si salopetica , pe dennis numa cu pijama, pe patrick il invelesc cu o paturica mai grosa, pina acum nu am avut probleme.

Daniella , asta mi-a zis si mie doctorul. De asta tzin fata la 17-19 grade noaptea. Se incalzeste pe parcurs de larespiratzie. A mea doarme in sac si cand o schimb e fierbinte :pupic: . Dau drumul la lampa cand o schimb. Si respira mult mai bine de cand am coborat temperatura. Dovada ca medicul are dreptate: cand o scot la aer curat si rece nu-i infudata deloc.

Poate e si prea uscat in camera la ea , masoara umiditatea si daca e prea scazuta , pune haine la uscat , cateva acolo. Si ca sa respire bine , potzi sa toci niste ceapa seara si sa o pui intr-un tifon agatzata undeva.

#356 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 06 October 2010 - 04:21 PM

Despre educatie...

Vrem sa o invatam pe Cati sa adoarma si sa doarma singura. Azi e prima zi... am pregatit putin terenul inainte, am discutat cum va dormi ea singura, dar nu prea mult. De cam o ora sta sotul cu ea si ii explica, apoi iese din camera; e liniste cam jumate de minut dupa care ince purletele. Daca nu urla il cheama. El se duce si incepe sa-i explcie iar. Acum deja nu se mai potoleste din plans. Mi se rupe inima, dar nu stiu altfel cum sa facem. Trebuie sa se obisnuiasca cu ideea ca poate sa adoarma si singura. O sa revin cu rezultatul...

#357 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 October 2010 - 08:26 PM

Vezi postareasimonaro29, la 03 October 2010 - 11:29 AM, a spus:

Poate e si prea uscat in camera la ea , masoara umiditatea si daca e prea scazuta , pune haine la uscat , cateva acolo. Si ca sa respire bine , potzi sa toci niste ceapa seara si sa o pui intr-un tifon agatzata undeva.

am incercat in disperare de cauza azi noapte si chestia cu ceapa taiata, nu a functionat la noi :wub:

#358 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 October 2010 - 08:29 PM

Vezi postareaPisoi, la 06 October 2010 - 04:21 PM, a spus:

Despre educatie...

Vrem sa o invatam pe Cati sa adoarma si sa doarma singura. Azi e prima zi... am pregatit putin terenul inainte, am discutat cum va dormi ea singura, dar nu prea mult. De cam o ora sta sotul cu ea si ii explica, apoi iese din camera; e liniste cam jumate de minut dupa care ince purletele. Daca nu urla il cheama. El se duce si incepe sa-i explcie iar. Acum deja nu se mai potoleste din plans. Mi se rupe inima, dar nu stiu altfel cum sa facem. Trebuie sa se obisnuiasca cu ideea ca poate sa adoarma si singura. O sa revin cu rezultatul...

auoleeeeu cred ca ti se rupe inima ... si eu mooor cand plange bebelusha

eu si de-aia doream sa o culc singurica in camera de la inceput, pentru ca obisnuinta e cea mai buna! Dar pana acum nu am reusit, cum nu am reusit nici altele pe care mi le propusesem.... :wub:

Sunt curioasa cum o sa reusiti. Cred ca se simte data al o parte Cati sa incercati tocmai acum cand a venit si bebelusul caruia ii acordati cea mai mare atentie.

#359 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 06 October 2010 - 10:29 PM

Daniela, nu as zice ca ii acordam mai putina atentie. Suntem fuarte atenti sa ii oferim atata atentie cata are nevoie. Evitam pe cat posibil sa o privam pe ea de ceva in favoarea lui bebelino.

Azi dupa doua ore a adormit singura. Poate intr-o zi o sa am timp sa povestesc cum a facut sotul meu, ce i-a spus constant cand cobora din pat si venea la el, ce-i spunea cand incepea sa planga samd. Pentru azi suntem foarte multumiti. :wub:

#360 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 October 2010 - 05:06 AM

Vezi postareaPisoi, la 06 October 2010 - 04:21 PM, a spus:

Despre educatie...

uau. creca e greu cu fetele. al meu duarme singur de la 6 luni. din pacate inca nu poa' sa urce singur in pat. inainte de culcare spune bye la toata lumea (mie, la mitze, la papag) p-orma il ia mami de minutza, il duce in pat, el zice naninani si se intinde pe burta. citeodata mai povesteste cu ursu' sau cu hipopotamu' (sau cu crocodilu') da' pina la urma adoarme. ei, daca e bolnav nu mai merge treaba, plinge si ne cauta. da' e de inteles.

eniuei, la fiimiu in camera is treij' de grade. :wub:

Arata acest topic

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou