Forum Culinar: EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+ - Forum Culinar

Salt la continut

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+

#441 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 October 2010 - 11:20 AM

Vezi postareaPisoi, la 17 October 2010 - 11:11 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 16 October 2010 - 11:05 PM, a spus:

Pisoi, ce faci? cum mai merge cu micutul Christian?

multumesc de intrebare, bine facem! am mai scapat de colici de cand am renuntat la lactate si de doua nopti dorm si eu mai bine :P

in rest abia am timp sa fac ce e de facut, dar nu ma plang! reusesc sa fac tot ce e necesar :o

Bravo Pisoias :lol: ... :mad: :P

#442 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 17 October 2010 - 10:41 PM

Vezi postareaPisoi, la 17 October 2010 - 11:11 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 16 October 2010 - 11:05 PM, a spus:

Pisoi, ce faci? cum mai merge cu micutul Christian?

Ma bucur Pisoi ca sunteti mai bine. E rau cu colicile, daca are crize severe trebuie sa ai multaaa rabdare.

multumesc de intrebare, bine facem! am mai scapat de colici de cand am renuntat la lactate si de doua nopti dorm si eu mai bine :rolleyes:

in rest abia am timp sa fac ce e de facut, dar nu ma plang! reusesc sa fac tot ce e necesar :D

Pisoi, ti-au dat vreo explicatie cu colicile si lactatele si branza de capra? Eu stiam doar de lapte ca nu e voie in nici un caz mai mult de 500 ml ca provoaca si colici si posibil intoleranta la lactoza. Credeam insa ca restul lactatelor sunt permise. Daca nu mai consumi lactate ai grija cu un supliment de calciu, vorbeste cu medicul ... altfel pericol la dintii si parul tau dupa cateva luni de alaptat. Ii mai dai si siropel?
Nu mananci nici alimente care de regula te baloneaza pe tine (cele gazoase: fasole, varza, mazare, conopida etc), da?

Bebe al tau are program bun de somn? Cati te lasa sa te mai odihnesti? sau cand doarme unul, nu doarme celalalt?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#443 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 18 October 2010 - 04:48 AM

Vezi postareaDaniella, la 16 October 2010 - 11:04 PM, a spus:

Pt baita cate grade faceti in baie si apoi in dormitor? Puneti caciulita dupa baie? Il infofoliti mai tare? :rolleyes:

ieri l-a spalat nevazmea in chiuveta p-ala mic (in timp ce io ma jucam cu alamare in cada). l-a spalat in sfirsit si pe cap. p-orma i-am pus pufoaica si caciula de blana cu urechi ... aaaaa.... stai mai, ca asta era din alt film. da, p-orma i-am pus un scutec sh-o camashutza.
Lasati dolarii sa vina la mine!

#444 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 October 2010 - 10:00 PM

cate grade sunt la voi acum?

ooo poate sa-i faca singura baie :tongue3: ... si inca la chiuveta bravo mama Vaxile :P
eu nu pot... :rolleyes: tata impunge (o tine) si eu trag (o spal) :(

#445 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 18 October 2010 - 11:48 PM

Vezi postareaDaniella, la 17 October 2010 - 10:41 PM, a spus:

Pisoi, ti-au dat vreo explicatie cu colicile si lactatele si branza de capra? Eu stiam doar de lapte ca nu e voie in nici un caz mai mult de 500 ml ca provoaca si colici si posibil intoleranta la lactoza. Credeam insa ca restul lactatelor sunt permise. Daca nu mai consumi lactate ai grija cu un supliment de calciu, vorbeste cu medicul ... altfel pericol la dintii si parul tau dupa cateva luni de alaptat. Ii mai dai si siropel?
Nu mananci nici alimente care de regula te baloneaza pe tine (cele gazoase: fasole, varza, mazare, conopida etc), da?

Bebe al tau are program bun de somn? Cati te lasa sa te mai odihnesti? sau cand doarme unul, nu doarme celalalt?

Explicatia data de fete a fost ca lactoza din lactate ii produce colici la bebe. Branza de capra probabil nu are lactoza.

Bebe Chris nu mai are colici. Eu tot mai scap la lapte dulce cu cereale seara tarziu, se pare ca nu-l afecteaza prea tare. Siropel nu i-am mai dat de cateva zile cred, ca n-a mai fost nevoie.

Nu iau nici un fel de supliment, in schimb mananc carne de doua ori pe zi, si imi fac portie de adult, nu cum eram eu aobisnuita ca o randuica. Am mancat branzica de capra in fiecare zi. Sper ca faza cu colicii sa treaca si sa ma pot intoarce la lactatele mele obisnuite curand.

Bebe deja elimina gazul mult mai usor, cred ca se invata si el cu greutatile astea si in curand n-o sa il mai supere.

Dupa doua zile de colici rai m-am ferit sa mai consum orice periculos, desi nici inainte nu mancam fasole sau varza. Acum sunt pe cartofi, paste si carne. Si la fructe si legume crude am renuntat aproape de tot.

Bbe meu nu pot spune ca are program de somn, inca se adapteaza la mediul inconjurator, abia are trei saptamani, ii mai dau trei si apoi incerc sa ii fac program :blob8: . Oricum, pare ca noaptea nu se mai trezeste decat in jur de ora 3-4 si apoi dimineata, dar mi-e cumva sa trag o concluzie, chestiile astea se pot schimba de la o zi la alta.

Cu Cati e ok, cand doarme ea dorm si eu peste zi de obicei, cu bebe la san eventual, dar dorm. e greu cu Cati, dar suntem in parametri normali. A inceput sa devina geloasa si imi cere tot felul de chestii imposibile. De ex sa o iau in brate cand il iau pe bebe :lol: . Adevarul e ca stau f mult cu bebe in brate la alaptat, probabil cat un job cu norma intreaga :lol: , dar nu am ce face, bebe are prioritate pana si-o face un program. Incerc sa-i ofer cat mai multa atentie, sa ma joc cu ea si sa petrec timp cu ea in mai multe moduri, sa o spal sau sa dorm cu ea, dar imi dau seama ca nu pot prea mult, ca nu-s super-om :D , bebe imi ocupa f mult timp din zi, apoi mai trebuie sa gatesc si sa spal vasele, sa ma ocup de rufe... na, chestii normale, asa ca pentru Cati chiar nu ramane cine stie ce timp; eu incerc sa le combin, cand gatesc sa o iau cu mine si sa o implic in activitate, ori sa jucam un joc asa printre picaturi... dar de obicei sunt super pe fuga pt ca bebe vrea sa manance si ma cheama des. Fac ce pot, eu zic ca ne descurcam rezonabil. Sotul meu e si el ocupat, mai mult cu Cati, incearca sa o duca in fiecare zi afara, la joaca cu alti copii, la play-group-uri cum sunt pe aici, in sfarsit face si el tot ce poate sa ii ofere activitate, apoi ma ajuta si cu bebe si cu mancarea si curatenia care e a lui, si cu rufele... ce s amai, cum ziceam, ne descurcam dar nu prea mai avem timp de activitati extra ;) . cu toate astea suntem multumiti pentru ca nu credeam ca ne-am putea descurca singuri. Cam asa. La tine cum e? Ai chemat ajutoare?

#446 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 October 2010 - 04:56 AM

Vezi postareaDaniella, la 18 October 2010 - 10:00 PM, a spus:

cate grade sunt la voi acum?

ooo poate sa-i faca singura baie :lol: ... si inca la chiuveta bravo mama Vaxile :lol:
eu nu pot... :blob8: tata impunge (o tine) si eu trag (o spal) :D

da' la noi e AL DOILEA copil! daca vrei, te invat si pe tine cum: iei un prosop mai mare, il pui in chiuveta avind grija sa faci la un capat un fel de pernuta din prosop (rulezi prosopu'). p-orma pui apa la temperatura care trebe si la adincimea ochiometrica potrivita. pui copilu' pe spate, pe prosop si cu capu' pe partea rulata. cum copilu' e mic si nu stie sa se intoarca p-o parte, in mod sigur nu exista pericol de inec. si asa-l speli si pe cap. bine, cind il speli pe cap urla, nu-i place. da' asta o sa dureze citzva ani, asa ca tot aia.

cite grade? pai in jur de 30.

#447 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 October 2010 - 04:57 AM

Vezi postareaPisoi, la 18 October 2010 - 11:48 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 17 October 2010 - 10:41 PM, a spus:

Explicatia data de fete a fost ca lactoza din lactate ii produce colici la bebe. Branza de capra probabil nu are lactoza.

Bebe Chris nu mai are colici. Eu tot mai scap la lapte dulce cu cereale seara tarziu, se pare ca nu-l afecteaza prea tare. Siropel nu i-am mai dat de cateva zile cred, ca n-a mai fost nevoie.

Nu iau nici un fel de supliment, in schimb mananc carne de doua ori pe zi, si imi fac portie de adult, nu cum eram eu aobisnuita ca o randuica. Am mancat branzica de capra in fiecare zi. Sper ca faza cu colicii sa treaca si sa ma pot intoarce la lactatele mele obisnuite curand.

Bebe deja elimina gazul mult mai usor, cred ca se invata si el cu greutatile astea si in curand n-o sa il mai supere.

Dupa doua zile de colici rai m-am ferit sa mai consum orice periculos, desi nici inainte nu mancam fasole sau varza. Acum sunt pe cartofi, paste si carne. Si la fructe si legume crude am renuntat aproape de tot.

Bbe meu nu pot spune ca are program de somn, inca se adapteaza la mediul inconjurator, abia are trei saptamani, ii mai dau trei si apoi incerc sa ii fac program :blob8: . Oricum, pare ca noaptea nu se mai trezeste decat in jur de ora 3-4 si apoi dimineata, dar mi-e cumva sa trag o concluzie, chestiile astea se pot schimba de la o zi la alta.

Cu Cati e ok, cand doarme ea dorm si eu peste zi de obicei, cu bebe la san eventual, dar dorm. e greu cu Cati, dar suntem in parametri normali. A inceput sa devina geloasa si imi cere tot felul de chestii imposibile. De ex sa o iau in brate cand il iau pe bebe :lol: . Adevarul e ca stau f mult cu bebe in brate la alaptat, probabil cat un job cu norma intreaga :lol: , dar nu am ce face, bebe are prioritate pana si-o face un program. Incerc sa-i ofer cat mai multa atentie, sa ma joc cu ea si sa petrec timp cu ea in mai multe moduri, sa o spal sau sa dorm cu ea, dar imi dau seama ca nu pot prea mult, ca nu-s super-om :D , bebe imi ocupa f mult timp din zi, apoi mai trebuie sa gatesc si sa spal vasele, sa ma ocup de rufe... na, chestii normale, asa ca pentru Cati chiar nu ramane cine stie ce timp; eu incerc sa le combin, cand gatesc sa o iau cu mine si sa o implic in activitate, ori sa jucam un joc asa printre picaturi... dar de obicei sunt super pe fuga pt ca bebe vrea sa manance si ma cheama des. Fac ce pot, eu zic ca ne descurcam rezonabil. Sotul meu e si el ocupat, mai mult cu Cati, incearca sa o duca in fiecare zi afara, la joaca cu alti copii, la play-group-uri cum sunt pe aici, in sfarsit face si el tot ce poate sa ii ofere activitate, apoi ma ajuta si cu bebe si cu mancarea si curatenia care e a lui, si cu rufele... ce s amai, cum ziceam, ne descurcam dar nu prea mai avem timp de activitati extra ;) . cu toate astea suntem multumiti pentru ca nu credeam ca ne-am putea descurca singuri. Cam asa. La tine cum e? Ai chemat ajutoare?

de ce n-ai dat copila mare la gradinitz? io l-am dat fulltime pe andrei, il duc dimineata si-l recuperez seara.

#448 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 October 2010 - 10:18 AM

Vezi postareaCalugaru, la 19 October 2010 - 04:56 AM, a spus:

da' la noi e AL DOILEA copil! daca vrei, te invat si pe tine cum: iei un prosop mai mare, il pui in chiuveta avind grija sa faci la un capat un fel de pernuta din prosop (rulezi prosopu'). p-orma pui apa la temperatura care trebe si la adincimea ochiometrica potrivita. pui copilu' pe spate, pe prosop si cu capu' pe partea rulata. cum copilu' e mic si nu stie sa se intoarca p-o parte, in mod sigur nu exista pericol de inec. si asa-l speli si pe cap. bine, cind il speli pe cap urla, nu-i place. da' asta o sa dureze citzva ani, asa ca tot aia.

Vaxile, multumesc pentru idee, e jeniala! E geniala pentru mintea mea obosita :blob8: . Duamne cat de simplu mi se pare acum sa-i fac baie. :lol:

Vezi postareaCalugaru, la 19 October 2010 - 04:57 AM, a spus:

de ce n-ai dat copila mare la gradinitz? io l-am dat fulltime pe andrei, il duc dimineata si-l recuperez seara.

Problema e complexa. Nu am vrut sa o dau la gradi pana la un an jumate(aici intervine complexitatea, dar e mult de pove si n-am timp) si intre timp sotul si-a pierdut jobul odata cu caderea economiei, ca s-a inchis compania la care lcura. Si acum ca as vrea sa o dau macar juma de zi cateva zile pe saptamana, nu ie bani. ca aici e scumpa in draci. dar curand va trebui sa o dau, trebe si pentru ea si pentru noi, tre sa facem cumva.

#449 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 19 October 2010 - 10:51 AM

Daniella, o sa invatati voi sa faceti baie la bebita, pina la urma.Eu si sotul am fost invatati din spital cum sa facem baie la bebe si de atunci nu au mai fost probleme.Acum patrick sta ca un mielusel la baita si plinge cind il scot din apa.Dennis s-ar balaci toata ziua da nu ii place sa fie spalat pe cap , cit il spalam pe cap, ne stie tot cartierul, daca ar auzi astia de la protectia copilului cred ca ni l-ar lua, asa urla da numa pina il clatim, la inceput am crezut ca numa al meu urla asa, da vad ca si Andrei al lui vaxile face la fel.Apa pt baie la bebe tre sa fie in jur de 36-37 de grade, pina prinzi experienta cu temperatura apei e bine sa ai termometru.
Pisoi, asa a fost si dennis la inceput ,cind alaptam ,atunci ii trebuia nu stiu ce, sau sa manince, scoteam titi de la bebe si ma ocupam de dennis, acum deja sa invatat si il anunt din timp daca vrea ceva ca trebuie si bebelusul sa manince , a inceput sa inteleaga si incerc sa ma joc cu el cit pot , da de cele mai multe ori acum se joaca singur,eu cred ca a trecut de faza geloziei.Sa stii ca e tare bine cind cel mare e la gradinita, chiar daca nu poti face mare lucru, da macar nu trebuie sa acorzi atentie la amindoi copii, pe dennis il duc la gradinita intre 8 si ora 9 si il luam dupa 15.30, daca termina sotul lucru mai devreme il ia el, daca nu il iau eu, daca nu ploua mergem cu el cel putin o ora in parcul de joaca.

#450 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 October 2010 - 11:28 PM

Pisoi, nu am chemat ajutoare. Suntem in a 7a saptamana si ne-am descurcat singuri eu si cu tati.
Am chemat o singura data pe mama sa ne arate baita, dar copila a plans mai rau decat la noi.
Sissi, noua ne-au aratat practic baita la chiuveta in maternitate si pe cea in cadita doar ne-au explicat-o. Chestia e ca asistenta maternala tinea bebe cu o mana si spala cu cealalta mana, facea totul singura. Tati tine bebele cu doua maini si eu il spal, apoi il sterg, il ung si ii fac masajul, pun pampers. Apoi tati o imbraca si eu pregatesc masa (spal sanii si dau titi). Asa procedam la spalatul in chiuveta.
Vaxile, la noi nu incape copila in chiuveta culcata. Ar merge cum zici in cadita ei, dar copilul e zbatacios si nu m.am gandit sa o pun direct netinuta. Plus capul il intoarce de pe o parte pe alta singurica.
Am inceput sa facem baita cu suportul acum vreo 3 saptamani. Azi i-am facut fara suport, pentru ca ramane prea mult in afara apei si, avand in vedere ca inca are mucisori, mi se pare ca ii e frig. Dar noi procedam: unul tine, unul spala.

Noi vineri implinim 7 saptamani si nu avem nici un fel de program, pentru ca atunci cand se trezeste vrea sa suga, daca nu ii dau urla. Are zile si zile. Majoritatea insa doarme foarte bine ... pana spre dupa-amiaza. (cu treziri pentru supt). Dupa amiaza de regula nu mai doarme pana seara foarte tarziu...si uneori ne prinde ca trecem de miezul noptii si tot nu face nani. Bebelusa mea suge in continuare putin, masa dureaza in medie 10 minute.
Noaptea se trezeste la 3/4 si la 6/7 suge si se culca inapoi. Nu plange noaptea, o aud eu cand se trezeste si se foieste, ii dau sa suga fuguta si face nani inapoi.

Eu sunt intr-o stare psihica foarte buna, sunt topita dupa ea, toata ziua as contempla-o. Functioneaza la mine hormonii fericirii.

Mancare imi trimite gatita mama lui tati sau fac eu cate ceva rapidissim. La curatenie am pastrat inca femeia care ma ajuta. Deci ma ocup de bebe+serviciu (lucrez de acasa).

Bebelusa are zilele cand nu doarme deloc si vrea toata ziua numai in brate si nimic nu-i convine, dar mai rar (2-3 zile pe saptamana e mai obositoare).

Aaaa si BTW a noastra nu plange la baie in timp ce o spalam, nici macar la spalatul pe cap, deoarece niciodata nu i-am dat cu apa pe fata-ochi, o spal cu sampon usor, apoi cand o intorc cu spatele in sus dau usor cu samponel si pe spate, apoi o limpezesc cu multa apa cand e cu burtica in jos. Si oricum am vazut ca inchide ochisorii, dar asa m.am gandit eu (Stiu de cand spalam catelu ca facea ca toate visele la spalatul pe cap :headbang: )

Acum nici nu prea am incredere sa o las cu nimeni. Sper sa nu fac vreo psihoza :rolleyes:

#451 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 October 2010 - 03:43 AM

Vezi postareaDaniella, la 19 October 2010 - 11:28 PM, a spus:

Pisoi, nu am chemat ajutoare. Suntem in a 7a saptamana si ne-am descurcat singuri eu si cu tati.
Am chemat o singura data pe mama sa ne arate baita, dar copila a plans mai rau decat la noi.
Sissi, noua ne-au aratat practic baita la chiuveta in maternitate si pe cea in cadita doar ne-au explicat-o. Chestia e ca asistenta maternala tinea bebe cu o mana si spala cu cealalta mana, facea totul singura. Tati tine bebele cu doua maini si eu il spal, apoi il sterg, il ung si ii fac masajul, pun pampers. Apoi tati o imbraca si eu pregatesc masa (spal sanii si dau titi). Asa procedam la spalatul in chiuveta.
Vaxile, la noi nu incape copila in chiuveta culcata. Ar merge cum zici in cadita ei, dar copilul e zbatacios si nu m.am gandit sa o pun direct netinuta. Plus capul il intoarce de pe o parte pe alta singurica.
Am inceput sa facem baita cu suportul acum vreo 3 saptamani. Azi i-am facut fara suport, pentru ca ramane prea mult in afara apei si, avand in vedere ca inca are mucisori, mi se pare ca ii e frig. Dar noi procedam: unul tine, unul spala.

Noi vineri implinim 7 saptamani si nu avem nici un fel de program, pentru ca atunci cand se trezeste vrea sa suga, daca nu ii dau urla. Are zile si zile. Majoritatea insa doarme foarte bine ... pana spre dupa-amiaza. (cu treziri pentru supt). Dupa amiaza de regula nu mai doarme pana seara foarte tarziu...si uneori ne prinde ca trecem de miezul noptii si tot nu face nani. Bebelusa mea suge in continuare putin, masa dureaza in medie 10 minute.
Noaptea se trezeste la 3/4 si la 6/7 suge si se culca inapoi. Nu plange noaptea, o aud eu cand se trezeste si se foieste, ii dau sa suga fuguta si face nani inapoi.

Eu sunt intr-o stare psihica foarte buna, sunt topita dupa ea, toata ziua as contempla-o. Functioneaza la mine hormonii fericirii.

Mancare imi trimite gatita mama lui tati sau fac eu cate ceva rapidissim. La curatenie am pastrat inca femeia care ma ajuta. Deci ma ocup de bebe+serviciu (lucrez de acasa).

Bebelusa are zilele cand nu doarme deloc si vrea toata ziua numai in brate si nimic nu-i convine, dar mai rar (2-3 zile pe saptamana e mai obositoare).

Aaaa si BTW a noastra nu plange la baie in timp ce o spalam, nici macar la spalatul pe cap, deoarece niciodata nu i-am dat cu apa pe fata-ochi, o spal cu sampon usor, apoi cand o intorc cu spatele in sus dau usor cu samponel si pe spate, apoi o limpezesc cu multa apa cand e cu burtica in jos. Si oricum am vazut ca inchide ochisorii, dar asa m.am gandit eu (Stiu de cand spalam catelu ca facea ca toate visele la spalatul pe cap :headbang: )

Acum nici nu prea am incredere sa o las cu nimeni. Sper sa nu fac vreo psihoza :rolleyes:

danielo, ma faci sa rid! cum sa se intoarca p-o parte copilu' la 7 stamini? creca mai ai fro doo luni de asteptat pina la minunatu' eveniment (sa stii ca e un moment important: intii pe o parte, p-orma pe burta, p-orma sta in fund, p-orma incepe sa se patrulabeasca). la 7 stamini potz si stai pi pashi!

sa nu te sperii daca ii mai scaki apa in ochi. asta ii viata. gre! si nu-i dai amu' cu apa-n ochi? o sa-i dai peste un timp oarecare. btw, crezi ca baia la 6 luni (cind sta in fund) e ca baia de la 7 stamini (cind a more or less leguma)? pi la 6 luni e cu ochii si miinile peste tot. plusca nu o sa mai stea cum vrei tu. andrei de ex face baie jucindu-se. ii dau in cada jucarele de plaja. se joaca cu portavionu', pune apa in galetusa, p-orma adauga crabu' si caracatita si face supa (pe care o gusta cu lopatica pe post de lingura) ... hehe ... si momentu' greu e cind il spal la partile intime, ca se gidila. pe cap il spal exact cum ma spal si eu. fara menajamente. din experienta itz zic ca daca o iei cu lugulugu dureaza mai mult, ii intra mai multa apa-n ochi si il stresezi mai tare.

#452 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 October 2010 - 03:49 AM

Vezi postareaPisoi, la 19 October 2010 - 10:18 AM, a spus:

Vezi postareaCalugaru, la 19 October 2010 - 04:56 AM, a spus:

Vaxile, multumesc pentru idee, e jeniala! E geniala pentru mintea mea obosita :rolleyes: . Duamne cat de simplu mi se pare acum sa-i fac baie. :headbang:

Vezi postareaCalugaru, la 19 October 2010 - 04:57 AM, a spus:

Problema e complexa. Nu am vrut sa o dau la gradi pana la un an jumate(aici intervine complexitatea, dar e mult de pove si n-am timp) si intre timp sotul si-a pierdut jobul odata cu caderea economiei, ca s-a inchis compania la care lcura. Si acum ca as vrea sa o dau macar juma de zi cateva zile pe saptamana, nu ie bani. ca aici e scumpa in draci. dar curand va trebui sa o dau, trebe si pentru ea si pentru noi, tre sa facem cumva.

pai ce complexa, ca stiu ce vrei a zice. daca o dai pina la un an juma' o baga la grupa de copii mici si in general care nu merg. nu invata mare lucru. in plus, sub 18 luni e extrem de scump si la mine. nu ca dupa 18 ar fi ieftin ... pe noi ne costa gradi approx 400 de euro/luna. iar eu am o reducere pentru ca lucru la agentie guvernamentala. in mod normal e > 500 de euro. nu-i nevoie, deci, sa explici, ca stiu fuarte bine si eu.

sa nu mai spun ca de la gradinitz mai ia si ceva "cadouri" - citeste boli si daunatori - si tre' sa stea acasa. noroc ca eu am concediu special pentru ingrijire copil (nu mult, ce e drept, 5 zile de copil pe an concediu neconditionat si inca 10 zile pe an/copil concediu de copil bolnav). si asa, sefu' e baiat bun si pot sta cu cupilu' daca trebuie. da' sincer, cind sta acasa imi face nervi cu caru'.

#453 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 20 October 2010 - 08:38 AM

Apropos de baie iar imi laud galeata :headbang: , ca io-i fac baie singura :rolleyes:.
Practic ea se tzine singura , o tzine apa si io numai o ajut cu 2 degete sub maxilar. Si ce bine o intorc in apa , tzac-pac , si pe o parte si pe alta. Si o spal bine si pe ochi , cu multa apa. Numai ca io nu pun nimic in apa.

Dar daca m-a vazut potaia ca mi-s nesigura pe mine a inceput a urla!!! Noroc ca atunci era moasa si mi-a aratat care-i problema. De cand sunt sigura pe mie si fac treaba ratz-fatz , nu mai am probleme cu ea. Vorbesc cu ea tot timpul....nush daca ajuta dar io asa fac. Acum spalam ochisoru' stang , acum pe dreptul , inca o data amadoi , frecam bine la guritza...!!! ...si rade la mine !!!

Ah , si manusa de baie e tot timpul plina de apa , nu o storc , pt ca asa nu-i place.

Vaxile , cum ziceai de intors? sa-tz spun de ce intreb: A mea sta cu placere ziua pe canapea , ii pun o patura si sta si ne priveste , mai si atzipeste , nu vrea in leagan sau in Wippe tot timpul. Fu' cumnata-mea la mine: aoleu , ca se intoarcea fata si cade!!! Pai , asa repede? Al ei s-a intors la 2 saptamani. CE?????????????? , da , da , asa a facut al ei.

Bon , suna cealalta si ma ia asa pe departe cum ca pruncii se intorc cand nu vrei...ca si al ei nush cand s-a intors....I-am retezat-o repede , Mai , voi doua avetzi copii minune!!!

Dar o samantza de teama tot a rams in mine , mai ales ca acum isi ridica pricioarele ca in lumanare , parca....mi-e teama. Oare s-ar putea intoarce???

#454 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 October 2010 - 10:22 AM

Vezi postareasimonaro29, la 20 October 2010 - 08:38 AM, a spus:

Apropos de baie iar imi laud galeata :D , ca io-i fac baie singura :headbang:.
Practic ea se tzine singura , o tzine apa si io numai o ajut cu 2 degete sub maxilar. Si ce bine o intorc in apa , tzac-pac , si pe o parte si pe alta. Si o spal bine si pe ochi , cu multa apa. Numai ca io nu pun nimic in apa.

Dar daca m-a vazut potaia ca mi-s nesigura pe mine a inceput a urla!!! Noroc ca atunci era moasa si mi-a aratat care-i problema. De cand sunt sigura pe mie si fac treaba ratz-fatz , nu mai am probleme cu ea. Vorbesc cu ea tot timpul....nush daca ajuta dar io asa fac. Acum spalam ochisoru' stang , acum pe dreptul , inca o data amadoi , frecam bine la guritza...!!! ...si rade la mine !!!

Ah , si manusa de baie e tot timpul plina de apa , nu o storc , pt ca asa nu-i place.

Vaxile , cum ziceai de intors? sa-tz spun de ce intreb: A mea sta cu placere ziua pe canapea , ii pun o patura si sta si ne priveste , mai si atzipeste , nu vrea in leagan sau in Wippe tot timpul. Fu' cumnata-mea la mine: aoleu , ca se intoarcea fata si cade!!! Pai , asa repede? Al ei s-a intors la 2 saptamani. CE?????????????? , da , da , asa a facut al ei.

Bon , suna cealalta si ma ia asa pe departe cum ca pruncii se intorc cand nu vrei...ca si al ei nush cand s-a intors....I-am retezat-o repede , Mai , voi doua avetzi copii minune!!!

Dar o samantza de teama tot a rams in mine , mai ales ca acum isi ridica pricioarele ca in lumanare , parca....mi-e teama. Oare s-ar putea intoarce???

simono, daca pui copilu' pe ceva intr-o pozitie instabila normal ca o sa cada, ca nu e obiect sa stea. da' daca o pui pe fata pe pat, pe loc drept o sa te uiti la ea inca trii luni pina se intoarce :rolleyes:.

lasa ca mai avea maica-mea o pacienta al carei copil "isi tinea capu'" la o stamina. cind a vazut ce face vita, maica-mea era s-o bata.

#455 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 20 October 2010 - 11:32 AM

Daniella noi asa am fost invatati sa ii facem baie cu o mina il tinem cu cealalta il spalam, aici sotul il imbaia pe dennis si cu patrick tot la fel procedam
Fisier atasat  DSCN3849.JPG (101.02K)
Number of downloads: 0
Si uite cum l-am imbracat pe patrick azi dimineata , deja e si la noi foarte frig si a nins la 700m altitudine si eu inca nu am masina ca a sotului e la reparat si o foloseste pe a mea si eu il duc pe dennis cu busul la gradinita, i-am mai pus o paturica deasupra ca ploua
Fisier atasat  Patrick Michael 093.jpg (115.03K)
Number of downloads: 0

#456 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 20 October 2010 - 11:49 AM

Pupe-l mama pe el de voinic somnoros....ce dulce e!!!

( A mea a fost ieri , pe zi , o dulceatza , n-am scos-o afara si aseara pana nu ne-am plimbat nu s-a linistit!!! Asa ca cine impingea de carutz aproape pe intuneric prin cartier??? Parca stia ca daca adoarme o aduc acasa , juma de ora s-a luptat cu somnul , nu cumva sa adoarma!!! Si-mi era un frig....dar am plimbat-o cam o ora jumate. Am venit acasa , am schimbat-o , papa si nani , de la 18.30 pana la 0.30 !!!

Azi s-a speriat nush de ce , oi fi facut io galagie cand faceam focu' , io stiu??? Mama , ce-o urlat!!! Am dus-o sus la ea in camera apoi am inspectat tot etajul , ne-am uitat pe toate geamurile , ne-am facut toaleta de dimineatza :rolleyes: si gata , a mai primit o masura de lapte si acu' e jos in leagan, face nani-nani)

#457 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 October 2010 - 11:55 AM

Vezi postareaCalugaru, la 20 October 2010 - 03:49 AM, a spus:

pai ce complexa, ca stiu ce vrei a zice. daca o dai pina la un an juma' o baga la grupa de copii mici si in general care nu merg. nu invata mare lucru. in plus, sub 18 luni e extrem de scump si la mine. nu ca dupa 18 ar fi ieftin ... pe noi ne costa gradi approx 400 de euro/luna. iar eu am o reducere pentru ca lucru la agentie guvernamentala. in mod normal e > 500 de euro. nu-i nevoie, deci, sa explici, ca stiu fuarte bine si eu.

sa nu mai spun ca de la gradinitz mai ia si ceva "cadouri" - citeste boli si daunatori - si tre' sa stea acasa. noroc ca eu am concediu special pentru ingrijire copil (nu mult, ce e drept, 5 zile de copil pe an concediu neconditionat si inca 10 zile pe an/copil concediu de copil bolnav). si asa, sefu' e baiat bun si pot sta cu cupilu' daca trebuie. da' sincer, cind sta acasa imi face nervi cu caru'.

Vaxile, in primul rand tre sa-tz zic ca am imbaiat aseara cupilu' in chuveta si ce bine si rapid a fost, nici nu si-a dat seama ce se intampla :rolleyes: . Multam din nou :headbang: .

Asa e cum zici tu cu cresa plus inca alte aspecte personale, preferinte in educatie etc.
Aici cresa sare de 1000€,a sta e :D .

#458 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,454
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 October 2010 - 11:58 AM

Vezi postareasissi, la 20 October 2010 - 11:32 AM, a spus:

Si uite cum l-am imbracat pe patrick azi dimineata

E o dulceata :rolleyes:

#459 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 October 2010 - 11:59 AM

Vezi postareasimonaro29, la 20 October 2010 - 08:38 AM, a spus:

Apropos de baie iar imi laud galeata :headbang: , ca io-i fac baie singura :rolleyes:.

Simona, io zic ca se poate intoarce din greseala. Eu l-am gasit pe al meu pe burta acu fro saptamana, il pusesem sa doarma pe o parte si s-a rostogolit.

Cum pui tu fata pe canapea, ca sa fii sigura ca nu se rostogoleste, pune ceva pe marginea canapelei, eu sprijin cupilu cu un urs de plus care sta pe burta :D .

Faina descrierea cu galeata, am inteles cum functioneaza si sunt convinsa acum ca e fuarte usor si comod, si pt tine si pt bebe. Io o sa raman la chiuveta o vreme ca nu mai am spatiu sa depozitez lucruri noi.

#460 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 October 2010 - 12:01 PM

Vezi postareasissi, la 20 October 2010 - 11:32 AM, a spus:

Daniella noi asa am fost invatati sa ii facem baie cu o mina il tinem cu cealalta il spalam, aici sotul il imbaia pe dennis si cu patrick tot la fel procedam
Atasament DSCN3849.JPG
Si uite cum l-am imbracat pe patrick azi dimineata , deja e si la noi foarte frig si a nins la 700m altitudine si eu inca nu am masina ca a sotului e la reparat si o foloseste pe a mea si eu il duc pe dennis cu busul la gradinita, i-am mai pus o paturica deasupra ca ploua
Atasament Patrick Michael 093.jpg

Sissi, ce frumusete de baiat! :rolleyes:
Si eu tot asa imbaiez cupilu, il tin cu mana pe sub cap de sub brat si cu cealalta mana il spal.

Arata acest topic

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul