Daniella, la 17 October 2010 - 10:41 PM, a spus:
Pisoi, ti-au dat vreo explicatie cu colicile si lactatele si branza de capra? Eu stiam doar de lapte ca nu e voie in nici un caz mai mult de 500 ml ca provoaca si colici si posibil intoleranta la lactoza. Credeam insa ca restul lactatelor sunt permise. Daca nu mai consumi lactate ai grija cu un supliment de calciu, vorbeste cu medicul ... altfel pericol la dintii si parul tau dupa cateva luni de alaptat. Ii mai dai si siropel?
Nu mananci nici alimente care de regula te baloneaza pe tine (cele gazoase: fasole, varza, mazare, conopida etc), da?
Bebe al tau are program bun de somn? Cati te lasa sa te mai odihnesti? sau cand doarme unul, nu doarme celalalt?
Explicatia data de fete a fost ca lactoza din lactate ii produce colici la bebe. Branza de capra probabil nu are lactoza.
Bebe Chris nu mai are colici. Eu tot mai scap la lapte dulce cu cereale seara tarziu, se pare ca nu-l afecteaza prea tare. Siropel nu i-am mai dat de cateva zile cred, ca n-a mai fost nevoie.
Nu iau nici un fel de supliment, in schimb mananc carne de doua ori pe zi, si imi fac portie de adult, nu cum eram eu aobisnuita ca o randuica. Am mancat branzica de capra in fiecare zi. Sper ca faza cu colicii sa treaca si sa ma pot intoarce la lactatele mele obisnuite curand.
Bebe deja elimina gazul mult mai usor, cred ca se invata si el cu greutatile astea si in curand n-o sa il mai supere.
Dupa doua zile de colici rai m-am ferit sa mai consum orice periculos, desi nici inainte nu mancam fasole sau varza. Acum sunt pe cartofi, paste si carne. Si la fructe si legume crude am renuntat aproape de tot.
Bbe meu nu pot spune ca are program de somn, inca se adapteaza la mediul inconjurator, abia are trei saptamani, ii mai dau trei si apoi incerc sa ii fac program

. Oricum, pare ca noaptea nu se mai trezeste decat in jur de ora 3-4 si apoi dimineata, dar mi-e cumva sa trag o concluzie, chestiile astea se pot schimba de la o zi la alta.
Cu Cati e ok, cand doarme ea dorm si eu peste zi de obicei, cu bebe la san eventual, dar dorm. e greu cu Cati, dar suntem in parametri normali. A inceput sa devina geloasa si imi cere tot felul de chestii imposibile. De ex sa o iau in brate cand il iau pe bebe

. Adevarul e ca stau f mult cu bebe in brate la alaptat, probabil cat un job cu norma intreaga

, dar nu am ce face, bebe are prioritate pana si-o face un program. Incerc sa-i ofer cat mai multa atentie, sa ma joc cu ea si sa petrec timp cu ea in mai multe moduri, sa o spal sau sa dorm cu ea, dar imi dau seama ca nu pot prea mult, ca nu-s super-om

, bebe imi ocupa f mult timp din zi, apoi mai trebuie sa gatesc si sa spal vasele, sa ma ocup de rufe... na, chestii normale, asa ca pentru Cati chiar nu ramane cine stie ce timp; eu incerc sa le combin, cand gatesc sa o iau cu mine si sa o implic in activitate, ori sa jucam un joc asa printre picaturi... dar de obicei sunt super pe fuga pt ca bebe vrea sa manance si ma cheama des. Fac ce pot, eu zic ca ne descurcam rezonabil. Sotul meu e si el ocupat, mai mult cu Cati, incearca sa o duca in fiecare zi afara, la joaca cu alti copii, la play-group-uri cum sunt pe aici, in sfarsit face si el tot ce poate sa ii ofere activitate, apoi ma ajuta si cu bebe si cu mancarea si curatenia care e a lui, si cu rufele... ce s amai, cum ziceam, ne descurcam dar nu prea mai avem timp de activitati extra

. cu toate astea suntem multumiti pentru ca nu credeam ca ne-am putea descurca singuri. Cam asa. La tine cum e? Ai chemat ajutoare?