kira, la 30 August 2010 - 08:20 PM, a spus:
pe la mine sunt de toate dar intreb catva detalii:
cartofii pentru a putea fii fierti la abur trebuie sa fie de marime mica/mijlocie si toti de aceeasi marime? cam cat timp dureza fierberea?
pieptul afumat e carne macra fara grasime sau poate avea si fasii de grasime? gen bacon?
pentru cate persoane sunt cantitatile date? ar ajunge la o masa ca fel principal (dupa gustari substantioase) la 4 persone?
scuze pentru intrebarile puerile dar as vrea sa o fac pentru musafiri si n-as vrea sa fac proba mai intai.
Cartofii pot foarte bine fi fierti la aburi (eu am scris la vapori, scuzele mele), timpul de fierbere aproximativ e mentionat în reteta.
Marimea nu conteaza, dar daca fierbi cartofi de 4cm lungime lînga cartofi de 15cm lungime, scoate-i pe cei mici înaintea celor mari. Cînd intra un cutit ascutit în cartof fara prea mare efort, înseamna ca e gata.
Pieptul afumat e întotdeauna cu grasime, de altfel daca te uiti în prima poza ai sa vezi halca în dosul castronului cu cartofi.
Cantitatile date sînt pentru sase persoane normale, desi trebuie sa recunosc ca mi s-a întîmplat sa dovedesc un castron ca ala din poza, de unul singur si într-o singura seara.
De altfel, cu performante de genul asta am ajuns la aproape 100kg, noroc ca m-a facut mama înalt