Forum Culinar: Gogosari marinati...Geany - Forum Culinar

Salt la continut

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Gogosari marinati...Geany Nu da gresh niciodata

#41 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 October 2011 - 12:17 PM

mai eu am tot ce trebuie, doar zahar nu am. Pun si ulei si vroiam sa inlocuiesc tot zaharul cu miere. Ma duc sasvad posibil sa am niste zahar brun, dar si ala schimba gustul. Ma uitai gogsarii astia sunt mici rau si nu prea frumosi, oare s-or muia?
I-am spaltat si acu ii tai si-i curat.
N-am usa la bucatarie, sa vezi ce bombaneala imi iau :icon_fessee:
Merci de detalii, Geany
Foxyy bafta!
Ne auzim diseasra la raport.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#42 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 October 2011 - 12:23 PM

Vezi postareaDaniella, la 16 October 2011 - 12:17 PM, a spus:

mai eu am tot ce trebuie, doar zahar nu am. Pun si ulei si vroiam sa inlocuiesc tot zaharul cu miere. Ma duc sasvad posibil sa am niste zahar brun, dar si ala schimba gustul. Ma uitai gogsarii astia sunt mici rau si nu prea frumosi, oare s-or muia?
I-am spaltat si acu ii tai si-i curat.
N-am usa la bucatarie, sa vezi ce bombaneala imi iau :icon_fessee:
Merci de detalii, Geany
Foxyy bafta!
Ne auzim diseasra la raport.

Dani pe masura ce adaugi dulcele'' ca-i miere sau zahar eu zic sa gusti,ca sa vezi ,ca nu influenteaza la reteta ca si conservare'' acolo e important otetul 9 gr. si sarea de muraturi,ci e chestie de gust asa ca vezi si tu dupa gustul tau ,mai mult zau ca nu stiu ce sa te sfatuiesc,iar mirosul de otet fiert e teribil sa stii ...

Te amenint cu neste eclere si focacia :angry: si zau ca am emotii sa vad ce ti-o iesi :D

#43 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 October 2011 - 01:24 PM

hai ca i-am termnat de taiat si curatat, i-am lasat putin la scurs
conopida merge si ea marinata, da?
am zahar brun si pun cum ai zis tu, ca sa nu fac vreo nazdravanie tocmai la primii mei gogosari. Inca o data sa ma asigur ca pricepui corect: 4 linguri de zahar cu varf din jumatatea noastra de kg le inlocuiesc cu miere, corect?
Fac totul ca la retetar, nu umblu la nimic, sa stii. Doar ca sunt mici, mici, mici ...mi-a luat o groaza sa-i curat.
bag la opareala si morcovul, telina si toate cele, da?

#44 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 October 2011 - 01:28 PM

Da!!! cand da in clocot,scoti legumele cu o spumiera,ceva strecuratoare si incepi sa adaugi feliile tale de gogosar,lasi sa ia 2-3 clocote,si scoti,si tot ashea,...hai succes,daca faci treaba buna te premiez,promis,iti in pumnii... :scratch:

#45 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 16 October 2011 - 03:23 PM

Din pacate, n-apuc azi sa fac gogo. S-au modificat planurile si tre' sa aman operatiunea gogosaru'. Da' e si maine o zi! :scratch:

#46 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 October 2011 - 04:06 PM

Deci pe Fox am pierdut-o de musteriu.

Danielo nu cred ca merge conopida marinata eu stiu ca aia numai apa cu otet se pune...Dar na acuma poate nu stiu eu :scratch:
Eu nu pun .
Fata sa nu-mi spui ca dai kix cu gogosarii (lui Cami nu i-a iesit checul),ca manervez' si m-arunc di pi jam' maii :scratch:

#47 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 16 October 2011 - 04:43 PM

Vezi postareaGeany, la 16 October 2011 - 04:06 PM, a spus:

Deci pe Fox am pierdut-o de musteriu.

Pentru azi, din pacate, da. :scratch: Au aparut alte problemute ce trebuiesc musai rezolvate. Da' maine aduc in casa gogosarii (sunt in masina, la rece) si trec la treaba. Musai! :scratch:

#48 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 October 2011 - 05:51 PM

gata
io mi-s gata!
iesira 10 borcane de 800 ml. Bagai si conopida, nu apucai sa mai cetesc ...anyway pe principiul marinam tot ce prindem de ce nu ar merge si conopida ?
la mine e la borcane deja fata draga. Eu zic ca tot e ok, dasr iti spun si mai multe cand oi desface borcanele. Nu am scos harababura de morcovi, telina, hrean ca nu mai citii, alea ramasara pana la sfarsit aproape. Crengile de telina le bagai ultimele, deci alea nu au stat mult. Gogo i.am lasat pret de vreo 2 minutele pe fiecare transa. Cat despre culoarea corai nu putui sa-mi dau seama, pt ca gogo mei erau de toate culorile de la verde, portocaliu, rosu la grena. Oricum nu va dnimic ce scriu ca de aseara mi-a batut asta mica la clape si scrisul e puricos. Nu mai stiu ce trebe facut in cazul asta, ca parca am mai patit o data. Poate mai intra Fox si zice si mie.
Sar'na de reteta :scratch: . Mirosul a fost frumos. Dar tati a zis sa nu mai fac muraturi ca toata dupa amiaza a trebuit sa stea cu Bea ...vorba vine ca a reusit sa o adoarma si vreo 3 ore a dormit copilita.

pupez tare!

#49 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 October 2011 - 06:01 PM

Asa fata babii ! :scratch: ca mi-ai pus nervii rau la incercare,is' pe bigudiuri,mi-ai facut emotii mi-a crescut tensiunea,ca mi sa zbate o vena la gat ,ca la tampla de unde?! acolo e liniste :scratch: ma si gandeam ,nici io' nu mai stiam ce sa-ti mai zic daca ma mai intrebai ceva ca dadeam si io' in balbaiala deacu' :scratch:
Glumesc fata,gata ai muncit cu spor,ti-am zis ca te premiez,fugi la ce gatim azi si serveste-te cu focacia noastra preferata,si ca desert fugi la dulciuri ce gatim azi si ia-ti eclere cate vrei (ca e virtual nu ingrasa) :D
Daca te ia careva de urechi e pe raspunderea mea :fuckme: :Demon:

#50 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 October 2011 - 06:24 PM

vreau eclere, vreau eclere moooa ce pofta mi-ai facut!
eclerele sunt preferatele mele! sar'na de premiu! ma duc sa ma uit, dar intai tb sa curat bucataria ca e mare halimai

auzi nu mai stiui: trebuia si la baignemarie? sau nu? le bagai la cuptor 15 min anyway :scratch:

#51 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 October 2011 - 06:29 PM

Nu Danielo,borcanele goale se sterilizeaza asa,in rest ele o data umplute nu mai ai nici o treaba le inchizi,daca ti-a mai ramas sos sa-l pastrezi si maine te uiti sa vezi ca daca ei mai trag mai adaugi,une' trebe' daca nu folosesti tu la salate la ardei copti ma rog :scratch:
Sa-i pastrezi la loc rece si la intuneric ,posibil.

#52 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 October 2011 - 09:48 PM

Geany le-am sterilizat si borcanele goale si conservele... ca asa a fost sa fie (nu mai stiam daca trebuie dupa si n.am mai venit sa citesc). Sosul am uitat sa-ti spun: am facut dintr-un litru de otet si mi-a ajuns picatura fixa: toate borcanele ochi si nimic ramas in plus. Cred ca am mai varsat un pic in tava in care am pus borcanele cand le.am umplut, dar nu am mai adunat, ca am uitat si am pus apa cand am bagat cu totul la cuptor pt sterilizat. Pana la urma am inlocuit 10 linguri de zahar brun cu 10 linguri de miere. Deci cred ca am pus cam 50% zahar-50% miere.
Abia astept sa-i gust. M-ai omorat si cu foccacia si mai ales cu eclerele :cheers: !!! Lovitura sub centura :floare: .

#53 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 October 2011 - 07:30 AM

Haoleoo Danelloo! I-ai zapacit de tot fetito :cheers: ....Nu stiu ce ti-o iesi tie acolo,da' acuma' na speram in bine ... :floare:

Mi-e si frica sa intreb...cu un fir de voce :''ai pus sare de muraturi neiodata?!''

Despre eclerele,las' ca vezi tu lovitura sub centura daca n-ai facut gogosarii buni :lol:

Nici nu vreau s-aud,auzi?! =))

O zi minunata sa ai :-*

#54 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 October 2011 - 11:17 AM

Vezi postareaGeany, la 17 October 2011 - 07:30 AM, a spus:

Haoleoo Danelloo! I-ai zapacit de tot fetito :lol: ....Nu stiu ce ti-o iesi tie acolo,da' acuma' na speram in bine ... :floare:

Mi-e si frica sa intreb...cu un fir de voce :''ai pus sare de muraturi neiodata?!''

Despre eclerele,las' ca vezi tu lovitura sub centura daca n-ai facut gogosarii buni =))

Nici nu vreau s-aud,auzi?! :-*

O zi minunata sa ai :D

am pus otet de 9 grade si sare de muraturi d-aia mare grunjoasa, nu'sht daca era iodata sau nu si asta avea importanta? doamne feri ce de amanunte!

sper s fie buni gogosarii maaaai geany ca tare miroseau frumos, am uitat sa-ti zic vorba sefului taina: 350 ml ulei i.am inlocuit cu uleiul dintr-un borcan de sottoogli calabresi (ciuperci, masline, carcciofi si ardei) :D care si ala avea o aroma ... :)

lasa ca vedem, dar cand pot sa-i degust? cred ca in we urmator o sa savurez asa lentamente un borcan. Sper sa-i placa si lui tati, daca nu, vorba ta, mai multi pt mine ... Daca-s buni :cheers: cadorisesc mama si soacra cu cate unul si cu unul mancat raman 7 pentru iarna ... . Daca nu puschea pe limba!

inca am gandul la eclere :) , bine ca asa mi s-a mutat gandul de la chiftele :D

#55 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 17 October 2011 - 10:25 PM

Am spalat mormanu' de 10 kile de gogo, i-am curatat, am pregatit si zeama cu fel si fel de condimente si acu' sunt la etapa opareala. O sa las gogosarii pana maine, ca nu mai stau in noaptea asta la pus in borcane. Mai stau sa-i termin de oparit si apoi la nani.
Usa la bucatarie e inchisa, geamul la balcon e deschis... Da' io tot n-am curaj sa ies pe sala, sa vad cum miroase.... :)

#56 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 October 2011 - 10:44 PM

Harnicuta lu' mama :scratch: :floare:

Ai facut mai mult sos?! ca daca nu tre' sa-i indesi bine in borcane(borcanele sterilizate) exact asa cum am aratat eu acolo.Eu sosul il mai incalzesc sa fie fierbincior ,cat sa suporti la mana ,pun in toate (vreo 12-13 de 800 tre' sa-ti iasa daca-s indesati bine),le infiletez si le intorci apoi cu capul in jos vreo 2 min. si gata pastrate la intuneric si la rece,in felul asta nu vor fi nici un fel de probleme pana la primavara ,promis. :)

#57 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 17 October 2011 - 11:04 PM

Vezi postareaGeany, la 17 October 2011 - 10:44 PM, a spus:

Harnicuta lu' mama :hug: :)

Ai facut mai mult sos?! ca daca nu tre' sa-i indesi bine in borcane(borcanele sterilizate) exact asa cum am aratat eu acolo.Eu sosul il mai incalzesc sa fie fierbincior ,cat sa suporti la mana ,pun in toate (vreo 12-13 de 800 tre' sa-ti iasa daca-s indesati bine),le infiletez si le intorci apoi cu capul in jos vreo 2 min. si gata pastrate la intuneric si la rece,in felul asta nu vor fi nici un fel de probleme pana la primavara ,promis. :scratch:

Am facut ca-n retept. Daca mai trebe sos, mai fac. Oricum, mai am vreo 6 kile de gogo.... poate mai fac o tura, daca am destule borcane! :floare:

#58 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 October 2011 - 11:47 PM

:) Hai ca nu mai rabdai!!! asa ma fripse pe jar Geany: la foc molcom! ba ca-i bine, ba ca nu raspunde! ba ca e ok, ba ca nu baga mana in foc!

Morala:
Am cedat psihic!!! Am desfacut un borcan si i-am gustat ca nu se mai putea de emotiile lu'Geany, doamne iarta-ma ca si mie mi se zbatea o vena la tampla/gat unde o fi fost ea ... it doesn't matter, dar se zbatea de vedeam numai gogosari in fata ochilor!!! ... mai dar daca s-a inmuiat conopida?, s-a balosit?, is prea dulci!???!!!

good! deci am dat sa desfac borcanul: greu se deschisa! era inchis si "vidat/sterilizat" de zici ca era de la "magazan"!
Am scos tacticoasa un gogosar ... tacticoasa ... dar aveam o curiozitate, de nu am apucat sa-l planez pe o farfurioara, ca l-am si purtat, dar ce spun aici: purtat? l-am repezit in gurita si l-am gustat pofticioasa de rezultat: ce gust, ce savoare, ce aroma, ce consistenta!!! Ati mancat vreodata oare vreo leguma marinata de iti incanta palatinul dus intors pana in creierii capului si inapoi? ei bine gogsarul era tare si crocant si buuun, dar buuuun, bun si dulce - acrisor, vorba aia!!! woaaai ce guuust! oare asa facem cu tot ce preparam noi? maine astept reactiile de la mama soacra si tati. Repet: daca nu le place, more for me! daca le place, am pus-o, dar nu de mamaliga: de gogosari marinati alla Geany!... trebuie sa fac repetir, ca dupa ce cadorisesc soacra si mama cu cate 1 borcan si 1 consumat in seara asta alaturi de 2 ochiuri taranoase cu branza, raman doaaaaar 7! 7 borcanele ... pai nu finalizez nici octombrie cu ele!
Am uitat sa te intreb si ieri: ai pus bobite de mustar, ca ieri in orbecaiala mea pe topic nu am mai gasit?! eu am pus un plic de 25 grame. zuber!

Nu vreau sa fac reclama (Geany deja nu mai are nevoie :floare: ca doar o stie un forum intreg - e gospodina cea mai priceputa de la Moldova la Ardeal si inapoi .. ) si gusturile nu se discuta, dar, asa cum a spus si Jeanneta: gogosarii astia nu dau gres niciodata si vorba aia eu ma mai abatui pe alocuri: ba cu conopida, ba cu miere etc)!!! Dar titlul nu e corect doar ca nu dau gres, dar e ca: sunt diviiiiiiiiini! =)) ma duc sa termin borcanul ... mamaie si tati sa-si inceapa maine borcanul lor, s-avem pardon! :hug:

Geany! sper ca azi te-am scapat de emotiile alea ale necunoscutului si ziua ta va fi muuuult mai frumoasa asa cum a fost si a mea cu gogosarii tai! de acu'poti avea emotii de bucurie ca ai facut un palatin fericit :scratch:

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_10_2011/post-685-13188875785077.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2011/post-685-13188876539214.jpg

#59 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 October 2011 - 12:00 AM

Ha ha ha! Dani,daca eu iti spui ca nu pot sa ma abtinez de la ei! Is la ultimul borcan fata da nu mai pui',ca-i halesc inclusiv sosul,zau ca pusi asa sunt f. buni in opinia mea si tin pana in primavara tarziu,cu conditia sa fie respectata reteta,borcanele sterilizate si sa fie conservate la loc intunecat si rece.

Despre ce ai facut tu Dani' eu nu aveam incredere in conopida pt. conservare mai lunga fiindca eu stiu ca se pune la murat in apa cu sare sau la otet,apa cu otet dar oparita asa si cu marinata asta de ulei ,na eu nu stiu ca nu am mai facut,la fel miere 1-4 linguri maxim inlocuita din cantiatea de zahar,zahar brun nu am mai folosit ma gandeam ca poate o fi mai dulce na' ce stiu eu?!,ca daca n-am mai facut..,si deaia aveam dubii,dar dupa cum i-ai savurat clar ai intrat in club,io' tu sevanah,o asteptam pe fox sa devie dependenta si ea si o sa ne luam doza (drog' cu gogosari) ha ha ha :scratch: :floare:
Azi am luat gogosari doar cu 1,5 roni kg. o frumusete ca nu am putut sa ma abtinez,am si tot ce-mi trebuie dar nu mai pun marinati ca-i halesc nene,o sa fac copti,mai pun la congi vad eu in puii mei ca asa nu se mai poate...
Gata fug la nani va pupez... :)

#60 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 October 2011 - 12:08 AM

draga mea assa mi-ai bagat un morcoveata cu conopida asta, de nu mai stiam ce nume port! ma tot gandeam: am mancat eu ciuperci si carciofi marinati care sunt mai moi si mai delicati decat conopida, care vorba aia e tare, e corcantoasa anyway!

ai un membru in club, sunt curioasa de mama si de mamaie ce reactie vor avea! daca ii plac lui mamaie m.am scos fara efort de acu :) !

zaharul brun nu e mai dulce, ci mai putin dulce ... Data urmatoare nu ma mai iau dupa voi, ii fac exclusiv cu miere, dar sper sa-i faca si mamaie de acu' si sa ma scap eu! tine pumnii si pe maine sa-i placa, ca daca face critica ma niervez oleak =)) ! dar daca ii plac am un musteriu si marinatii pusi de-o parte :scratch: . Cred ca, aceasta reteta e buna de marinat orice! maine o sa scriu si pe topicul sefului,xsa-l informezm
, ca aici nu stiu daca ne citeste. Te pupez si eu de NB si sar'na muuuult de reteta :hug: :floare:

Arata acest topic

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul