Bun venit piticelului, Rain. Cum îl cheama?
Daca îl vei tine doar în casa, nu-l "otravi" cu nimic. Nici zgardita, nici picaturi, nimic. Fa-i o baita cu sampon pentru pisici, clateste-l bine, usuca-l bine într-un prosop, apoi cumpara un borcanel de ulei de cocos pur/bio (e în stare solida pina la aprox. 25°C). E scump, adica in jur de 5 euro 200 g, dar îti ajunge... probabil pîna i se va termina data de valabilitate

. 1 x pe saptamîna bagi degetelul curat în borcanel si iei cît o picatura, te ungi cu ea pe degete, mai mult pe buricele degetelor, si îi treci cu ele prin blanita peste tot. Cînd e mai mare iei cît doua picaturi. Deci nu-l ungi, doar îl aromatizezi putin
Asta e asa preventiv, ca în mod normal felinele indoor nu prea au cum sa faca pureci, dar totusi am auzit de cazuri. Cocosul nu e daunator, si-l fereste si de piscaturile de tîntari. În rest obisnuieste-l de pe acum cu periatul, pieptanatul, ca asa nu tre sa inghita prea mult par. Poti sa-i semeni ovaz, e chiar mai fraged si suculent decît iarba de pisici, asta sa-i curete burtica de par. Ce-i drept unora nu le place sa roada iarba de niciun fel. Baietii mei sînt maaari "pascatori"
Daca va iesi afara, probabil ca protectia cu uleiul de cocos nu va fi suficienta în toate anotimpurile anului. Atunci, în perioadele mai calde/caniculare cîte un spot on de Frontline pe luna. Eu la asta recurg doar cînd vad purece, în rest îi cocosez.
Daca totusi va fi un motan care nu agata pureci prea des (e diferenta si la ei de la felina la felina. Nu toti agata purecii la fel de des... ) daca gasesti pe undeva Verminex, sa stii ca foarte bun (contine ulei de ricin, cocos... si alte chestii care nu dauneaza, doar ca 1-2 zile, coama pisoiului va arata
punky 
) si nu e asa daunator ca Frontline si alte insecticide de astea. Zgarda, din punctul meu de vedere nu e ok, deci nu recomand.
Ai grija cu sfaturile vetilor, ca unii vor sa-ti vînda tot ce au în cabinet, zgarde, insecticide, mîncaruri...etc.
Indicat ar fi sa-l deparazitezi mîine si interior, în afara vaccinurilor, daca zici vine de afara.