
Produsul original e acesta , si se gaseste la toate magazinele(zic eu:care se respecta


Navigand in blogosfera am gasit reteta, eu, fiind mare amatoare de Bibanesi , n-am ezitat sa-i fac.
Bibanesi sunt grisine facute artizanal, la mana .Isi iau numele de la localitatea Bibano , Provincia Treviso(Veneto) in Nord Est-ul Italiei.
Din nefericire se foloseste duar faina de grau dur.
Pentru 200 gr faina grau dur
6 gr drojdie proaspata
120 ml apa calda
5 gr sare
45 ml ulei extra masline
Susan pentru decor.
Drojdia o dizolvam in putina apa calduta .Lasam 5 minute.

Adaugam treptat restul ingredientelor.

Framantam bine.Secretul Bibanesilor consta si in framantatul insistent, dublu fata de un aluat normal, deci...

Si lupta , si dai.

Si dai , si lupta.

Rezulta un aluat destul de moale dar nelipicios, din cauza continultului mare de ulei.
Lasam la crescut 30 minute la loc ferit.

Rulam suluri potrivit de groase, presaram o cantitate discreta de susan pe masa de lucru si rulam.Nu exagerati cu susanul.


Taiem bucati cam de un centrimetru jumatate , nu va straduiti sa fiti precisi si simetrici.Sunt duar facuti la mana!

Ii asezam in tava cu hartie de copt si mai lasam la crescut inca 1 ora jumatate (minim).Eu i-am bagat in cuptorul inchis si am uitat de ei pentru 2 ore.
Dupa care dam la cuptor pentru 15 minute la 180 grade.


Bineinteles ca nu-i mai cumpar! :DIi fac!