
Finger Food ...de toate felurile
#243
Postat 14 February 2012 - 08:50 PM
Iar salata e una descoperita recent si am facut-o cred deja de vreo 3 ori de la revelion,noua ne place mult.Contine fasole rosie,cascaval ras,ardei gras si surimi sau bastonase de crabi le mai zice uneori(stiu ca-i doar numele de crabi in el,pentru ca de fapt e cu E-uri destule,dar in cantitati mici imi mai trece prin mana

#244
Postat 14 February 2012 - 08:53 PM
Ellani, la 14 February 2012 - 08:50 PM, a spus:
Iar salata e una descoperita recent si am facut-o cred deja de vreo 3 ori de la revelion,noua ne place mult.Contine fasole rosie,cascaval ras,ardei gras si surimi sau bastonase de crabi le mai zice uneori(stiu ca-i doar numele de crabi in el,pentru ca de fapt e cu E-uri destule,dar in cantitati mici imi mai trece prin mana

Faina salata, merci

#245
Postat 04 March 2012 - 12:53 PM

#247
Postat 04 March 2012 - 06:24 PM

#248
Postat 26 March 2012 - 09:14 AM
Adriana, la 01 January 2011 - 05:31 PM, a spus:
e vechi acest post, dar sper ca niciodata nu e prea tarziu pentru un raspuns
eu am deschis un topic aici
http://artaculinara....6-rosh-hashana/
in care sunt clatite sarate rulate cu somon - parerea mea e ca singustul, si textura sunt mai bune decat la varianta cu tortilla, dar ...de gustibus!
#249
Postat 18 May 2012 - 02:29 PM

Eu cred ca merg aici.Bilute de branza de capra umplute cu miere si pateu de masline.
Le-am vazut de cumparat "de'a gata" si ca de obicei am furat ideea din zbor:
branza cremoasa de capra(caprino)

miere
amidon
pateu de masline( eu, taggiasche)
Pentru umplutura de miere, am incalzit doua linguri de miere, suficient cat sa o fluidizeze.Am luat de pe foc si am adaugat 1 lingurita rasa de amidon.Am amestecat bine si l-am lasat la racit.
Am obtinut o miere mai groasa, mai densa:

Am taiat felii branza, am apasat usor cu degetul in mijloc, mierea ingrosata am pus-o in decopen-ul meu(sau o punga cu coltul taiat).

Am incercat sa inchid biluta asa, dar n-a mers, asa ca peste fiecare cuib am "aplicat" o alta feliuta de branza.Am sigilat si am format in sfarsit bilutele.
Le-am dat repede la frigider.
La fel am procedat si cu pateul de masline:

Voilà!

#250
Postat 18 May 2012 - 02:57 PM
Ma atrag mult bilutele tale. Ingenios

#251
Postat 18 May 2012 - 03:08 PM
Si trebuie sa le refac, ca Manu m-a intrebat iar de ele.

Ma tot uitam la ele, in gastronomie, ale lor erau mai mici, dar nu conteaza.

#252
Postat 18 May 2012 - 03:08 PM
#255
Postat 09 May 2013 - 07:35 PM
Eataly, la 09 May 2013 - 04:53 PM, a spus:
Any sa traiesti cu reteta asta ca le-am umplut cu de toate.Infinite posibilitati.

N-ai sa ma crezi, dar eu m-am gandit sa le umplu cu pateul tau de ficatei de pui. N-am mai reusit sa le fac, insa cred ca ies fain si in varianta asta.
Imi place combinatia de ton si anghinare, super, de pus in practica neparat!
Si ce gogosele frumoase ai facut, tura viitoare le fac si eu cu duiul dantelat

#256
Postat 09 May 2013 - 07:36 PM

#257
Postat 09 May 2013 - 08:00 PM
#258
Postat 09 May 2013 - 08:22 PM

#259
Postat 25 May 2013 - 08:33 PM
Eataly, la 09 May 2013 - 04:53 PM, a spus:

Any sa traiesti cu reteta asta ca le-am umplut cu de toate.Infinite posibilitati.

Unde gasesc anghinare pe pietele noastre. Stiti cumva? Eu locuiesc in Braila si nu am vazut deloc .
#260
Postat 25 May 2013 - 09:01 PM