Forum Culinar: Finger Food - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Finger Food ...de toate felurile

#261 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 May 2013 - 09:37 PM

Eu anghinare proaspata am vazut la metro!(unde sunt si alte ierburi aromatice si,rucola,fenel sau fenicul depinde cum scrie pe eticheta,apio sau tije de tzelina etc) la borcan am vazut si la diverse hipermarketuri!

#262 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 May 2013 - 04:42 PM

O postez aici, deoarece o vad foarte bine ca finger food pe un platou cu alte cele... :blush:

Cosuletele cu brînza sînt inspirate dintr-o convorbire telefonica la 3 dimineata, cu Uma. Din nou o reteta simpla si mai rapida decît vîntul. Cosuletele le puteti umple cu orice amestec de brînza doriti. Am folosit un aluat foietaj, dar sînt convinsa ca si un Pâte Brisée merge perfect, mai ales pentru cei care nu tolereaza blatul putin umed pe interior, asa cum iese cu foietaj. Pe mine nu ma deranjeaza. Cu un pâte brisée, copt putin înainte, sigur aceasta problema dispare. Cosuletele sînt bune atît calde cît si reci.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-5-13697519207052.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-5-13697519305274.jpg


Ingrediente:

  • 1 foaie aluat foietaj
  • 250 g Quark (brînza cremoasa de vaci)
  • 100 g feta greceasca
  • 100 g creme fraîche ( smîntîna groasa usor acrisoara)
  • 1 ou
  • 2-3 linguri chives tocat
  • sare
  • putin unt pentru uns formele


Se amesteca ingredientele pentru umplutura - Quark, feta, creme fraîche, ou, chives, sare.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-5-13697519305274.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-5-13697519804162.jpg

Foaia se taie în sase parti. Se pot taia rotunde sau cum doriti. Eu le-am taiat patrate si le-am înghesuit în formele unse cu putin unt,
apoi le-am umplut. Am dat tava în cuptorul preîncalzit la 200°C. Cînd a început a se rumeni desupra, am coborît tava un ejaj mai jos,
si am redus temperatura la 180°C. Am lasat pîna s-a rumenit putin brînza deasupra.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-5-13697519569675.jpg

Pofta buna!

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-5-13697519945865.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-5-13697520045341.jpg

Cam asa arata o sectiune muscata.
Umiditatea foii în interior este minimala. Dupa racire nici nu se mai observa :scratch:
Aici fierbinte!

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-5-13697520152559.jpg

Da, azi ma asortez cu rosia, doar ca disparuse deja de pe cosulet :blush:

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#263 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 May 2013 - 05:02 PM

imi plac cosuletele astea sarate, ca pare crocanta&subtire coca, predominand umplutura ... intr-o generoasa proportie!
of course, dau onor si la manichiura :scratch:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#264 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 28 May 2013 - 07:13 PM

bravo, Maya! ca de obicei

#265 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 28 May 2013 - 08:39 PM

... cum zicea tata cand eram noi mici" de-astea imi trebuie mie!"
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#266 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 28 May 2013 - 10:48 PM

Am tot vrut sa va scriu,dar am uitat,o idee de rulada cu spanac-cascaval si somon,rulada pe care ne-a servit-o "sora" de la Biserica unde a avut Patrick comuniunea.

Am facut si ceva poze,dar nu le am acuma aici .


Ingrediente pt o tava "normala" de cuptor:
-150-200 g spanac tocat marunt(poate fii congelat sau fiert si tocat)
-un ou
-200-250 g cascaval ras
-250 g crema de branza condimentata dupa plac
-un pachet de somon afumat(parca 250 g are pachetul,nu mai stiu),dar merge si sunca presata daca aveti mofturosi :toothy9;

Se amesteca spanacul cu oul ,se condimenteaza si se intinde in tava(tapetata cu hartie de copt),se presara cascavalul ras si se da la cuptor pana cascavalul se topeste si prinde o crusta subtire.Se lasa foaia coapta la racit putin,apoi se intinde crema de branza si se presara somon taiat bucatele sau sunca presata.Se ruleaza si se lasa(8 ore cica,dar la mine nu a stat atat) la rece.Arata si tare frumos si e si foarte buna,atat cu somon cat si cu sunca.

Dupa aceeasi idee am facut si cu rosii uscate,macinate si amestecate la spanac,apoi am uns numai cu branza,nu am mai pus sunca nici somon.

Nu am vazut aici reteta,de aia am postat-o,sper ca am cautat bine :toothy6:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#267 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 29 May 2013 - 04:09 AM

Vezi postareaMaya, la 28 May 2013 - 04:42 PM, a spus:

O postez aici, deoarece o vad foarte bine ca finger food pe un platou cu alte cele... :crying:

Cosuletele cu brînza sînt inspirate dintr-o convorbire telefonica la 3 dimineata, cu Uma.


Atunci vin ideile cele mai bune! O sa fac si eu cu umplutura de branza sarata -pana acum am facut doar cu branza dulce si stafide si aseara cu branza dulce si visine (branza pregatita ca de placinta) Imi place foarte mult faptul ca coca se coace bine si ramane f putin umeda inauntru.

Tot in formele de briose am folosit si coca de placinta cu mere a lui Piscotel, si umplutura tot cu branza dulce dar si cu mere. A iesit super! Si nu a trebuit sa coc separat, s-au pupat bine :toothy6:

Si mie imi place ca e multa umplutura, dar si aluatul e mereu crocant.

Edit: Eu nu am uns formele, aluatul meu e facut cu unt si nu s-au lipit niciodata :toothy9;
A cat is a friend fur-ever !

#268 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 29 May 2013 - 12:48 PM

Petu, imi place reteta, am notat-o.

Maya, faine cosulete. Nici eu nu ung tava cand folosesc aluat foietaj.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#269 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 May 2013 - 01:31 PM

Vezi postareaDaniella, la 28 May 2013 - 05:02 PM, a spus:

imi plac cosuletele astea sarate, ca pare crocanta&subtire coca, predominand umplutura ... intr-o generoasa proportie!
of course, dau onor si la manichiura :hug:

Asa si este bun, nu? Brinza e pufoasa de la Quark, e usoara si placuta la "muscatura" =))

Manichiura e schimbata... azi sînt protejata de Jacob :-* (Jacob's Protection, colectia Twilight :D )
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#270 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 May 2013 - 01:32 PM

Vezi postarearedivivus, la 28 May 2013 - 07:13 PM, a spus:

bravo, Maya! ca de obicei


Multumesc draguta mea :hug:

Vezi postareazerda, la 28 May 2013 - 08:39 PM, a spus:

... cum zicea tata cand eram noi mici" de-astea imi trebuie mie!"


Mai, orice e bun la casa omului, asa spunea un bunic de-al meu =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#271 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 May 2013 - 01:38 PM

Vezi postareapetunie, la 28 May 2013 - 10:48 PM, a spus:

Am tot vrut sa va scriu,dar am uitat,o idee de rulada cu spanac-cascaval si somon,rulada pe care ne-a servit-o "sora" de la Biserica unde a avut Patrick comuniunea.

Am facut si ceva poze,dar nu le am acuma aici .


Ingrediente pt o tava "normala" de cuptor:
-150-200 g spanac tocat marunt(poate fii congelat sau fiert si tocat)
-un ou
-200-250 g cascaval ras
-250 g crema de branza condimentata dupa plac
-un pachet de somon afumat(parca 250 g are pachetul,nu mai stiu),dar merge si sunca presata daca aveti mofturosi :-*

Se amesteca spanacul cu oul ,se condimenteaza si se intinde in tava(tapetata cu hartie de copt),se presara cascavalul ras si se da la cuptor pana cascavalul se topeste si prinde o crusta subtire.Se lasa foaia coapta la racit putin,apoi se intinde crema de branza si se presara somon taiat bucatele sau sunca presata.Se ruleaza si se lasa(8 ore cica,dar la mine nu a stat atat) la rece.Arata si tare frumos si e si foarte buna,atat cu somon cat si cu sunca.

Dupa aceeasi idee am facut si cu rosii uscate,macinate si amestecate la spanac,apoi am uns numai cu branza,nu am mai pus sunca nici somon.

Nu am vazut aici reteta,de aia am postat-o,sper ca am cautat bine :hug:



In afara faptului ca eu folosesc mai mult spanac, e identica cu reteta mea. Nu stiu daca am pus-o si aici, ca e veche - de vreo 5 ani, dar pe raposatul forum este. Si pe blog bineînteles. =))

Aici reteta : Rulada de spanac cu brînza si sunca .

Foarte buna într-adevar. Atît cu sunca cît si cu somon. Între timp am facut-o de multe ori, dar mereu cu prosciutto sau somon.
Îmi place ideea ta cu rosii uscate. Ai folosit din celle în ulei?

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-5-13698273277412.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#272 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 May 2013 - 01:42 PM

Vezi postareaUma, la 29 May 2013 - 04:09 AM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 28 May 2013 - 04:42 PM, a spus:

O postez aici, deoarece o vad foarte bine ca finger food pe un platou cu alte cele... :-*

Cosuletele cu brînza sînt inspirate dintr-o convorbire telefonica la 3 dimineata, cu Uma.


Atunci vin ideile cele mai bune! O sa fac si eu cu umplutura de branza sarata -pana acum am facut doar cu branza dulce si stafide si aseara cu branza dulce si visine (branza pregatita ca de placinta) Imi place foarte mult faptul ca coca se coace bine si ramane f putin umeda inauntru.

Tot in formele de briose am folosit si coca de placinta cu mere a lui Piscotel, si umplutura tot cu branza dulce dar si cu mere. A iesit super! Si nu a trebuit sa coc separat, s-au pupat bine :hug:

Si mie imi place ca e multa umplutura, dar si aluatul e mereu crocant.

Edit: Eu nu am uns formele, aluatul meu e facut cu unt si nu s-au lipit niciodata =))


Stii ca ti-am zis de aluatul asta, ca am luat unu scump. Mai mult ca dublu fata de altele. Cu unt si laudat... uite ce "pufosenie" a iesit! Nici macar nu arata ca un foietaj, de aia am uns putin formele, ca altfel ala eram. Totusi la gust a fost tare bun, dar n-a foietat .

Vezi postareaaura, la 29 May 2013 - 12:48 PM, a spus:

Petu, imi place reteta, am notat-o.

Maya, faine cosulete. Nici eu nu ung tava cand folosesc aluat foietaj.


Aura, o poti si vizualiza reteta ;)

Cum spuneam mai sus, din cauza aluatului am uns, ca de obicei n-o fac nici eu. Dar la asta am observat ca e cam lipicios si nu untos. Or fi uitat untul, aia de l-or facut :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#273 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,496
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 June 2013 - 08:30 PM

Am luat o focaccia romana de la brutar, am pus prosciutto cotto pe ea si deasupra rosioare confit
se potrivesc foarte bine dupa gustul meu, o idee buna pentru un aperitiv
Imagine atasata: monthly_06_2013/post-4-13707162098663.jpg

#274 Useril este offline   laurentiudan 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 18-May 13

Postat 09 June 2013 - 03:21 PM

Vezi postareayoyo, la 25 May 2013 - 09:01 PM, a spus:

laurentiudan: anghinare proaspata am vazut in Auchan. Dar presupun ca ai nevoie de anghinare in borcan pe care o gasesti in orice hipermarket.

merci

#275 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 June 2013 - 09:27 AM

Va poftesc la un kebab homemade A...Z

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-1316-13715401982549.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-1316-13715402073029.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-1316-13715402179792.jpg

#276 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 June 2013 - 03:38 PM

Buuuuuuun cerrulino

#277 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 June 2013 - 05:07 PM

Vezi postareastella, la 18 June 2013 - 03:38 PM, a spus:

Buuuuuuun cerrulino


Daaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!

#278 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 07 July 2013 - 07:24 PM

Hamburger vita si porc

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-1316-13732178447048.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-1316-13732178548989.jpg

#279 Useril este offline   valery 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 16-February 13

Postat 14 July 2013 - 09:48 PM

Vezi postareacerra, la 07 July 2013 - 07:24 PM, a spus:

Hamburger vita si porc


Cerra draga jur ca salivez si dupa hamburger si dupa kebab-ul tau :lol: arata intr0un mare fel !:occasion14:
-Reteta de kifle o ai postata pe blog ? multumesc anticipat :D

#280 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 15 July 2013 - 09:11 AM

[quote name='valery' date='14 July 2013 - 10:48 PM' timestamp='1373831281' post='202774']


[/quote]
Cerra draga jur ca salivez si dupa hamburger si dupa kebab-ul tau :lol: arata intr0un mare fel !:occasion14:
-Reteta de kifle o ai postata pe blog ? multumesc anticipat :D
[/quote]

Nu, nu am postat inca dar iti scriu aici: kiflele, la primul kebab unde este tava, sunt din aluat de paine ,iar la hamburger, sunt chiflele cumparate si prajite in tigaie la sfarsit chiflele coapte unse putin si rumenite in tigaia in care am gratarit chiftelele pe care am sters`o inainte de a pune painicile. Se taie in doua inainte de a se pune in tigaie(rumenite asa au miezul mai putin si au gustul mai bun umplute fata de cele neprajite).
Imagine atasata: monthly_07_2013/post-1316-13738725101737.jpg


chiftelele ptr hamburger:

carne de porc +vita, sare, piper, ceapa cruda rasa, menta,chimion pudra cimbru,usturoi,putin maghiran,apa foarte putina sa te ajute la amestecat(de fapt condimentele astea sunt folosite la chiftelele din carne de miel facute pe batz sau asa rotunde pe gratar).

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi