Finger Food ...de toate felurile
Postat 25 May 2013 - 09:37 PM
Postat 28 May 2013 - 04:42 PM

Cosuletele cu brînza sînt inspirate dintr-o convorbire telefonica la 3 dimineata, cu Uma. Din nou o reteta simpla si mai rapida decît vîntul. Cosuletele le puteti umple cu orice amestec de brînza doriti. Am folosit un aluat foietaj, dar sînt convinsa ca si un Pâte Brisée merge perfect, mai ales pentru cei care nu tolereaza blatul putin umed pe interior, asa cum iese cu foietaj. Pe mine nu ma deranjeaza. Cu un pâte brisée, copt putin înainte, sigur aceasta problema dispare. Cosuletele sînt bune atît calde cît si reci.

Ingrediente:
- 1 foaie aluat foietaj
- 250 g Quark (brînza cremoasa de vaci)
- 100 g feta greceasca
- 100 g creme fraîche ( smîntîna groasa usor acrisoara)
- 1 ou
- 2-3 linguri chives tocat
- sare
- putin unt pentru uns formele
Se amesteca ingredientele pentru umplutura - Quark, feta, creme fraîche, ou, chives, sare.

Foaia se taie în sase parti. Se pot taia rotunde sau cum doriti. Eu le-am taiat patrate si le-am înghesuit în formele unse cu putin unt,
apoi le-am umplut. Am dat tava în cuptorul preîncalzit la 200°C. Cînd a început a se rumeni desupra, am coborît tava un ejaj mai jos,
si am redus temperatura la 180°C. Am lasat pîna s-a rumenit putin brînza deasupra.

Pofta buna!

Cam asa arata o sectiune muscata.
Umiditatea foii în interior este minimala. Dupa racire nici nu se mai observa

Aici fierbinte!

Da, azi ma asortez cu rosia, doar ca disparuse deja de pe cosulet

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 28 May 2013 - 05:02 PM
of course, dau onor si la manichiura

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 28 May 2013 - 08:39 PM
Postat 28 May 2013 - 10:48 PM
Am facut si ceva poze,dar nu le am acuma aici .
Ingrediente pt o tava "normala" de cuptor:
-150-200 g spanac tocat marunt(poate fii congelat sau fiert si tocat)
-un ou
-200-250 g cascaval ras
-250 g crema de branza condimentata dupa plac
-un pachet de somon afumat(parca 250 g are pachetul,nu mai stiu),dar merge si sunca presata daca aveti mofturosi

Se amesteca spanacul cu oul ,se condimenteaza si se intinde in tava(tapetata cu hartie de copt),se presara cascavalul ras si se da la cuptor pana cascavalul se topeste si prinde o crusta subtire.Se lasa foaia coapta la racit putin,apoi se intinde crema de branza si se presara somon taiat bucatele sau sunca presata.Se ruleaza si se lasa(8 ore cica,dar la mine nu a stat atat) la rece.Arata si tare frumos si e si foarte buna,atat cu somon cat si cu sunca.
Dupa aceeasi idee am facut si cu rosii uscate,macinate si amestecate la spanac,apoi am uns numai cu branza,nu am mai pus sunca nici somon.
Nu am vazut aici reteta,de aia am postat-o,sper ca am cautat bine

Postat 29 May 2013 - 04:09 AM
Maya, la 28 May 2013 - 04:42 PM, a spus:

Cosuletele cu brînza sînt inspirate dintr-o convorbire telefonica la 3 dimineata, cu Uma.
Atunci vin ideile cele mai bune! O sa fac si eu cu umplutura de branza sarata -pana acum am facut doar cu branza dulce si stafide si aseara cu branza dulce si visine (branza pregatita ca de placinta) Imi place foarte mult faptul ca coca se coace bine si ramane f putin umeda inauntru.
Tot in formele de briose am folosit si coca de placinta cu mere a lui Piscotel, si umplutura tot cu branza dulce dar si cu mere. A iesit super! Si nu a trebuit sa coc separat, s-au pupat bine

Si mie imi place ca e multa umplutura, dar si aluatul e mereu crocant.
Edit: Eu nu am uns formele, aluatul meu e facut cu unt si nu s-au lipit niciodata

Postat 29 May 2013 - 12:48 PM
Maya, faine cosulete. Nici eu nu ung tava cand folosesc aluat foietaj.
Postat 29 May 2013 - 01:31 PM
Daniella, la 28 May 2013 - 05:02 PM, a spus:
of course, dau onor si la manichiura

Asa si este bun, nu? Brinza e pufoasa de la Quark, e usoara si placuta la "muscatura"

Manichiura e schimbata... azi sînt protejata de Jacob

-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 29 May 2013 - 01:32 PM
redivivus, la 28 May 2013 - 07:13 PM, a spus:
Multumesc draguta mea

zerda, la 28 May 2013 - 08:39 PM, a spus:
Mai, orice e bun la casa omului, asa spunea un bunic de-al meu

-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 29 May 2013 - 01:38 PM
petunie, la 28 May 2013 - 10:48 PM, a spus:
Am facut si ceva poze,dar nu le am acuma aici .
Ingrediente pt o tava "normala" de cuptor:
-150-200 g spanac tocat marunt(poate fii congelat sau fiert si tocat)
-un ou
-200-250 g cascaval ras
-250 g crema de branza condimentata dupa plac
-un pachet de somon afumat(parca 250 g are pachetul,nu mai stiu),dar merge si sunca presata daca aveti mofturosi

Se amesteca spanacul cu oul ,se condimenteaza si se intinde in tava(tapetata cu hartie de copt),se presara cascavalul ras si se da la cuptor pana cascavalul se topeste si prinde o crusta subtire.Se lasa foaia coapta la racit putin,apoi se intinde crema de branza si se presara somon taiat bucatele sau sunca presata.Se ruleaza si se lasa(8 ore cica,dar la mine nu a stat atat) la rece.Arata si tare frumos si e si foarte buna,atat cu somon cat si cu sunca.
Dupa aceeasi idee am facut si cu rosii uscate,macinate si amestecate la spanac,apoi am uns numai cu branza,nu am mai pus sunca nici somon.
Nu am vazut aici reteta,de aia am postat-o,sper ca am cautat bine

In afara faptului ca eu folosesc mai mult spanac, e identica cu reteta mea. Nu stiu daca am pus-o si aici, ca e veche - de vreo 5 ani, dar pe raposatul forum este. Si pe blog bineînteles.

Aici reteta : Rulada de spanac cu brînza si sunca .
Foarte buna într-adevar. Atît cu sunca cît si cu somon. Între timp am facut-o de multe ori, dar mereu cu prosciutto sau somon.
Îmi place ideea ta cu rosii uscate. Ai folosit din celle în ulei?

-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 29 May 2013 - 01:42 PM
Uma, la 29 May 2013 - 04:09 AM, a spus:
Maya, la 28 May 2013 - 04:42 PM, a spus:

Cosuletele cu brînza sînt inspirate dintr-o convorbire telefonica la 3 dimineata, cu Uma.
Atunci vin ideile cele mai bune! O sa fac si eu cu umplutura de branza sarata -pana acum am facut doar cu branza dulce si stafide si aseara cu branza dulce si visine (branza pregatita ca de placinta) Imi place foarte mult faptul ca coca se coace bine si ramane f putin umeda inauntru.
Tot in formele de briose am folosit si coca de placinta cu mere a lui Piscotel, si umplutura tot cu branza dulce dar si cu mere. A iesit super! Si nu a trebuit sa coc separat, s-au pupat bine

Si mie imi place ca e multa umplutura, dar si aluatul e mereu crocant.
Edit: Eu nu am uns formele, aluatul meu e facut cu unt si nu s-au lipit niciodata

Stii ca ti-am zis de aluatul asta, ca am luat unu scump. Mai mult ca dublu fata de altele. Cu unt si laudat... uite ce "pufosenie" a iesit! Nici macar nu arata ca un foietaj, de aia am uns putin formele, ca altfel ala eram. Totusi la gust a fost tare bun, dar n-a foietat .
aura, la 29 May 2013 - 12:48 PM, a spus:
Maya, faine cosulete. Nici eu nu ung tava cand folosesc aluat foietaj.
Aura, o poti si vizualiza reteta

Cum spuneam mai sus, din cauza aluatului am uns, ca de obicei n-o fac nici eu. Dar la asta am observat ca e cam lipicios si nu untos. Or fi uitat untul, aia de l-or facut

-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 08 June 2013 - 08:30 PM
se potrivesc foarte bine dupa gustul meu, o idee buna pentru un aperitiv

Postat 15 July 2013 - 09:11 AM
[/quote]
Cerra draga jur ca salivez si dupa hamburger si dupa kebab-ul tau

-Reteta de kifle o ai postata pe blog ? multumesc anticipat

[/quote]
Nu, nu am postat inca dar iti scriu aici: kiflele, la primul kebab unde este tava, sunt din aluat de paine ,iar la hamburger, sunt chiflele cumparate si prajite in tigaie la sfarsit chiflele coapte unse putin si rumenite in tigaia in care am gratarit chiftelele pe care am sters`o inainte de a pune painicile. Se taie in doua inainte de a se pune in tigaie(rumenite asa au miezul mai putin si au gustul mai bun umplute fata de cele neprajite).

chiftelele ptr hamburger:
carne de porc +vita, sare, piper, ceapa cruda rasa, menta,chimion pudra cimbru,usturoi,putin maghiran,apa foarte putina sa te ajute la amestecat(de fapt condimentele astea sunt folosite la chiftelele din carne de miel facute pe batz sau asa rotunde pe gratar).