Forum Culinar: Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra - Forum Culinar

Salt la continut

• 105 Pagini +
  • « Prima
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra

#981 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 30 January 2012 - 08:28 PM

Am primit un mojarel Imagine postata
Acum nu mai e mojaroiu'(ala de 6 kg) singurel =))

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-5-13279479173896.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-5-13279479281285.jpg

Lili, data aviatoare cînd îmi pica la mîna, ma agat de el =))
Cu scula de dovleac, nu stiu. Tre' sa vad, ca înca nu-mi dau seama daca e practica pentru mine.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#982 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 January 2012 - 08:47 PM

Maya sa mojaresti cu placere =)) !
Eu ieri la intoarcere de la Ikea, in alt magazin, am gasit la pret redus pe dumnealui. Al meu s-a stricat ultima data cand am facut mujdei, asa ca aveam nevoie =))

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13279492186806.jpg

#983 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 30 January 2012 - 09:09 PM

Vezi postareaany_annette, la 30 January 2012 - 08:47 PM, a spus:

Eu ieri la intoarcere de la Ikea, in alt magazin, am gasit la pret redus pe dumnealui. Al meu s-a stricat ultima data cand am facut mujdei, asa ca aveam nevoie =))

Atasament Immagine 288.jpg

Merci =))
Eu fac mujdeiul în mojar. În ala mare de granit. E mult mai bun decît cu usturoi trecut prin presa. Adica, asa ne place noua, mai intensiv si cremos.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#984 Useril este offline   Salmida 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 284
  • Inregistrat: 07-July 10
  • LocationSuedia

Postat 30 January 2012 - 10:02 PM

Vezi postareaMaya, la 30 January 2012 - 08:28 PM, a spus:

Acum nu mai e mojaroiu'(ala de 6 kg) singurel =))

Lili, data aviatoare cînd îmi pica la mîna, ma agat de el =))
Cu scula de dovleac, nu stiu. Tre' sa vad, ca înca nu-mi dau seama daca e practica pentru mine.

Sa-l folosesti cu placere, Maya! Il am si eu si e adesea mai practic decat unul mare. In plus nu retine mirosurile de la ceea ce mojarezi cu el. =))

#985 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 January 2012 - 10:38 PM

Superb, sa mojaresti cu placere.

Any, mie mi-e foarte util, dar nu pentru facut mujdei, la ala folosesc mojarul, asta il folosesc la pus in mincare.

#986 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 January 2012 - 10:46 PM

Vezi postareaAdriana, la 30 January 2012 - 10:38 PM, a spus:

Superb, sa mojaresti cu placere.

Maya sa mojaresti cu placere :) !
Eu ieri la intoarcere de la Ikea, in alt magazin, am gasit la pret redus pe dumnealui. Al meu s-a stricat ultima data cand am facut mujdei, asa ca aveam nevoie :D

Any, mie mi-e foarte util, dar nu pentru facut mujdei, la ala folosesc mojarul, asta il folosesc la pus in mincare.

Mojarul nu ma tenteaza, cred ca pierd mai mult timp, cu asta tac pac ii gata.

#987 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 January 2012 - 10:47 PM

Vezi postareaMaya, la 30 January 2012 - 09:09 PM, a spus:

Maya sa mojaresti cu placere :D !
Eu ieri la intoarcere de la Ikea, in alt magazin, am gasit la pret redus pe dumnealui. Al meu s-a stricat ultima data cand am facut mujdei, asa ca aveam nevoie :)

Atasament Immagine 288.jpg

Merci :D
Eu fac mujdeiul în mojar. În ala mare de granit. E mult mai bun decît cu usturoi trecut prin presa. Adica, asa ne place noua, mai intensiv si cremos.

Sper ca nu ma faceti sa-mi cumpar mojar :D .

#988 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 30 January 2012 - 10:53 PM

Nooo pai nu se poate, cum sa n-ai tu un mojar :)

#989 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 30 January 2012 - 11:23 PM

ia să vă arăt două chestii fără care nu pot trăi

curăţătorul de legume, este cel mai tare de pe pămînt, este elveţian, făcut în elveţia, cică e folosit în toate bucătăriile profesioanale, eu l-am văzut la jamie, nu este ieftin, are numai 22 g, nu trebuie să depui nici un efort la cojit, cu cît apeşi mai puţin, cu atăt iese mai bine. curăţă coaja foarte fin, taie la milimetru, fideluţă, de toate. am vreo 4, că mi-e frică să nu le pierd, iar pe cel în funcţiune momentan, îl am de vreo 4 ani şi taie ca în prima zi.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1215-13279576789583.jpg

răzătoare de ceramică pentru tot felul de chestii, cel mai des o folosesc pentru usturoi, il face ca o cremă. se foloseşte şi la ginger, ciocolată şi nu mai ţin minte cîte altele, la mine principalul e usturoiu. rad un cătel şi e aşa de fin că nu se vede în salate, numai se simte. periuţa scoate răsătura dintre dinţii de ceramică şi ajută şi la spălat :)

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1215-13279576731803.jpg

#990 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 30 January 2012 - 11:30 PM

Misto periuta, razatoarea mea e fara periuta, desi imi place cum iese crema usturoiul nu-l pot folosi des pentru ca imi rad si unghiutele :)

#991 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 30 January 2012 - 11:35 PM

adriana, foloseşte o mănuşă din aia de plastic, tip chirurgical, aşa nu rade unghiuţele şi nu adaugă parfum la degeţele :)

#992 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 31 January 2012 - 09:26 AM

A mea e foarte ascutita, o sa incerc cu manusi, in cel mai rau caz le rad si pe ele :D ca mi-ar place mai mult sa-l adaug asa cremos decit bucatele mici cum il scoate presa, e drept ca virgula cu ea e mai putin de munca :)

#993 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 31 January 2012 - 10:59 AM

Merci, fetelor :D

Salmida, în ce culoare îl ai?
Am vrut sa iau albastru... nu stiu de ce, dar nu ma pot desparti de rosu. Desi am multe chestii colorate în bucatarie, rosu persista :)

Mie mi-e lene sa folosesc si presa, asa ca daca am nevoie de usturoi "bucatzelat" îl dau pe razatoare normala. Am 2 misto, cu dintisori plati(de marimi diferite) si patratosi, nu cu vîrf ca la razatorile obisnuite. Subtiri si ascutiti, si reusesc sa nu ma tai. Foarte confortabile mie.
Daca-l vreau cremuit bag cateii în mojarul ala baban, si în doi timpi si tri miscari am crema de usturoi. Dezavantaj, spalatul... ca e greoi.
Chiar rîdeam cu omu' meu, ca la batrînete tre' sa ne angajam pe careva sa ne ridice mojarul de granit si lecreusetele de fonta :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#994 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 31 January 2012 - 11:21 AM

Vezi postareaAdriana, la 30 January 2012 - 06:54 PM, a spus:

bine de tinut minte, eu am vreo 2 dar e foarte greu de taiat, fisiile ramin lipite plus ca la un moment dat ramine o juma de morcov din care nu mai poti taia nici o fideluta

Din punct de vedere "mecanic" e normal sa ramana o bucata de morcov di care nu mai poti sa razi nimic.Pe mine nu ma deranjeaza, ca-l mananc, ma intereseaza sa desparta bine fasiile una de alta.Si asta o face.
In plus are si lame de curatat.

Eu mojarul il folosesc la spart gheta pentru coktail-uri. :)

Razatoare din ceramica pentru usturoi am si eu, cred ca am pus poza pe aici.

#995 Useril este offline   Salmida 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSuedia

Postat 31 January 2012 - 11:44 AM

Vezi postareaMaya, la 31 January 2012 - 10:59 AM, a spus:

Merci, fetelor :floare:

Salmida, în ce culoare îl ai?
Am vrut sa iau albastru... nu stiu de ce, dar nu ma pot desparti de rosu. Desi am multe chestii colorate în bucatarie, rosu persista :D

Mie mi-e lene sa folosesc si presa, asa ca daca am nevoie de usturoi "bucatzelat" îl dau pe razatoare normala. Am 2 misto, cu dintisori plati(de marimi diferite) si patratosi, nu cu vîrf ca la razatorile obisnuite. Subtiri si ascutiti, si reusesc sa nu ma tai. Foarte confortabile mie.
Daca-l vreau cremuit bag cateii în mojarul ala baban, si în doi timpi si tri miscari am crema de usturoi. Dezavantaj, spalatul... ca e greoi.
Chiar rîdeam cu omu' meu, ca la batrînete tre' sa ne angajam pe careva sa ne ridice mojarul de granit si lecreusetele de fonta =))

Al meu e tot rosu, Maya. :director: In afara de cocotele multicolore tot ce am luat de la ei e rosu. :toothy9;
Si la mine rosu e culoarea favorita si tot asa, pt a iesi din sablon am luat blenderul KA portocaliu ... apoi ma gandeam ca tot rosu era mai fain. Noroc ca mobilierul in bucatarie e pe alb cu insertii de lemn natur si pot pune culori fara sa obosesc ochiul.

La batranete o sa ramai la mojarul acesta rosu (usor si ajunge la 2 persoane :tongue3: ) si il dai Denisei pe cel de granit ... ;)

Eu nu am mai cumparat demult ceva in bucatarie ... si mi-e dor. Ma multumesc sa savurez cumparaturile voastre pe care va doresc sa le folositi cu placere.
Acum imi fug ochii dupa articole de copii, bineinteles. Noroc ca nu am timp sa "ies" des la cumparaturi (in oras sau pe net).

#996 Useril este offline   Salmida 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSuedia

Postat 31 January 2012 - 11:51 AM

Vezi postareaDexter, la 30 January 2012 - 11:23 PM, a spus:

ia să vă arăt două chestii fără care nu pot trăi

curăţătorul de legume, este cel mai tare de pe pămînt, este elveţian, făcut în elveţia, cică e folosit în toate bucătăriile profesioanale, eu l-am văzut la jamie, nu este ieftin, are numai 22 g, nu trebuie să depui nici un efort la cojit, cu cît apeşi mai puţin, cu atăt iese mai bine. curăţă coaja foarte fin, taie la milimetru, fideluţă, de toate. am vreo 4, că mi-e frică să nu le pierd, iar pe cel în funcţiune momentan, îl am de vreo 4 ani şi taie ca în prima zi.

răzătoare de ceramică pentru tot felul de chestii, cel mai des o folosesc pentru usturoi, il face ca o cremă. se foloseşte şi la ginger, ciocolată şi nu mai ţin minte cîte altele, la mine principalul e usturoiu. rad un cătel şi e aşa de fin că nu se vede în salate, numai se simte. periuţa scoate răsătura dintre dinţii de ceramică şi ajută şi la spălat :tongue3:

Curatatorul e f intalnit aici si in multe variante. Sunt de acord cu tine ca e f practic si taie la fel de bine ani in sir. In plus aici se gaseste la preturi pt toate buzunarele.

Razatoarea e f faina, dar ca si Adriana, prefer ustensile care nu atenteaza la manichiura. :director:

#997 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 31 January 2012 - 11:55 AM

Vezi postareaSalmida, la 31 January 2012 - 11:44 AM, a spus:

Noroc ca mobilierul in bucatarie e pe alb cu insertii de lemn natur si pot pune culori fara sa obosesc ochiul.

La batranete o sa ramai la mojarul acesta rosu (usor si ajunge la 2 persoane :tongue3: ) si il dai Denisei pe cel de granit ... =))

Acum imi fug ochii dupa articole de copii, bineinteles. Noroc ca nu am timp sa "ies" des la cumparaturi (in oras sau pe net).

Si la mine, mobilierul de bucatarie e pe alb, si "petele" de culoare învioreaza. "Jucariile" ies în evidenta :floare:

Asa i-am spus si eu Denisei, ca i-l las mostenire. A zis ca nu îl vrea, pentru ca îi este frica ca-i pica peste degetele de la piciore... si-apoi si le poate pune la ierbar :toothy9;

La fel si eu cît era fiica-mea pitica, sau cînd eram gravida... ma agatam toata ziulica de lucruri, jucarii, hainute, fundite, agrafe...etc si etc :director:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#998 Useril este offline   ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 23 February 2012 - 10:13 PM

Eu mi-am luat un curatator de legume si un aparat de asta de scos cotorul la mere (pe cele vechi am reusit sa le rup).

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1290-13300279631974.jpg

Si doua ceainice.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1290-13300280014451.jpg

#999 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 February 2012 - 10:18 PM

Ela, sa le stapanesti sanatoasa!
Totul pe rosu la tine, ai pregatit deja micul dejun de Dragobete :lol: ?

#1000 Useril este offline   ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 23 February 2012 - 10:32 PM

Multumesc, Any!

Nu mai sarbatorim si de Dragobete, ca muncim si ne vedem abia seara tarziu. Ca sa fac poze mai clare trebuie sa ies pe terasa si pun mereu ceva pe masa, ca nu-mi place cum se prezinta masa (in ultimul timp am tot luat pe rosu servetele). Am rugat sotul sa mi-o lacuiasca putin, dar se pare ca trebuie sa-i mai repet de cateva ori.

Arata acest topic

• 105 Pagini +
  • « Prima
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul