Forum Culinar: Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra - Forum Culinar

Salt la continut

• 105 Pagini +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra

#541 Useril este offline   Salmida 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 284
  • Inregistrat: 07-July 10
  • LocationSuedia

Postat 06 February 2011 - 04:55 PM

Daniella, sa ai toate acestea intr-un singur aparat e cam greu. Un robot de bucatarie are insa accesorii care fac ce vrei tu, in mare parte. Poti completa cu o razatoare "mandolina". Poate vin fetele cu sugestii mai bune.

Eu intrasem aici sa va arat ultimele mini-achizitii. Minicocotele de la Le Creuset le-am mai postat pe aici, dar pe surioarele lor mai mici abia le-am luat. Azi am pozat doar perechea verde. =))

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-697-12970040196505.jpg

#542 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 February 2011 - 07:51 PM

Salmida, am vazut la teleshopping un robot care face de toate (taie zarzavatul pt ciorba, toaca si carne e si blender), dar nu am incredere in produsele de pe teleshopping, prefer ceva consacrat a si marca. In plus, asta de la teleshoping are chiar si storcator de fructe si legume, dar de asta nu imi trebuie ca am separat. Am vazut ceva pe la Philips cu razatoare diverse de se ataseaza (cumva in vazul blender ... dar nu am citit cu atentie inca), am zis insa sa intreb daca are cineva asa ceva.

Am luat si eu doua vase de acelea micute, nu-s coccote, dar e de ceramica smaltuita si din pacate nu are capac. Ma si gandeam... ce faci in portie ata tde micuta? ... sunt cam cat o cana mare de supa ale mele si au maner :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#543 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 06 February 2011 - 08:18 PM

Citeam ceva despre Bosch MCM5529 ProfiKubixx , dar nu l-am vazut niciodata , nu stiu cum e . Eu am un Moulinex Odacio , dar nu-l mai folosesc , l-am facut pachet si l-am pus in debara pentru ca ocupa spatiul degeaba.Numai ca Moulinex asta nu taia cubulete.De fapt , nu am folosit niciodata functia de taiere legume :) , am preferat sa le tai cu cutitul .Foloseam de la el doar mixerul , blenderul , cateodata storcatorul de fructe .

#544 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 February 2011 - 08:28 PM

Vezi postareaizuk, la 06 February 2011 - 08:18 PM, a spus:

Citeam ceva despre Bosch MCM5529 ProfiKubixx , dar nu l-am vazut niciodata , nu stiu cum e . Eu am un Moulinex Odacio , dar nu-l mai folosesc , l-am facut pachet si l-am pus in debara pentru ca ocupa spatiul degeaba.Numai ca Moulinex asta nu taia cubulete.De fapt , nu am folosit niciodata functia de taiere legume :) , am preferat sa le tai cu cutitul .Foloseam de la el doar mixerul , blenderul , cateodata storcatorul de fructe .

Era complicat de montat/demontat si spalat componentele, de aia nu l-ai folosit?
de asta ma feresc si eu, as vrea sa fie ceva practic, sa-l tin pe dulap in priza si hopa sa arunc legumele daor spalate si taiete eventul bucatoaie, in el, apas pe buton si le scot cuburi, sau rase mare ori mic, apoi spal componentele si ramane pregatit tot pe blatul din bucatarie pentru noi aventuri culinare. Aaa si sa taie si varza fideluta, ca nu-mi place sa o tai la mana.

#545 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 February 2011 - 08:43 PM

Eu am storcatrul de fructe si legume de la Bosch. Merge struna e drept sunt multe de spalat la el, vreo 5-6 piese, dar arunc marul, morcovul intreg, deci e comod din p asta dvd. Si sucurile de legume/fructe sunt bune-bune imi plac ...iami ... Insa mi se pare ca se pierde cam mult ... pulpa se arunca ..., sau daca sunt de ex merele curatate de seminte si casuta, pot sa o culeg sa fac ceva si cu ea ...

#546 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 February 2011 - 11:41 PM

astea 2 craticioare de lut (nesmaltuit) le-am cumparat we trecut de la Busteni (produse traditionale pe marginea drumului pe Valea Prahovei), un pic mai mari decat le-as putea denumi individuale:

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-685-12970283891296.jpgImagine atasata: monthly_02_2011/post-685-12970283971229.jpgImagine atasata: monthly_02_2011/post-685-12970284041959.jpgImagine atasata: monthly_02_2011/post-685-12970285564623.jpg

ieri in Metro am vazut smaltuite si mai ieftine, de provenienta Italiana.

#547 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 12 February 2011 - 02:08 PM

Vezi postareaLuminis, la 14 January 2011 - 11:20 AM, a spus:

Vezi postareaortansa, la 14 January 2011 - 10:53 AM, a spus:

eataly-de ce nu pui ciocolata topita in ele?merge super si daca sunt din silicon nu e nevoie sa le pudrezi/ungi cu nimic.mai merg si bombonele-dropsuri topite sau daca ai auzit si ai de unde -exista un fel de zahar-se numeste isomalt-folosit pt decoratii din zahar transparent.de asemenea poti folosi sa modelezi figurine din pasta de zahar.

Eu caut de mult isomalt, dar nu stiu de unde se poate cumpara...

Luminis, vezi ca am vazut ca au la Kuky's isomalt. Dar ce vrei sa faci cu el?

#548 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 12 February 2011 - 02:43 PM

Daniella , mie mi se parea ca mai repede si mai curat taiam eu legumele cu cutitul.Adica , nu-mi placea sa stau sa-l demontez , sa scot piesele sa le spal.Apoi iar montat la loc.Ocupa si destul de mult loc si mereu ma loveam de lipsa de spatiu pe blatul din bucatarie.imi lipseste blenderul pe care-l foloseam mai des , dar sper sa fac rost de unul mic , de mana.Mixerul lui si asa nu era unul puternic , asa ca l-am inlocuit cu unul de mana.
Acum , astept sa primesc niste lucruri noi , o minune in viata mea :occasion14: , care desi vor ocupa mult spatiu in bucatarie , sper sa le folosesc mai des.Printre ele si o "razatoare " pentru legume , taie cuburi , julien , in functie de cutitul folosit.

#549 Useril este offline   carminap 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 50
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 12 February 2011 - 09:58 PM

Vezi postareaDaniella, la 05 February 2011 - 11:24 PM, a spus:

vreau un robot care sa taie cubulete, sa rada in diverse forme si sa aiba un super blender in care sa pot face orice (de la carne la mousse-uri). Aveti vreo sugestie? nu stiu daca am postat bine, la acest topic :biggrin:

Daniella, eu am un braun multiquick de care sunt multumita.Sa iti spun ce fac cu el:bat frisca,fac maioneza,rad legume,feliez legume,toc varza,fac cipsuri de cartofi,toc carne,toc hrean,toc nucile pentru cozonac,macin sarea pentru muraturi.Cubuletet nu face!Nu ma pricep sa pun filmulete,poti cauta un pic pe gogu si o sa vezi o multime de filmulete cu ce poate face !Are 15 viteze +turbo.Eu l-am cumparat acum doi ani pentru ca ma apucasem sa fac o tocana de legume si cand am vazut cat am de razuit si de pasat am lasat legumele pe masa si am plecat la cumparaturi.

#550 Useril este offline   carminap 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 50
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 12 February 2011 - 10:06 PM

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-157-12975411080145.jpg

Pe acesta il am eu.Am cerut ajutorul piciului si am pus o poza de pe net.

#551 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 February 2011 - 11:51 AM

Daniella
Robot care taie cuburi,eu nu stiu...în rest doar un robot mare cu accesorii la el,te poate ajuta...gen KA sau KEN.

Mie la KA,nu mi se pare greu de montat si demontat accesoriile,si nici curatatul nu e greu.

Robotii aia cu blender de plastic si cutit de tocat + diverse accesorii de razuit,feliat and Co,este bun pt cantitati mici.Dar si la ala ai de curatat feliatoare,razuitori,blenderul/vas,plus ca si robotul se murdareste,si cu timpul,cu toate ca il cureti,arata tot mai nashparlit :occasion14: etc.

Ce nu-mi place la alea însa,cum macina/de fapt marunteste carnea prin "taiere".Nu-mi place consistenta,egal ca e macinat grob sau fin...e cumva flendurita :biggrin:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#552 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 February 2011 - 01:07 PM

Pentru taiat cuburele unealta cea mai cea care poate exista dupa parerea mea asta e
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-4-12975952134028.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-4-12975952269905.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-4-12975952369711.jpg
o are si Dana, mult mai frumoasa ca a mea si o numeste aligator. =))

#553 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 13 February 2011 - 02:43 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 February 2011 - 01:07 PM, a spus:

Pentru taiat cuburele unealta cea mai cea care poate exista dupa parerea mea asta e
Atasament taglia1.jpg
Atasament taglia2.jpg
Atasament taglia3.jpg
o are si Dana, mult mai frumoasa ca a mea si o numeste aligator. ;)

=)) Imi poti spune, te rog, de unde ai luat-o?
As vrea si eu una; poate imi iau cand mergem in concediu.

#554 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 February 2011 - 03:03 PM

Eu pe asta l-am cumparat la un tirg. Pe prima pagina a acestui subiect il vezi pe cel al lui Eataly pe care l-am avut si eu, mi se pare ca l-am cumparat ori pe dmail ori pe euronova.

#555 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 13 February 2011 - 04:02 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 February 2011 - 03:03 PM, a spus:

Eu pe asta l-am cumparat la un tirg. Pe prima pagina a acestui subiect il vezi pe cel al lui Eataly pe care l-am avut si eu, mi se pare ca l-am cumparat ori pe dmail ori pe euronova.

ok, multumesc! =))

#556 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 February 2011 - 12:08 AM

Vezi postareacarminap, la 12 February 2011 - 09:58 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 05 February 2011 - 11:24 PM, a spus:

vreau un robot care sa taie cubulete, sa rada in diverse forme si sa aiba un super blender in care sa pot face orice (de la carne la mousse-uri). Aveti vreo sugestie? nu stiu daca am postat bine, la acest topic :occasion14:

Daniella, eu am un braun multiquick de care sunt multumita.Sa iti spun ce fac cu el:bat frisca,fac maioneza,rad legume,feliez legume,toc varza,fac cipsuri de cartofi,toc carne,toc hrean,toc nucile pentru cozonac,macin sarea pentru muraturi.Cubuletet nu face!Nu ma pricep sa pun filmulete,poti cauta un pic pe gogu si o sa vezi o multime de filmulete cu ce poate face !Are 15 viteze +turbo.Eu l-am cumparat acum doi ani pentru ca ma apucasem sa fac o tocana de legume si cand am vazut cat am de razuit si de pasat am lasat legumele pe masa si am plecat la cumparaturi.

multumesc mult carmina! daca rade si taie legume, asta e scula mea!!! Vad ca are si blender, deci e tot ce imi mai lipseste de prin bucatarie!!! sper :pupic:

#557 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 February 2011 - 12:10 AM

Vezi postareaAdriana, la 13 February 2011 - 01:07 PM, a spus:

Atasament taglia1.jpg
Atasament taglia2.jpg
Atasament taglia3.jpg
o are si Dana, mult mai frumoasa ca a mea si o numeste aligator. :love3:

multumesc :pupic: ! nu am vazut chestia asta in supermarket, oare de unde se poate procura? :occasion14:

#558 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 February 2011 - 12:12 AM

Vezi postareaMaya, la 13 February 2011 - 11:51 AM, a spus:

Daniella
Robot care taie cuburi,eu nu stiu...în rest doar un robot mare cu accesorii la el,te poate ajuta...gen KA sau KEN.

Mie la KA,nu mi se pare greu de montat si demontat accesoriile,si nici curatatul nu e greu.

Robotii aia cu blender de plastic si cutit de tocat + diverse accesorii de razuit,feliat and Co,este bun pt cantitati mici.Dar si la ala ai de curatat feliatoare,razuitori,blenderul/vas,plus ca si robotul se murdareste,si cu timpul,cu toate ca il cureti,arata tot mai nashparlit :love3: etc.

Ce nu-mi place la alea însa,cum macina/de fapt marunteste carnea prin "taiere".Nu-mi place consistenta,egal ca e macinat grob sau fin...e cumva flendurita :love7:

Multumesc pentru impartasirea impresiilor din experienta ta :pupic: ! Si atunci ce ar fi cel mai util si versatil dupa parerea ta, care sa taie-toace, blenduiasca si razuie? :occasion14:

#559 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 14 February 2011 - 12:25 AM

Vezi postareaDaniella, la 14 February 2011 - 12:12 AM, a spus:

Multumesc pentru impartasirea impresiilor din experienta ta :pupic: ! Si atunci ce ar fi cel mai util si versatil dupa parerea ta, care sa taie-toace, blenduiasca si razuie? :occasion14:

Daniela,eu dupa cîteva probe m-am hotarît pentru un Kitchen Aid,cu ceva ani în urma,si de atunci sînt fericita cu el.
Am accesoriile necesare:
-setul de baza cu:
-bol mare
-aparatoare de stropi
-cîrlig de framîntat aluat
-paleta de amestecat/facut aluaturi/blaturi nu asa fine
-paleta aia ca telul ce bate spuma,aluaturi fine,frisca...etc

-razuitoare-fine,groabe
-feliator
-masina de tocat carne cu doua site-fina si grob
-umplator de cîrnati subtiri si grosi
-separator pt. fructe moi(adica separa pielita si sîmburii de pulpa-rosii,mure,coacaze,citrice...etc)

Toate accesoriile se pot spala si la masina de vase.Robotul se curata cu o cîrpa umeda...deci se curata foarte usor :love7:

În afara faptului ca mi-a si placut ca aspect(potriveste cu mine.E puternic si plin de curbe :love3: )l-am ales si pentru stabilitate.Are peste 11 kg :((
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#560 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 14 February 2011 - 09:42 AM

Daniella- eu am un Kenwood , si face cam tot ce face si KA-ul Mayei . ma gandesc ca totusi KA-ul este poate mai robust decat Ken ? :occasion14:

Arata acest topic

• 105 Pagini +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul