Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1559
  • 1560
  • 1561
  • 1562
  • 1563
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#31201 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 June 2013 - 11:35 AM

Exceptional erau doua documentare unul pe Fine Living si unul pe TLC exact despre asta!! Arata si cum se fac! =))
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#31202 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 June 2013 - 12:42 PM

Maii nu-mi faceti pofta de pizza,ca nu fac! o sa fac probabil cand o fi ditai canicula =))
Acum fac un sote de mazare cu ou ochi si salata si o prajitura simpla alla je'(blat de pandispan,taiat in 2 insiropat cu sirop de zahar ars,crema fiarta de cacao frecata mai apoi cu unt si rom,si deasupra cioco' topita si gata la rece)pe seara piure cu carnaciori proaspeti si salata ,asa arata meniul pe azi =))

#31203 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 June 2013 - 12:46 PM

Eu, paste cu sos proaspat de rosii ( aka nu din cutie =)) ) branzeturi...si ce-o mai fi
Caise la desert.tre sa culeg ca am o mare tufa de pomisoara/ribisli sau cum le-o zice in RO.

#31204 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 June 2013 - 01:04 PM

=))

Fisier atasat  SAM_8205.JPG (91.41K)
Number of downloads: 0

Sexiune' calda ca bub' nu mai avea rabdare

Fisier atasat  SAM_8206.JPG (56.62K)
Number of downloads: 0

Paste cu sos de rosii am avut si noi aseara (dar sos de rosii de la cutie =)) )

#31205 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 27 June 2013 - 01:14 PM

La mine e simplu ciorba de fasole verde pana ma satur!

#31206 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 27 June 2013 - 02:01 PM

Vezi postareazerda, la 27 June 2013 - 01:14 PM, a spus:

...adica de pastai?? cu rosii ? buuuuuna.
mie-mi place si mancarea de pastai, si pastai prajite ( cu ceapa si mujdei, totul riguros alaturi de mamaliga =))..) gusturi*peizane, bre am eu.

#31207 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 June 2013 - 02:12 PM

Daa si eu am avut bors de pastai cu rosii si cartofi noi si leustean,ar trebui sa-l mai repet =))

P.S la noi iar ploua,dar nu pot sa spun ca imi displace,e racoare si bine...chiar ca mergea o pizza =))

#31208 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 27 June 2013 - 03:18 PM

Vezi postareastella, la 27 June 2013 - 02:01 PM, a spus:

Vezi postareazerda, la 27 June 2013 - 01:14 PM, a spus:

...adica de pastai?? cu rosii ? buuuuuna.
mie-mi place si mancarea de pastai, si pastai prajite ( cu ceapa si mujdei, totul riguros alaturi de mamaliga =))..) gusturi*peizane, bre am eu.

Exact cu rosii, dar fara usturoi, nu va suparati pe mine, eu fasolea verde si usturoiul nu le pot suporta in aceeasi farfurie! Mi s-a aplecat cand eram de 6 ani de la pastai prajite, am varsat de erau sa cheme salvarea, stop joc!!!

Cand facea mama pentru ea si frati-miu, eu cu tata plecam in lume! Mie ca-mi facea rau, el ca orice ardelean se enerva ca strica fasolea care era numai buna de ciorba cu smantana sau mancare cu carne! Dar lasa, ca-mi lua suc si el bea o bere pana se curata mirosul din casa, deci avem si amintiri placute legate de pastai prajite, de la carciuma =)) !!

#31209 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 27 June 2013 - 04:59 PM

Eu am intrat doar sa va dau raportul: azi am scapat de examenul de mate. Partea foarte-foarte proasta e ca subiectul a fost penibil de usor, orice elev de nota 7 poate scoate un 10 fara probleme... au fost avantajati copiii slabi, primul subiect de clasa a VIII-a, cica era: care este rezultatul 4X4 + 10 ?

Cam in genul asta au fost primele 3 subiecte.

Rasu-plansu" , daca asta e nivelul generatiei actuale...

Asadar, distantarea se va face pe baza mediei generale din cei 4 ani, si, eventual, a probei de lb. romana, unde a fost si acolo usor.

Elevii buni , care au tras din greu 4 ani, au iesit din examen extreme de dezamagiti, locurile la liceele bune vor fi ocupate mai degraba de elevi cu media mare la desen, muzica, biologie si educatie fizica, decat de cunostintele de examen la mate si romana. =))

Eu, totusi, sper ca si Catalin va intra la clasa pe care o doreste, si in care el face fata cu brio...

Uff, ca nimic nu se schimba in bine in sistemul asta romanesc de invatamant...
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#31210 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 27 June 2013 - 05:25 PM

Koral am ramas uimita :scratch: anii trecuti cand au avut ai mei examenele, subiectele nu erau asa simpliste.Ultimele subiecte din lucrare aveau chiar o dificultate ce corspundea nivelului copiilor bine pregatiti, subiectele sigur le-au rezolvat in timpul pregatirii pentru examene.

Din pacate e foarte enervanta departajarea asta, dar nu avem ce face.

Sigur va intra unde isi doreste, bafta multa.
Imagine postata

#31211 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 June 2013 - 06:06 PM

Vezi postareaCarmen L, la 27 June 2013 - 05:25 PM, a spus:

Koral am ramas uimita :scratch: anii trecuti cand au avut ai mei examenele, subiectele nu erau asa simpliste.Ultimele subiecte din lucrare aveau chiar o dificultate ce corspundea nivelului copiilor bine pregatiti, subiectele sigur le-au rezolvat in timpul pregatirii pentru examene.

Din pacate e foarte enervanta departajarea asta, dar nu avem ce face.

Sigur va intra unde isi doreste, bafta multa.

Da, exact asta zic, penibil de-a dreptul... nu stiu ce incearca mai-marii din minister sa demonstreze... ca stim sa ne furam caciula?
Si anul trecut, cand au dat 2 nepoti de-ai mei, au fost subiecte cu grad mai mare de dificultate, au luat 10 doar cativa din judet, care erau chiar de 10. Inca-s prea furioasa, dar maine va pun subiectul, o sa vedeti, toate luam 10 daca-l rezolvam, pana si eu, care eram de 6 maximum 7 la mate :floare:

Eu continui sa cred ca intrarea la un liceu sau la o facultate ar trebui sa depinda strict de notele de la examen.
Mai nou, Universitatea de prestigiu Babes- Bolyai din Cluj a comunicat ca, din acest an, se intra la facultate doar pe baza de examen scris la 3 materii de specialitate, ca pe vremea tineretii mele. E un prim pas...

#31212 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 27 June 2013 - 06:16 PM

Nu stiu koral, eu am intrat la facultate cu 23 pe loc, trei probe, numai notele de la probe! Deci am fost desteapta candva! cel putin mai desteapta decat aia 22 de pe locul meu!
NU inteleg la ce serveste asa ceva......

#31213 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 27 June 2013 - 06:19 PM

Koralindo, sunt sigura ca va intra unde trebuie Catalin.
Aici nu e examen de trecere ala liceu, dar cum liceul este inafara de sistemul obligatoriu, in primul an ii zapaceste...intre 40-50% rateaza anul. si tot asa, in final sunt intre o treime spre sfert care dau maturitatea, ce le permite sa intre la fac.
Nu e examen nici acolo, trebuie sa ai o anumita medie sa fii acceptat, si iarasi trierea este enorma ( La fizica din 200 initial 92 au trecut in anul 2, si sa vedem anul asta cati vor trece in 3 )...deci selectia se face serios pe parcurs...

#31214 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 27 June 2013 - 06:20 PM

Eu continui sa cred ca intrarea la un liceu sau la o facultate ar trebui sa depinda strict de notele de la examen.
Mai nou, Universitatea de prestigiu Babes- Bolyai din Cluj a comunicat ca, din acest an, se intra la facultate doar pe baza de examen scris la 3 materii de specialitate, ca pe vremea tineretii mele. E un prim pas...
[/quote]

Sunt de acord. Astfel cei care cred ca sunt grozavi obtinand 10 pe ochi frumosi, trebuie sa faca fata unui examen alaturi de cei ce invata serios. Normal ca incep universitatile care se respecta la trierea studentilor prin examene, au destul de patimit cu cei intrati cu medii mari, cu dosarul, nu fac fata programei de studiu, plus sesiuni.
Imagine postata

#31215 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 June 2013 - 07:38 PM

Nu va luati azi dupa mine, ca-s stresata... idea e ca eu am predat si in scoli slabe, unde copiii aveau media 10 ca erau cei mai buni din comunitatea respectiva, iar intr-o scoala cu standard inalte, ar fi fost de 8... ei bine, media aia ii ridica foarte mult, iar examenul foarte simplu de azi ii face sa ia tot 10, ca un elev performant, care intr-o scoala de elita are doar 9, 70 media. sutimile alea conteaza foarte mult, cand e vorba de doar 28 de locuri pe judet.

Mnoa, asta e, ce va fi, va fi. Si eu sper sa fim intre cei 28...

#31216 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 27 June 2013 - 07:40 PM

Ti-am zis ca te inteleg! la mine nu era loc de intors cu atatia pe loc! Si nu conta media nici macar cat o rasuflare!

Ce stii aia era!

#31217 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 June 2013 - 07:42 PM

Vezi postareazerda, la 27 June 2013 - 06:16 PM, a spus:

Nu stiu koral, eu am intrat la facultate cu 23 pe loc, trei probe, numai notele de la probe! Deci am fost desteapta candva! cel putin mai desteapta decat aia 22 de pe locul meu!
NU inteleg la ce serveste asa ceva......

Eu cred ca esti desteapta si acum... si cred ca sistemul asta de pe vremea mea ( si a ta, desi esti mult mai tanara)triaza, cat de cat, pilele de merituosi, intr-o tara si asa corupta ca a noastra...

#31218 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 June 2013 - 07:43 PM

Am scris in acelasi timp :scratch:

#31219 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 June 2013 - 08:25 PM

Koral, ce emotii! draga de tine :scratch: ! Sunt sigura ca o sa intre Catalin la clasa dorita, doar stii ce stie!
Te inteleg perfect cu notele la desen, lucru manual, atelier, tehnologie etc, pt ca si prietena mea era innebunita in gimnaziu de aceste probleme. Ba mai rau, profii respectivi aveau grija sa ii dea cate un 9, ce trebuia "indreptat". Din fericire si el, un copil foarte merituos a intrat la clasa dorita anul trecut cu medie excelenta la admitere! Iar anul asta, a terminat a 9-a, al doilea, la 10 sutimi de primul.

Mi se pare nefiresc ca admiterile sa fie pe baza de medie generala la noi in tara, cand totul e pe baza de pile, relatii si cadouri, coruptie, mafie...

Care e ponderea mediei din generala si care a examenului, la calculul mediei pentru clasamentul pe licee/profile?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#31220 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 June 2013 - 08:36 PM

Daniela, jumate/jumate... de aia ziceam -examenul fiind extrem de usor, pana la urma conteza, anul acesta , mai mult media celor 4 ani de gimnaziu.

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1559
  • 1560
  • 1561
  • 1562
  • 1563
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul