Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1560
  • 1561
  • 1562
  • 1563
  • 1564
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#31221 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 June 2013 - 08:42 PM

Vezi postareazerda, la 27 June 2013 - 11:35 AM, a spus:

Exceptional erau doua documentare unul pe Fine Living si unul pe TLC exact despre asta!! Arata si cum se fac! :scratch:

ce rau imi pare ca nu le-am vazut si eu, nici nu stiu daca prind canalele acestea! traditiile culinare italiene ma fascineaza
de exemplu la noi, oamenii vor o pizza cat mai "bogata" ...adica umpluta cu de toate si cat mai multe
de la napoletani afli, ca aceea nu-i decat o "tocanita" :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#31222 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 June 2013 - 08:45 PM

Pai cum mama e generalul Corectitudine, nu mai terminam eu liceul in zilele astea! A luat-o profa de mate ca cica am nevoie de meditatii, mama imperturbabila, da????!! Pai o sa-i luam, nu intelegeti doamna, asa, cu colegii de clasa e mai putin traumatizant!! Mama: cu mama o sa-i fie si mai putin traumatizant, la revedere PA!
Ca mi-am petrecut fiecare ora de matematica la tabla tot anul, e alta treaba, dar mama si-a demonstrat punctul de vedere!

V-am zis ca in familie toti suntem incapatanati?? Daca nu, va spun acum! Eu daca eram in locul ei nu-mi supuneam copilul sa mearga ca un damnat in fiecare zi la tabla! Dar si cand a intrat aia pe usa si a urlat ca "tu esti sora lui x?? Era o loaza, ce s-a ales de el?? " E la electronica in anul 2! Atunci am avut si eu o satisfactie! I-a cazut fatza! Si fara meditatiile ei!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#31223 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 27 June 2013 - 08:50 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 June 2013 - 08:42 PM, a spus:

Vezi postareazerda, la 27 June 2013 - 11:35 AM, a spus:

Exceptional erau doua documentare unul pe Fine Living si unul pe TLC exact despre asta!! Arata si cum se fac! :scratch:

ce rau imi pare ca nu le-am vazut si eu, nici nu stiu daca prind canalele acestea! traditiile culinare italiene ma fascineaza
de exemplu la noi, oamenii vor o pizza cat mai "bogata" ...adica umpluta cu de toate si cat mai multe
de la napoletani afli, ca aceea nu-i de cat o tocanita :floare:

Da stiu si mie imi plae pizza simpla, spunea si cu cat inainte incep aluatul cam cu jumate de zi, si cat o lasa in cuptor. Unul era pe Bucatarul calator parca si altul nu mai stiu emisiunea era o tipa blonda si pofticioasa cand a muscat din pizza a ridicat si Pisi capul!

Eu daca nu dorm, ma uit in reluare pe la 2 si nu ma mai intereseaza emisiunea doar subiectul;!

Pe UPC le ai sigur

#31224 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 27 June 2013 - 09:10 PM

Eu am ramas la subiectul Geneva, nu mai vreau sa aud de examene de admitere sau de bacalaureat, ca au fost cele mai nasoale in toate vremurile, si pe vremea mea si mai ales pe vremea feciorului, care incepea o clasa cu un ministru si un fel de evaluare si termina cu alt ministru si alta modalitate. Am trecut prin tot ce se putea trece. Va tin pumnii sa intre unde vrea el, Koral :scratch:
Geneva la prima vedere mi s-a parut un oras teribil de banal, si nu ca sint eu o snoaba care nu cunosc la orase civilizate, ci veneam din Lucerna care mi-a parut unul dintre cele mai frumoase orase din lume. Dar dupa ce ne-au plimbat cunoscatorii prin Geneva in zona cu jetul de apa, ceasul din flori etc... am inceput sa ne plimbam pe niste stradute mai retrase si am ramas foarte impresionata de citeva dovezi de civilizatie avansata, in sensul ca puteau sa-si lase lucruri interesante pe afara si nu se furau, ceea ce in "satul" meu, cum zice Stella, nu ar fi posibil.
Un exemplu este institutul de frumusete de mai jos, aflat pe o straduta dosnica, era inchis, dar avea pe afara usii o perdea ca de tifon, buchetele de lavanda, flori in ghivece... pentru mine, care ma chinui de ceva timp sa pastrez niste floricele in fata casei si cum infloreste una, cum se simte dator cite unul s-o culeaga cu tot cu radacina si ce mai are in jur, e doar un vis foarte frumos sa pot beneficia de atita bun simt...

Fisier atasat  institut.jpg (319.58K)
Number of downloads: 0

#31225 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 27 June 2013 - 09:20 PM

Koral te inteleg atat de bine, dar se va termina cu bine ai sa vezi. Emotiile noastre sunt mai mari ca ale lor, eu am trecut de doua ori prin aceasta experienta cu cei doi baieti,emotiile au fost la fel de mari pentru fiecare in parte. Si sti ceva, pentru copii astia studiosi emotiile sunt mai mari, tocmai din motivele expuse de tine mai sus, e pur si simplu nedrept si frustrant, ca cei care muncesc cu dedicatie si pasiune sa nu ajunga la liceul dorit datorita celor cu pile si note umflate. Dar in final a fost bine, ai mei au intrat la liceul dorit si sunt sigura ca si baiatul tau va avea unul din cele 28 de locuri,la liceul dorit, pana atunci emotiile sunt mari.
Imagine postata

#31226 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 27 June 2013 - 09:54 PM

apropo de bunul simț civic, la fermele de prin imprejurimile satului meu se practică următorul sistem self-serve: fermierul are o masă/chioșculeț la drum/șosea cu fructe, legume, flori proaspete, o listă cu prețuri și o pușculită. dacă omul nu-i prezent la datorie, persoanele interesate se servesc, lasă banii în pușculită și își văd de drum. am văzut și tarabe cu banii la vedere, intr-o cutie cu capac, să-ți poți lua rest dacă nu ai bani ficși.

#31227 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 June 2013 - 10:05 PM

:D pe principiul fiecare cu ce-l doare ,io's nevricoasa' pe unii care se pare ca nu au alta preocupare decat sa-mi poarte ''de grija'' si sa ma mushte' de si anume.... :floare: ...si nici nu m-ar deranja absolutamente' daca mi-ar face-o pe la spate :D :-* mi-a ajuns la urechi si s-ar putea sa iasa scantei,desi dupa cum ma cunosc ,o sa las de la mine iar , la' sa mai fie un lup mancat de oaie,dar pana intr-o zi,cand daca esplodez' n-or sa mai stie pi' un' sa fuga :scratch:
Ci' sa fac?! is' din fameleon',astia suntem cu astia defilam,nu-s rau intentionati,dar cateodata ,zau ca-mi vine sa dau cu caciula di' pamant zau ashea' :pupic:

#31228 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 June 2013 - 10:09 PM

Dexter, si la mine-n sat inainte vreme, uitam des usa descuiata...acum sincer, verific bine inainte sa plec, trag jaluzelele etc etc etc
dar mai sunt locuri unde taranii lasa in fata fermei cutiile cu oua, si cutiuta cu bani...e drept ca nu chiar unde e circulatie mare siin oras :scratch:...acum cativa ani lasau in fata la Migros(supermarket) lazile cu fructe si legume afara, in pauza de pranz...acum nu :floare:.
carmella, data viitoare cand mai treci prin satul meu, da o strigare sa punem de-o intalneala .

#31229 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 June 2013 - 10:10 PM

Vezi postareaDexter, la 27 June 2013 - 09:54 PM, a spus:

apropo de bunul simț civic, la fermele de prin imprejurimile satului meu se practică următorul sistem self-serve: fermierul are o masă/chioșculeț la drum/șosea cu fructe, legume, flori proaspete, o listă cu prețuri și o pușculită. dacă omul nu-i prezent la datorie, persoanele interesate se servesc, lasă banii în pușculită și își văd de drum. am văzut și tarabe cu banii la vedere, intr-o cutie cu capac, să-ți poți lua rest dacă nu ai bani ficși.

De asta ce sa mai zic?! Nici nu pot spera la asa ceva... mie mi-au disparut pomii saditi in gradina in toamna trecuta, 52 de bucati, intr-o curte privata, nu pe cimp :scratch: ma duc sa caut ca poate mi-a lasat banii pe undeva :floare:

#31230 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 27 June 2013 - 10:11 PM

Gianinooooooo, pe principiul foaie verde loboda, gura lumii....ma doare la bascheti :scratch:

#31231 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 27 June 2013 - 10:12 PM

Vezi postareaCarmella, la 27 June 2013 - 10:10 PM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 27 June 2013 - 09:54 PM, a spus:

De asta ce sa mai zic?! Nici nu pot spera la asa ceva... mie mi-au disparut pomii saditi in gradina in toamna trecuta, 52 de bucati, intr-o curte privata, nu pe cimp :scratch: ma duc sa caut ca poate mi-a lasat banii pe undeva :floare:

i-or fi ingropat ...cauta , poate dai de-o comoara :pupic:....mai bine faci haz de necaz...dar asta e ceva foarte enervant.

#31232 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 June 2013 - 10:24 PM

Vezi postareastella, la 27 June 2013 - 10:12 PM, a spus:

i-or fi ingropat ...cauta , poate dai de-o comoara :pupic:....mai bine faci haz de necaz...dar asta e ceva foarte enervant.

E mare dezamagire, nu ma durea atit de banii dati, mai ales in cazul floricelelor din fata casei care au costat 6 lei toate, cit mai ales faptul ca nu au prins un an in plus la crestere (pomii). In zona aia sint plantatii uriase pe cimp deschis de care se pare ca nu s-au atins hotii, cum de i-au gasit tocmai pe ai mei... :-*
Iti dai seama ca te anunt daca mai trec vreodata pe linga tine :floare:

Edit: daca sap, dau de niste haznale, ce comori... :scratch:

#31233 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652

Postat 27 June 2013 - 10:26 PM

Vezi postareastella, la 27 June 2013 - 10:11 PM, a spus:

Gianinooooooo, pe principiul foaie verde loboda, gura lumii....ma doare la bascheti :D

Asa mamutza' Steluta :D :-* ca tu esti izvor de intelepciune ,dar zau ca m-am nervat' sa aud ca unii nu pot dormi noaptea vezi duoamne' de grija mea :D eu socializez cu toata lumea dar nu indraznesc sa judec pe nimeni ,fiecare cu ale lui in casa lui,nu?!...si culmea de catre cine?!..ca ''Vede paiul din ochiul altuia și nu vede bârna din ochiul său'' ,aia ma nerveaza :floare:
Dar pana la urma ,de ce va inpovarez eu cu asta?! :pupic:
Scuze!
Somn pufos,maine ma voi trezi la fel de vesela cum ma stiti! :scratch:

#31234 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,057
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 27 June 2013 - 10:34 PM

Vezi postareaCarmella, la 27 June 2013 - 10:24 PM, a spus:

cum de i-au gasit tocmai pe ai mei...

dacă plantași palmieri ... Imagine postata:scratch:

PS cum bre să-ți ia pomii din grădină, erai plecată în vacanță?

#31235 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 27 June 2013 - 10:53 PM

Vezi postareaDexter, la 27 June 2013 - 10:34 PM, a spus:

Nu bre, era plecata din gradina :floare:..scuze carmella.

#31236 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 27 June 2013 - 10:55 PM

Vezi postareaGeany, la 27 June 2013 - 10:05 PM, a spus:

:D pe principiul fiecare cu ce-l doare ,io's nevricoasa' pe unii care se pare ca nu au alta preocupare decat sa-mi poarte ''de grija'' si sa ma mushte' de si anume.... :floare: ...si nici nu m-ar deranja absolutamente' daca mi-ar face-o pe la spate :D :-* mi-a ajuns la urechi si s-ar putea sa iasa scantei,desi dupa cum ma cunosc ,o sa las de la mine iar , la' sa mai fie un lup mancat de oaie,dar pana intr-o zi,cand daca esplodez' n-or sa mai stie pi' un' sa fuga :scratch:
Ci' sa fac?! is' din fameleon',astia suntem cu astia defilam,nu-s rau intentionati,dar cateodata ,zau ca-mi vine sa dau cu caciula di' pamant zau ashea' :pupic:

ce ai fata??? cine te-a suparat?

#31237 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 28 June 2013 - 01:22 AM

Cind apare ZOZO sa ne arate cit de bronzata este??
Geanny nu mai pune...nicaieri.....spre consolare nu esti nici prima nici ultima....basca ca uneori se mai transforma cuvintele pe parcurs....are dreptate Stella....gura lumii o acopera doar DD
Hai noapte faina!

#31238 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 June 2013 - 05:31 AM

Vezi postareaDexter, la 27 June 2013 - 10:34 PM, a spus:

Daca erau palmieri nu-mi parea asa de rau, erau fructiferi si ma chinuisem o luna sa ma decid de care, citi sa iau, cum sa-i duc acolo, cum sa-i plantez etc. E un teren la tara, la 50 km fata de orasul unde locuiesc, dar nu faptul ca nu locuiesc acolo i-a facut sa ma fure, ca altora le-a intrat in curte cu ei in casa.

#31239 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 28 June 2013 - 06:00 AM

Asta imi aduce aminte de fosta soacra, isi luase 20 gainuse, dar fostul socru nu auzea saracul mai deloc, i le-a furat pe toate intr-o noapte cand se facusera numai bune asa!

#31240 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 28 June 2013 - 08:44 AM

Neata! La noi e tot asa, mai mohorat si frigut, ma-nerveaza deja!
In rest, bine ca e vineri ca mi-e somn si lene si n-am chef de lucru....Poimaine pleaca fetele la Potigrafu in tabara, parca am oaresce emotii (mai ales ca cica nu-i lasa cu telefoane mobile si parca nu-s linistita sa nu le-aud deloc), asa ca acum ne mai agitam un pic cu bagaje si pregateli.
Va pup pe toate, sa aveti o zi cum vi-o doriti!

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1560
  • 1561
  • 1562
  • 1563
  • 1564
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul