Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 289
  • 290
  • 291
  • 292
  • 293
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#5801 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 12 October 2011 - 07:33 PM

Vezi postareaOana S, la 12 October 2011 - 03:07 PM, a spus:

Ralu,dar esti frumoasa foc, te-am remarcat si din pozele anterioare dar nu stiam daca esti tu sau nu. Nu vroiam sa fac complimente la alta si apoi...:scratch:
Ma bucur ca am putut fii de ajutor si tie cu miscoratul pozelor cu Picasa.

Multumesc pentru complimente, eu ma consider mai mult "interesanta" (ca sa nu folosesc un alt adjectiv) decat frumoasa, da' lu' barbate-miu ii zic ca sunt cea mai frumoasa! :hug:

Vezi postareaOana S, la 12 October 2011 - 07:26 PM, a spus:

Voi ce ati mai facut de papa? Eu am facut un pilaf cu orez integral cu multe legume..

Ai trecut integral pe integrale?

Eu am facut ieri seara o lasagna cu carne si riccota, pulpe de pui la cuptor si cartofi cu branza, ceapa, oua si smantana la cuptor (poti sa-i bagi si broccoli :71: )

#5802 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 12 October 2011 - 07:39 PM

Vezi postarearalesu, la 12 October 2011 - 07:33 PM, a spus:

Vezi postareaOana S, la 12 October 2011 - 07:26 PM, a spus:

Voi ce ati mai facut de papa? Eu am facut un pilaf cu orez integral cu multe legume..

Ai trecut integral pe integrale?

Eu am facut ieri seara o lasagna cu carne si riccota, pulpe de pui la cuptor si cartofi cu branza, ceapa, oua si smantana la cuptor (poti sa-i bagi si broccoli :hug: )

In ceea ce priveste frumusetea mea, iti multumesc pentru complimente, eu ma consider mai mult "interesanta" (ca sa nu zic mai nashpa) decat frumoasa, da' lu' barbate-miu ii zic ca sunt cea mai frumoasa! :71:

detaliezi reteta - cartofi cu branza, ceapa, oua si smantana la cuptor....ca voi pune si brocoli ca suna bine..

Cu integralele...ma mai detoxific...ca nu pot renunta la ce-i bun si nu prea sanatos. Acum am o pofta de gogosi si daca as face cred ca as baga ca o sparta si apoi mi-as plange de mila. Sunt o mare mancacioasa :scratch:

Doar incerc sa vad daca pot sa mananc mai sanatos, dar nu-i de lunga durata, nu sunt eu cu dietele ..etc
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#5803 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 October 2011 - 07:41 PM

Vezi postareaDexter, la 12 October 2011 - 06:33 PM, a spus:

nu am simţit nici o urmă de sarcasm în postul geaninei. draga mea şi bunica mea ar avea de comentat la chiftelele făcute în cuptor.

:scratch: Geany e doar strengarita :hug:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#5804 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 816
  • LocationMontreal

Postat 12 October 2011 - 07:48 PM

Vezi postareaOana S, la 12 October 2011 - 07:39 PM, a spus:

detaliezi reteta - cartofi cu branza, ceapa, oua si smantana la cuptor....ca voi pune si brocoli ca suna bine..

Nu-i nika deosebit:
Se fierb cartofii intregi. Intr-un vas de yena se pune pesmet, apoi cartofi feliati, branza feta rasa peste ei si ceapa calita cu boia dulce de ardei (eu am fiert-o, sa fie dietetic). Se repeta operatia in mai multe straturi (2, 3). Deasupra se toarna un amestec din ou batut (depinde de cantitate, vreo 3 in medie) amestecat cu smantana sau iaurt si cu putina apa. Si inainte sa o bag la cuptor mai presar putin pesmet si deasupra, ca la cuptor devine putin crocant.
Se baga la cuptor la 350F cca 40 min.

Fac destul de des genul asta de budinca, ba cu cartofi, ba cu broccoli sau conopida, e foarte apreciata de Aura si merge si la dieta mea daca nu prajesc ceapa si daca folosesc iaurt degresat (bineinteles ca e mai buna cu ceapa prajita, ca se imbiba cartofii de la uleiul cepei :scratch: )
Pe vremurile bune cand nu ma durea stomacul prajeam si bacon impreuna cu ceapa, dar deja asta e la categoria fantasme pentru stomacul meu :hug:

#5805 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 12 October 2011 - 07:50 PM

Salut!
Ce faceti voi pe-aici? Eu am fost ocupata cu neste retete de apa fiarta, si nu prea am avut timp!
N-am facut nimic deosebit, ca tot n-am cuptor!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#5806 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 12 October 2011 - 07:55 PM

Oana, poti adapta reteta de dovlecei invizibil ai lui Eataly.http://artaculinara.com/forums/topic/678-dovlecei-invizibili/page__hl__+dovlecei+invizibili+__st__40

Daniella a incercat cu brocolli!
Eu zic, ca merge bine!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#5807 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 12 October 2011 - 07:55 PM

Vezi postareamoatza, la 12 October 2011 - 07:29 PM, a spus:

Uma, da' daca pe chiftelele alea in cuptor pulverizezi c-un spray niste ulei, e grav? Eu am incercat dar mi se pare ca se usuca cam tare. Ideea cu susanul mi se pare super, le da savoarea si grasimea care le lipseste.

Eu zic ca nu-i grav :scratch: Mai ales daca carnea e mai slaba, atunci le poti ajuta un pic - eu cand le-am facut am amestecat carne de vita si carne de porc si au iesit bine. Susanul prajit in cuptor mi se pare foarte gustos si in combinatia cu chiftelele (care eu le fac rotunde ca pe perisoare)super bun.

Si pentru cine vrea sa mai scape de prajeli, eu fierb cartofii in coaja (dar nu pana sunt moi-moi), ii tai dupa felii mai groase (cei rosii, care se tin bine, nu cei albi care se fac praf la fiert) ii stropesc cu putin ulei, sare si alte mirodenii si ii bag la cuptor. Arata aproape ca cei prajiti si mi se par chiar mai buni.

Eu brocoli il fac putin la abur dupa care tras in ulei de masline si usturoi - la cuptor ma gandesc ca sunt buni cum fac conopida- tot un pic la abur, dupa care pusi in forma unsa cu unt si putin pesmet, cu o combinatie de branza (cascaval) si smantana (amestecata cu putin lapte daca e prea groasa)si eventual un ou-doua..acum depinde cat de dietetic vrei sa-i faci :hug:
A cat is a friend fur-ever !

#5808 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 12 October 2011 - 08:03 PM

Vezi postareaUma, la 12 October 2011 - 07:55 PM, a spus:

Eu zic ca nu-i grav :scratch: Mai ales daca carnea e mai slaba, atunci le poti ajuta un pic - eu cand le-am facut am amestecat carne de vita si carne de porc si au iesit bine. Susanul prajit in cuptor mi se pare foarte gustos si in combinatia cu chiftelele (care eu le fac rotunde ca pe perisoare)super bun.

of, daca n-as avea niste pre(ten)tziosi la usa, cate n-as incerca eu! da' n-am cu cine, dom'le, n-am cu cine!
azi mi-am prestat un piure de conopida, moaaama ce strambaturi am vazut!

#5809 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 12 October 2011 - 08:37 PM

Multumesc la toate pt retete. Suna bine mai toate ...acum trebuie sa hotarasc care si cum..

Pupici!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#5810 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 October 2011 - 08:57 PM

eu azi am facut un orez "cantonez"cu creveti mici, mazare, omleta si oleac de sunca...saltat totul in wok.
fac bucatareala minimalista.

#5811 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 October 2011 - 09:35 PM

Vezi postareamoatza, la 12 October 2011 - 08:03 PM, a spus:

of, daca n-as avea niste pre(ten)tziosi la usa, cate n-as incerca eu! da' n-am cu cine, dom'le, n-am cu cine!
azi mi-am prestat un piure de conopida, moaaama ce strambaturi am vazut!

idem! moammaaaaa ai imputit toata casa (conopida, broccoli, nu mai zic de goanje)
eu am facut si la cuptor chiftelele in putin ulei pus pe hartia de copt. si am bagat si parmezan ras inauntru :sleepy1: Dar nu azi ca la ora asta d-abia am culcat bebelusa. Dupa care am mancat, dar nu ma satura nimic: imi trebuie chiftele1 :sleepy1:

#5812 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 October 2011 - 09:40 PM

Vezi postareazoazorel, la 12 October 2011 - 07:50 PM, a spus:

Salut!
Ce faceti voi pe-aici? Eu am fost ocupata cu neste retete de apa fiarta, si nu prea am avut timp!
N-am facut nimic deosebit, ca tot n-am cuptor!

apa fiarta? adica ai pus muraturi? :sleepy1:

#5813 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 October 2011 - 09:42 PM

Vezi postareastella, la 12 October 2011 - 08:57 PM, a spus:

eu azi am facut un orez "cantonez"cu creveti mici, mazare, omleta si oleac de sunca...saltat totul in wok.
fac bucatareala minimalista.

ti.am facut ieri pofta cu paella mea cu creveti :sleepy1: ? cum se face asta cantonez?
omleta e fel separat? sau si aia intra la orezul cantonez? :sleepy1:

#5814 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 October 2011 - 07:39 AM

Buna dimineata, gagici!
Mi-am facut un ceai buuuun de tot!
Fructe uscate, o bucatica de scortisoara si un sfert dintr-o lamîie. Toate într-o cana maaare. Turnat apa fierbinte, iar acum miroase a Craciun în casa! B)

Daca n-ar fi atît de întuneric si mohorît, as face si o poza, dar nu vreau sa va bag în depresiuni de la ora asta! :sleepy1:

S-aveti o zi minunata! :sleepy1:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5815 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 13 October 2011 - 08:00 AM

Vezi postareaMaya, la 13 October 2011 - 07:39 AM, a spus:

Buna dimineata, gagici!
Mi-am facut un ceai buuuun de tot!
Fructe uscate, o bucatica de scortisoara si un sfert dintr-o lamîie. Toate într-o cana maaare. Turnat apa fierbinte, iar acum miroase a Craciun în casa! :D

Daca n-ar fi atît de întuneric si mohorît, as face si o poza, dar nu vreau sa va bag în depresiuni de la ora asta! :sleepy1:

S-aveti o zi minunata! B)

'Neata! B)
Da' si mie un ceai, te rog! E cam frig si racorica pe aici. Si io-s cam cu chelea-n suman..... Ca deh, ieri astia (de la servici) au bagat caldura, da' azi vad ca fac pauza. :sleepy1: Si parca-s putel cam zgribulici.
O zi buna la tot poporu'! B)

#5816 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 13 October 2011 - 08:21 AM

'Neata si eu vreau tot un ceai! Cred ca ma paste si o raceala, nu aveam destule.
O zi buna la toate fetele! :sleepy1:
GEORGIA

#5817 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 13 October 2011 - 08:52 AM

Neata si de la mine.Eu pastrez ceaiul Mayei pe mai tarziu, mai intai ratia de cafea B)

Iara urat afara, iara dureri de cap :D

Georgiana, tot te doare maseaua?Macar ajungi la dr si poate ti-o trateaza putin pana sa schimbi lucrarea.

Eu azi as trage o supa de dovleac ca numai asta imi inspira vremea azi.

Cum azi e ziua nepotelei mele(a uneia dintre cele 5 :sleepy1: ) care face numai 9 anisori, va lasa sa va serviti cu tortulet

Fisier atasat  torten-2mit Fruchtspiegel.jpg (9.2K)
Number of downloads: 0

O zi frumoasa sa aveti fara frig si cu soare :sleepy1:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#5818 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 13 October 2011 - 08:55 AM

neata gagix.
la mine e superb afara desi dimineata a trebuti sa ies in ploaie sa iau rufele de pe culme (cat a anuntat furtuna si ploaie nu s-a intamplat nimic, acum ca n-a anuntat plua de numa dimineata :sleepy1: )
eu lenevesc pe canapea, am spalat ultima masina de rufe, am de calcat dar poate in wend.
maine dimineata la 7.30 trebuie sa fiu la aeroport ca vine soata B) deci la 6 trebuie sa ies pe usa. cred ca iau picea direct in pijamale, in scaun si gata...nu ma da afara din aeroport daca e in pijama nu? :sleepy1:...s-ar putea sa nu vrea sa iasa din masina la cat de cocheta e mandra B)

ne ducem la socri dupa si stam acolo seara, socrul nici sa n-auda , vrea sa faca gratar (eu cred ca le e dor de cand nu mai sant asa aproape de noi sa ne vizitam ca inainte :D ). azi noapte a patrulat intre Ethan si Ada (Ethan a vomat pana spre dimineata si Ada a plans ca vrea la mami la miezul noptii). saracul era terminat de dimineata ca el a stat cu ei.

azi noapte pe la 12 am auzit un zgomot suspect si am transpirat instantaneu (radea sotul cand i-am zis azi). am pus mana pe iatagan imediat si nu mi-era frica sa-l folosesc daca aveam vreun intruder in casa.

cred ca doar vantul era sau am visat eu B)

in wend 27-31 grade la noi...yuppiiiii

#5819 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 13 October 2011 - 09:21 AM

Vezi postareaIoana, la 13 October 2011 - 08:52 AM, a spus:

Neata si de la mine.Eu pastrez ceaiul Mayei pe mai tarziu, mai intai ratia de cafea B)

Iara urat afara, iara dureri de cap :D

Georgiana, tot te doare maseaua?Macar ajungi la dr si poate ti-o trateaza putin pana sa schimbi lucrarea.
Eu azi as trage o supa de dovleac ca numai asta imi inspira vremea azi.

Cum azi e ziua nepotelei mele(a uneia dintre cele 5 :sleepy1: ) care face numai 9 anisori, va lasa sa va serviti cu tortulet

Atasament torten-2mit Fruchtspiegel.jpg

O zi frumoasa sa aveti fara frig si cu soare :sleepy1:

Ma mai doare,dar nu asa de tare. Mi-a dat doctorul antibiotic, am infectie sub lucrare, s-a vazut la radiografie.

LA MULTI ANI!!! nepoatei, sa fie sanatoasa si sa creasca mare!
GEORGIA

#5820 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 13 October 2011 - 10:34 AM

Georgiana mercic.ai grija de tine cu dantura.

Mirela esti de coma:) , dormi cu iataganul la capul patului?:sleepy1:

Acum as lua din ceaiul Mayei, mai ales ca am numai otet in nas.:sleepy1:
sa vedem ce roade da ca an lasat la actionat.eu nu- mi pot da seama cum a ajuns in halul asta si nu doar in interiorul cabinei ci si in exterior.pe canturile exterioare chiar parca depunerea e mai mare.offf
la noi nu mai ploua.la un mom. dat parea ca iese soarele dar s-a razgandit
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Arata acest topic

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 289
  • 290
  • 291
  • 292
  • 293
  • Ultima »