Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 294
  • 295
  • 296
  • 297
  • 298
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#5901 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 14 October 2011 - 11:53 AM

Vezi postareaDaniella, la 14 October 2011 - 11:34 AM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 14 October 2011 - 10:49 AM, a spus:

Operatiunea e identica. Cand pui pe aragaz, pui borcanele intr-o oala inalta si pui apa. Similar faci si cand vrei sa sterilizezi borcanele in cuptor.
In tava cu pereti inalti, sau in cratita / oala, se pun borcanele, apa si se baga la cuptor. Se lasa pana incepe sa forfoteasca continutul borcanelor si se intinde celofanul sau se umfla putel capacul.

Deci tot cu apa, banuiesc rece si cuptorul tot rece. Credeam ca se pun doar simple in tava.
Dar gogosarii oare tb sterilizati? Mama mi-a zis sa-i fac simplu cu zeama (1 l otet + 3 l apa + 2 linguri zahar + 1 ling sare + mirodenii: hrean, radacinoase, bobite de mustar, ienibahar, piper) turnata fierbinte peste gogosari. Nu se sparg borcanele? Parca mama punea un cutit rece sub fundul borcanului sa nu se sparga daca retin bine :)

Retii bine! Se pot pune 2 cutite, in X si poti turna fierbinteala fara grija. Ma rog, cu putintica atentie... :tongue3:

#5902 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 14 October 2011 - 03:18 PM

@ Foxyy
În cuptor eu sterilizez fara apa. Serios :D

Vezi postareaDaniella, la 13 October 2011 - 10:57 AM, a spus:

am avut unele minunate de la Pukka (love, pleasure, detox etc toate cu ingrediente organice). Acu le-am terminat si mai am unele de la Teekanne (immunitea, beautytea, ca pe ala breastfeeding nu-l mai beau deocmdt :notworthy: ). Am si eu o pungulita de fructe uscate, am si batoane de scortisoara, lamai nu mai am asa ca o sa urmez reteta sa fac si eu de asta in we. merci de reteta =)) .

O ZI SUPER TUTUROR!

Daniella, eu nu beau ceai la plic doar "fortata". Iar numele alea nu-mi spun nimic, dar cunosc brand-ul. Ceaiurile mele se numesc- de musetel, de menta, de tei, de fructe, sau amestecuri de fructe cu plante, petale de frlori ca hibiscus, floarea soarelui, albastrele... Eu beau ceaiuri simple, din fructe, frunze, ierburi, petale, etc, uscate sau proaspete, pe care mi le aromatizez natural cu scortisoara sau/si citrice.

Ai mei beau si din plicuri, si din ceaiurile mele... beau si ei de care prind :D
Eu nu sînt maaare amatoare de ceai, dar îmi place sa-l savurez atunci cînd îl beau. Mi-l fac în cana/ceainic de portelan, cu apa fierbinte care nu mai clocoteste, îl las sa traga- cel de fructe 7-8 minute, iar cel de ierburi 4-5 minute.

Vezi postareaUma, la 13 October 2011 - 01:06 PM, a spus:

Cuscro, da incoa o ceasca de ceai ca fie-ta a fost in criza de iubiri toata noaptea si nu m-a lasat sa dorm..sper sa nu adorm in drum spre munca.

Cuscra, azi am repetat ceaiul.
Un amestec de mere si macese uscate + petale de albastrele, hibiscus si floarea soarelui.
L-am aromatizat cu o bucatica de scortisoara si o felie grasa de lamîie,
si te servesc cu mare drag din "instalatia" mea preferata. Tea for one.

Fisier atasat  tee (1).jpg (459.81K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  tee (2).jpg (269.31K)

Fisier atasat  tee (3).jpg (582.38K)

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5903 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 14 October 2011 - 03:39 PM

Vezi postareaDexter, la 13 October 2011 - 08:59 PM, a spus:

întrebare de baraj, apropos de conservărie, care mă frământă de mult: dacă nu culegi legumele sau fructele din grădina proprie sau le primeşti pe gratis, se merită să faci conserve?

de exemplu, cu un euroi poţi să iei suc de roşii de foarte bună calitate, cu roşii din Italia crescute la soare, pe colinele din San Marzano sau alte coline faimoase.
cu acelaşi euroi, nu poţi cumpăra de la magazin decît cele mai proaste roşii, fără gust şi care nu pot produce un suc de (aceiaşi) calitate. dacă vrei roşii bune, trebuie să plăteşti triplu. e tradiţia cea care ne împinge să conservărim?

Merita sau nu... e relativ :notworthy:
Eu fac pentru ca nu le platesc. Din productie proprie, sau productie proprie a prietenilor, sau chiar de la mama din gradina.
Bineînteles ca mai fac si cîte o chestie din fructe/legume cumparate. Asa cîte 1-2 borcanase de marmelada de portocale, dulceata de smochine... deci fructe care nu cresc pe la noi. Acum cu smochinul îmi fac sperante... dar portocale sigur nu am cum sa cresc =))

Treaba cu bulionul. Asta fac doar cu rosiile alea babane ce le am de la mama. Altfel, cumpar bulion/rosii pasate/pasta concentrata, doar din rosii coapte de soarele italian.

Din rosiile bune pe care platesc triplu, le halim asa proaspete :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#5904 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 October 2011 - 03:43 PM

Maya de unde ai plantele si fructele din care faci ceaiurile? Sau vorbesti de pungulitele micute cu amestecuri de la ceainariile boutique? Mai mult ca sigur tu le faci in casa din fructe uscate la cuptor (Ca pe vegeta), la cat te stiu de pasionata cu astfel de delicatesuri ...
ceainicul si canuta arata fain de tot
mie imi plac ceaiurile doar in sezonul rece si le beau la norma pentru a suplimenta lipsa de predispozitie nativa de a bea apa

nu stiu sa savurez ceaiul :D , dar macar incerc sa cumpar dintre cele pe care scrie ca sunt immunostimulatoare, detoxifiante si din ingrediente biologice. Il savurez numai pe ala de bucatele de plante+fructe uscate pe care il cumapra asa in pachetele mici si pretioase din magazine tip boutique (eu le iau de la Carturesti cand ajung) ... ala are o aroma ...
de menta eu nu pot sa beau ca am predispozitie pe partea ailalta, dar de tei nu mi.ar strica pt ca sunt intdeauna efervescenta si plina de energie, asa poate reusesc sa ma mai cool down
cat despre ceaiurile de plante medicinale, cele mai potrivite pt mine sunt cele ce ajuta digestiei, gen sunatoare, galbenele si alea dezbalonante (anason, chimen, fenicul) si tot ce mai e in zona abdominala folositor

unul din alea pukka era si cu scortisoara printre altele mi-a placut
unul era cu cacao ... ala nu prea mi-a placut nu mai intelegeam daca beau ceai sau mananc ciocolata ...era nici-nici
oare daca nu am ceainic la serviciu cum as putea sa beau de alea de fructe uscate :notworthy: ? aaaa stiu =)) am sita de aai biluta de ceai acasa ...sa nu uit sa mi-o aduc. Scortisoara merge doar bucatica - driect in cana? sau si praf?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#5905 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 14 October 2011 - 03:49 PM

Maya, ma infig in ceiul tau =))

Asa si eu cu ceaiul, imi plac aromele copilariei, menta si tei.De cand m-am mutat imi fac la greu menta ca am un tufis intreg.Am si ceaiuri la plic, al meu bea de fel de macese, dar am si un ceai verde pur si inca niste combinatii de la Teegschwender.Din ceaiul verde am facut la un moment dat sorbet, eu am urmarit cantitatile date de ei,da erau pt ceai la plic,stiu ca a iesit asa de tare ceaiul de a tb sa pun lamaie la greu.

Imi place setul tau, am primit si eu ceva in genul, dar cu ceainicul nu rotund ci mai cilindric :notworthy:

Daniella,ziceam ca Ior-ul in ultimii ani s-a facut f frumos, cartierul Titan e bine cotat acum si datorita lui.A avut grija primarul sect 3;)

Azi e sarbatoare, nu fac mai nimic, desi e soare am o durere crunta de cap.
De dimineata ma tot gandesc la mamaita mea :D acum 11 ani pleca de langa noi lasand un gol in sufletele noastre
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#5906 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 14 October 2011 - 03:49 PM

@ Daniella
Ceaiurile uscate le cumpar. Sînt bio, ambalate în pungute de hîrtie. Ceaiurile din fructe, frunzaraie, flori/petale proaspete le fac din ce gasesc prin gradinile mele sau ale prietenilor, cunostinte... care bineînteles sînt nestropite, netratate.
Eu prefer bucatica de scoarta, dar merge si praf.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#5907 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 14 October 2011 - 03:54 PM

Vezi postareaIoana, la 14 October 2011 - 03:49 PM, a spus:

Maya, ma infig in ceiul tau :D

Asa si eu cu ceaiul, imi plac aromele copilariei, menta si tei.De cand m-am mutat imi fac la greu menta ca am un tufis intreg.Am si ceaiuri la plic, al meu bea de fel de macese, dar am si un ceai verde pur si inca niste combinatii de la Teegschwender.Din ceaiul verde am facut la un moment dat sorbet, eu am urmarit cantitatile date de ei,da erau pt ceai la plic,stiu ca a iesit asa de tare ceaiul de a tb sa pun lamaie la greu.

Imi place setul tau, am primit si eu ceva in genul, dar cu ceainicul nu rotund ci mai cilindric :notworthy:

Daniella,ziceam ca Ior-ul in ultimii ani s-a facut f frumos, cartierul Titan e bine cotat acum si datorita lui.A avut grija primarul sect 3;)

Azi e sarbatoare, nu fac mai nimic, desi e soare am o durere crunta de cap.
De dimineata ma tot gandesc la mamaita mea :( acum 11 ani pleca de langa noi lasand un gol in sufletele noastre

Dintre frunzaraie, si eu ador menta si teiul. Flori/petale- hibiscus, musetel, albastrele, floarea soarelui si din trandafirii mei de dulceata(din care înca nu am facut dulceata). Fructe- mere, citrice, cirese, macese...

Si pe mine ma freaca capul de numa! La noi azi e soare fain... cre'ca de aia ma doare capul :D

E greu fara cei dragi... =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#5908 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 October 2011 - 03:59 PM

Vezi postareaMaya, la 14 October 2011 - 03:54 PM, a spus:

Dintre frunzaraie, si eu ador menta si teiul. Flori/petale- hibiscus, musetel, albastrele, floarea soarelui si din trandafirii mei de dulceata(din care înca nu am facut dulceata). Fructe- mere, citrice, cirese, macese...

Si pe mine ma freaca capul de numa! La noi azi e soare fain... cre'ca de aia ma doare capul :notworthy:

cum semeni musetelul?mi-as pune si eu.

Da e o vreme superba, stau cu usile si ferestrele deschise ,desi f cald nu e vreo 11 gr numa, da bate soarele asa de frumos.
Am niste mere in gradina, am vrut sa halesc unu si mi s-a facut gura punga.cred ca le fac sirop ca pe celelalte ca-s tocmai bune, primele au fost putintel ca moi.

Mi-ai dat idee cu trandandafirii de dulceata, as vrea si eu, gasesc aici sau il ai din tara?

Acasa la mine

#5909 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 14 October 2011 - 04:07 PM

Vezi postareaIoana, la 14 October 2011 - 03:59 PM, a spus:

cum semeni musetelul?mi-as pune si eu.

Asta mi-l cumpar. Menta am eu, tei fac rost, si ce nu gasesc cumpar.

Vezi postareaIoana, la 14 October 2011 - 03:59 PM, a spus:

Da e o vreme superba, stau cu usile si ferestrele deschise ,desi f cald nu e vreo 11 gr numa, da bate soarele asa de frumos.
Am niste mere in gradina, am vrut sa halesc unu si mi s-a facut gura punga.cred ca le fac sirop ca pe celelalte ca-s tocmai bune, primele au fost putintel ca moi.

Mi-ai dat idee cu trandandafirii de dulceata, as vrea si eu, gasesc aici sau il ai din tara?

Eu de aici îl am. Gasesti în Baumarkt, dar rar. Al meu are o poveste lunga.
Pe scurt. Atunci cînd era mai în putere si plin de flori, sotul meu, l-a mutat putin mai încolo...si praf l-a facut!
Daca as fi fost o violenta, sigur l-as fi batut! De atunci nu mai atinge nici o tufa sau pom( ca si ciresul l-a chelit aiurea într-un an!!) pîna nu întreaba =))
Ma rog. S-a dus. Si nu gaseam altul, exact ca ala, nicicum! Dupa doi ani a rasarit o radacina din trandafirul mort. Anul trecut a fost mititea tufa, dar a facut deja cîteva flori, iar anul asta sigur mi-ar fi ajuns de 2 borcanele de dulceata :notworthy: La anul sigur fac ! :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#5910 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 October 2011 - 04:14 PM

Eu chiar sunt curioasa cum as putea semana musetelul.

Cat de trandafir, ma gandeam sa-i zic mamei,da cred ca deja ma bate daca ii mai zic ca vreau si trandafir :notworthy:

Daca timpul tine asa si in we vreau sa pun arpagic si am niste lalele negre si ghiocei.

Acasa la mine

#5911 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 14 October 2011 - 04:38 PM

Eu am trecut doar sa va salut. Mai ocupata astazi...
Pupici!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#5912 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 14 October 2011 - 04:39 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 October 2011 - 10:34 AM, a spus:

Vezi postareaOana S, la 13 October 2011 - 06:49 PM, a spus:

cea mica e pofticioasa si baga in gura, am incercat si asa..Nu baga jucarii in gura, mizeria de pe jos dar la aluat nu rezista =)).

Bea baga orice: telefoane etc ... de buna seama o rod gingiile ... :notworthy:

Asa a fost cea mare dar asta mica nu prea o pasioneaza sa bage in gura...si e foarte bine!!
ReteteFamilie.com

#5913 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationFlorida, SUA

Postat 14 October 2011 - 04:41 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 October 2011 - 10:45 AM, a spus:

Vezi postareaOana S, la 13 October 2011 - 06:55 PM, a spus:

Am sa mai vad eu cat ajutor am sa mai am cand vor fii mari =)) acum se implica in tot ce fac .
Daniella, pe la 1 an si 8 luni incep sa asculte mai bine sa ajute in bucatarie, sa nu bage in gura, asa a foste asta mare, acum nu stiu cum sunt altii..
O poza proaspata, a venit fetita de la gradi si infometata nici nu a vrut sa-si dea jos uniforma si a mancat 2 mini pizza si asta mica a mancat cu pofta doar un sfert ca apoi si-a pierdut interesul :D
o poza mai in graba pt voi...

ce frumoase si papacioase! pup si eu nasucurile de copilasi cuminti! ...dar si oleak nazdravani, nu ? :notworthy:

toti copii sunt nazdravani mai mult sau mai putin..:D In principiu am fetite cumintele. Am cu ce ma lauda...:(

Te pup
ReteteFamilie.com

#5914 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • LocationMica's world

Postat 14 October 2011 - 04:51 PM

Vezi postareaMaya, la 14 October 2011 - 03:18 PM, a spus:

[center]
Cuscra, azi am repetat ceaiul.
Un amestec de mere si macese uscate + petale de albastrele, hibiscus si floarea soarelui.
L-am aromatizat cu o bucatica de scortisoara si o felie grasa de lamîie,
si te servesc cu mare drag din "instalatia" mea preferata. Tea for one.

Mai, daca iti zic ca am si eu instalatia :notworthy:) Am admirat-o acum cativa ani si am primit-o cadou de craciun -de atunci numai asa imi beau ceaiul ca este cantitatea potrivita pentru mine!
M-ai terminat cu ceaiul asta superb...asa si eu savurez ceaiul de plante si cateodata, daca nu e prea tarziu, fac si un ceai Earl Grey (pentru care mi-am cumparat o bombita mica strecuratoare. O sa le fac si eu poze, dar ale mele nu o sa fie asa frumoase ca ale tale =))

Iar cu canutele de ceai m-ati terminat...mor de drag sa vad cani frumoase! Bine ca nu le-am vazut in magazin ca nu cred ca as fi rezistat!
A cat is a friend fur-ever !

#5915 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 14 October 2011 - 04:52 PM

Vezi postareaOana S, la 14 October 2011 - 04:38 PM, a spus:

Eu am trecut doar sa va salut. Mai ocupata astazi...
Pupici!!

Pupam si noi si spor la treaba!

#5916 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 14 October 2011 - 04:53 PM

Vezi postareaMaya, la 14 October 2011 - 04:07 PM, a spus:

Daca as fi fost o violenta, sigur l-as fi batut!

Aoleu..a scapat usor :notworthy:)

#5917 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 14 October 2011 - 05:07 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 October 2011 - 11:16 PM, a spus:

Eu pun la borcan ce am in gradina gratis si in surplus, ar fi pacat sa le arunc, din ce am primit am facut marmelade, provenienta era mereu sigura, la fel ca cea din copacii nostri. Exceptie face zacusca, pentru ea tre sa cumpar si o fac pentru ca imi place foarte mult, sa am de unde o cumpara n-as cumpara-o, prefer sa o fac eu.
Aici traditia de a face sosul de rosii e foarte inradacinata, sunt multe persoane care cumpara tone de rosii mai mult sau mai putin sigure doar pentru ca asa au facut de cind se stiu si prefera sa foloseasca sosul facut cu minuta lor. Desi se gasesc de cumparat si sucuri de rosii ieftine si/sau sigure.

Asa e si aici Adi - eu stau intr-o zona de italieni asa ca ii vad toamna in gradina la facut de sos :notworthy:

#5918 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 14 October 2011 - 05:16 PM

Foxicescule, m-am tot uitat la canute si m-am hotarat -asta e a mea , da :notworthy:?

Fisier atasat  cescuta.jpg (16.5K)
Number of downloads: 6

#5919 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 October 2011 - 05:26 PM

Hello, am ajuns acasa...e mai recisor asa, dar e insorit si aici.
Eu ceaiul preferat e cel de verbina, cateodata cu menta sau tei, sau in diverse combinatii.mai pun si cete-o
tulpinutza cu inflorescenta de lavanda, asa ptr parfum; am o prietena care face tot felul de combinatii ...imi plac mereu, dar si cafeaua e indispensabila la mine.
Fiocco, a fost tare cuminte tot drumul ala luuuung din sud pana acasa, si de cand a venit a sarit, alergat, si acum a cazut pe o canapea extenuat :notworthy:

#5920 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 October 2011 - 05:28 PM

bine ai venti Stellina! mie sa-mi postezi merindele ce le-ai adus sa "gust" si eu din ele :notworthy:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 294
  • 295
  • 296
  • 297
  • 298
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic