Daniella, la 14 October 2011 - 11:34 AM, a spus:
Foxyy, la 14 October 2011 - 10:49 AM, a spus:
In tava cu pereti inalti, sau in cratita / oala, se pun borcanele, apa si se baga la cuptor. Se lasa pana incepe sa forfoteasca continutul borcanelor si se intinde celofanul sau se umfla putel capacul.
Deci tot cu apa, banuiesc rece si cuptorul tot rece. Credeam ca se pun doar simple in tava.
Dar gogosarii oare tb sterilizati? Mama mi-a zis sa-i fac simplu cu zeama (1 l otet + 3 l apa + 2 linguri zahar + 1 ling sare + mirodenii: hrean, radacinoase, bobite de mustar, ienibahar, piper) turnata fierbinte peste gogosari. Nu se sparg borcanele? Parca mama punea un cutit rece sub fundul borcanului sa nu se sparga daca retin bine

Retii bine! Se pot pune 2 cutite, in X si poti turna fierbinteala fara grija. Ma rog, cu putintica atentie...
