Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 356
  • 357
  • 358
  • 359
  • 360
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#7141 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 25 November 2011 - 12:51 PM

hello, hello!

Succes lui Ale maine la concurs, tinem pumnii!

Stella, amandoi sunteti artisti, bravo!

Angelino, azi parca mi-ar placea temperatura de la tine. Despre umezeala nush ce sa zic, la noi n-a plouat de mai bine de 2 luni. A sapat primaria niste gropi prin oras sa puna ceva arbusti si-i sec pamantul. Nu simtim direct ptr ca-i frig, da'i jale ptr pamant. pe mine ma deprima situatia.

#7142 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 25 November 2011 - 12:55 PM

Vezi postareamoatza, la 25 November 2011 - 12:51 PM, a spus:

hello, hello!

Succes lui Ale maine la concurs, tinem pumnii!

Stella, amandoi sunteti artisti, bravo!

Angelino, azi parca mi-ar placea temperatura de la tine. Despre umezeala nush ce sa zic, la noi n-a plouat de mai bine de 2 luni. A sapat primaria niste gropi prin oras sa puna ceva arbusti si-i sec pamantul. Nu simtim direct ptr ca-i frig, da'i jale ptr pamant. pe mine ma deprima situatia.


sal'tare!
Aici a plouat aseara, azi a iesit putin soarele, dar acum iar e noapte si frig!Imagine postata
Uuufff, as bea un vin fiert!Imagine postata
Multa BAFTA lui ALE! We placut si frumos tuturor!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#7143 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 November 2011 - 01:02 PM

Week-end placut tuturor!!
Eu cred ca plec in deplasare pana maine :)

#7144 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 25 November 2011 - 01:10 PM

salutare la tot hanul.

retrospectiv:
La multi ani fericiti Oana si Giorgiana cu ocazia aniversarilor de nunta va iubiti ca-n prima zi.(nu impreuna ci fiecare cu sotul din dotare:-p)
Daniela felicitari pt organizare.

Angel.daca vrei iti trimit eu de aici.ca-i partia ei.
Kiva, eu inca n-am vazut brazii impodobiti.dar spre deosebire de bucuresti aici nu sunt atstea luminite prin oras.adica mai deloc.doar in magazinele mari sunt vitrinele impodobite si sunt formate "scenete"din povesti.altfel nemtii sunt f economi.pe 27 cand se redeschid magazinele nici nu zici ca a fost craciunul.nu mai e nici un ornament.

O zi faina va doresc.ma intorc la zugraveala.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#7145 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 25 November 2011 - 01:16 PM

Multumim mult pentru incurajari, va zic eu apoi ce-a facut.

#7146 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 25 November 2011 - 01:24 PM

Vezi postarea2ut, la 25 November 2011 - 01:16 PM, a spus:

Multumim mult pentru incurajari, va zic eu apoi ce-a facut.


No, no, no, nu asa merge treaba, dai de beut! :)
Imagine postata

#7147 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 25 November 2011 - 01:30 PM

Vezi postareaHazel, la 25 November 2011 - 01:24 PM, a spus:

Vezi postarea2ut, la 25 November 2011 - 01:16 PM, a spus:

Multumim mult pentru incurajari, va zic eu apoi ce-a facut.


No, no, no, nu asa merge treaba, dai de beut! :)


S-a facut!

#7148 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 25 November 2011 - 01:57 PM

Vezi postarea2ut, la 25 November 2011 - 01:16 PM, a spus:

Multumim mult pentru incurajari, va zic eu apoi ce-a facut.


Si de la mine pumnii stransi!!!! Si dupa aceea :)
GEORGIA

#7149 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 25 November 2011 - 01:59 PM

Vezi postareaIoana, la 25 November 2011 - 01:10 PM, a spus:

salutare la tot hanul.

retrospectiv:
La multi ani fericiti Oana si Giorgiana cu ocazia aniversarilor de nunta va iubiti ca-n prima zi.(nu impreuna ci fiecare cu sotul din dotare:-p)Daniela felicitari pt organizare.

Angel.daca vrei iti trimit eu de aici.ca-i partia ei.
Kiva, eu inca n-am vazut brazii impodobiti.dar spre deosebire de bucuresti aici nu sunt atstea luminite prin oras.adica mai deloc.doar in magazinele mari sunt vitrinele impodobite si sunt formate "scenete"din povesti.altfel nemtii sunt f economi.pe 27 cand se redeschid magazinele nici nu zici ca a fost craciunul.nu mai e nici un ornament.

O zi faina va doresc.ma intorc la zugraveala.


Deja imi dadeai emotii, Uf, ce sperietura am tras! :) Multumim si voua toate cele bune cu sanatate! Si spor la zugraveala!
GEORGIA

#7150 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 November 2011 - 05:55 PM

Vezi postareaLizura, la 24 November 2011 - 10:33 PM, a spus:

Daniella mincarea arata bine, dar descrierea este atit de ridicola incit m-a bufnit risul.
Te pomenesti ca e analizata si la microscop 3D si sectiunile taiate cu criotomul.
Oare ce se intimpla in capul lor?


Desi numele pare sa duca la gandul de analize de laborator, sunt doar denumiri in lumea pasionatilor si expertilor in gastronomie. Asa cum exista exista haute couture tot asa exista si haute cuisine.
Citez despre gastronomia moleculara, un mix intre stiinta, gastronomie si arta:
[i]"Istoria gastronomiei moleculare începe cu peste 20 de ani în urmă, în 1980, când mai mulţi oameni de ştiinţă interesaţi de gastronomie, precum Hervé This, Nicholas Kurti şi Harold McGee, studiau pentru prima dată procesele fi zice şi chimice ce aveau loc în timpul gătirii diferitelor preparate.
Au apărut pe rând texturi, spume culinare, maşinării şi tehnici inedite de preparare, ce permiteau crearea de preparate şocante, precum pudra de foie gras - o pastă caramel obţinută din oţet de Medina şi ou conservat în stil chinezesc cu gălbenuş lichid -, corale de ciocolată neagră cu spumă de căpşuni efervescentă, ravioli de mango, caviarul de Campari, îngheţata fi erbinte etc.
Multe dintre preparatele gastronomiei moleculare au la bază aceste “texturas” (pulberi bio) şi gaz (un azot produs într-un tanc special, la o temperatură de - 192 de grade). Spuma de trufe, de espresso, de ridichi, de cartofi cu aromă de vanilie, de brânză cu migdale etc. sunt numai câteva exemple. Unele produse se servesc dintr-o înghiţitură pentru a nu se dezintegra.
Potrivit ultimelor tendinţe în gastronomie, cărţile tradiţionale de bucate ar trebuie date uitării, iar ustensilele din bucătărie ar trebuie duse la reciclat. Se pare că toată lumea este înnebunită după gastronomia moleculară.

Cu toate că o astfel de cină aduce mai degrabă cu un experiment realizat în laborator.

Gastronomia moleculară foloseşte substanţe şi procedee chimice precum nitrogen lichid, vidul, temperaturi înalte, oxigen, gaze inerte şi reacţii chimice.

Specialistul francez Herve This a început să studieze prepararea acestui tip de mâncare în urmă cu 10 ani. Astfel, a reuşit să inventeze cu succes gastronomia moleculară, o îmbinare între arta culinară şi chimie.

Felurile de mâncare preparate cu ajutorul gastronomiei moleculare au o savoare ce imită perfect originalul. De exemplu, maeştrii bucătari pot prepara piept de pui, omletă sau salată de cartofi într-o nouă formă ce are aspectul unei creme.

Unele mâncăruri pot fi tratate cu nitrogen lichid. Mai exact, mâncarea se descompune în molecule şi apoii se compune la loc. Este încă neclar cum un ou se recompune sub formă de spumă, iar gustul este neschimbat.

Gastronomia moleculară este un nou fenomen, iar gastronomii urmează să cerceteze efectele acesteia asupra corpului uman. Cert este că o astfel de trataţie neconvenţională poate atinge suma de 265 de dolari."[/i]
http://www.foodandba...mia-moleculara:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#7151 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 November 2011 - 05:56 PM

Vezi postareastella, la 25 November 2011 - 01:33 AM, a spus:

Sa-mi laud fratello :-* care a facut o salata buf la musafiri muzicieni :) , cu deco de rigoare


:) fratele tau e insurat ? :drool:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#7152 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 November 2011 - 06:03 PM

Vezi postareaAngel, la 25 November 2011 - 07:34 AM, a spus:

caut o rochie si nu e chip sa gasesc ce vreu ...am gasit online dar e 200$ cu transportul. mi-e jena cand vad ce preturi :)
ma tot uit in magazin si online...oribile chestiile de gravida majoritatea iar ce e misto are niste scoruri de lesini. parca iti da cu bebe cu tot frate. si sutiene si chilot la fel. WTF?.....

nu intru in detalii la carucioare si carseat si alte minunatii de bebe ca nu va mai intereseaza pe aici :-*
iar a pus AC aseara de am tremurat cu capot pe mine :drool: nesuferitul!!!!


io nu mi-am luat nik de gravida, doar rochite si bluze care au pliuri de pe umar sau de sub sani si sunt in magazinele normale, le port si acum.
io am avut niste calduri, muream de cald ...
restul de raspuns ti-l duc la burtici

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#7153 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 25 November 2011 - 06:13 PM

Vezi postareaDaniella, la 25 November 2011 - 05:56 PM, a spus:

Vezi postareastella, la 25 November 2011 - 01:33 AM, a spus:

Sa-mi laud fratello :) care a facut o salata buf la musafiri muzicieni :-* , cu deco de rigoare


:) fratele tau e insurat ? :)


Până nu ţi-o iei de la Stella, te-ntreb io: da" de ce întrebi,dragă???? Că tu eşti luată deja... :drool:
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#7154 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 25 November 2011 - 06:17 PM

Vezi postareaDaniella, la 25 November 2011 - 05:55 PM, a spus:

Vezi postareaLizura, la 24 November 2011 - 10:33 PM, a spus:

Daniella mincarea arata bine, dar descrierea este atit de ridicola incit m-a bufnit risul.
Te pomenesti ca e analizata si la microscop 3D si sectiunile taiate cu criotomul.
Oare ce se intimpla in capul lor?


Desi numele pare sa duca la gandul de analize de laborator, sunt doar denumiri in lumea pasionatilor si expertilor in gastronomie. Asa cum exista exista haute couture tot asa exista si haute cuisine.
Citez despre gastronomia moleculara, un mix intre stiinta, gastronomie si arta:
[i]"Istoria gastronomiei moleculare începe cu peste 20 de ani în urmă, în 1980, când mai mulţi oameni de ştiinţă interesaţi de gastronomie, precum Hervé This, Nicholas Kurti şi Harold McGee, studiau pentru prima dată procesele fi zice şi chimice ce aveau loc în timpul gătirii diferitelor preparate.
Au apărut pe rând texturi, spume culinare, maşinării şi tehnici inedite de preparare, ce permiteau crearea de preparate şocante, precum pudra de foie gras - o pastă caramel obţinută din oţet de Medina şi ou conservat în stil chinezesc cu gălbenuş lichid -, corale de ciocolată neagră cu spumă de căpşuni efervescentă, ravioli de mango, caviarul de Campari, îngheţata fi erbinte etc.
Multe dintre preparatele gastronomiei moleculare au la bază aceste “texturas” (pulberi bio) şi gaz (un azot produs într-un tanc special, la o temperatură de - 192 de grade). Spuma de trufe, de espresso, de ridichi, de cartofi cu aromă de vanilie, de brânză cu migdale etc. sunt numai câteva exemple. Unele produse se servesc dintr-o înghiţitură pentru a nu se dezintegra.
Potrivit ultimelor tendinţe în gastronomie, cărţile tradiţionale de bucate ar trebuie date uitării, iar ustensilele din bucătărie ar trebuie duse la reciclat. Se pare că toată lumea este înnebunită după gastronomia moleculară.

Cu toate că o astfel de cină aduce mai degrabă cu un experiment realizat în laborator.

Gastronomia moleculară foloseşte substanţe şi procedee chimice precum nitrogen lichid, vidul, temperaturi înalte, oxigen, gaze inerte şi reacţii chimice.

Specialistul francez Herve This a început să studieze prepararea acestui tip de mâncare în urmă cu 10 ani. Astfel, a reuşit să inventeze cu succes gastronomia moleculară, o îmbinare între arta culinară şi chimie.

Felurile de mâncare preparate cu ajutorul gastronomiei moleculare au o savoare ce imită perfect originalul. De exemplu, maeştrii bucătari pot prepara piept de pui, omletă sau salată de cartofi într-o nouă formă ce are aspectul unei creme.

Unele mâncăruri pot fi tratate cu nitrogen lichid. Mai exact, mâncarea se descompune în molecule şi apoii se compune la loc. Este încă neclar cum un ou se recompune sub formă de spumă, iar gustul este neschimbat.

Gastronomia moleculară este un nou fenomen, iar gastronomii urmează să cerceteze efectele acesteia asupra corpului uman. Cert este că o astfel de trataţie neconvenţională poate atinge suma de 265 de dolari."[/i]
http://www.foodandba...mia-moleculara:



Eu nu am auzit până acum de aceste tehnologii, dar îmi place enorm ce am citit acum , foarte fain arată şi mâncarea pe care am văzut-o în fotografiile puse de tine, cred că mă apuc de gugălit , că mi-ai deschis o poartă spre ceva extrem de interesant... doar preţul mă dezamăgeşte , da" poate o să câştig la loto, noa... ( mă rog , dacă voi şi juca vreodată. :drool: )
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#7155 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 November 2011 - 06:19 PM

Vezi postareakoral, la 25 November 2011 - 06:13 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 25 November 2011 - 05:56 PM, a spus:

Vezi postareastella, la 25 November 2011 - 01:33 AM, a spus:

Sa-mi laud fratello :) care a facut o salata buf la musafiri muzicieni :-* , cu deco de rigoare


:) fratele tau e insurat ? :)


Până nu ţi-o iei de la Stella, te-ntreb io: da" de ce întrebi,dragă???? Că tu eşti luată deja... :drool:



Ca e bun de insuratoare! :P
Io nu sunt maritata :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#7156 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 25 November 2011 - 06:21 PM

IOOOOOOI!!!!-Răutate ce eşti!!!! Mai şi răsuceşti cuţitu-n rană.... :tongue3:
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#7157 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 November 2011 - 06:31 PM

Vezi postarea2ut, la 25 November 2011 - 09:50 AM, a spus:

Multumesc mult. Daaaa, si eu de-abia astept week-endul, doar ca Ale, fetita mea cea mare, are concurs la mate maine si iar ne trezim mai de dimineata...



Mult succes la concurs la mate!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#7158 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 November 2011 - 06:34 PM

Vezi postareakoral, la 25 November 2011 - 06:21 PM, a spus:

IOOOOOOI!!!!-Răutate ce eşti!!!! Mai şi răsuceşti cuţitu-n rană.... :tongue3:


de ce zici asa? :blink:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#7159 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 November 2011 - 06:37 PM

Vezi postareaEataly, la 24 November 2011 - 10:16 PM, a spus:

Daniella, trimite si la fantana dorintelor o ciocolata calda ca ne-am gandit si la reusita ta. :tongue3:


trimit si la fantanica ciocolata calda, dar am si alimentat drept multumire pt dorinta implinita si pentru implinirea tuturor dorintelor comunitatii noastre

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#7160 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 November 2011 - 06:45 PM

Daniella :tongue3:, e insurat si e over 50 :blink: , dar este foarte iscusit si indemanatec la bucatarie.
si nu numai, ( ma refer la gradinarit, instalat, electric etc ...in rest nu am cunostinte =)) )

Arata acest topic


  • 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 356
  • 357
  • 358
  • 359
  • 360
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi