Salutare, natiune culinaroasa!
Aseara, imi propusesem ca astazi sa nu ma despart de han(asta... dupa ce vin de la manastire).
Dar nu a fost sa fie...m-am scuat de dimineata, am copt chifle framantate de MP cu programare,am plecat la manastire( nu, nu sunt o credincioasa habotnica, sa nu ma credeti mai catolica decat papa!

)si ma gandeam eu ca vin pe la unsprezece, trantesc o mamaliga peste un botz de branza veche de oi(adica de asta vara), sarmale avem,ciorba de verisoare avem si pe urma desfrau de voie pe capul meu!
Dar de unde???Pe la 10, numa ce ma suna fiul meu, insitent, ies din biserica curioasa(cum de s-a sculat el duminica asa devreme...)ma intreaba asa, cam lapidar, daca am si Io vreo ciorba-n oala, ma bulverseaza si mai tare ca nu-i fan ciorbe, in fine, pana la urma mi-m dat seama ca vrea ceva.Ce vroia de fapt?
Era prin apropiere cu inca trei colegi, se intorceau de la Buzau, unde fusesera plecati de vineri seara cu niste ajutoare si au ramas sa ajute si la deszapezit pe acolo;i-a venit asa dorul de o ciorba a la mami si normal ca au venit, bine ca am avut ciorba...
Si plec io pe repede acasa si pregatesc masa si multumesc copiii, ca doar meritau , erau morti de oboseala, dormisera in masina, nu va mai spun...am reusit sa fur o poza cu ciorba pusa pe masa pana sa se aseze ei...
Picture 945.jpg (93.51K)
Number of downloads: 0
apoi le-am dat si sarmale, erau in stare sa manance si betele de marar de pe fundul oalei, mancare calda, ce mai, dupa hrana rece vreo trei zile...nu au stat mult, au plecat imediat dupa masa fiindca este ceata si vroiau sa ajunga mai repede la Bucuresti sa se odihneasca.
Nu am mai spalat niciun vas, am lasat mormanul si in chiuveta si pe langa si am inchis usa la bucatarie, poate o deschide domnul Gelu mai pe seara inaintea mea!
Asa ca desfraul meu va incepe de acum inainte...nu ma misc de la han pana nu mi se face foame si mie!