Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1633
  • 1634
  • 1635
  • 1636
  • 1637
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#32681 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 October 2013 - 04:12 PM

Dani, la tortul e cu ganache si crema vanilie & dulce de leche in care am adaugat si cateva mere caramelizate. Eu nu sunt cu torturile de ciocolata, dar nu stiu cum se face ca tot la cioco ajung :hug:

Parerea mea e, ca intr-o viata perfecta, facultatea in sine ar trebui sa fie un full-time job. Sau macar sa facem joburi legate de studiu, cum ar fi meditatiile. Eu am trait o viata boema in timpul facultatii, cateodata mancam un covrig toata ziua, dar cui ii pasa...oamenii intalniti, discutiile, emotiile examenelor, sacrificiul parintilor care mi-au devenit si mai dragi, mersul pe jos din Tudor pana in copou toate mi-au tinut de foame, iar amintirile acelor vremuri imi vor ramane in suflet forever.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#32682 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 15 October 2013 - 05:16 PM

Ba , din contra , Aura....pt mine a fost o experientza nemaipomenita!
Si daca nu experimentam necunoscutul la 20 de ani, atunci cand?

#32683 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 October 2013 - 06:34 PM

Mutti, sunt convinsa ca ai avut o experienta nemaipomenita. Nu te contrazic. Iar necunoscut il putem intalni pe multe cai...
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#32684 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 October 2013 - 09:29 PM

Si eu am lucrat imediat ce am terminat anul doi... M-au vanat ei... Si la mine a fost o experienta fantastica pentru ca am avut o evolutie rapida, bazata strict pe dedicatia si pasiunea cu care m-am implicat. Apoi parca si tot ce invatam la scoala mi s-a limpezit, totul era parca in legatura cu ce se intampla in partea practica. ReuSeam dintr-o data sa fac toate conexiunile si sa inteleg toate teoriile economice.
Eu ma gandeam ca e cam devreme inainte de a incepe, doar pt ca eu am facut o facultate f grea cu matematici superioare pana in anul 5, statistici si cele informatici... Iar cand eu am inceput sa lucrez nu lucra nimeni pe vremurile acelea si nici ai mei nu m-ar prea fi lasat, dar si eu curand am ajuns sa castig mai bine decat mama, care lucra de 30 ani in sist bancar...
Inteleg ce spui Mutti, iti confera si o eperienta de lucru cu oamenii, pe care scoala/facultatea nu ti-o asigura... Si eu gasescabsolutpozitiv muncitul in timpul facultatii,iar dc voi ziceti ca la litere se poate face fata inca din peimul an e f bine asa!
La mine jobul a fost hobby timp de 19 ani...nu am simtit ca muncesc... Acum am ajuns sa inteleg si ce spune aura: sunt multe cai de a experimenta necunoscutul, oricand, la orice varsta....
In final e foarte bine pt fiica ta,Destiny, ca si-a gasit asa de rpd un job..., sunt altii care cauta cu lunile .... Felicitari inca o data !

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#32685 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 15 October 2013 - 10:28 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 October 2013 - 09:29 PM, a spus:

Si eu am lucrat imediat ce am terminat anul doi... M-au vanat ei... Si la mine a fost o experienta fantastica pentru ca am avut o evolutie rapida, bazata strict pe dedicatia si pasiunea cu care m-am implicat. Apoi parca si tot ce invatam la scoala mi s-a limpezit, totul era parca in legatura cu ce se intampla in partea practica. ReuSeam dintr-o data sa fac toate conexiunile si sa inteleg toate teoriile economice.
Eu ma gandeam ca e cam devreme inainte de a incepe, doar pt ca eu am facut o facultate f grea cu matematici superioare pana in anul 5, statistici si cele informatici... Iar cand eu am inceput sa lucrez nu lucra nimeni pe vremurile acelea si nici ai mei nu m-ar prea fi lasat, dar si eu curand am ajuns sa castig mai bine decat mama, care lucra de 30 ani in sist bancar...
Inteleg ce spui Mutti, iti confera si o eperienta de lucru cu oamenii, pe care scoala/facultatea nu ti-o asigura... Si eu gasescabsolutpozitiv muncitul in timpul facultatii,iar dc voi ziceti ca la litere se poate face fata inca din peimul an e f bine asa!
La mine jobul a fost hobby timp de 19 ani...nu am simtit ca muncesc... Acum am ajuns sa inteleg si ce spune aura: sunt multe cai de a experimenta necunoscutul, oricand, la orice varsta....
In final e foarte bine pt fiica ta,Destiny, ca si-a gasit asa de rpd un job..., sunt altii care cauta cu lunile .... Felicitari inca o data !

sa dau raspuns? sa nu dau....

mai bine nu , ca eu am facut Litere si bune maniere :-*

Vezi ca te cam intinzi , Daniella...........

Cu grija ...catinel catinel...

Una e o parere ( s-ar putea / nu s-ar putea) si alta....mda , poate ca la voi , ca a fost facultatea usoara.

Imi pare rau sa aflu ca tzi s-a parut grea facultatea pe ca ai facut-o....pacat :hug: :)

#32686 Useril este offline   Destiny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationLa munte

Postat 15 October 2013 - 11:31 PM

Mai,usor nu este,are o gramada de citit sta si pana la 3-4 dimineata sa-si termine ce are de facut pt.facultate.Job-ul e la un call-center pe 4 ore.Nu-i usor,stiu,dar alta solutie nu am.Daca locuiam in Bucuresti cu siguranta ma angajam eu si ea sa se ocupe doar de scoala,la noi in oras totul e ''mort''.Asta este,ne vom descurca
Prietenii advarati sunt rari

#32687 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 October 2013 - 03:24 AM

Scuze, Mutti, fara rele intentii... Chiar nu am vrut sa sune ca o comparatie. Comparatiile sunt tampite in general, fiecare are propria experienta, imi cer scuze daca m-am exprimat ambiguu, sau chiar gresit. Iarta-ma.
Sunt sigura ca fiecare in parte a mers si merge pe cel mai bun drum al sau pentru potential maxim.

Destiny, succes!

#32688 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 October 2013 - 06:24 AM

Buna dimineata la doamne si eentuali domni ce trec pe aici.
Eu am constatat un lucru cert...nu as mai vrea sa am 20 ani.
Ma uit la tinerii care azi sunt in fac, si au un program demential. Fiimea are intre 32-35 de ore de curs;
apoi sta cu orele in biblioteca sau in salile de curs ca sa studieze, basca la fiecare 2 saptamani trebuie sa predea un gen de memoriu
pe care il fac in 2, documentat , executat etc, si care conteaza la examene...sambata duminica, inafara de a dormi cat mai mult si a studia,
de cele mai multe ori, nu isi ia timp sa iasa ; mai da in mod sporadic cate o meditatie doua, sau isi ajuta prieteni de la alte fac inainte de examene de mate sau ceva gen.
Sincer, pe vremea mea, chiar si cei de la medicina, isi luau cateodata timp sa iasa sau sa se distreze; am senzatia ca acum, tinerii sunt super stresati, materia este imensa
si daca vrei sa razbati, nu prea ai timpi morti.
Asa ca eu , ma bucur ca nu mi-a placut scoala , am facut muzica ( cu toate ca si aici concurenta a devenit incredibila, si vad de cate ori sunt concursuri de intrare, ca cel putin 6-7 au potentialul de a avea locul, si totul se joaca farte strans si de multe ori aleatoriu, caci mie imi place mai mult sunetul lui x raportat la y....) deci repet, nu-i invidiez pe tinerii de azi, si ma bucur ca am facut scoala si conservatorul in conditii *mai umane*
Va urez o zi faina si plina de mici surprize placute, si bucurii.

#32689 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 16 October 2013 - 06:30 AM

Buna dimineata la han!
Mariana ma bucur ca ai rezolvat...vezi ce bine s a aranjat totul?
Va pup...azi iar ma insoresc...de duminica ma duc la ploaie si ...timp uricios!
Hai la cafea!

#32690 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 16 October 2013 - 07:47 AM

Neata la han! La noi e toamna, toamna, ploua marunt si des, e frigut si e noapte-afara (mi se inchid ochii, noroc cu voi ca ma mai trezesc un pic citind pe-aici).
Destiny, ma bucur pentru voi ca s-au aranjat lucrurile pana la urma,important e ca fata ta sa faca cu placere ceea ce face si atunci totul va fi ok, chiar daca prea mult timp liber n-o sa aiba.
Sunt si eu de acord cu Stella, m-am gandit si eu de multe ori ca mi se pare tare incarcat si aglomerat programul copiilor nostri, daca vrei sa le faci pe toate foarte bine practic nu mai ai timp liber mai deloc.
Foxy, bine-ai revenit la han, mi-ai lipssit!

#32691 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,777
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 16 October 2013 - 07:48 AM

'neaţa la han.
Gata şi la noi cu vremea bună. Imediat ce m-am lăudat au început ploile. Imagine postata Bune şi ele, măcar nu-i frig.
Am trecut doar să semnez condica şi să vă pup. De zis n-am nimic.
O zi frumoasă tuturor. :hug:

#32692 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 16 October 2013 - 08:10 AM

'Neata!
Ma bucur si eu sa va revad si sa va salut! :hug:
Nimic nou / interesant pe aici. Se vede ceva soare, desi tot sunt nori. Poate s-au terminat ploile.
Mi-e cam somn. Imi fac o cana de ceai, mananc niste struguri si sper sa am parte de-o zi frumoasa. Diseara poate mergem si la film (Gravity 3D). Sa vedem daca or sa vina si altii cu noi sau mergem singurei.
Va doresc o zi superba si...... pofta buna! :-*

Fisier atasat  1.jpg (101.4K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  2.jpg (87.9K)

Fisier atasat  3.jpg (117.48K)

Fisier atasat  4.jpg (43.39K)

Fisier atasat  5.jpg (120.63K)

Fisier atasat  6.jpg (38.86K)

Fisier atasat  7.jpg (31.69K)

Fisier atasat  8.jpg (37.77K)

Fisier atasat  9.jpg (13.45K)

#32693 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 16 October 2013 - 08:17 AM

Vezi postareaboni, la 16 October 2013 - 07:48 AM, a spus:

'neaţa la han.
Gata şi la noi cu vremea bună. Imediat ce m-am lăudat au început ploile. Imagine postata Bune şi ele, măcar nu-i frig.
Am trecut doar să semnez condica şi să vă pup. De zis n-am nimic.
O zi frumoasă tuturor. :hug:

Lasa Boni , ca suferi impreuna cu noi :-*

La noi a inceput sa fie si frig , insa....

#32694 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 October 2013 - 10:03 AM

Imi pare rau sa aud ca la voi nu e vreme buna. Verber fa baie de soare si pentru noi, sunt minunate baile de soare pe vreme de toamna-iarna... te incarca de energie pozitiva din natura in mod minunat.
La noi vremea e super, ieri la ora 19 erau 16 grade, ceea ce pt 15 octombrie mi se pare splendid, desi ieri a fost noros, cetos si un pic ploios a fost cald. Iar acum. ceata s-a ridicat si am iesit putin la soare pt cateva minute, sa ma imbaiez si eu in mangaierea lui benefica. Ce minune e soarele pentru noi toti.

O sa va scriu (copy-paste) o pilda ce mie mi-a ridicat azi moralul, cine n-are chef, va rog treceti mai departe:
Manastirea Prislop

"Stii ce am facut azi, Doamne ?
M-am trezit dimineaţă fără niciun chef de viaţă… În loc să mă bucur de lumina soarelui, i-am invidiat pe aceia care pot dormi până mai târziu, fără să mă gândesc şi la aceia care azi nu s-au mai trezit… Am blamat soarta că trebuie să mă duc la serviciu, fără a mă gândi că alţi oameni nu au unde să muncească… Când am ieşit din casă am înjurat ninsoarea care mă lovea peste obraji şi gheaţa de pe drum, fără să mă gândesc la oamenii obligaţi să stea în case şi la cei fără picioare, care nu mai pot merge… Am detestat zgomotele făcute de mașini și de oameni, fără a mă gândi la aceia surzi… Ce zi urâtă! – mi-am spus, fără să mă gândesc că alţi oameni sunt prin spitale sau că îşi conduc pe cineva drag pe ultimul drum… Am ajuns la muncă şi fără să îmi dau seama am rănit cu privirea mea încruntată și cu răceala mea, fără să mă gândesc că fiecare om are propriile bătălii de dus şi că privirea mea posomorâtă i-ar putea adânci starea proastă… Am mâncat în grabă, nemulţumită de hrana mea, uitând că atâtea suflete sunt înfometate… Şi nici nu am oferit din porţia mea de hrană celor de la masa mea. Ziua a trecut foarte repede, iar eu nu am făcut nimic frumos. A fost aceeaşi rutină zilnică, în care am uitat să mă bucur, în care am uitat să fac un gest pentru cineva, în care m-am gândit doar la mine și mi-am plâns de milă… M-am gândit doar la lucrurile pe care nu le am și am uitat să fiu recunoscătoare pentru tot ceea ce am… Iar seara m-am pus să dorm, uitând să Îţi mulţumesc pentru că am ajuns cu bine acasă, pentru tot ce am, pentru primele raze de soare, pentru ninsoare, pentru gheaţă, pentru oameni, pentru sănătate, pentru hrană, pentru tot ceea ce am şi pentru speranţa zilei de mâine… Şi am realizat câte lucruri excepţionale ar putea oferi o zi obişnuită…, iar eu am uitat să mă bucur de ele…"

Fisiere atasate

#32695 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 16 October 2013 - 10:05 AM

Hello!!!

Am trecut si eu sa semnez condica la Han, chiar daca nu am intrat cam de multisor, cu gandul sunt alaturi de voi, sper de aici incolo sa am mai mult timp sa intru si pe aici.
M-am acomodat bine la noua directie, este mult mai multa liniste, de care aveam atata nevoie, cu salariul este alta treaba, dar asta e, o iesi soarele si pe strada mea!
Cand o sa am un timp liber o sa va povestesc si ce am patit de am fost nevoita sa plec din directia unde mi-am dorit atat de mult sa ajung.

Toate cele bune cu sanatate la toate fetele!!!

Cerra, o imbratisare calda si din partea mea!!!!
GEORGIA

#32696 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 October 2013 - 10:09 AM

Buna! va salut si eu rapid!Noutati nu am ( a plouat dar a trecut,a fost ceata dar s-a ridicat ,deshtia' :biggrin: )

O zi faina tuturor! :notworthy:

#32697 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 October 2013 - 01:23 PM

Giorgi, cateodata linistea sufleteasca conteaza cel mai mult.

#32698 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 16 October 2013 - 02:44 PM

Va multumesc la toate caci sunteti linga mine chiar daca sunteti doar virtual.

Va imbratisez si eu!

#32699 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 17 October 2013 - 07:30 AM

Buna dimineata!
Frig (10 grade), ploaie, vant, intuneric - o adevarata zi de toamna mohorata. :biggrin: Dar, poate ne mai incalzim aici, la gura sobei:

Fisier atasat  1.jpg (85.69K)

Si va rog sa serviti si micul dejun:

Fisier atasat  1.jpg (14.73K)

Fisier atasat  2.jpg (199.33K)

Fisier atasat  3.jpg (253.72K)

Fisier atasat  4.jpg (67.96K)

Fisier atasat  5.jpg (24.24K)

Fisier atasat  6.jpg (50.61K)

Fisier atasat  7.jpg (7.57K)

Fisier atasat  8.jpg (14.7K)

Fisier atasat  9.jpg (83.15K)

Fisier atasat  10.jpg (213.83K)

Fisier atasat  11.jpg (176.28K)

O zi cat mai buna va doresc! :notworthy:

#32700 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 17 October 2013 - 08:04 AM

Buna dimineatza! va spun si eu. Am venit la o cafelutza cu voi:
Fisier atasat  15195672-kaffee-tasse-und-untertasse-auf-einem-holztisch-schaum-in-form-des-herzens.jpg (166.51K)

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1633
  • 1634
  • 1635
  • 1636
  • 1637
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic