Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1699
  • 1700
  • 1701
  • 1702
  • 1703
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#34001 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 15 January 2014 - 01:43 PM

Ce mai fac bolnavioarele?
Tzinem pumnii stransi pt Zoazo!

Sa va spun impresii de ieri:

A facut luna si bec, la faiantza nu prea are de spalat ca noi avem piatra pe peretzi , bucatzele d-alea de marmura... dar lucea totul. Si nu mai era nici o urma de praf...chiar si prin dulapuri a sters rafturile ( sunt de sticla neagra si se vede imediat),a aranjat hainele frumos , fara sa le incurce....
Aproape 3 ore a stat sus , apoi a curatzat baia de jos si...cam atat. A zis sa nu ma sperii ca data viitoare nu mai dureaza atat.
Cat ea a fost sus am facut si eu la parter asa ca acum arata casa bine. Martea viitoare va termina mai repede sus si se va ocupa si de parter.

A reusit insa sa rupa un geam :rolleyes:. Era deschis , intzepenit cu o lacrima d-aia ca sa nu se inchida si l-a fortzat sa se inchida....nici nu stiu cum a reusit sa-l inchida. A plesnit rama. E OK , geamul inchide...numai ca trebuie sa fim atentzi la el sa nu cumva sa-l fortzam si noi mai tare...
Nu e vina ei , trebuia sa-i arat ca e blocat , nu m-am gandit ca nu stie....

#34002 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 15 January 2014 - 01:50 PM

Vezi postareaMutti, la 15 January 2014 - 01:43 PM, a spus:

Sa va spun impresii de ieri:

A facut luna si bec, la faiantza nu prea are de spalat ca noi avem piatra pe peretzi , bucatzele d-alea de marmura... dar lucea totul. Si nu mai era nici o urma de praf...chiar si prin dulapuri a sters rafturile ( sunt de sticla neagra si se vede imediat),a aranjat hainele frumos , fara sa le incurce....
Aproape 3 ore a stat sus , apoi a curatzat baia de jos si...cam atat. A zis sa nu ma sperii ca data viitoare nu mai dureaza atat.
Cat ea a fost sus am facut si eu la parter asa ca acum arata casa bine. Martea viitoare va termina mai repede sus si se va ocupa si de parter.

A reusit insa sa rupa un geam :toothy9;. Era deschis , intzepenit cu o lacrima d-aia ca sa nu se inchida si l-a fortzat sa se inchida....nici nu stiu cum a reusit sa-l inchida. A plesnit rama. E OK , geamul inchide...numai ca trebuie sa fim atentzi la el sa nu cumva sa-l fortzam si noi mai tare...
Nu e vina ei , trebuia sa-i arat ca e blocat , nu m-am gandit ca nu stie....

Daca asta ramane singura boacana...... e-o dauna pe care v-o puteti asuma. Na, asa e-n tenis. Daca face cate ceva de fiecare data...... sau din cand in cand.... deja da cu virgula.
Oricum, daca esti multumita, e foarte bine! :rolleyes: Te mai relaxezi / odihnesti si tu! Sa dea Domnu' sa tina "colaborarea" voastra cat mai mult si sa fii mereu multumita de munca ei. :toothy6:

#34003 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 15 January 2014 - 01:51 PM

Sunt binișor. Mi-am făcut forță și m-am dus la coaforul de lângă casă. Eram nespălată pe cap de-o săptămână și mă mânca țeasta de nu mai puteam.
Acasă nu reușesc să găsesc o poziție fără să mă doară sau să ud corsetul.
Așa de bine a fost și este... Și dacă tot eram acolo m-am și tuns.

În schimb sunt neagră de nervi. Duminică au scris în ziar de accidentul meu. Eu nu am cerut așa ceva și nici nu știam dacă persoanele apropiate nu-mi spuneau.
Mai bine nu știam.
M-a mâncat și am cerut unei vecine să mi-l aducă și mie.
Și acum tremur de nervi.
De la început până la sfârșit numai neadevăruri.
Am sunat la ei și după ce m-au pus în așteptare mult și bine mi-au zis că mă sună ei.
Și m-au sunat să-mi spună că nu e vina lor. După cum spuneam mai devreme unei prietene, e vina mea că eram pe trecerea de pietoni.
Nu știu, dar ideea mea e că atunci când scrii ceva te informezi înainte. Ei nu-i așa. Adică cum, doar nu stăm să verificăm orice notiție. A, dacă era moartă Da.
Ei ziceți voi.
S-au spălat pe mâini zicându-mi că nu au scris numele, așa că singurii care știu că nu e adevărat ce au scris ei sunt doar vecinii și apropiații mei.
Că ei au scris adevărul. Ce, nu m-a lovit mașină?
Păi cam asta era singura chestie adevărată.
Sorina

#34004 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143

Postat 15 January 2014 - 02:11 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 15 January 2014 - 01:51 PM, a spus:

În schimb sunt neagră de nervi. Duminică au scris în ziar de accidentul meu. Eu nu am cerut așa ceva și nici nu știam dacă persoanele apropiate nu-mi spuneau.
Mai bine nu știam.
M-a mâncat și am cerut unei vecine să mi-l aducă și mie.
Și acum tremur de nervi.
De la început până la sfârșit numai neadevăruri.
Am sunat la ei și după ce m-au pus în așteptare mult și bine mi-au zis că mă sună ei.
Și m-au sunat să-mi spună că nu e vina lor. După cum spuneam mai devreme unei prietene, e vina mea că eram pe trecerea de pietoni.
Nu știu, dar ideea mea e că atunci când scrii ceva te informezi înainte. Ei nu-i așa. Adică cum, doar nu stăm să verificăm orice notiție. A, dacă era moartă Da.
Ei ziceți voi.
S-au spălat pe mâini zicându-mi că nu au scris numele, așa că singurii care știu că nu e adevărat ce au scris ei sunt doar vecinii și apropiații mei.
Că ei au scris adevărul. Ce, nu m-a lovit mașină?
Păi cam asta era singura chestie adevărată.

Mda..... Jurnalisti.......
Ce scarbe sunt unii... Cum ar zice o prietena de-a mea: sunt niste carnati! :rolleyes:
Da-i naibii si calmeaza-te. N-are rost sa-ti bati capul cu niste handicapati care se dau jurnalisti si scriu acolo ce se aude la Radio Sant!!! :toothy6:
Daca-ti scriau numele, ii puteai da in judecata. Una - ca au scris minciuni si alta - nu ti-au cerut acordul sa-ti treaca numele in ziar. Dar chiar si asa.... timp si nervi pierduti. Uneori, pur si simplu nu se merita sa-ti bati capul.

#34005 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 15 January 2014 - 02:35 PM

Sorina, ziaristii astia se pare ca scriu numai neadevaruri, eu credeam ca numai in Romania, dar uite ca in meseria asta de ziarist punctul forte este MINCIUNA. Asa ca nu te enerva, stai calma si nu pune la suflet! :rolleyes:
GEORGIA

#34006 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 15 January 2014 - 03:08 PM

Sorina, stai linistita, nu te enerva.din pacate unii scriu doar ca sa scrie si sa vanda.daca cei care au vazut accidentul, politia si tu stiti cum sta treaba nu tb sa te enervezi pt ce scriu niste idioti.
nu stiu cum e in Italia, dar aici daca ai accident implicata o victima esti bun de plata da bine de tot.Daca victima cum e cazul tau necesita ingrijiri medicale , va primii bani de la cel ce a produs accidentul, asta ca sa nu suporte asigurarea medicala a victimei nimic.

La noi e soare frumos,nu stiu cat de frig ca n-am iesit,da m-a luat o toropeala si cred ca ma duc sa ma invelesc intr-o patura si sa stau pe sezlong la soare.
Mancata sunt ,mai tb sa-mi fac siesta.Am noroc ca al meu lucreaza in zona si vine acasa sa manance si sa ma hraneasca si pe mine :biggrin:

O fi iesit zozo din operatie?
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#34007 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2014 - 03:40 PM

Ușor ușor m-am liniștit, da' încă mai tremur un pic.
Am rămas cu un gust amar.
Au scris și ceva adevărat... Așa am aflat că nenea de dădu peste mine are 83 de ani. Bătrânel, săracu.
Mi-au zis fetele de la pâine că tanti care era cu el în mașină ar fi trecut pe la ele să întrebe cum stau, și cică ar fi telefonat luni, tot la ele. Tot e ceva.
Ioana și aici trebuie să plătească doar că trebuie până una alta să-mi iau/plătesc un avocat care să se bată cu asigurarea moșului.

În altă ordine de idei, mi-am trimis socrii la cumnată. Săracii de când cu accidentul numai speriați în casă au stat. Așa că azi le-am făcut program.
I-am zis să taie necesarul pt caponată și am plecat la coafor. Ei au plecat când a terminat socrela.
Când am venit am chemat vecina să mă ajute să bag tava la cuptor. Am mai chemat-o la sfârșit, și gata, se cheamă că eu am făcut caponată pe ziua de azi.

Chiar, Zozo o fi terminat? Cred că da.
Sorina

#34008 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 15 January 2014 - 03:41 PM

Ioana, si eu m-am gandit toata ziua la Zozo, sper ca la ora asta sa fi iesit din operatie, operatia sa fi fost o mare reusita, ea sa fie in regula si dupa perioada de convalescenta sa mearga foarte bine. Asta-i doresc!

Si tu sa stai cuminte pe sezlong unde razele blande si calde ale soarelui sa te mangaie, inconjurata de blanosi, daca se poate.
GEORGIA

#34009 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 15 January 2014 - 03:47 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 15 January 2014 - 03:40 PM, a spus:

Ușor ușor m-am liniștit, da' încă mai tremur un pic.
Am rămas cu un gust amar.
Au scris și ceva adevărat... Așa am aflat că nenea de dădu peste mine are 83 de ani. Bătrânel, săracu.
Mi-au zis fetele de la pâine că tanti care era cu el în mașină ar fi trecut pe la ele să întrebe cum stau, și cică ar fi telefonat luni, tot la ele. Tot e ceva.
Ioana și aici trebuie să plătească doar că trebuie până una alta să-mi iau/plătesc un avocat care să se bată cu asigurarea moșului.

În altă ordine de idei, mi-am trimis socrii la cumnată. Săracii de când cu accidentul numai speriați în casă au stat. Așa că azi le-am făcut program.
I-am zis să taie necesarul pt caponată și am plecat la coafor. Ei au plecat când a terminat socrela.
Când am venit am chemat vecina să mă ajute să bag tava la cuptor. Am mai chemat-o la sfârșit, și gata, se cheamă că eu am făcut caponată pe ziua de azi.

Chiar, Zozo o fi terminat? Cred că da.

Vezi ca se poate face mancare si altfel, nu sa muncesti din greu! Ma bucur ca ai ajutoare si intelegere. Vezi ca pana la mucenici trebuie sa fi in forma maxima! :biggrin:
GEORGIA

#34010 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 January 2014 - 03:49 PM

În schimb sunt neagră de nervi. Duminică au scris în ziar de accidentul meu.

Sorinuca sa fii tu sanatoasa ca oricum doar 10% din stiri sunt adevarate, restul sunt "inflorituri".
Uita-te si tu la jumatatea plina a paharului :P : esti VIP! :biggrin:
Ca sa facem haz de necaz.Deja imi inchipuiam pagina ziarului: tu si Belen Rodriguez pe aceiasi pagina! :-*

#34011 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2014 - 04:51 PM

Acum știu. Eu oricum refuz să ascult știrile La TV, dar am dat ziarelor o șansă. Se vede treaba că am greșit.
Daaaa, eu și Belen. Asta mai lipsea.

Giorgy, ceva gen mama-npunge și eu trag. Important că am ce să le dau diseară.
A, și tot fără aparat de mucenici sunt... că nici nu știau de existența lui.
Sorina

#34012 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 15 January 2014 - 04:54 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 15 January 2014 - 04:51 PM, a spus:

Giorgy, ceva gen mama-npunge și eu trag. Important că am ce să le dau diseară.
A, și tot fără aparat de mucenici sunt... că nici nu știau de existența lui.

Cum??? Sa le fie rusinica! Acum ma intreb ce or fi facut cu el?!?!
GEORGIA

#34013 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2014 - 05:23 PM

Revenit, oha somn sau relax.am coborat pe terasa si s-a ascuns soarele,plus ca sezlongul mic era bagat bine deci nici o sansa sa reusesc sa il desfac asa ca mi-am adus aminte ca m-am am de la niste amici carnati si i-am pus la afumat ca ultima transa din ai nostrii al meu a uita sa-i afume si pe astia.asa ca acum miros aaa...carnati afumati :biggrin: , concluzie:diseara iarasi baie..
Sorina tu i noroc ca ai parul scurt, uneori il amenint pe al meu ca-l tund ,acum mi l-as dorii scurt.de pieptanat doar in lateral cum pot cu stanga, restu ciuciu si acu e mai scurt ca am tuns asa vreo 10-15 cm din el in decembrie,da tot e putin sub nivelul umerilor.

Azi cred ca-i scriu sefului sa-i reamintesc ca eu nu am cum incepe luni asa cum spera el.Maine am o saptamana de la OP nici nu stiu cand a trecut.Degetul mare continua sa fie amortit in zona buricului, mana uneori mi se raceste(la fel ca dupa operatie).Inafara de deget alte dureri nu am, nici nu stiu daca e cazul sa sun la dr sau astept pana mari cand ma duc sa-mi scoata firele.

Aaa, am dat cu matura in sufragerie si hol, m-am chinui cu stanga,m-am ajutat putin de dr, dar stttt, nu ma spuneti :-*

Acasa la mine

#34014 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2014 - 05:41 PM

Părul scurt să trăiască.
Adevărul e că mă prinde și la ritmul de viață ce aveam și practicitatea avea/are un cuvânt de spus.
Mi-ar fi plăcut să fi făcut și o idee de culoare, doar că începuseră picioarele să mă doară prea tare.
Sorina

#34015 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2014 - 06:37 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 15 January 2014 - 05:41 PM, a spus:

Părul scurt să trăiască.
Adevărul e că mă prinde și la ritmul de viață ce aveam și practicitatea avea/are un cuvânt de spus.
Mi-ar fi plăcut să fi făcut și o idee de culoare, doar că începuseră picioarele să mă doară prea tare.

sincer uneori imi vine sa-l tai,da parca nu ma indur scurt scur nu l-am mai avut de cand aveam 12-13 ani.mi l-am mai tuns odata cred ca la un an dupa ce m-am maritat.il avea putin mai jos de mijloc si l-am tuns la nivelul cefei.

Acum e asa

Fisier atasat  IMG_2402.jpg (351.87K)
Number of downloads: 0

Acasa la mine

#34016 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2014 - 07:24 PM

Frumoaso!
Sorina

#34017 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 15 January 2014 - 10:03 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 14 January 2014 - 11:58 PM, a spus:

Moatzo, în concluzie ești machiată în mod naturel. Bine că e doar atât.

Sunt din ce în ce mai neagră, vânătă, albastră, verde... curcubeu în toată regula. Eu și Moatza.

te consoleaza ca nu esti singura :D
las' c-o sa supravietuim :biggrin:

Vezi postareaUma, la 15 January 2014 - 01:53 AM, a spus:

Moatzo, eu am in casa lumini mici puse in priza care se aprind cand e intuneric in casa

am si eu, dar din pozitia in care eram n=aveam niciuna in vizor. tocmai de-aia, ca nu eram in pozitia care trebuia.
nu stiu, a fost inexplicabil.

Vezi postareaFoxyy, la 15 January 2014 - 08:48 AM, a spus:

Se baga omu' seara-n pat, doarme o bucata de noapte,

omu', saracu', era dup-o repriza de somn. eu ma pregateam doar.
dar am patzit-o si-asa. eram la Focsani. M-a adunat omu' de langa geamul de la dormitor - usa era exact in directia opusa - ca plangeam ca ma scap pe mine si nu puteam trece de geam. :P

Vezi postareaFoxyy, la 15 January 2014 - 09:37 AM, a spus:

Aseara am fost sa-mi schimb niste ghetute, pe care le cumparasem in noiembrie, de la Leonardo.

am schimbat si eu niste sandale. numai ca n-am mai gasit numarul meu si-am luat acelasi model, dar mai mari, ptr mama.

Vezi postareaFoxyy, la 15 January 2014 - 02:11 PM, a spus:

În schimb sunt neagră de nervi.

cum o fi mai bine? asa sau curcubeu?
fac haz de necaz, sa treaca mai usor supararea
.

Mda..... Jurnalisti.......
Ce scarbe sunt unii... Cum ar zice o prietena de-a mea: sunt niste carnati! :-*

hai, mai Fox, zau asa! jignesti carnatii!

Vezi postareasorinadaniela, la 15 January 2014 - 03:40 PM, a spus:

Așa am aflat că nenea de dădu peste mine are 83 de ani. Bătrânel, săracu.

Sorina, am urmarit atenta tot necazul tau si relatarile despre el.
Te apreciez sincer, o vorba rea n-ai zis despre sofer. Nu stiu catzi ar mai fi privit cu o asa impacare de sine toata vina lui. :D
Sa-ti dea Dumnezeu numai bine! :P

Vezi postareasorinadaniela, la 15 January 2014 - 07:24 PM, a spus:

Frumoaso!

+1

#34018 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 15 January 2014 - 10:06 PM

Stati ca nu puteam sa inchei.

Cea mai frumoasa, ever!

Odă (în metru antic)
de Mihai Eminescu

Nu credeam să-nvăţ a muri vreodată;
Pururi tânăr, înfăşurat în manta-mi,
Ochii mei ‘nălţam visători la steaua
Singurătăţii.

Când deodată tu răsărişi în cale-mi,
Suferinţă tu, dureros de dulce…
Până-n fund băui voluptatea morţii
Ne-ndurătoare.

Jalnic ard de viu chinuit ca Nessus,
Ori ca hercul înveninat de haina-i;
Focul meu a-l stinge nu pot cu toate
Apele mării.

De-al meu propriu vis mistuit mă vaiet,
Pe-al meu propriu rug, mă topesc în flăcări…
Pot să mai re-nviu luminos din el ca
Pasărea Phoenix?

Piară-mi ochii tulburători din cale,
Vino iar în sân, nepăsare tristă;
Ca să pot muri linişiti, pe mine
Mie redă-ma!

#34019 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2014 - 10:24 PM

Mulțumesc, Moatzo! Așa să fie, cum zici tu!
Vreau să-ți spun că mai mult a reușit să mă enerveze jurnalistul lui pește.
El nu m-a văzut. Chiar dacă nu înțeleg cum e posibil, s-a întâmplat. Presupun că s-o simți destul de rău fără ca eu să dau cu pietre.
Nu-l cunosc.
Nu știu, dar nu pot să-mi formez o idee ne bună, ne rea până când nu am de-a face personal.
Chiar aș vrea să mă întâlnesc cu el.
Sau cel puțin eu să fiu în locul lui aș vrea chestia asta.
Zici că nu e bine? E prea ciudat?

De Zozo știe cineva ceva?
Sorina

#34020 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 15 January 2014 - 10:30 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 15 January 2014 - 10:24 PM, a spus:

Zici că nu e bine? E prea ciudat?

ba nu, din contra.
de altfel, as vedea ca fiind normal sa fi luat el legatura cu tine, sa-si ofere sprijinul cumva.
ma rog, nu el neaparat, cat familia lui.
nu mi se pare suficient sa se intereseze de tine pe la altii.
sper ca-s doar speriati si ei.

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1699
  • 1700
  • 1701
  • 1702
  • 1703
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic