In sud e vara, in nord sunt inundatii.
La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
#36201
Postat 13 October 2014 - 11:12 AM
In sud e vara, in nord sunt inundatii.
#36202
Postat 13 October 2014 - 10:39 PM
Eu primul gand a fost ca asi fi flambat niste fructe (in tigaie un cub de unt ,fructele,zahar si cognac sau ceva de genul si flambat cu flacara ,montat 2 clatite impaturite in 4 pe farfurie cu alea-alea deasupra)sau ideea nr. 2 umplut clatitele cu fructe si prezentat clatita saculet(legata cu un fir de menta sau ceva daca nu macar cu scobitori) dar astea 2 au uns cu dulceata de piersici clatita (a bagat si cutitul cu dulceata in gura si apoi a continuat
Asta in cazul ca mai are cineva probleme existentiale in seara asta sau maine
P.S O concurenta a zis la moment dat ca chef Patrizia are o privire f. patrunzatoare ba chiar infioratoare uneori...total deacord,moama ce privire poate sa aiba femeia aia..bbrr!!!!
#36203
Postat 14 October 2014 - 06:22 AM
Azi lupte cu chiriasii si vizita la spital cu sufletul trist
Se pare ca vor fi 27 de grade deci ...as vrea sa ma invirt de ceva plimbare
Va pup si o zi frumoasa la han
#36204
Postat 14 October 2014 - 08:08 AM
Neatza!
#36205
Postat 14 October 2014 - 11:47 AM
- de limbi straine fuge ca de nu stiu ce ... Cand incerc sa ii vorbesc in engleza/italiana, se incrunta la mine si imi zice: mami nu mai vorbi asa urat! noi suntem in Romania, aici vorbim in romana. Iar cand suntem undeva plecati din tara, la aceeasi situatie imi zice: noi suntem romani, deci vorbim limba romana! E si f. smechera
[/quote]
Scuze ca intervin ca musca in lapte, vreau doar sa spun ca asta este fix si reactia piticului meu la 4 ani si 4 luni, pare sa ii placa atat de mult limba romana incat ma opreste de fiecare data cand incerc sa ii vorbesc intr-o limba straina.
Ne-am uitat apoi de cateva ori la episoade din Peter the Rabbit si Paddington direct in limba engleza, i-am explicat ce spune fiecare personaj ca apoi, dupa cateva saptamani, sa ma intrebe de exemplu de ce s-a dus Paddington Brown la London sau de ce s-a dus Mister McGregor la targ. A, carticelele Usborne au avut si ele partea lor de contributie la acceptarea (in curand)a limbii engleze.
Cat despre cartile cu abtibilduri cu animale/Mowgli/meserii, imi amintesc ceva amuzant: ii aratam ca domnul care repara scara din lemn cu ciocanul este un tamplar/carpenter, iar doamna din stanga care scria pe o tabla este o... in loc de invatatoare, a facut el femininul, i-a spus "o intamplare". Pai ce, daca domnul e tamplar doamna de ce nu ar fi o intamplare?
#36206
Postat 14 October 2014 - 02:19 PM
La noi eu zic ca inca e vreme super buna pentru jumatatea toamnei: soare, senin si in jur de 20 grade acum la pranz. De maine poimaine se mai incalzeste, desi inorat., o sa ajunga maximele la 24 grade. in we se mai racoreste la 17-18 maximele, dar tot nu ploua
black_cat, la 13 October 2014 - 07:48 AM, a spus:
Lol! am iscat harababura cu descrierea ...
Acum toate materialele (ghinde cu caciula, separate, frunze colorate, castane) isi asteapta randul sa prindem un pic de timp sa facem cateva planse de toamna ... , dar tot timpul e altceva de facut la rand ... Astfel, domnisoara are azi vizita la Mamaie-sa ca nu a fost de mai bine de o luna ...: maine se duce in vizita la o colega, Anaid, care a invitat-o musai la joaca la ea acasa ... , joi deja si-a programat intalnire cu o alta prietena, Marina, in parc ... si eu dupa ea codita ...
Am vazut pe fb ca si tu te-ai plimbat si ca te specializezi in arta fotografica ... sau asta o aveai deja la activ ? Pup si zi frumoasa!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#36207
Postat 14 October 2014 - 09:06 PM
Deci:
- filmele in care asculta in engleza si ii povestesti tu nu ajuta? Am observat ca noi avem filme ... , pe care le-a vazut pe fiecare de cateva zeci de ori (pisicile aristocrate, 101 dalmatieni, Frozen, ThinkerBell si piratii etc), uneori uit sa ii pun subtitrarea si nici ea nu zice, probabil ca stie replicile pe dinafara. Am vazut ca de o vreme isi aduce aminte cate o expresie de prin filme/coloana sonora etc...
- jocurile cu meserii v-au produs amuzament! e bine, eu vreau sa invatam in joaca. Anyway ma face sa rad cu pofta de cateva ori pe ora!
carticelele Usborne ce sunt?
Multumesc de opinie, draga mea si spor si voua la invatat !
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#36208
Postat 14 October 2014 - 09:28 PM
Ideea este ca imi place mult acest juriu. Concurentii, mi se par mai slabi decat cei din seriile anterioare, desi repet pe alea le-am urmarit mai pe sarite. Imi place inclusiv de Patrizzia, dar este tare dura uneori ...si da, este intransigenta si are flacari in priviri daca nu-i convine ceva la tine! Dar ...e decorativa si vorbeste simpatic ... , aud ca e si buna in domeniul ei. Cel mai mult imi place de "pusti", Oa ii spun? zic bine? si unde l-am mai vazut, ca fata lui mi-e cunoscuta?
Cat despre proba clatitelor: la ce viteza au bagat nu ma mir ca doar 1/3 dintre clatitele rezultate au fost de masterchef si restul pt gunoi. Cat despre proba de servire, iti inteleg frustrarea, ca eu gem de piersici nu as fi pus nici picata cu ceara, la limita de visine sau orice altceva musai acrisor. Problema ramane de viteza: 30 secunde pentru ingrediente si idee, intr-o camara probabil necunoscuta sigur e f complicat. Daca te trimit eu in secunda asta in camara ta arhicunoscuta sa iei in 30 sec ingrediente si inca 5 minute sa montezi, fara conditiile de stres ale unui concurs, o sa vezi ca nu e asa simplu si nu iese asa ceva fabulos ... precum ideile ce ne vin din confortul de pe canapea. Personal, nu m-as duce veci la asemenea concurs din vari motive bineintemeiate, insa am tot respectul pt concurentii care in conditii de stres reusesc totusi sa faca preparate gustoase, apetisante, gastronomy food plating deosebite ce eu habar n-am nici singura cu frigiderul ... . Eu am testul contra cronometru in fiecare zi, ca ajung acasa si in 15-20 min trebuie sa incropesc ceva de mancare:study: sanatos, gustos, apetisant, eventual 2 feluri, cate 1 separat pt fiecare dintre cei doi ..., altminteri sar in dulciuri, in paine/covrigi/sucuri ...aleluia gateala ... Si-mi ajunge acest test + testul mofturuzului
Mai, tanti aia Elena ... e de coma ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#36209
Postat 15 October 2014 - 07:51 AM
Acestea fiind spuse,la noi parca s-a mai incalzit vremea,e soare,o sterg cu domnu' Geany de manuta la cumparaturi.Pe azi am o supa de pui si le mai fac un pui cu smantana,si cam asta e !Hmm!! deci pui pe toate fronturile :''unde cretivitate?''
O zi minunata tururor!
#36210
Postat 15 October 2014 - 09:20 AM
Eu azi ma simt super, am venit o bucata pe jos la serviciu si ignorand zgomotul strazii complet, parca pentru prima oara am simtit soarele de toamna caldutz cum ma mangaie asa de placut si natura vie ...
Geany si eu am vazut cam pe sarite, faza cu T-bonul nu am vazut decat cand a aterizat d-na Elena cu farfuria si arata f ciudat friptura ei, nu'sh ce era alb pe acolo? T-bonul trebuie sa aiba un aspect de-l mananci din priviri, carnea in sine e o delicatesa. Am vazut apoi cand o certa Patrizzia de creativitate si final ca i-au dat voie sa urce la balcon. Anywayy aspectul farfuriei numai de t-bone nu era, avea vreo garnitura, vreun montaj? trebuia sa o aseze langa niste frunze verzi (o salata mixta, cu rosii cherry, scaglie de parmiggiano aromatizata cu trufe ... dupa mine), sau legume fresh grillate (ceva verde-rosu, eventual un strop de galben) sa aiba pe farfurie, carnea trebuia picurata cu ulei EV si balsamico la montaj ... in fine sunt cativa pasi pe care nu cred ca i-a urmat.
T-BONE.jpeg (13.21K)
Number of downloads: 0
tbone.jpg (189.04K)
Number of downloads: 0
imagest.jpeg (10.24K)
Number of downloads: 0
imagestbone.jpeg (8.45K)
Number of downloads: 0
Dar nu am vazut final pe cine au eliminat aseara?
Si ce a facut Gianni de a fost exmatriculat? avand in vedere farfuriile create, dupa mine era favorit, de departe pe langa toti ceilalti..., pacat ca a facut vreo porcarie descalificatoare...
Fazele de la echipe nu prea le-am vazut, nu stiu deloc ce a facut bunicuta, dar am vazut faza cu lingurile si nu mi-a placut de unii concurenti, inclusiv de d-na Elena si mai ales de Petrica.
Raman la ideea ca in conditii de competitie in care nivelul de stres e mai ridicat decat pe canapea sau chiar decat in bucataria unui restaurant pentru ca e surpriza f mare, acum sa afli ce ai de facut si sa ai 30 sec+ 5 min ca sa alegi reteta/ingrediente si sa montezi e putin cam prea prea scurt! Sincer as vrea sa facem o proba, dar pe o tema nestiuta dinainte, fara sa ajungi deja cu ideea conturata, ca atunci da, ai face fata in 30 sec + 5 min. Deci eu la 2 faze aia cu rosia si inca una (dar nu mai tin minte subiectul) ... nu am reusit nici macar sa ma adun catre o idee de master-chef de care sa fiu multumita si asta in ideea ca la mine cea mai dezvoltata este creativitatea dintre toate abilitatile culinare ... , pe cat apreciez eu ... . Apoi ai vazut cum o judeca, daca faci un aperitiv negatite iti zic ca aia nu e gateala ... asta nu mi se pare prea corect. Nu am vazut cum a facut Chef Adrian Hadean (eu il urmaream si inainte pe pagina de fb si are o reputatie solida in domeniul gastronomic, fiind f apreciat pe online) salata lui, dar am inteles ca ar fi marinat un pic legumele tari (broccolli etc ... ) ai vazut cumva mai bine decat mine ce cu ce??? M-ar atrage salata lui de calamar ...
Imi place ca echipa juratilor e foarte echilibrata cumva: Patrizzia e puternic intransigenta, dar macar decorativa si cand zambeste e frumusica; Chef Oa este super pustiul imi place si cum se imbraca si cum taie din cutit
In fine, una peste alta cred ca ar fi bine sa ne mutam la topicul masterchef pana nu luam un bataitza buna!
In alta ordine de idei io azi ce gatesc? Cred ca: Paste quattro formaggi tati, lasagna sau paste al pesto de leurda piciulina si je imi fac tzuspaishul de dovlecei cred ... Ah, fi-mea nu e acasa, pardon..
Aseara mi-a zis Bea ca ii place si ei spanacul (pana acum nu a vrut sa-l guste cel putin in ultimii doi ani de cand are personalitate puternica), dar sa i-l fac precum D-na Ligia (bucatareasa lor de la gradi), adicatelea cu orez si cu carnita in el. Aveti reteta? Ma intereseaza daca se poate si cu congelat si cand se adauga spanacelul, chiar la sfarsit ? La fel, mi-a zis sa iau reteta de supa crema de la D-na Ligia ca o mananca pe toata.
Avem de pregatit pentru maine:
Data: 16 octombrie 2014
Tema: Ziua Alimentatiei Sanatoase
Mijloc de realizare:
- - Activitate practic-gospodareasca (salata de fructe, legume, muraturi etc.)
- - Activitate practica (colaj, poster cu mesaje eco-alimente)
- - Fotografii din timpul activitatilor practice
- - Fotografii cu posterele realizate
Si ni s-a cerut sa ducem ingrediente si planse tematice. Any ideea? M-am gandit sa ii fac un cos cu fructe si legume de toamna (am un dovleac mediu superb portocaliu, de revista, am mar verde si mar rosu, am gutuie, cred ca am cateva boabe de strugure rosu/alb, cred ca tb sa fac rost de para, nuca. La zucchini al meu nu as renunta, ca am 2 din care vreau sa-mi fac ztushpaitz. Sau merge la cosul de toamna, oricum au o culoare tare faina!
Pe de alta parte avem si ghindele si frunzele din parc, intrebarea e: i le pun in cos sa faca ei la gradi, sau fac eu cu ea o plansa diseara? Avand in vedere ca o sa ajungem tarziu tarziu ... hmmm ... ori o iau la vizita sa facem impreuna cu cealalta fetita, ori in cos, impreuna cu o hartie A3 de o culoare tomnatica si cu lipiciuri si sclipiciuri. Sa ii fac eu plansa (in timp ce ea e in vizita) nu are sens...
Hehehe ce dileme ...
Astept sugestii si taclale!
Va doresc o zi minunata, a mea este ... fara sa am nevoie de motive exterioare pentru asta, pur si simplu asa am decis
PS: Stella condoleante pentru colegul bun plecat de aici si sper ca esti ok, nu te vad de luni. Pup stella-duracella!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#36211
Postat 15 October 2014 - 09:57 AM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#36212
Postat 15 October 2014 - 11:34 AM
#36213
Postat 15 October 2014 - 12:25 PM
Verb concediu relaxant!
Eu compatimesc cu Stella, in ceea ce priveste Ceahlaul- din rufe de calcat, ce sporeste constant si tinde spre Everest.
Dar asta e problema veche.
In rest suntem bine, au inceput in plin scolile, asa ca eu am fost ocupata
cu borcaniada. Acum am terminat. As mai fi vrut sa pun in premiera ceva ardei cu varza tocata la borcan, dar nu am
mai avut....chef.
Nu am chef de frig, ma asez langa fetele de pe plaja, chiar daca nu am sezlong.De aici vom povesti cu Moata care
pe vreme mai racoroasa, e in elementul ei.
Azi musai sa gatesc asa ca va pup pe toate.
#36214
Postat 15 October 2014 - 12:25 PM
Cred ca un cosulet cu fructe tomnatice e super ca idee.
Iar plansele nu am inteles daca trebuie niscai imagini decupate, sau abtzibilduri .
si daca ai cauta o carte de colorat cu fructe si legume?
#36215
Postat 15 October 2014 - 12:27 PM
#36216
Postat 15 October 2014 - 12:54 PM
Carmen L, la 15 October 2014 - 12:25 PM, a spus:
pe vreme mai racoroasa, e in elementul ei.
Azi musai sa gatesc asa ca va pup pe toate.
Carmen nu mi-am cumparat sezlong si vad ca astia de la Lido-uri au strans tot, asa ca ne luam toate cate un scaunel si sedem la malul marii sa-i simtim aroma si sa-i auzim sunetul. Soare este, n-avem nici o apasare!
Spor la treburile de toamna daca mai faci ceva si relax cu noi aici "pe plaja" in timpul liber
Am citit ieri de o statie de calcat Philips ...asa din intamplare, dar nu m-am documentat ca eu si fierul de calcat nu suntem deloc prietene in ultimii 10 ani, oare o calca singura
Stella, ma bucur ca esti ok
Da, ar fi o varianta cu decupajele, caci zice asa: colaj, poster cu mesaje eco-alimente. As fi putut sa fac ceva ..., dar am inceput ziua bine, dar apoi mi-am luat vesti nashpa din plin pe la job (stare de spirit cam vesnica ultimamente) inca nu sunt revenita, numai de colaje si postere nu am chef
A propos, am vb cu zoaza zilele trecute, ea e un exemplu prea bun in acest sens!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#36217
Postat 15 October 2014 - 02:47 PM
Daniella, imi place ca te incurajezi singura si asa si trebuie.Sacaiala la birou
vad ca e in voga si actualitate si are darul de a strica bunul mers al zilei, solutia
ar fi sa ne agatam de ceva ce ne bucura, in cazul tau activitatile cu Bea. Pe noi mereu
reuseau si reusesc copii sa ne binedispuna.
Spor la colaje si distractie placuta Beutei in vizita. Profita si distreaza-te si tu.
#36218
Postat 15 October 2014 - 07:17 PM
Totusi a debutat cam cu stangul cireasa,puteau alege si ei o formula mai inspirata macar in primul episod ca a debutat cu Tonciu...eiii na cu Tonciu,fara Tonciu eu ma uit
#36219
Postat 16 October 2014 - 07:08 AM
In rest cica au auntat ca va fi un wend splendid cu temperaturi peste 20 grade; mda , sa vedem, ca m-am saturat de ploaie. Deja musteste pamantul in gradina.
Maine vine si miss pe wend, asa ca o sa -mi dau silinta sa fac ceva mai bunut.
Va doresc o zi "glorioasa" si plina de mici si mari bucurii.
Fisiere atasate
-
petit-dejeuner.jpg (35.63K)
Number of downloads: 0
#36220
Postat 17 October 2014 - 06:09 AM
dar asa-i in democratie, te supui majoritatii >
Aici inca innourat si tot mai picura asa cate un pic....sunt curioasa sa vad cum o sa fie 20 grade pe wend
Azi atacam Everestul , si deja incepe sa arate cum va fi mica alee de dale.
In rest, alea alea; gatesc inca nu stiu ce ca inceput de wend si vine miss basca e ziua unei colege, sa vad daca apuc sa fac o prajitura ceva.
Sa aveti o zi buna
Fisiere atasate
-
Croissants-53-e1357502497154.jpg (123.51K)
Number of downloads: 0 -
café croissants 2.jpg (83.36K)
Number of downloads: 0

Ajutor








