Buna dimi! Chiar asa ''unde cretivitate?''

...

dragelor? ce e cumintenia asta aici, tocmai cand m-a apucat si pe mine logoreea! chiar imi place placa asta pe care o pune Patrizia frecvent... Adevarul e ca un Chef trebuie sa se deosebeasca de un bucatar si una dintre diferentele majore ar fi creativitatea dupa capul meu. Deci, de aia tot insista ea una si buna cu creativitatea!
Eu azi ma simt super, am venit o bucata pe jos la serviciu si ignorand zgomotul strazii complet, parca pentru prima oara am simtit soarele de toamna caldutz cum ma mangaie asa de placut si natura vie ...
Geany si eu am vazut cam pe sarite, faza cu T-bonul nu am vazut decat cand a aterizat d-na Elena cu farfuria si arata f ciudat friptura ei, nu'sh ce era alb pe acolo? T-bonul trebuie sa aiba un aspect de-l mananci din priviri, carnea in sine e o delicatesa. Am vazut apoi cand o certa Patrizzia de creativitate si final ca i-au dat voie sa urce la balcon. Anywayy aspectul farfuriei numai de t-bone nu era, avea vreo garnitura, vreun montaj? trebuia sa o aseze langa niste frunze verzi (o salata mixta, cu rosii cherry, scaglie de parmiggiano aromatizata cu trufe ... dupa mine), sau legume fresh grillate (ceva verde-rosu, eventual un strop de galben) sa aiba pe farfurie, carnea trebuia picurata cu ulei EV si balsamico la montaj ... in fine sunt cativa pasi pe care nu cred ca i-a urmat.
T-BONE.jpeg (13.21K)
Number of downloads: 0
tbone.jpg (189.04K)
Number of downloads: 0
imagest.jpeg (10.24K)
Number of downloads: 0
imagestbone.jpeg (8.45K)
Number of downloads: 0
Dar nu am vazut final pe cine au eliminat aseara?
Si ce a facut Gianni de a fost exmatriculat? avand in vedere farfuriile create, dupa mine era favorit, de departe pe langa toti ceilalti..., pacat ca a facut vreo porcarie descalificatoare...
Fazele de la echipe nu prea le-am vazut, nu stiu deloc ce a facut bunicuta, dar am vazut faza cu lingurile si nu mi-a placut de unii concurenti, inclusiv de d-na Elena si mai ales de Petrica.
Raman la ideea ca in conditii de competitie in care nivelul de stres e mai ridicat decat pe canapea sau chiar decat in bucataria unui restaurant pentru ca e surpriza f mare, acum sa afli ce ai de facut si sa ai 30 sec+ 5 min ca sa alegi reteta/ingrediente si sa montezi e putin cam prea prea scurt! Sincer as vrea sa facem o proba, dar pe o tema nestiuta dinainte, fara sa ajungi deja cu ideea conturata, ca atunci da, ai face fata in 30 sec + 5 min. Deci eu la 2 faze aia cu rosia si inca una (dar nu mai tin minte subiectul) ... nu am reusit nici macar sa ma adun catre o idee de master-chef de care sa fiu multumita si asta in ideea ca la mine cea mai dezvoltata este creativitatea dintre toate abilitatile culinare ... , pe cat apreciez eu ... . Apoi ai vazut cum o judeca, daca faci un aperitiv negatite iti zic ca aia nu e gateala ... asta nu mi se pare prea corect. Nu am vazut cum a facut Chef Adrian Hadean (eu il urmaream si inainte pe pagina de fb si are o reputatie solida in domeniul gastronomic, fiind f apreciat pe online) salata lui, dar am inteles ca ar fi marinat un pic legumele tari (broccolli etc ... ) ai vazut cumva mai bine decat mine ce cu ce??? M-ar atrage salata lui de calamar ...
Imi place ca echipa juratilor e foarte echilibrata cumva: Patrizzia e puternic intransigenta, dar macar decorativa si cand zambeste e frumusica; Chef Oa este super pustiul imi place si cum se imbraca si cum taie din cutit

si cum jurizeaza/replici tot (mi-a placut la preselectii si ce duet au facut, mereu unul contra celuilalt cu voturile), Adi Hadean e deocamdata un punct de echilibru. Patrizzia e mereu in negru si cu buzele alea rosii cu rujul care ii depaseste conturul ...
In fine, una peste alta cred ca ar fi bine sa ne mutam la topicul masterchef pana nu luam un bataitza buna!
In alta ordine de idei io azi ce gatesc? Cred ca: Paste quattro formaggi tati, lasagna sau paste al pesto de leurda piciulina si je imi fac tzuspaishul de dovlecei cred ... Ah, fi-mea nu e acasa, pardon..
Aseara mi-a zis Bea ca ii place si ei spanacul (pana acum nu a vrut sa-l guste cel putin in ultimii doi ani de cand are personalitate puternica), dar sa i-l fac precum D-na Ligia (bucatareasa lor de la gradi), adicatelea cu orez si cu carnita in el. Aveti reteta? Ma intereseaza daca se poate si cu congelat si cand se adauga spanacelul, chiar la sfarsit ? La fel, mi-a zis sa iau reteta de supa crema de la D-na Ligia ca o mananca pe toata.

Banuiesc ca e o supa crema de cartofi, dar nu stiu sigur ... sa vad de ce o fi sa-i fac fetii poftele

Astazi am emotii ca se duce in vizita la o colega de la gradi si ma duc si eu mai spre seara sa o iau si sa stau la taclale cu mamica fetii... , pana sa ne faca invitatia nu am mai vorbit cu ea decat 2-3 vorbe la intalnirea de la preluare sau predare copii...
Avem de pregatit pentru maine:
Data: 16 octombrie 2014
Tema: Ziua Alimentatiei Sanatoase
Mijloc de realizare:
- - Activitate practic-gospodareasca (salata de fructe, legume, muraturi etc.)
- - Activitate practica (colaj, poster cu mesaje eco-alimente)
Evaluare:
- - Fotografii din timpul activitatilor practice
- - Fotografii cu posterele realizate
Si ni s-a cerut sa ducem ingrediente si planse tematice. Any ideea? M-am gandit sa ii fac un cos cu fructe si legume de toamna (am un dovleac mediu superb portocaliu, de revista, am mar verde si mar rosu, am gutuie, cred ca am cateva boabe de strugure rosu/alb, cred ca tb sa fac rost de para, nuca. La zucchini al meu nu as renunta, ca am 2 din care vreau sa-mi fac ztushpaitz. Sau merge la cosul de toamna, oricum au o culoare tare faina!
Pe de alta parte avem si ghindele si frunzele din parc, intrebarea e: i le pun in cos sa faca ei la gradi, sau fac eu cu ea o plansa diseara? Avand in vedere ca o sa ajungem tarziu tarziu ... hmmm ... ori o iau la vizita sa facem impreuna cu cealalta fetita, ori in cos, impreuna cu o hartie A3 de o culoare tomnatica si cu lipiciuri si sclipiciuri. Sa ii fac eu plansa (in timp ce ea e in vizita) nu are sens...
Hehehe ce dileme ...
Astept sugestii si taclale!
Va doresc o zi minunata, a mea este ... fara sa am nevoie de motive exterioare pentru asta, pur si simplu asa am decis
PS: Stella condoleante pentru colegul bun plecat de aici si sper ca esti ok, nu te vad de luni. Pup stella-duracella!