La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
Postat 25 June 2015 - 10:19 AM
Postat 25 June 2015 - 10:48 AM
Fisiere atasate
-
champagne.jpg (7.9K)
Number of downloads: 0
Postat 25 June 2015 - 11:25 AM
Stellina, eu zic sa mai asteptam cu sampania, pana dupa 26 iulie!
Va pup si va-mbratisez pe toate! Atata solidaritate doar aici e posibila! Va iubesc! Pe toate.Sper sa nu va dezamagesc!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
Postat 25 June 2015 - 11:37 AM
e bine feciorul, geany?
aseara am stat cu fiica-mea in parc pana la 11 jum, desi azi mergeam la gradi/serviciu ...

Sa aveti o zi senina cu soare in suflet!
I love you all

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 25 June 2015 - 12:14 PM
Postat 25 June 2015 - 12:39 PM
Daniella, la 25 June 2015 - 12:14 PM, a spus:
Nici curind, nici 3 la numar, dar buni. Pacat ca nu ai spus cu ce erau umpluti, poate o gaseam...
Astea ca sa-i fac reclama. Sunt lecker:
Lecker..reteta salvata
Peter

Postat 25 June 2015 - 01:00 PM

Postat 25 June 2015 - 01:45 PM
Daniella, la 25 June 2015 - 11:37 AM, a spus:
e bine feciorul, geany?
Dap'merci!

Am fost azi in piata mare si am gasit rosii bune de alea crete cu 2 lei kg.(asa era piata azi deci nu erau trecute nu nimic)si am mai luat o branza buna de burduf de oi de la un nenea de la Sibiu o nebunie(asta era 20 de lei kg. dar zau ca merita,avea si carnati faini acelasi pret acum imi pare rau ca nu am luat si de aia )asa ca noi azi gratar cu branza de oi si salata de rosii,maine fac mamaliga la ea.
O zi faina tuturor!
Zoazo' tinem pumnii in continuare

Postat 26 June 2015 - 11:25 AM
Daniella, la 25 June 2015 - 01:00 PM, a spus:

Dana, aia e o reteta antica, de peste 10 ani de pe culinar, apoi copiata pe blog...acum vreo 8 ani

Uite aici alta mai buna, tot cu carne: http://mayas-esprit....-what-else.html
Alta cu dovlecei umpluti cu ricotta si legume, buna si asta : http://mayas-esprit....-si-legume.html
Sau cu leurda si prosciutto : http://mayas-esprit....-cu-leurda.html
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 27 June 2015 - 07:02 AM
In sfarsit, am cateva minute sa trec p-aici si sa va multumesc.sa va pup si sa va spun ca suntem pe picior de plecare.
O saptamana la Albena si-apoi iar doua de stres.Sper sa se termine cu bine!
Ne mai citim pe 5 iulie!
Va pup!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
Postat 27 June 2015 - 02:42 PM

La noi racorica,vant soare cucu-bau,eu abea am venit de la mami'..iarasi coc ardei pt. mancarica de ardei copti cu ciocanele de pui dar asta abea pt. maine,azi mai fac niste snitele alea-alea

Zi faina tuturor

Postat 27 June 2015 - 09:56 PM

Number of downloads: 1

Paine fara E-uri , fara amelioratori, fara conservanti ...dar cu fier!
Postat 27 June 2015 - 09:59 PM
Eu am gasit o data una plina de bete de chibrite

PS Si apropo' de fier...e f. indicat

Postat 27 June 2015 - 10:12 PM

Bine ca-s lideri pe piata!
Postat 27 June 2015 - 10:24 PM

Maya, la 26 June 2015 - 11:25 AM, a spus:

Uite aici alta mai buna, tot cu carne: http://mayas-esprit....-what-else.html
Alta cu dovlecei umpluti cu ricotta si legume, buna si asta : http://mayas-esprit....-si-legume.html
Sau cu leurda si prosciutto : http://mayas-esprit....-cu-leurda.html
Maya, multumesc

Deocamdata, am executat-o pe cea "antica), cu mici personalizari (am inlocuit ceapa cu praz+ceapa verde; gouda cu parmezan ras, iar pulpa de zucchini nu am prajit-o doar am grillat-o; de asemenea am stins carnea cu un "gat" de vin rosu). Au iesit exceptionali, ca dovada ca in interval de 3 zile am facut repetir (am facut dublu sos cu intentia de a face si o lasagna zilele astea...,dar am abandonat lasagna in favoarea dovleceilor umpluti)!
Nu am mai mancat pana acum legumele umplute (ardei, dovlecei, rosii) fara a fi firete cu sos si arareori fara orez, ci doar in reteta clasica cum fac mamele noastre, iar varianta asta cu dovlecelul crocant mi-a placut maxim. Azi, in umplutura de carne am pus si cateva linguri de baby spanac fresh tocat, ca-mi prisosea. Si-am adaugat un sparanghel grillat in barcuta de dovlecel (sub sos). De departe reteta aceasta antica mi-a picat muuult mai usor si m-a placut cu muuuult mai mult decat o lasagna sau musaca de dovlecel..., in care zucchinelul se inmoaie ceva mai mult si nu se rumeneste.
Cand apuc am sa le incerc si pe celelate din linkurile de mai sus, dar deocamdata am constatat ca nu am asa o scula buna de scos miezul in bila si m-am chinuit olecuta. Lingura mea de inghetata nu face treaba buna, n-am cleste..., insa acum imi pare ca merita investitia. Acum ti-am citit si reteta de mouse de dovlecel si o sa o incerc si pe aia...., vad ca in varianta asta a acceptat si Bea sa manance zucchini/dovlecel...., ceea ce m-a multumit si mai mult. Am facut alaturi de zucchini/dovlecei si jumatati de ardei gras umplut pe acelasi principiu.
Pacat ca nu am lumina buna si nici culorile din pozele mele cu tel nu reflecta savoarea preparatului. Daca nu incercati, nu stiti ce pierdeti

La zucchini umpluti cu riccotta, cand grillezi dovlecelul inainte, mai ramane asa crocant la produsul finit? Merci!

Fisiere atasate
Postat 27 June 2015 - 10:31 PM
Eataly, la 27 June 2015 - 09:56 PM, a spus:

Paine fara E-uri , fara amelioratori, fara conservanti ...dar cu fier!
Esti in tara?, Lili?
Eu n-am fotografiat, dar la Roma, acum vreo 5 ani, copilul prietenei mele murea de foame seara tarziu, cand noi jucam canasta

Painea aia "fara conservanti" nu are un termen de garantie cam mare pt o biata paine? Eu nu cred nik din sloganurile scrise pe pungi....asa si cola, fara conservanti, fara ..., fara...