Dexter, la 17 December 2018 - 07:46 PM, a spus:
nope, total pe arătură

noi ăștia diasporenii mergem în țara in vacanță și ne place pentru că suntem cu familia, prietenii, etc, toată lumea ne răsfață, nu trebuie să mergem la muncă in fiecare zi.
mie mi-ar fi foarte greu să mă re-adaptezi la realiatea cotidiană când știu că se poate și altfel.
ultima oară când am fost fost în țară a trebuit să rezolv ceva moșteniri, chestii din astea, deci am avut de a face
cu avocați, sisteme legale, birocrație, pașapoarte, acte ... a fost iad. atunci am zis că am cam incheiat socotelile pe acolo și nici nu am mai fost.
îmi cer scuze cerora care trăiesc in România, nu vreau să supăr pe nimeni, dar cam așa se vede situația din afară, cel puțin in cazul meu
Dexu, cand a fost la tine ultima data? Stai sa vezi...ca si eu trebuie sa ma ocup de niste chestii, acte etc. Acum, habar nu am de unde sa incep, ca unii din familie is prin cele colturi de lume, altii nici nu vor sa auda...io habar nu am de unde sa incep. Aici as sti, ma duc la un consilier in dreptul de familie, ii platesc onorariul, ies de la el dupa doua ore si stiu clar pasii pe care trebuie sa ii urmez. Dar in tara...de unde incepi?
Wowerful, la 17 December 2018 - 08:13 PM, a spus:
Exact! Imi place sa merg in vacanta. Doar parintii ne mai leaga de tara tara- fratii sunt si ei raspanditi prin lume, la fel prietenii care ne-au mai ramas de prin tinerete.
Aici unde sunt e greu cu vacanta pentru ca avem putina si nu prea putem sa o luam pe toata odata si cand mergem ne trebuie cel putin 2 saptamani. De multe ori am vrea sa mai vedem si alte colturi de lume..
Dar vreau sa merg cu baiatul sa fac o vacanta de iarna acolo, acum cat ii mai avem pe ai nostrii.
A-propos de asta, Wowy, tocmai ce am avut o conferinta de familie cu unchiul meu din Canada. Baiatul lui , nascut si crescut acolo, a vizitat si el odata, acum aproape 10 ani si visul lui e sa revina
black_cat, la 17 December 2018 - 10:19 PM, a spus:
Lapona, uite raspunsul tau ! Eu am invatat ca nu exista solutie generala, valabila pentru toata lumea. Viata e scurta, fiecare gaseste fericirea in alt fel si alt loc. Si ca sa raspund si eu la intrebarea ta, nici eu nu m-as intoarce in tara, mai am doar pe tata acolo, cand s-o prapadi si el nu ma mai vad mergand acolo nicicum. Ultimii ani am mers des , cam la 2 luni, am avut de a face mult cu spitale si doctori - nu pentru mine adica ci pentru ai mei, apoi cu administratie, notari, autoritati....
Of, inteleapta mea
Concluzia: Atata timp cat esti sanatos tun, ai toata puterea si bunavointa de munca si nu prea ai nevoie de sistem...fericirea se poate gasi si acolo. Deocamdata, multumesc ca mi-ai adus aminte de cuvantul asta , conceptul l-am uitat cu desavarsire

Dar am inteles care-i trick-ul...atata timp cat iti reduci asteptarile la minim, nici dezamagiri mari nu ai. Cam asta ar fi fericirea dupa capul meu de acum, plin de paracetamol si cu nivel redus de cofeina.
Din toti prietenii mei, una singura a ramas acolo. Foarte isteata si razbatatoare, o supravietuitoare. Detine marele talent de a se descurca, in toata acceptanta semantica si metaforica a acestui verb

Cred ca este verbul definitoriu al romanului, a se descurca
Eu , in schimb, am fost o natatoala toata viata mea...am vrut sistem, il am. Aici insa m-am lovit de niste aspecte care, acum ceva anisori, erau inca foarte discrete, de substrat, invizibile cu ochiul liber. Intre timp chestiunea cu pricina a luat proportii si se labarteaza la libero , e pe cale a deveni iar, parte a vietii normale. Personagii, ca altfel nu le pot numi, care atunci imi spuneau ca bat campii, simt pe pielea lor acum ce atunci refuzau sa vada. Iar eu ii cam invidiez admirativ. Cum e cel mai bine sa alergi prin viata asta? Probabil ca cu
eyes wide shut, vorba ceea. Ce nu cunosti, nu are cum sa te raneasca, vorba ceea.
Ia, gata cu barbologia, sa ne luam intai combustibilul, inainte de a derapa major. Asadar, in afara de mine, cine mai doreste o intravenoasa? Neagra si amara, ca sufletu' mio? Nope, nimeni?
Okaaaaay, atunci poftiti de aici:
a8a25d310562e015c51e8074742760c4.jpg (119.13K)
Number of downloads: 0
464bb3a91c74415bd38c032150ec1a31.jpg (25.48K)
Number of downloads: 0