Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2256
  • 2257
  • 2258
  • 2259
  • 2260
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#45141 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,056
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 24 March 2020 - 02:05 AM

azi in Quebec (cu preponderenta la Montreal) a fost o crestere mare de pozitivi, ceva de la 200 la 600 si s-a declarat starea de urgenta... Canada este pe traiectoria de dublat numerele la 3 zile, cel mai bine stau coreeni si japonezi care dubleaza la 5 zile

#45142 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,056
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 24 March 2020 - 03:31 AM

la noi miine se inchid toate businessurile ne-esentiale, magazinele de alcoale si cele de canabis ramin deschise, alea sunt esentiale pentru sanatatea mintala (interpretarea imi apartine)

#45143 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 24 March 2020 - 08:37 AM

Vezi postareaDexter, la 24 March 2020 - 03:31 AM, a spus:

la noi miine se inchid toate businessurile ne-esentiale, magazinele de alcoale si cele de canabis ramin deschise, alea sunt esentiale pentru sanatatea mintala (interpretarea imi apartine)

ar exploda piata neagra, asa s-a intamplat in Olanda si imediat au redeschis. pe-astia tb sa-i tii cumva sub control.

azi noapte a fost prima cu restrictii de circulatie pe timpul noptii. nu ca m-as plimba eu noaptea, nici ziua n-o mai fac, dar e straniu sa ai ingradite niste drepturi atat de banale pana acum. am vazut si in coltul strazii mele luminile sirenei unei masini de politie - f bine! am vazut la tv ca s-au dat si sanctiuni si se pune accent pe prezentarea faptelor, tocmai ca sa-i descurajeze pe eventualii amatori.
la noi nu au "vociferat" cu megafoanele pe masini, dar in alte orase am vazut chestia asta si parca mareste senzatia de panica, numai secvente din filmele de razboi imi veneau in minte. dupa ce-a mai zis Robu - primarul Timisoarei - sa-i insemnam pe cei in izolare/carantina cu stampile semipermanente pe maini...paranoia e-n floare.
eu inca merg la birou, vin cu masina ca-i mai safe, drumul e mult mai liber, magazinasele din jur nu numai ca s-au inchis, dar au evacuat si marfa din ele, semn ca erau spatii inchiriate - e sinistru!
e o problema mare cu scoala copiilor, vicepremierul zice ca s-ar putea ingheta anul scolar, ministra invatamantului zice ca nici nu se pune problema, ce sa zic, unire-n cuget si simtiri!
noi nu prea suntem afectati - ma rog, R e la master si face tot felul de teme online, dar n-ar fi o tragedie - totusi ce fac copiii din clasele terminale de ciclu de invatamant, c-ar tb sa dea examene...
scoala online in Romania e o utopie, nu-s in stare decat in mica parte copiii de la oras, la tara nici nu poate fi vorba.
la voi, doamnele de-afara, cum este? stiu ca unele aveti copii care se pregateau de examene.

mda, sper sa vina mai repede si zile mai bune!

#45144 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 March 2020 - 09:21 AM

Manu termina/ar trebui sa termine clasa a 8-a.

Examenele incepeau in iunie de obicei.
Continua lectiile on line, de la 10-13.Ii pregatesc pentru examen indiferent daca examenul se va da on line sau nu.

Nu stim ce o sa fie, luam lucrurile asa cum vin.

#45145 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,513
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 March 2020 - 10:02 AM

Vezi postareaWowerful, la 24 March 2020 - 01:56 AM, a spus:

Inteleg..
Prietenii nostrii din Quebec continua sa mearga la serviciu si sunt cam ingrijorati de ce o mai fi.
O au si pe mama lor care ar trebui sa se intoarca in Romania pe 31 Martie. Ei nu prea ar lasa-o dar ea abia asteapta sa se vada acasa. Banuiesc ca inca mai sunt zboruri spre Europa..

eu m-as informa foarte bine, inafara de faptul ca anunta ei daca e ceva
din cite am auzit eu la tvul romanesc acu multe zile ziceau ca au stopat zborurile cu Italia pina la sf lui martie iar eu care il aveam pe 5 aprilie am primit mail ca a fost anulat
imi zicea o prietena ca aeroportul din Bacau e inchis
si cre ca daca ajunge va fi pusa in carantina asa ca mai bine ar tine-o pina trece nebunia

Vezi postareamoatza, la 24 March 2020 - 08:37 AM, a spus:

la voi, doamnele de-afara, cum este? stiu ca unele aveti copii care se pregateau de examene.

Marco ca toti cei in situatia lui a dat examenul de stat pe Skype, el in camera lui pe de o parte si de partea cealalta comisia alcatuita din 2 profi, nu's daca erau acasa la unul dintre ei sau la Poli, cei care n-au conditii acasa pot intra sa predea dintr-un laborator
dupa care a inceput sa frecventeze cursurile on line ca toti studentii, fiecare are un pc portabil plus giga o gramada pe mobile, in sfirsit ii pot folosi in mod util

#45146 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 24 March 2020 - 10:07 AM

Vezi postareaAdriana, la 24 March 2020 - 09:57 AM, a spus:

Vezi postareaWowerful, la 24 March 2020 - 01:56 AM, a spus:

Inteleg..
Prietenii nostrii din Quebec continua sa mearga la serviciu si sunt cam ingrijorati de ce o mai fi.
O au si pe mama lor care ar trebui sa se intoarca in Romania pe 31 Martie. Ei nu prea ar lasa-o dar ea abia asteapta sa se vada acasa. Banuiesc ca inca mai sunt zboruri spre Europa..

eu m-as informa foarte bine, inafara de faptul ca anunta ei daca e ceva
din cite am auzit eu la tvul romanesc acu multe zile ziceau ca au stopat zborurile cu Italia pina la sf lui martie iar eu care il aveam pe 5 aprilie am primit mail ca a fost anulat
imi zicea o prietena ca aeroportul din Bacau e inchis
si cre ca daca ajunge va fi pusa in carantina asa ca mai bine ar tine-o pina trece nebunia

se organizeaza in permanenta zboruri de repatriere a cetatenilor romani, zboruri speciale, care nu apar pe site-ul niciunei companii.
dar au fost doar din Europa, azi auzeam de unul din Israel. N-am auzit nimic peste ocean.
si absolut toata lumea sta in izolare/carantina 15 zile.
a, si avioanele aterizeaza acolo unde sunt locuri ptr carantinare, adica nu e taxativ :biggrin: sa fie in judetul/orasul tau.

Vezi postareaadriana, la 24 March 2020 - 08:37 AM, a spus:

a dat examenul de stat pe Skype,

ce-i aia examen de stat? licenta? acum e la master? in mijlocul anului?
sau examen obisnuit din sesiune?

Aceasta postare a fost editata de moatza: 24 March 2020 - 10:08 AM

#45147 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 24 March 2020 - 10:22 AM

cum se cheama examenul pe care il dai cind ai terminat facultatea, nu de stat?
licenta nu e aia care iti permite sa profesezi?

#45148 Useril este offline   Elena-Ct 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 15-January 13

Postat 24 March 2020 - 11:00 AM

Examenul de stat = licenta (y)

#45149 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 24 March 2020 - 11:25 AM

de stat era pe vremea noastra
acum, sistemul Bologna pp licenta dupa un ciclu scurt de studii, de doar 3 ani.
apoi mai faci 3-4 semestre si sustii dizertatia de master.
acum, pe unde se mai cere diploma, studiile finalizate cu dizertatie de master se echivaleaza cu examenul de master de odinioara.

odinioara...pe vremea noastra...vai, am ajuns o baba comunista! (chit ca n-am fost!) :biggrin:

dar eu tot n-am inteles de ce Marco a sustinul examenul de stat online? asa e regula acolo? sau s-a intamplat acum, de cand cu criza?

la noi examenul de licenta se sustine in fata comisiei, eventual precedat de un examen scris.

Aceasta postare a fost editata de moatza: 24 March 2020 - 11:29 AM

#45150 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,582
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 24 March 2020 - 11:56 AM

Buna dimineata! Hai sa mai venim cu un pic de vesti bune. Dupa 8 zile de lockdown, zule in care din ce vad eu in jur si din cate citesc, chiar se respecta regulile impuse, Luxembourgul raporteaza a doua zi in care scade numarul de noi imbolnaviri si nici un nou deces. Sper sa functioneze si mai sper sa fie de exemplu si pentru alte tari.
brain loading....please wait....

#45151 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 24 March 2020 - 12:00 PM

Vezi postareaElena-Ct, la 24 March 2020 - 11:00 AM, a spus:

Examenul de stat = licenta (y)

mersi Elena, eu am dat doua pe vremea mea in '95, distincte, de aia nu mi se parea ca ar fi acelasi lucru

Deci recapitulind, fiind vreme de razboi si viata universitara mergind inainte cu ajutorul mijloacelor tehnologice, examenul de terminare al celor 3 ani de inginerie s-a dat pe skype si a constat intr-o prezentare de Power Point care era rezumatul tezei care sta si acu la tipografie, pe care evident ca profesorul a aprobat-o in prealabil si tot tacimul. Sarbatoarea va fi cind se va termina toata povestea asta.

Dupa acesti 3 ani care nu-ti dau titlu de inginer ci de doctor in inginerie (cu care parerea mea proprie si personala nu faci o mare brinza) urmeaza alti 2, in momentul ala diploma va fi echivalenta cu cea de 5 de pe vremuri si da titlul de inginer si asa mai departe.

Masterul in toata povestea asta e alta mincare de peste si n-are nici o legatura, e de sine statator.

E mai clar acu? :biggrin:

#45152 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,775
  • LocationSibiu

Postat 24 March 2020 - 12:10 PM

Buna ziua, ca dimineata a trecut.

Cladirea in care avem biroul are inchiriat subsolul si parterul (adica pe unde trece toata lumea, de la toate birourile) unei clinici. Nu-i prea placuta atmosfera nici in conditii normale, acum si mai si.
Asa ca ne-am mutat cu lucrul acasa. Am redecorat ca sa am unde instala calculatorul. Imagine postata

Starea vremii: frig, dar se insenineaza.

La noi ieri seara umblau pe strazi cu portavoce, cu anuntul de stat in casa. N-au intrat pana pe strada noastra asa ca i-am auzit de departe si nu era foarte sinistru.
Sper sa se cuminteasca lumea si sa o ajungem si noi din urma pe blacky, cu vesti bune.

Multa sanatate tuturor! Si sa scriem aici sa ne tinem de urat. Imagine postata

#45153 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 24 March 2020 - 12:58 PM

Vezi postareaAdriana, la 24 March 2020 - 12:00 PM, a spus:

E mai clar acu? :biggrin:

Aaa, da' de ce se intampla la data asta? Adica anul scolar nu se termina mai prin vara? Ca la noi examenul asta se tine dupa incheierea anului scolar, adica undeva la sfarsitul lui iunie.
Dar e misto ca ei incep direct cu titlul de doctor in inginerie...ohoho!😁

Vezi postareaboni, la 24 March 2020 - 12:10 PM, a spus:

Sper sa se cuminteasca lumea si sa o ajungem si noi din urma pe blacky, cu vesti bune.

Adevaru-i ca populatia din satul meu e fix la fel cu cea din satul lui Blackie, la fel de educata si intelegatoare☹️
Ieri un tanar din Buzau care era in izolare- venit din Franta- a luat masina, a facut accident si acum l-au dus in carantina supravegheata

#45154 Useril este offline   mrs.F 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 09-March 20
  • LocationToronto

Postat 24 March 2020 - 02:57 PM

Vezi postareaDexter, la 24 March 2020 - 02:05 AM, a spus:

azi in Quebec (cu preponderenta la Montreal) a fost o crestere mare de pozitivi, ceva de la 200 la 600 si s-a declarat starea de urgenta... Canada este pe traiectoria de dublat numerele la 3 zile, cel mai bine stau coreeni si japonezi care dubleaza la 5 zile

La Montreal a aparut testarea de “drive through”, pot fi testati in jur de 2500 de oameni pe zi. Eu cred ca asta ar fi explicatia ca, peste noapte, a crescut asa mult numarul de cazuri. Aici e articolul cu un video https://montreal.ctv...treal-1.4863367

#45155 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 24 March 2020 - 03:59 PM

Vezi postareamoatza, la 24 March 2020 - 12:58 PM, a spus:

Aaa, da' de ce se intampla la data asta? Adica anul scolar nu se termina mai prin vara? Ca la noi examenul asta se tine dupa incheierea anului scolar, adica undeva la sfarsitul lui iunie.
Dar e misto ca ei incep direct cu titlul de doctor in inginerie...ohoho!😁

absolut nu, aici e autonomie universitara
sint o multime de saptamini pe an in care se dau examenele astea de incheiere, nu se pot face toate o data pentru ca sint foarte multi
acu imi merge internetu ca melcu si nu ma pot uita sa-ti dau numere de exemplu dar merg pe banda rulanta, impartiti fiecare pe felul de inginerie respectiv si apoi pe literele inizialei numelui de familie
discutia asta pe care el a facut-o pe skype de regula are loc la o data, cu comisia si ei iar in alta zi are loc proclamarea, la care pot participa familia si prietenii
totul e strict organizat iar acu nu mai pot sta nici in incinta Politehnicii pentru ca era prea mult scandal, asa ca se muta in piata din fata :biggrin:
angajam bodygarzi pentru ordine, e prezenta salvarea pentru fluxul mare de persoane care e, un balamuc total foarte des exagerat parerea mea, da asta-i omu n-ai ce-i face

#45156 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 24 March 2020 - 04:10 PM

aproape am inteles :unsure: dar te mai intreb daca am nelamuriri :biggrin:

#45157 Useril este offline   Titirimundi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 24 March 2020 - 04:12 PM

Buna fetelor!
In Spania este dezastru :biggrin: ...poate ati vazut la stiri...Este o nebunie curata, in comparatie cu Italia pe zile suntem mai rau si numarul creste, creste...Nu este timp nici sa se ingroape/arde mortii, au inceput sa ii depoziteze in Madrid intr-un patinoar :unsure: Noi suntem bine, ne protejam cat putem, eu am devenit un pic paranoica, m-am ars la o mana de atata frecat prin casa cu clor, amoniac si spirt. Cunosc oameni infectati, dar nu auzisem de nici o moarte, ieri am aflat ca a murit tatal unei colege de serviciu, azi de un cunoscut al unei prietene...
Incep sa lipseasca masti, materiale de protectie...Am colegi care au imprimante 3D si fac acasa masti de protectie pentru spitale, la fel si departamentul de robotica de la mine de la serviciu, cei de la Zara au intrerupt productia ca sa coasa masti si lenjerii pentru spitale, foarte multa lume le coase acasa si le trimit la spitale. Armata a montat un spital cu 5000 de paturi inntr-un complex de expozitii (Ifema).

S-a prelungit starea de criza inca 15 zile, desi toata lumea crede ca va fi mult mai mult timp. Foarte multe firme au declarat somaj tehnic si au trimis mii de persoane acasa (Iberia, Mango, Burger King, Zara...).

Nici nu mai stiu ce sa mai zic, ieri am citit ceva, o gluma pe net si am inceput sa rad, pentru ca sa imi dea rasul in plans, cum se spune si sa o tin asa o ora.....

Este greu; sanatate multa si aveti grija de voi!

Am editat sa va spun doar Stati in casa!! Este important, ma apuca groaza cand ma gandesc ce ar insemna asta in Romania cu sistemul nostru sanitar...Va rog din suflet, stati in casa! Pentru voi, pentru batranii vostrii, pentru copii, pentru cine vreti voi, dar nu iesiti...Nu se intampla nimic daca nu facem sport, daca respiram doar pe fereastra, daca mancam 2-3 zile fara paine, daca ne urcam pe pereti...

Aceasta postare a fost editata de Titirimundi: 24 March 2020 - 05:33 PM

Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#45158 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 24 March 2020 - 05:06 PM

Vezi postareaTitirimundi, la 24 March 2020 - 04:12 PM, a spus:

Noi suntem bine,

asta-i important, sa ramaneti sanatosi!

vai, vai, ce-am putut sa citesc :biggrin:

#45159 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 24 March 2020 - 05:37 PM

si tu :biggrin:

#45160 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,432
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 24 March 2020 - 07:08 PM

Am editat sa va spun doar Stati in casa!! Este important, ma apuca groaza cand ma gandesc ce ar insemna asta in Romania cu sistemul nostru sanitar...Va rog din suflet, stati in casa! Pentru voi, pentru batranii vostrii, pentru copii, pentru cine vreti voi, dar nu iesiti...Nu se intampla nimic daca nu facem sport, daca respiram doar pe fereastra, daca mancam 2-3 zile fara paine, daca ne urcam pe pereti...

Sanatate si voua!
O sa fie greu, dar o scoatem noi la capat! un Imagine postata virtual!
PS- cine vrea sa faca sport, se poate si in casa. Aseara am facut o ora - low impact high intensity - de pe youtube. Am febra musculara :)

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2256
  • 2257
  • 2258
  • 2259
  • 2260
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul