Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2268
  • 2269
  • 2270
  • 2271
  • 2272
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#45381 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,055
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 07 May 2020 - 04:06 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 07 May 2020 - 02:51 PM, a spus:

Fetelor, știu că nu am m-ai intrat de foarte, foarte mult timp pe aici! Îmi fac mea culpa! Uitasem și parola... :love7:
Sper să vă găsesc cu bine sau cât se poate de bine! Cu pandemia-nebunia asta! Eu sunt bine, merg la serviciu, am mers tot timpul, cu măsurile de rigoare, asta e! Să fim sănătoși și trecem și peste asta! Ai mei sunt bine! Alex al meu este un tânăr de 22 de ani, student în ultimul an, are și o relație de 1 an și ceva...s-a mutat relația la noi, acum cu pandemia asta (fata stătea la cămin în Regie și cum s-a golit căminul, am hotărât să o mutăm la noi pe toată perioada situației de stare de urgență, dar după cum merg lucrurile...).
Suflețelele blănoase sunt bine și ele, parcă cu ele alături trec toate stările...de urgență, de alertă, de oricare ar fi!
Vă pupăcesc și promit să mai intru pe aici!
P.S. Vă las și niște poze spre delectare...

Bine ai revenit, Georgiana! Ce copii frumosi, sa iti traiasca si bipezii si patrupezii!

#45382 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 08 May 2020 - 05:49 AM

Azi am ras ca nebuna de domnul sot, care sufera ca nu are unde sa-si expuna calitatile de agricultor/horticultor, mai ales ca e in somaj acum, pentru o luna. Ne-am inscris pe lista la gradinile comunitare (nu stiu cum sa traduc "community gardens"), dar acum sunt inchise si oricum e lista de asteptare, nu cred sa apucam vreodata.
Revenind la dumnealui, s-a gandit sa faca un experiment pe care l-a vazut pe FB cred, cu trandafirul si cartoful - adica sa infiga o tulpina de trandafir intr-un cartof, pus in pamant, si cica se face tufa. I-am zis sa-si vada de treaba, mai ales cu veveritele flamande in perioada asta. Alaltaieri l-a pus, iar azi vine disperat: "L-au furat!"... El se gandea ca l-a luat vreun vecin, sau copil, ca nu avem gard si in trecut am vazut copii rupand niste floricele de sub geamul nostru. Am inceput sa rad si-mi imaginam cum stau vecinii sa pandeasca, sa vada cand e momentul prielnic sa ne sterpeleasca batul si cartoful :D !
Pe urma mi-am adus aminte ca ieri am vazut dupa-amiaza o veverita care avea in bot ceva ce pareau niste frunze uscate, am crezut eu, pe care ma gandeam ca le duce sus in copac sa-si puna in scorbura, cum am vazut zilele trecute alta, care a facut curatenie carand in copac toate frunzele uscate care mai ramasesera de asta toamna. Dar asta mai avea si un bat, m-am gandit ca e ciudat, dar apoi s-a apucat sa mosmondeasca nu stiu ce, parea ca are un fruct pe care il decojea ca arunca bucati deoparte. In fine, n-am dat prea mare importanta, era si un pic cam departe sa vad exact, dar am facut legatura cand mi-a zis sotul ca i-a disparut "proiectul". In plus, sotul a zis ca nu se vedea groapa de unde l-a smuls; smecherele astea de veverite stiu sa-si acopere urmele, le vad uneori ca sapa si pe urma pun la loc si batatoresc pamantul, dar ma gandeam ca doar dupa ce-si ingroapa "comorile" pe care le gasesc, nu si dupa ce le fura :love7: ! Sa-i fie de bine lui Veve, cum i-or fi sclipind ochii cand a dat de jackpot...

Era sa uit - Georgiana, bine ai revenit! suneti cu totii niste frumosi!

#45383 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 08 May 2020 - 07:44 AM

Neatzaaa! Adi, da ce șmechere veveritzele voastre :love7:. Eu am lenevit la greu zilele astea ca a plouat si a fost friiiiig, ma tin in continuare de dieta dar nu reusesc sa gasesc ambiție pentru sport acasa :D ma bucur in schimb ca nu am senzatia aia de foame care ma facea sa intru in fibrilații. Sa avem un weekend plăcut!

- Ce piele întinsă ai! Ce cremă folosești?
- Cremă de prăjituri, multă...

Fisiere atasate

#45384 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 08 May 2020 - 09:57 AM

Hello! Pe ziua de azi!
Mulțumesc frumos pentru aprecieri!
Să avem un sfârșit de săptămâna minunat!
Și Fifi vă invită la o cafea!

Fisiere atasate

GEORGIA

#45385 Useril este offline   clau_ash 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,041
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 08 May 2020 - 04:19 PM

Ha ha, smecheroaice mari veverirele tale 😂😂

Georgiana , bine ai revenit.

Hazel, sanatate multa 🤗

#45386 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 May 2020 - 05:37 PM

Buna! Bine ai revenit Giorgi' ,ce poze frumoase! :hug: :-*

#45387 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 08 May 2020 - 10:36 PM

Vezi postareaadi_edi, la 08 May 2020 - 05:49 AM, a spus:

Azi am ras ca nebuna de domnul sot, care sufera ca nu are unde sa-si expuna calitatile de agricultor/horticultor, mai ales ca e in somaj acum, pentru o luna. Ne-am inscris pe lista la gradinile comunitare (nu stiu cum sa traduc "community gardens"), dar acum sunt inchise si oricum e lista de asteptare, nu cred sa apucam vreodata.
Revenind la dumnealui, s-a gandit sa faca un experiment pe care l-a vazut pe FB cred, cu trandafirul si cartoful - adica sa infiga o tulpina de trandafir intr-un cartof, pus in pamant, si cica se face tufa. I-am zis sa-si vada de treaba, mai ales cu veveritele flamande in perioada asta. Alaltaieri l-a pus, iar azi vine disperat: "L-au furat!"... El se gandea ca l-a luat vreun vecin, sau copil, ca nu avem gard si in trecut am vazut copii rupand niste floricele de sub geamul nostru. Am inceput sa rad si-mi imaginam cum stau vecinii sa pandeasca, sa vada cand e momentul prielnic sa ne sterpeleasca batul si cartoful :-* !
Pe urma mi-am adus aminte ca ieri am vazut dupa-amiaza o veverita care avea in bot ceva ce pareau niste frunze uscate, am crezut eu, pe care ma gandeam ca le duce sus in copac sa-si puna in scorbura, cum am vazut zilele trecute alta, care a facut curatenie carand in copac toate frunzele uscate care mai ramasesera de asta toamna. Dar asta mai avea si un bat, m-am gandit ca e ciudat, dar apoi s-a apucat sa mosmondeasca nu stiu ce, parea ca are un fruct pe care il decojea ca arunca bucati deoparte. In fine, n-am dat prea mare importanta, era si un pic cam departe sa vad exact, dar am facut legatura cand mi-a zis sotul ca i-a disparut "proiectul". In plus, sotul a zis ca nu se vedea groapa de unde l-a smuls; smecherele astea de veverite stiu sa-si acopere urmele, le vad uneori ca sapa si pe urma pun la loc si batatoresc pamantul, dar ma gandeam ca doar dupa ce-si ingroapa "comorile" pe care le gasesc, nu si dupa ce le fura :hug: ! Sa-i fie de bine lui Veve, cum i-or fi sclipind ochii cand a dat de jackpot...

Era sa uit - Georgiana, bine ai revenit! suneti cu totii niste frumosi!

Imagine postataImagine postataImagine postata

Ori asta, ori sotzoshenia din dotare a uitat unde a pus cartofu Imagine postata
Acuma fara misto, tu stii, tu stii de cand caut eu pe cineva care sa fi facut deja experimentul cu cartoful si mierea de albine?? Despre asta e vorba nu? Pe care il gasesti si pe pinterest (traiasca, traiasca, ura!) ?

Si: Salutari de la sor de suferinta. Si eu visez la fel, sa am o bucatica de pamant acolo...asa te rau ca m-am apucat si am smuls tätä iedera ( ce vorbesti, imi trebuie un tarnacop sa ii scot radacinile alea vechiImagine postata !) de pe bucatica din fata cladirii in care stau si am pus niste menta - ca ma enerveaza sa imi iau menta pentru Hugo si sa se ofileasca in frigider pana ajung sa imi fac eu cocktail- si rozmarin...sa vedem. Chestia ca nu prea ajunge soarele pe solul ala ca in fata am doi copaci imensi. Dar...ce mai conteaza? Atata placere mi-a facut a stau trei ore pe-afara si sa smulg balariile alea. Vecinii chiar m-au felicitat ca ce harnica sunt.

Hei Georgiana! Bine ai revenit!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45388 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 09 May 2020 - 04:39 PM

Da, Lori, ala cu miere! iti dai seama ce festin la Veve, neam de neamu' ei n-o mancat asa ceva :hug: ! Sotul nu a uitat, ca nu-i mare spatiul si pe deasupra l-a pus si in ghiveci. Cica nu se da batut, o sa puna altul in ghiveci in casa. Dar e din tufa noastra de trandafir, daca iese nu stiu daca garantat da rezultat si dintr-un trandafir taiat din buchet.
Stiti voi ce nu se mai gaseste acuma? in afara de masti, hartie igienica si dezinfectant? mobila de birou! aaaa, stiu, piata-i mare si sunt tot felul de marimi, modele si preturi, dar pe mine ma interesa un birou micut si ieftin. Imi comandasem unul pe Amazon, sub $100 si cu livrare gratuita, m-am bucurat ce chilipir gasisem! nu aveau in stoc dar ziceau ca va fi disponibil pe 12 mai parca, acum cand m-am uitat arata ca nu se stie daca il vor mai avea. Mi-au trimis totusi email cu data aproximativa de livrare, inca mai sper ca vine...

#45389 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,056
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 09 May 2020 - 04:58 PM

Adi_edi, veve isi facea provizii inaintea vortexului.
Daca, nu stiati, pe noi ne-a călcat vortexul polar si am bătut recordul de temperatura -2C, azi dimineata a nins cam 10 minute ​❄️⛄. Gingălbelz, gingălbelz ♫♫

#45390 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,775
  • LocationSibiu

Postat 11 May 2020 - 11:40 AM

Ooo, ce friguri in mai! Imagine postata
La noi tocmai s-a incalzit bine de tot. Ieri ne-am chiar parlit la soare.

Va mai pun o poza cu irisii mei, ca tare-mi plac. Pacat sa nu tin mult...
M-am luat dupa Adriana si va arat evolutia lor .Imagine postata
Fisier atasat  irisi2.jpg (369.82K)
Number of downloads: 0

Am uitat sa salut! Multa sanatate tuturor.

#45391 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,513
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 May 2020 - 01:02 PM

stii ce importante sint pozele astea ca se ne reimprospatam memoria?
tocmai ce am cautat si eu poze simbata ca sa vad evolutia spectaculoasa a bananului
irisii sint bulbi?

#45392 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 12 May 2020 - 07:50 AM

Da, da, total de acord. Si eu ma uit la poze din anii trecuti ca sa imi dau seama cum stau cu agricultura. Imagine postata Cum inca nu stiu pe de rost de si cand se planteaza, ce si cand creste, etc. ma uit la pozele din urma sa vad cat de mare era salata anul trecut pe vremea asta, cand am semanat rosiile, cand a aparut primul castravete etc. Pe vremuri tineam minte, acum s-a cam umplut capul Imagine postata

Irisii sunt bulbi, ca lalelele si narcisele. I-am gasit intr-un colt de curte, abea la un an dupa ce am cumparat. I-am mutat mai la vedere si de atunci s-au tot inmultit. Se pare ca le merge bine.

Georgiana, bine ai revenit! (iar am fost convinsa ca am scris deja asta... Imagine postata)

#45393 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • LocationBucuresti

Postat 12 May 2020 - 08:38 AM

Neața, fetelor!
Mulțumesc pentru primirea făcută! Pentru covorul roșu așternut înaintea mea :hug:
Să avem o zi minunată! Vă las să mirosiți trandafirii mei!

Fisiere atasate

GEORGIA

#45394 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 12 May 2020 - 11:19 AM

Vezi postareaadi_edi, la 09 May 2020 - 04:39 PM, a spus:

Da, Lori, ala cu miere! iti dai seama ce festin la Veve, neam de neamu' ei n-o mancat asa ceva :hug: ! Sotul nu a uitat, ca nu-i mare spatiul si pe deasupra l-a pus si in ghiveci. Cica nu se da batut, o sa puna altul in ghiveci in casa. Dar e din tufa noastra de trandafir, daca iese nu stiu daca garantat da rezultat si dintr-un trandafir taiat din buchet.

Imagine postataImagine postataImagine postata Adi, te rog mult sa mai dai si tu un update in cazul in care reia experimentul, ca sunt foarte curioasa daca reuseste.

Buna dimineata tuturor! Traiasca veveritele, ca se pare ca sunt la putere. Drame demne de invidia marilor dramaturgi greci antici pot provoca nebunele astea, parol! Am si o idee de titlul: Pe vreme de veverita Imagine postata

Fisier atasat  82d01f732aa0e64b11dcb5c44800cc1b.jpg (36.54K)

Nu mai stiu daca v-am spus despre cea aparuta hodoronc-tronc in apartamentul din Londra, de la etajul doi...fara absolut nici o logica prezenta ei acolo, pentru ca nu exista copaci in fata geamurilor care sa le poata inlesni accesul...mamaaa, ce mai drama atunci, aud tipete, Loooriiii, ajutor, vino ca!!! Zic fratica ce naiba! Locatara livida toata ca avem un animal. Am intrat , i-am deschis geamul si a zburat de la etajul doi fete...stiti cum a planat?

Ce vorbesti, sambata suna messul in disperare, raspund, fataaaaaaa iar a venit! Imagine postata Mai ceva ca-n Caragiale, va jur! Iar titlu de piesa: Cum sa consiliezi om terorizat de prezenta unei veverite pe messenger videocall Imagine postata Venea pe hornul semineului...ce-ai? Ia infunda semineul cu cearsafuri vechi din alea etc. Buuuun, dupa 1 ora de istericale, nu ale mele, pot sa inchid sa imi vad mai departe de viata. Ha! Aiurea! Peste vreo cateva ore iar apeluri disperate. Fataaaaaa, o aud cum tropaie prin pod. Femeie, e in pod nu la tine in bucatarie! Ia un calmant, baga o galeata de tuica, whisky , coniac, ce ai si du-te la culcare, ca eu n-am avion la scara sa vin. Bun...inchidem. Peste o ora suna iar. Agitatie, istericale, a veniiiiit, e iar in sufragerie, ce fac, unde ma ascund?!!??! Ooooh boy! Suna pest control! Etc. etc. Au venit ia , au pus capcane letale, au infundat semineu cu placaje, au cautat tot felul de gauri de acces, nici urma de veverita/toi. Dar nici in capcana nu au prins-o...slava! Creca faceam eu istericale daca o omorau. E una din aia gri si pufosica si cu o coada mare stufoasa. Se pare ca si-a dat seama gagica si pi-ici ti-i drumul. A scapat. Au scapat si nervii mei...aproape intregi.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45395 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 12 May 2020 - 11:27 AM

Am uitat: Cine bea ceva ? Hai, o pauza scurta acolo de o cafea, un ceai, o barfa?
Fisier atasat  bca174fb4f1c74d0612486842ec56889.jpg (56.93K)

Fisier atasat  f4bb721d0e1bd66c6613a15fc3bbc555.jpg (40.59K)
Ok, si-acum voi veniti cu barfele, relatarile, ciripelile etc.

Boni, irisii tai sunt de vis! DE VIS!!!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45396 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,513
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 May 2020 - 11:37 AM

Vezi postareaadi_edi, la 08 May 2020 - 05:49 AM, a spus:

Revenind la dumnealui, s-a gandit sa faca un experiment pe care l-a vazut pe FB cred, cu trandafirul si cartoful - adica sa infiga o tulpina de trandafir intr-un cartof, pus in pamant, si cica se face tufa.

hai ca incerc si eu ca n-am veverite care fura :rolleyes:
si trandafirii au izbucnit, au o multime de flori, am de unde experimenta, tre sa vad numai daca am cartofi :D

#45397 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 12 May 2020 - 11:38 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 12 May 2020 - 11:27 AM, a spus:

Am uitat: Cine bea ceva ? Hai, o pauza scurta acolo de o cafea, un ceai, o barfa?
Atasament bca174fb4f1c74d0612486842ec56889.jpg

Atasament f4bb721d0e1bd66c6613a15fc3bbc555.jpg
Ok, si-acum voi veniti cu barfele, relatarile, ciripelile etc.

Boni, irisii tai sunt de vis! DE VIS!!!

Eu vreau cafeaua, ca merge unsa, acum! Sunt fleac de obosita, I-am luat mamii rasaduri de rosii, ardei kapia, iuti si castraveti si le-am si plantat! Ieri am terminat de plantat si la tara, acum sunt curioasa ce se va face! Deocamdata bate vantul si nu ploua!

#45398 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 13 May 2020 - 07:31 AM

Hai la baute!
Fisier atasat  34172966d2753f913437550b01dd509b.jpg (57.2K)
Fisier atasat  d9417b26bdb7aec2c0ae242159061d69.jpg (70.55K)

Si mai am ceva :rolleyes: Irisii prietenei mele. Ala alb miroase ceva de vis!
Fisier atasat  97058475_948769932219891_6411440751841902592_n.jpg (131.36K)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#45399 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 13 May 2020 - 08:31 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 13 May 2020 - 07:31 AM, a spus:

Si mai am ceva :D Irisii prietenei mele. Ala alb miroase ceva de vis!
Wow, ce de culori!!! Eu nu am vazut pe la noi ( in afara de cei mov ca ai mei) decat albi.
Foarte frumosi! :rolleyes:

#45400 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 15 May 2020 - 07:09 AM

Sunt foarte impresionanti, doar ca foarte mari. Mai mult imi plac aia mici, care sunt undeva printre astia marii.

Dar ea si-a pus toate culorile pentru irisul ei cel mai important de 9 luni jumate :rolleyes: Are o gogosica de fetita pe care o cheama Iris.

E vineri. Fantastic cum trece timpul...neata!
Fisier atasat  447496638ea6198f4e985494de153a71.jpg (23.61K)
Number of downloads: 0Fisier atasat  f4bb721d0e1bd66c6613a15fc3bbc555.jpg (40.59K)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 2268
  • 2269
  • 2270
  • 2271
  • 2272
  • Ultima »