Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2397 Pagini +
  • « Prima
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#821 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 January 2011 - 07:36 PM

Nane si Sissi , nasoala zi, deh e marti, stiti si voi, ziua cu x ceasuri rele.
Nane, ma asteptam la orice final, dar nu la manechinul black , care iti spune ca ai intarziat :-*
Geany, cum or fost pastele?

#822 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 January 2011 - 07:57 PM

Draga mea Steluta habar n-am cum sunt pastele...Ai mei sunt inca plecati pe drumuri,baiatul cel mare e cu prietenii inca in oras,sotul e la un coleg de serviciu si prieten de-al nostru la calc. sa instaleze nush. ce programe si mi-a zis ca mai dureaza,bubuletul nu a avut rabdare si a mancat supita de pui cu legume...Ce-i fain la pastele astea(ca eu stiam ce stiam)e ca le pastrez la cald in cuptor ca ele caldute sunt si mai delicioase decat fierbinti...
Eu dau tarcoale ca un cotoi,le scot,iau furculita in mana si iar le pun inapoi la cuptor.Sa nu va fie mila de mine ca topaiam de sarbatori printre sarmale,tochitura ,turte, cozonaci si etc...
Ia' sunt intacte... :-*

Fisier atasat  SAM_0691.JPG (73.67K)
Number of downloads: 1

Serviti (voi care vreti si va plac acest tip de paste)si portia mea... =((

#823 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 January 2011 - 08:14 PM

Ps. Am vorbit la telefon si prietenii nostri l-au oprit pe sot la cina(insista)friptura la gratar si nu stiu ce,mai lipseste sa vina si baiatul cel mare sa spuna ca a mancat in oras,ca mai face deastea =(( ...O0ff!!Viata mea... :-*

#824 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 January 2011 - 08:32 PM

Hi hi hi!!! final fericit =(( ,M-a sunat sotul pe shest ca m-a vazut botoasa,carnea e tare si el uraste asta ,a gustat din complezenta dar e cu gandul doar la pastele mele,cel mare a venit lihnit nu se mai satura ii tot pun(el e inalt si slab asa ca...)bubuletul mananca si el de pofta... :-*

#825 Useril este offline   nane 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationFrrrrrrrr!

Postat 11 January 2011 - 09:49 PM

Geany esti pétillante.
Eu mi-am tras sufletul cu o piza de cumparat , ca e oferta lunea si martea asa ca am profitat .
Mah, voi daca ati avea o prietena pe care sotul o inseala rau si voi ati sti toooooot ce face el ati balansa?Ea stie, sufera, dar nu are detaliile, adica el lipseste de acasa si zice ca e in delegatie , eu stiu ca nu-i, sau ..... ma simt tare prost in fata ei, e o femeie fina.

#826 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 January 2011 - 09:58 PM

Vezi postareanane, la 11 January 2011 - 09:49 PM, a spus:

Geany esti pétillante.
Eu mi-am tras sufletul cu o piza de cumparat , ca e oferta lunea si martea asa ca am profitat .
Mah, voi daca ati avea o prietena pe care sotul o inseala rau si voi ati sti toooooot ce face el ati balansa?Ea stie, sufera, dar nu are detaliile, adica el lipseste de acasa si zice ca e in delegatie , eu stiu ca nu-i, sau ..... ma simt tare prost in fata ei, e o femeie fina.

Nane imi spui si mie ce e ''pieptanata''(petillante) aia sau ce ee?!!..Ca eu nu caut cu google prefer sa stiu ezact' de la sursa :-* ...Am fost facuta in multe feluri la viata mea dar asta cred ca e premiera :-* ...
Referitor la prietena ta ,in Italia era o vb,eu spun pi' moldovinesti' adicalea cum se aude ca nu stiu cum se scrie corect''Fra molie e marito non mettere ditto''Adica intre sot si sotie sa nu bagi un deget... =((

#827 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 11 January 2011 - 10:08 PM

Vezi postareaGeany, la 11 January 2011 - 09:58 PM, a spus:

Vezi postareanane, la 11 January 2011 - 09:49 PM, a spus:

Geany esti pétillante.

Nane imi spui si mie ce e ''pieptanata''(petillante) aia sau ce ee?!!..Ca eu nu caut cu google prefer sa stiu ezact' de la sursa =(( ...Am fost facuta in multe feluri la viata mea dar asta cred ca e premiera :-* ...
Referitor la prietena ta ,in Italia era o vb,eu spun pi' moldovinesti' adicalea cum se aude ca nu stiu cum se scrie corect''Fra molie e marito non mettere ditto''Adica intre sot si sotie sa nu bagi un deget... :-*

Pana vine nane, iti zic eu " spumoasa" ca sampania...
si eu sunt de parerea geaninei , cu molia si cu marito " "Tra moglie e marito, non mettere il ditto !"....si asta am invatat de cand eram mititica,
avea maicamea o fina, care a venit sa se planga la "nasha" ca finul asa si pe dincolo, maicamea l-a dojenit,
ei s-au certat, pupat etc , si maicamea a ramas de fraiera in toata povestea :-*
eu una nu as balansa, daca e sa afle , afla si singura...nu uita ca de multe ori "mesajerul" e cel care trage ponoasele.
dupa parerea mea, o femeie simte sau stie , cand e inselata...si de cele mai multe ori, barbatii constient, sau inconstien lasa indicii.
daca ea face pe strutul....ma rog, parerea mea.

#828 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 January 2011 - 10:13 PM

Asa multumesc Steluta draga de traductiune'' :-* ...Hmm!! deci sunt ''spumoasa'',frizanta,bulbucacioasa,=''acida'' :-* No' glumesc maii!!...
Posibil,posibil... =((

#829 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 January 2011 - 10:22 PM

Nane te pup. Ai un stil al naratiunii ca te rog sa ne scrii zilnic cate o poveste, ca tare m-a captivat mai ceva ca un roman politist! Si Stella are dreptate: ce final neasteptat! ...oricum mi-ai facut asa o pofta sa vad negroteiul. Imi imaginez ca era genul ala de stau in magazinele Zara, sau Tzenis si nu mai stiu care ... ca bodyguarzi la intrare ... uneori mi se pare ca sunt statui de abanos...apoi dintr-o data se misca... :-*

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#830 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 January 2011 - 10:25 PM

Geany, amatricienele astea se faceau al forno? Stiu ca ai zis alla Geany..., dar de drept parca erau altfel. Arata yummy. Jupanului nui plac nici maslinele, mai nou ieri m-a anuntat sa nu mai cumpar pulpe de pui =)) : ce nu stii ca nu imi plac pulpele: sunt de la tartita si imi fac sila =)) Oh my good! De spanac sau broccoli nici nu se pune problema! :lol:

#831 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 January 2011 - 10:28 PM

Nane si eu ca si fetele spun sa nu te bagi niciodata intre doi: ei se cearta, apoi se impaca, iar tu ramai de popa prostul. Chiar daca ti-ar fi cea mai buna prietena, ar trebui sa cumpanesti de 1 mil de ori inainte. Daca stie apai inseamna ca stie tot targul (victima afla ultima in cazurile astea)... deci de ce sa ii spui tocmai tu? Daca nu e prietena ta buna, vezi de treaba ta, parerea mea ...

#832 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 January 2011 - 10:29 PM

am uitat sa te intreb Geany: cum le-ai oprit tu din coacere de au ramas exact la stadiul ala de copt, dar nu parlit si cu branzeturile topindu-se in toata voluptatea lor dar fara a se intari/rumeni?

#833 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 January 2011 - 10:34 PM

Vezi postareaDaniella, la 11 January 2011 - 10:25 PM, a spus:

Geany, amatricienele astea se faceau al forno? Stiu ca ai zis alla Geany..., dar de drept parca erau altfel. Arata yummy. Jupanului nui plac nici maslinele, mai nou ieri m-a anuntat sa nu mai cumpar pulpe de pui :lol: : ce nu stii ca nu imi plac pulpele: sunt de la tartita si imi fac sila =)) Oh my good! De spanac sau broccoli nici nu se pune problema! ;)

Nu iubita paste cu sos Alla matriciana sau Amatriciana (ca-s 2 diferite din nou scriu doar cum se aude dar dati si voi cu gogu si va lamuriti)se papa simplu pastele si cu sosul,dar cum eu sunt Geany,am facut sosul asta + bechamel + cascaval(afumat si ne)+ paste scurte fierte,pus in straturi si dat la cuptor...Pa' nu's io' mama si tata inventiilor?!!! =)) ;)
Porcariole'',alla Geany,nu ma bagati in seama(n)... ;)

#834 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 11 January 2011 - 10:45 PM

Geany, lasa fata ca le potrivesti ghini .
fiimea e fan amatriciana, bolognese, pesto, si carbonara. personal imi plac doar cele cu sos de rosii proaspete. fara parmezan, doar cu un
strop de ulei maslinos, si oleac' de iutzica .

#835 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 11 January 2011 - 10:46 PM

Daniella, e cam mofturoe barbatul tau :lol: . lasa-l o luna la cantina, poate se mai obisnuieste si cu alte retete =))

#836 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 11 January 2011 - 11:06 PM

Nane, fetele au dreptate nu e bine sa ii spui,dar ii poti face o anonima si o pui in posta, daca tot vrei sa o anunti intr-un fel, scrisa la calculator nu o sa stie de la cine si asa esti impacata ca ai atentionat-o.Parerea mea :lol:
Daniella, pretentios ,pretentios =))
Si al meu e un pic pretentios, da nu prea mult, de ex, nu ii plac spaghetele si pastele in general gatite, da o data din an in pasti ii pun si din astea in farfurie, in schimb ar minca paste cu lapte la orice ora, nu ii place nici parmesanul in schimb eu l-as minca si cu ciocolata si multe altele

#837 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 January 2011 - 11:09 PM

Daniela,iubita'! Eu personal ,fac astfel: intai fac sosurile unul de rosii(cu ce mai vrea muschiul meu in el),unul bechamel(unt,lapte,faina,nucsoara),fierb pastele al dente conform instructiunilor de pe plic(pt. a opri ''coacerea'' le strecori si le bagi in strecuratoare sub jet de apa rece),si pun intr-un vas termorezistent uns cu unt in straturi(primul strat sosuri), apoi paste,branza ,tot asa pana sus ultimul strat sosuri si branza,daca se gratineaza deasupra ala e cel mai bun,noi ne batem pe el,maslinele eu le pescuesc...Dar asta nu inseamna ca asa e corect,doar ca asa fac eu ca asa imi place mie... :lol:

#838 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 January 2011 - 11:11 PM

Vezi postareastella, la 11 January 2011 - 10:46 PM, a spus:

Daniella, e cam mofturoe barbatul tau =)) . lasa-l o luna la cantina, poate se mai obisnuieste si cu alte retete =))

La cantina? La asta nu m-am gandit, sa-l trimit la o cantina, e una la mine la serviciu, chiar aproape de casa noastra.
L-am boscorodit aseara si azi i-am zis ;) ca ne separam cu mancarea, fiecare cu ce-si face si ce-si cumpara, ca sa nu mai ma frece la lingurica mai rau ca un bebelus. Ba mai rau l-am amenintat cu trimisul sa manance la maica-sa. Apoi toata ziua s-a perpelit pe langa mine cu: dar noi ce mancam azi?, ce vrei sa ma duc sa cumpar ?... ca nu-i place cand ma supar pe el ... ca pana la urma i-am dezosat copanele (... ce mi-am facut pe maini de grasime ;) ) facute ieri, garnitura de cartofi cu usturoi si un fir de patrunjel a lui Geany, mozzarella de bivolita, Nasal :lol: ... si un pahar de vin rosu ... si toata lumea a fost multumita ...

#839 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 January 2011 - 11:13 PM

Sissi hi hi hi!!!,si eu ma gandisem''sa o semnez(e) anonima'',dar daca se despart si apar dupaia remuscari?!(bine ca vb. lui Eataly e valabil doar pt. unii,unii pot, altii nu)...delikat(nu deala cu e-uri)... :lol:

#840 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 January 2011 - 11:20 PM

Vezi postareaGeany, la 11 January 2011 - 11:09 PM, a spus:

Daniela,iubita'! Eu personal ,fac astfel: intai fac sosurile unul de rosii(cu ce mai vrea muschiul meu in el),unul bechamel(unt,lapte,faina,nucsoara),fierb pastele al dente conform instructiunilor de pe plic(pt. a opri ''coacerea'' le strecori si le bagi in strecuratoare sub jet de apa rece),si pun intr-un vas termorezistent uns cu unt in straturi(primul strat sosuri), apoi paste,branza ,tot asa pana sus ultimul strat sosuri si branza,daca se gratineaza deasupra ala e cel mai bun,noi ne batem pe el,maslinele eu le pescuesc...Dar asta nu inseamna ca asa e corect,doar ca asa fac eu ca asa imi place mie... :lol:

fierbi pastele toate minutele lor, nu doar jumatate? Aha deci faci amatriciana pe principiul lasagna.

Eu am incercat sa scot bechamelul din lasagna (pe motiv de faina, unt - ingrasa) si inlocuiesc cu mai multa branza usoara si fluida, gen branza proaspata - cas, asta pe langa mozzarella si parmezan.

dar de obicei pe deasupra pastele al forno imi ies mai rumene si un pic mai uscate in consecinta, decat cum ti-au iesit tie.... poate chestia de cascaval ce ai pus acolo, cat si de bechamel

Arata acest topic

• 2397 Pagini +
  • « Prima
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic