Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2397 Pagini +
  • « Prima
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#1541 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 February 2011 - 06:47 PM

Vezi postareaIoana, la 08 February 2011 - 06:42 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 08 February 2011 - 06:35 PM, a spus:

Vezi postareastella, la 08 February 2011 - 06:15 PM, a spus:

Geanino, iti revenisi fata?
Daniella , bine ca ai mers la oftalmolog.

Da Steluto si Danielo! Ma simt ok! acum...Oare de ce daca eu beau a 2 a cafea ma ingalbenesc tremur toata si ma moi asa?! E chestie de tensiune nu?!

Am halit dimineata un sendvish cu paine prajita in care am pus feliuta subtire de branza de la pliculet hohland (pt. tost) si o feliuta de jambon si o frunza de salata verde ,mancat 2 masline si in inteligenta mea inteligenta am inghitit 2 samburi de masline ca stiam eu ca e sanatos asa,ramasese in ibric si cafea,asa ca am mai tras o cescuta de cafea (desi stiam ca nu-mi face bine)...Ce s-o fi intamplat nu stiu dar am crezut ca si mor..pfuaiii ce durere de stomac si alba ca varul,ma lua cu fierbinteli,ba cu frisoane sudori...
Am facut ceai si luat miere de albine,si mi-a trecut.

Nu neaparat, eu beau uneori si 3 cafele, de cele mai multe ori am palpitatii,dar nu stari de genul asta.
O cauza ar putea si scaderea glicemiei,atunic tb sa ai la indemana o bucatica de zahar.

Acu eu nu stiu ce sa zic de samburii aia cat de sanatori furä.

Oricum ai mare grija, cel mai bine e sa faci si un control,sa vezi cum stai cu calciul, fierul....etc, etc.

Paii da ca desi gatesc in disperare fac si dulciuri si tot,nici nu ma ating de frica sa nu ma ingrash...

Sambata si duminica mananc,ca ma forteaza mama =))

Cum am zis is' isteata rau si cred ca o sa ma imbolnavesc,stiu asta dar cu toate astea tot ma infometez...

#1542 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 08 February 2011 - 06:48 PM

Danielo, ma omori cu zile ce am vazut eu acolo la tine.Ador salamurile italienesti, le-as manca goale,da :D dupa naspa e cu hemoroizii.
Offff, grea boala asta cu kg si eu ma lupt cu ele.
Apopo de alaptat chiar vb cu sora mea ieri ca veni vb de diete ca-mi vazuse pozele de pe FB.Si ea inca alapteaza,cat nu se stie,ca deja nepoata-mea e mare are 2,3 ani =)) si aseara dintr-o data o aud si-i zic "da unde era pana acum de nu s-a auzit?" "la tzitzi" si cum o auzise pe sors-a mai mare ca vrea cereale voia si ea, da fara lapte si_i zic sor-mi "pai normal ca fara ca doar si-a luat portia de lapte" :D .
Adevarul e ca si ea inca mai trage de kg, a ramas cu ele dupa sarcina,da ii sta bine,ca ea era genul de o lua vantul pe sus avea la un mom dat 43 de kg la 1,60
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#1543 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2011 - 06:56 PM

Vezi postareaGeany, la 08 February 2011 - 06:47 PM, a spus:

Paii da ca desi gatesc in disperare fac si dulciuri si tot,nici nu ma ating de frica sa nu ma ingrash...

Sambata si duminica mananc,ca ma forteaza mama :D

Cum am zis is' isteata rau si cred ca o sa ma imbolnavesc,stiu asta dar cu toate astea tot ma infometez...

of mey Geany, nimeni nu tb sa te forteze, asa facea si al meu " cum mananc singur?" si i-am spus " ai grija, sa nu te aud ai fundul mare si apoi ca de ce nu mananc cu tine ca te iau la bataie" =))

Chiar daca " te forteaza" pot sa mananci mai putin.

Uite eu de o saptamana sunt la o asa zisa dieta,dar mananac normal ca sa zic asa.Am 3 mese principale(mic dejun, pranz, cina) si 2 gustari.
Iar in weekend am mancat papanasi si clatite.Importat e sa nu mananci pana plesnesti.

Ca exemplu de gustare, am avut carmapccio de kiwi cu branzica si un deresing de lamaie cu miere
Fisier atasat  IMG_7821.JPG (79.43K)
Number of downloads: 0

sau aseara piept de pui cu legume in sos de cocos servit cu orez natur
Fisier atasat  IMG_7850.JPG (84.73K)

si nu simt deloc foamea.

In timpul sapt ma tin strict de program in we cand e al meu acasa mai iesim sau mai avem musafiri, atunci ma mai dedau si eu la un dulce.
Dar pana nu dau 8 kg jos nu ma las

Acasa la mine

#1544 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2011 - 07:02 PM

Draga Ioana la teorie sunt doxa..practica ma omoara.

Nu am mancat niciodata pana sa simt ca plesnesc indiferent de situatie,pofte am cat china,dar de fapt visez si atat,chiar daca-mi fac ceva ce-mi place doar gust atat(paste cu sos picant doar cat se iau o data pe o furculita bine rasucita,pizza 1-2 colturi sau triunghiuri normale etc,am facut eclere si ramasese unul pe jumate de la bubulet si ala am mancat atat,azi inafara de senvisul prajit si cafelele si ceai nimik,cand simt ca ma apuca depresarea' e bine sa nu am ciocolata mai ales amaruie la indemana ca ma infing in ea).Deci in stilul asta cred ca si lipsa de calciu,scaderea de glicemie etc exista.

Stiu nici nu va mai chinuiti sa ma certati ca stiu...

#1545 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2011 - 07:23 PM

Vezi postareaGeany, la 08 February 2011 - 07:02 PM, a spus:

Nu am mancat niciodata pana sa simt ca plesnesc indiferent de situatie,pofte am cat china,dar de fapt visez si atat,chiar daca-mi fac ceva ce-mi place doar gust atat(paste cu sos picant doar cat se iau o data pe o furculita bine rasucita,pizza 1-2 colturi sau triunghiuri normale etc,am facut eclere si ramasese unul pe jumate de la bubulet si ala am mancat atat,azi inafara de senvisul prajit si cafelele si ceai nimik,cand simt ca ma apuca depresarea' e bine sa nu am ciocolata mai ales amaruie la indemana ca ma infing in ea).Deci in stilul asta cred ca si lipsa de calciu,scaderea de glicemie etc exista.

cred ca toate la teorie suntem doxa.La fel ziceam si eu ca nu mananc mult(da recunosc ca-s pofticioasa) si cu toate astea am luat 12 kg in 5 ani.
Cu siguranta daca iti vei nota ce mananci intr-o zi vei vedea greselile.
Mai o jumatate de ecler de la bubuletz, mai un covrigel si se aduna. :D .Macar daca as fi ca al meu.De 14 ani ca suntem impreuna n-a pus 1 kg pe el, in schimb eu am am pus 16 =))

Acasa la mine

#1546 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2011 - 07:34 PM

Vezi postareaIoana, la 08 February 2011 - 07:23 PM, a spus:

cred ca toate la teorie suntem doxa.La fel ziceam si eu ca nu mananc mult(da recunosc ca-s pofticioasa) si cu toate astea am luat 12 kg in 5 ani.
Mai o jumatate de ecler de la bubuletz, mai un covrigel si se aduna. :D .Macar daca as fi ca al meu.De 14 ani ca suntem impreuna n-a pus 1 kg pe el, in schimb eu am am pus 16 =))

Ai mare,mare dreptate,eu cred ca cel mai mare dusman al meu e si sedentarismul,nu ma misc deloc,da deloc,am magazine la scara blocului,gradinita bubuletului idem,primavara cand apare loboda,stevia,salata verde cu ceapa verde de gradina si branza proaspata de la tarani de-i plina piata,atunci dau jos ca-mi fac de drumuri,ies des urc de mai multe ori pe scari etc,si atunci dau jos binisor,dar pe perioada iernii incet incet pun la loc...M-am saturat de diete am incercat de toate,si scrise biletel pe fiecare zi,calculat pe puncte,disociate tot felul etc,dau jos bine dar iarna incet incet pun la loc desi nu fac excese,continui sa cred ca miscarea conteaza f. mult.

#1547 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 February 2011 - 11:08 PM

Vezi postareaIoana, la 08 February 2011 - 06:48 PM, a spus:

Danielo, ma omori cu zile ce am vazut eu acolo la tine.Ador salamurile italienesti, le-as manca goale,da :director: dupa naspa e cu hemoroizii.

adicatelea salameturile alea constipa? nu stiam! io mi-s constipata cronic si ar trebui sa fiu mai cu bagare de seama! si eu Ioana sunt lesinata sa pap salameturile si prosciutourile italienesti, mai ales de cand toate sunt contrafacute la noi cu tot felul de ...injectii ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1548 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2011 - 11:11 PM

Vezi postareaIoana, la 08 February 2011 - 06:48 PM, a spus:

Offff, grea boala asta cu kg si eu ma lupt cu ele.

deci le declaram razboi deschis aici la han!
gustarea ta de kiwi arata miami ! :director:
cred ca unde stai tu sunt kiwi copti si dulci, nu copti prin lazi, asa-i?
si ce branzica ai folosit?

#1549 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2011 - 11:13 PM

Vezi postareaIoana, la 08 February 2011 - 06:56 PM, a spus:

sau aseara piept de pui cu legume in sos de cocos servit cu orez natur
Dar pana nu dau 8 kg jos nu ma las

in treaba asta nu vad unde e dieta: carne cu orez si sos? cocos zburator, sau nuca? si cum vine ma rog sosul asta?

#1550 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2011 - 11:19 PM

Nu am mancat niciodata pana sa simt ca plesnesc indiferent de situatie
Deci in stilul asta cred ca si lipsa de calciu,scaderea de glicemie etc exista.

eu in zilele mele de nesimtire (concedii, petreceri in familie, sau cand imi pica sub ochi ce-mi place) fac cele enuntate de tine sub titlul niciodata!

tu daca tii de astea drastice nu faci bine, macar ia multivitamine +cmultiminerale daca iti veni sa te infometezi, ca sa nu creezi vreo carenta

insa la varsta asta sa stii ca nu mai tine cu infometarea, organismul destept intra in stare de alerta si cum ii dai ceva depune: face rezerve!

mai bine e un mod de viata sanatos: fara prajeli, zahar alb (dulciuri), faina alba, sucuri si de evitat combinatiile care ingrasa: carne cu cartofi/orez de ex
eu zic ca e mai sanatos, mai precaut si mai eficient decat infometarea, dar noi te iubim orice ai face si nu te certam :director: stii bine!

#1551 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2011 - 11:22 PM

Vezi postareaGeany, la 08 February 2011 - 07:34 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 08 February 2011 - 07:23 PM, a spus:

Mai o jumatate de ecler de la bubuletz, mai un covrigel si se aduna. :hungry: .Macar daca as fi ca al meu.De 14 ani ca suntem impreuna n-a pus 1 kg pe el, in schimb eu am am pus 16 :director:

Ai mare,mare dreptate,eu cred ca cel mai mare dusman al meu e si sedentarismul,nu ma misc deloc,da deloc,am magazine la scara blocului,gradinita bubuletului idem,primavara cand apare loboda,stevia,salata verde cu ceapa verde de gradina si branza proaspata de la tarani de-i plina piata,atunci dau jos ca-mi fac de drumuri,ies des urc de mai multe ori pe scari etc,si atunci dau jos binisor,dar pe perioada iernii incet incet pun la loc...M-am saturat de diete am incercat de toate,si scrise biletel pe fiecare zi,calculat pe puncte,disociate tot felul etc,dau jos bine dar iarna incet incet pun la loc desi nu fac excese,continui sa cred ca miscarea conteaza f. mult.

ei nu faci excese! ca acu mi-amintesc cum te cainai ce ai calcat in toate strachinile de sarbatori :D
indiscutabil ca miscarea conteaza f mult, dar eu nu prea cred in teoria ingrasatului din aer! eu zic ca cine se ingrasa si mananca!

#1552 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2011 - 11:26 PM

[quote name='Geany' date='08 February 2011 - 06:34 PM' timestamp='1297186452' post='76414']

[/quote]
[/quote]

Ia si tu frumusel bubuletul de manutza si va plimbati prin parc.Nici eu nu-s vreo sportiva,dar cand e vremea frumoasa imi place sa meg pe jos sau cu bicicleta.Tu avandu-l pe bubulet, ai ocazii mai dese.

[quote name='Daniella' date='08 February 2011 - 10:08 PM' timestamp='1297199306' post='76460']
adicatelea salameturile alea constipa? nu stiam! io mi-s constipata cronic si ar trebui sa fiu mai cu bagare de seama! si eu Ioana sunt lesinata sa pap salameturile si prosciutourile italienesti, mai ales de cand toate sunt contrafacute la noi cu tot felul de ...injectii ...
[/quote]

cam da

[quote name='Daniella' date='08 February 2011 - 10:11 PM' timestamp='1297199479' post='76462']

deci le declaram razboi deschis aici la han!
gustarea ta de kiwi arata miami ! :director:
cred ca unde stai tu sunt kiwi copti si dulci, nu copti prin lazi, asa-i?
si ce branzica ai folosit?
[/quote]

declara, declaram.Cei galbeni au fost f copti,cei verzi erau mai duri,dar copti.branzica a fost Cottage cheese

[quote name='Daniella' date='08 February 2011 - 10:13 PM' timestamp='1297199594' post='76464']

in treaba asta nu vad unde e dieta: carne cu orez si sos? cocos zburator, sau nuca? si cum vine ma rog sosul asta?
[/quote]

cocos, nu zburatoare ci nuca de cocos :hungry:.La cum mananc nimeni nu ar crede ca tin o dieta, mai ales ca mananc cam orice.Sosul e cu lapte de cocos

Acasa la mine

#1553 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2011 - 11:28 PM

Vezi postareaIoana, la 08 February 2011 - 11:26 PM, a spus:

La cum mananc nimeni nu ar crede ca tin o dieta, mai ales ca mananc cam orice.

acum ca am stabilit asta: ce dieta tii?

#1554 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2011 - 11:32 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 February 2011 - 11:19 PM, a spus:

Nu am mancat niciodata pana sa simt ca plesnesc indiferent de situatie
Deci in stilul asta cred ca si lipsa de calciu,scaderea de glicemie etc exista.

eu in zilele mele de nesimtire (concedii, petreceri in familie, sau cand imi pica sub ochi ce-mi place) fac cele enuntate de tine sub titlul niciodata!

tu daca tii de astea drastice nu faci bine, macar ia multivitamine +cmultiminerale daca iti veni sa te infometezi, ca sa nu creezi vreo carenta

insa la varsta asta sa stii ca nu mai tine cu infometarea, organismul destept intra in stare de alerta si cum ii dai ceva depune: face rezerve!

mai bine e un mod de viata sanatos: fara prajeli, zahar alb (dulciuri), faina alba, sucuri si de evitat combinatiile care ingrasa: carne cu cartofi/orez de ex
eu zic ca e mai sanatos, mai precaut si mai eficient decat infometarea, dar noi te iubim orice ai face si nu te certam :director: stii bine!

tu le zici bine Daniela, multe spunem, nu mananc mult,da e adevarat poate,dar la masa,in schimb pe langa mai rontaim ceva.Oricat de sedentar ai fi important e sa nu exagerezi.
Bine la faza cu fainoasele, e cu dus si intors, eu am mancat aproape zi de zi paste o perioada ,dar nu mancam intre mese, nu rontaiam si nu m-am ingrasat.Ok, am pus vreo 2 kile,da pe parcursul a vreo 8 luni.
Apropo de orez, eu ieri am avut orez brun si da a fost combinat cu carne.
In ciuda meniurilor mele care par a nu fi de dieta intr-o saptamana am dat jos 1 kg si asta ca nu m-am tinut de treaba si duminica am mancat papanasi si clatite :hungry:)
Daca as mai si combina cu sportul, dar mom nu-mi iese ca am facut febra musculara de la Wii, ar fi si mai bine

Acasa la mine

#1555 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2011 - 11:36 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 February 2011 - 11:28 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 08 February 2011 - 11:26 PM, a spus:

La cum mananc nimeni nu ar crede ca tin o dieta, mai ales ca mananc cam orice.

acum ca am stabilit asta: ce dieta tii?

Nu e o dieta defapt, am un program facut pe nr de calorii,dar nu le calculez eu ca de asta m-am ferit tot timpul ca nu stiu sa le calculez si imi pierea cheful de slabit.
Ca sa pot slabii conform planului cele 12 kg care le am in plus tb sa ma incadrez intr-un nr de calorii si mai exact 1318 calorii :director: .
In fiecare zi am un meniu facut dar pe care il mai pot modifica, fie ca nu-mi place sau n-am in casa ce-mi tb.
Oricum cu ocazia asta am descoperit ca-mi place laptele de orez.

Acasa la mine

#1556 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2011 - 11:45 PM

Vezi postareaIoana, la 08 February 2011 - 11:32 PM, a spus:

tu le zici bine Daniela, multe spunem, nu mananc mult,da e adevarat poate,dar la masa,in schimb pe langa mai rontaim ceva.Oricat de sedentar ai fi important e sa nu exagerezi.
Bine la faza cu fainoasele, e cu dus si intors, eu am mancat aproape zi de zi paste o perioada ,dar nu mancam intre mese, nu rontaiam si nu m-am ingrasat.Ok, am pus vreo 2 kile,da pe parcursul a vreo 8 luni.
Apropo de orez, eu ieri am avut orez brun si da a fost combinat cu carne.
In ciuda meniurilor mele care par a nu fi de dieta intr-o saptamana am dat jos 1 kg si asta ca nu m-am tinut de treaba si duminica am mancat papanasi si clatite :hungry:)
Daca as mai si combina cu sportul, dar mom nu-mi iese ca am facut febra musculara de la Wii, ar fi si mai bine

pastele nu sunt din faina alba, ci din faina de grau dur :director: , adica nu sunt sigura, dar eu zic ca e ceva mai apropiat de o faina integrala, insa nu-s perfect lamurita cum e cu graul dur
orezul integral si faina integrala sunt ok, dar nu combinate cu carne, ci doar cu legume
pastele nu ingrasa ci anumite sosuri (in special cele care contin grasimi animale)

#1557 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2011 - 11:47 PM

Vezi postareaIoana, la 08 February 2011 - 11:36 PM, a spus:

Oricum cu ocazia asta am descoperit ca-mi place laptele de orez.

nu am gustat niciodata! am incercat tofu si mi s-a parut oribila, asa ca nu am mai incercat variatiuni pe tema surogatelor de lapte

#1558 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2011 - 11:56 PM

un ceai relaxant pentru un somn odihnitor, va rog

Fisiere atasate

#1559 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 February 2011 - 07:17 AM

io am incuiat, io descui
buna dimineata la somnoroase!
ceai si cafea poftiti va rog
Fisier atasat  imagesCAE3WUPZ.jpg (6.41K)

si o zi cu hrana mai sanatoasa

Fisiere atasate

#1560 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 February 2011 - 07:31 AM

Heii! Buna dimineata!. :tongue3: Ce faceti doamnelor?!

Arata acest topic

• 2397 Pagini +
  • « Prima
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul