Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#3241 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 25 May 2011 - 12:54 PM

Izuk , din cate stiu eu , in general fetitzele se uita dupa copii mai mari. Cica ele sunt mai inaintate ca baietzeii cand sunt mici si d-aia ....

#3242 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 May 2011 - 01:16 PM

Bubuletul meu se uita dupa fetite mai mari :) ar trebui sa ma ingrijorez?! =)) =))(glumesc ,normal)
:wub: Febletea lui e o fetita vecina cu noi e in clasa a 4-a daca o vede de la geam tipa dupa ea cat il tine gura si sta lipit pe balcon,daca o prinde afara e iubire mare de ei... :hug:

In alta dezordine de idei,la noi se starneste furtuna,s-a intunecat si bate un vant nebun. :) Mi-a smotocit tot salcamul :)

#3243 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,621
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 25 May 2011 - 02:42 PM

Vezi postareaDaniella, la 24 May 2011 - 02:16 PM, a spus:

Vezi postareadani_ela, la 24 May 2011 - 06:51 AM, a spus:

daniella- nu au fost si tantarii prezenti pe acolo ? noi nu am fost in delta niciodata , tot de teama anofelilor :) nici nu pescuim , si ma gandesc sa nu dea plictiseala peste noi ... poate un uichend ( :) ) ...am o idee : zi si tu cand mai mergi acolo , poate venim si noi :hug: macar stau cu bea =))

neata buna la pranz! In mai si septembrie octombrie nu prea sunt tantari. Au o ora la care ataca, la lasarea intunericului. Atunci trebuie sa fii dat cu Autan sau sa fii in casa. Dupa vreo ora se linistesc. In schimb in lunile de vara inteleg ca e mai problematic-devin mai activi si mai agresivi, sau desigur daca mergi cu cortul ...

Noi, in ultimii 3 ani, mergem de 21 mai anual, invitati de un prieten pe care il cheama Costi si care strange o gasca mare de 35-40 persoane (el da o masa, noi ne platim restul). Din fericire pt noi ei au barci motoare puternice si asa ca se organizeaza zilnic excursii pe canale. Ei stiu locurile bine (atat cazari cat si de plimbare), pentru ca isi tin barcile acolo in delta si tot se duc sa le dea pe apa.
Eu nu pescuiesc, doar tati. Insa la 40 persoane nu m-am plictisit niciodata, ca sunt o groaza de simpatici in ditamai gasca si mereu se fac plimbari si activitati pentru fiecare gust.
Anul asta, sotia prietenului este deja in 7 luni insarcinata, asa ca nu au mai organizat, ca stau si oamenii linistiti la casa lor. Asa ca am spus ca daca tot era asa traditia sa mergem singurei. Am luat si pe mamaie si pe nepoata-sa cu noi sa vada de Bea si sa o recompensam si pe mamaie, ca nu ne ia bani de stat cu copilul. Aveam de ales unul din locurile in care am fost cu ceilalti si stiam ca sunt foarte faine, dar am zis sa incercam si altceva nou. Nu a fost la inaltimea asteptarilor sau comparabil cu locurile unde am fost cu grupul, se vede bine treaba ca oamenii care cutreiera delta stiu ei mai bine.
Dar delta, daca ai posibilitatea sa te plimbi pe canale (toti care au pensiuni au si ceva barcute cu care te plimba contra cost) si daca iti place pestele gatit de localnici cu retete autentice este o feerie. Si noi tot doar pentru un WE am fost de fiecare data. E o iesire de primavara, precedenta concediului de vara, care face incalzirea, si o schimbare de peisaj. E pacat sa avem asa o minune a lumii la noi in tara (pentru care vin turisti de pretutindeni) si sa nu o vedem, dar sa ne dam peste cap sa vedem tot felul de alte taramuri. Noua ne place de fiecare data. Insa trebuie pregatit cu mare atentie (pensiune recomandata, unde gazde prietenoase bucataresc peste proaspat prins pt amatori, distante de parcurs, locuri de vizitat etc). Este insa o destinatei scumpa (1 WE circa 3-400 eur/2 persoane), mai ales datorita transportului in Delta si datorita faptului ca absolut orice se aduce cu vaporul si apoi salupa (De la apa de baut, la tot ce trebuie in casa omului). oricum ai face de la Tulcea la destinatie tot platesti 12 eur/persoana dus si tot atat intors. La fel excursiile acolo, cam costa (consuma mult barcile).
O chestie care m-a frapat: daca inainte vreme acoperisul de stuf era accesibil saracului, acum a devenit o componenta de lux in cosntructii. Asisderea, daca inainte pestele era hrana saracului (pe vremurile apuse: nici o masa fara peste), acum a devenit o masa de lux. Apai cine face ciorba de peste cica e boier (si daca sunt doar 2 persoane la masa cum am fost noi tot din 5 kg de peste ne-a facut-o e un minim acolo care trebuie respectat).
Apoi multe s-au paraginit acolo: nu se mai recolteaza stuful (Era gratis nu trebuia cultivat) pentru celuloza, nuuu - acum se importa materia prima pt fabrica de hartie. Fabrica de conserve de la Sulina care mergea non-stop s-a inchis. Ar fi multe de povestit ...dar cel mai mult in alta parte a Deltei ne-a placut, posibil la anul sa mergem tot acolo cu grupul sau singuri (la anul o fi cel mic prea mic si desi toti au copii, intalnirea aceasta e una inc are au decis sa isi lase copiii acasa).
Eu am mai fost si cu parintii cand eram mica si ne-a placut mult, e o varianta foarte buna pentru nepescari:
- ajuns dimineata in Tulcea
- luat un vapor (interesat din timp si rezervat) care te plimba toata ziua in Delta (coloniile de pelicani, canale cu nuferi, salcii, stuf, egrete, cormorani, broscute testoase ... e totul o minunatie ... rezervatie naturala ... pana hat la varsarea in mare pe fiecare din brate) cu pranz la o pensiune unde servesc masa de peste proaspat: de la aperitive la dulceata :wub:
- intors seara in Tulcea si fie dormit acolo (eventual mai facut o excursie de o zi), fie plecat acasa (Depinde de distante).

Hai ca m-am lungit ... va pup =))

Daniello, nu stii tu ce imi faci cu ce scrii mai sus...mi-.ai reactivat toate amintirile tineretii mele. Delta a fost tema lucrarii mele de licenta. Oh Doamne, ce mai amintiri din anul I...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#3244 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 25 May 2011 - 06:17 PM

Hai salut!
Va era dor de mine? Ca mie da!
Mai am putin de postat la Corfu si gata, vin iar!
Ma duc sa termin!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#3245 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 May 2011 - 06:30 PM

Boni, mi-amintesc acum ca ai mai spus. Am avut noroc de data asta ca nu mi-a facut schimbare de look. Am fost ca la doctor: Laura, asculta simptomele intai:
- mi s-a subtiat parul si mi se innoada de nu mai pot baga piaptanul furca in el nici la pranz, dupa ce cu chiu cu vai ma descurc dimineata (Angel oare tu cum reusesti cu parul fetitelor???)
- mi-a crescut pana aproape de fund, mi-ar parea rau sa nu-l mai am lung, dar as vrea si schimabare de look (eu ma gandeam sa ma deschid iar blonduliu capucino asa si suvitata si sa ma tund oarecum mai scurt)
- culoare vreau ca nu am pus de o gramada de vreme si e tern si oarecum bate in doua culori de la o lungime incolo, dar nici nu vreau sa vin la luna ca mai des de cel putin 3 luni n-am cum (imi ia 4 ore jum toata afacerea in primul rand si nu in ultimul rand 350 lei), insa imi creste foarte rpd astfel ca la o luna mi se vede radacina crescuta.

Buuun zice Laura, dam vopseaua noua Inoa de la L'Oreal, care e foarte speciala (un nou sistem care coloreaza, protejeaza si hraneste firul de par) si tundem doar un pic. Iata-nma acum cu aceeasi culoare si aproape aceeasi lungime (tuns varfuri si scara noua), dar cu un par stralucitor, elastic, suplu. Vedem cum se comporta in timp. Ma declar satisfacuta ... desi nu se observa nici o schimbare aparent.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3246 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 May 2011 - 06:31 PM

Lapona sper ca ti-am trezit amintiri placute :) . Ai si fost la fata locului pt a te inspira pt lucrare? ...atunci stii ca sunt prea sarace cuvintele pentru a descrie frumusetea si diversitatea Deltei noastre.

#3247 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 May 2011 - 06:33 PM

Vezi postareaMutti, la 25 May 2011 - 12:54 PM, a spus:

Izuk , din cate stiu eu , in general fetitzele se uita dupa copii mai mari. Cica ele sunt mai inaintate ca baietzeii cand sunt mici si d-aia ....

Mutti ele sunt mereu mai inaintate decat baieteii :) . Chiar si cand ajung barbati sunt doar niste baieti mai mari, care schimba jucariile cu unele pt varsta lor: laptopuri, blackberry, joystickuri, tablete, chei de scule adevarate etc... :wub:

#3248 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 May 2011 - 06:34 PM

Geany si p-aici a dat o torentiala cu galeata dupa ce am iesit de la salon coifata :) ... noroc ca eram deja in masina ...

#3249 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 26 May 2011 - 08:33 AM

Buna dimineata.
Soare , frumos pe aici , dar cam bate vantul.Vantul asta cred ca e ceva obisnuit pe aici , ca nu prea e zi fara.Bag repede o supica si niste pilaf de orez si plecam teleleu.Trebuie sa scot nasul la aer ca o sa ma apuce damblaua in casa, cu ganduri,ganduri si iar ganduri.
Tata tot rau , a fost chestie de vreo zi cand s-a simtit mai bine .Apoi tot in starea de dinainte.Are momente cand spune cate ceva , dar in general sunt amintiri din copilaria lui.Din prezent nu stie mai nimic , mama spune ca uneori are impresia ca nici pe ea nu o recunoaste.Colac peste pupaza s-a gasit si socru-miu sa merga la spital , sa-l vada , cica si sa se ia in gura cu asistenta pe acolo , ca el il duce la judetean la Timisoara , ca are el un var acolo ( care e chirurg ortoped :rolleyes: ), ca acolo il fac bine...tra-la la ...prostii de ale lui, ca e destept ca oaia cand ....Asistenta s-a enervat.Mama nici nu era acolo , plecase sa manace ceva.Cand a venit mama a luat-o asistenta deoparte si i-a spus ce s-a intamplat .Mama e tare necajita acum , ca se supara doctorul pe ea , ca l-a facut ala incompetent.Medicul e neuro-chirurg , e si directorul medical al spitalului .In plus , mama lui , neurolog la randul ei in acelasi spital e sora celui mai bun prieten al tatalui meu din copilarie.Deci...oamenii aia fac tot ce pot pentru el.
In alta ordine de idei , fiica-mea e happy , are Tom & Jerry in continuare .Proprietarul a adus un tv dublu ca marime si mult mai nou si mai "profi" decat cel pe care-l aveam.Asa proprietari sa tot ai ...

#3250 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715

Postat 26 May 2011 - 11:45 AM

Eu am fost deja cu treburi in urbe, plec iarasi etc etc.
Izuk, speranta moare ultima, asa ca trebuie sa speram.
cat despre socru, na ce sa zic...cateodata mai binele e dusmanul binelui.

#3251 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 May 2011 - 11:49 AM

Buna oaspetilor hanului!

Izuk, multa sanatate tatalui tau si putere tie si familiei sa ii fiti alaturi moral/fizic si sa il sprijiniti/alinati pe cat se poate.
Priveste ca si cum socrul a fost bine intentionat, dar nu a cunoscut poate situatia. Cu siguranta nu a facut-o din rautate. Eventual ar trebui sa-i explicati care e treaba cu dr. respectiv. La prima vedere, tuturor ni se pare ca ceilalti/doctorii nu fac tot ce trebuie, sau ce am vrea noi, pentru cei dragi noua. Sanatos sa fie!

Sa aveti cu totii o zi splendida. :scratch:

#3252 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 26 May 2011 - 11:51 AM

Vezi postareaDaniella, la 25 May 2011 - 06:30 PM, a spus:

Boni, mi-amintesc acum ca ai mai spus. Am avut noroc de data asta ca nu mi-a facut schimbare de look. Am fost ca la doctor: Laura, asculta simptomele intai:
- mi s-a subtiat parul si mi se innoada de nu mai pot baga piaptanul furca in el nici la pranz, dupa ce cu chiu cu vai ma descurc dimineata (Angel oare tu cum reusesti cu parul fetitelor???)
- mi-a crescut pana aproape de fund, mi-ar parea rau sa nu-l mai am lung, dar as vrea si schimabare de look (eu ma gandeam sa ma deschid iar blonduliu capucino asa si suvitata si sa ma tund oarecum mai scurt)
- culoare vreau ca nu am pus de o gramada de vreme si e tern si oarecum bate in doua culori de la o lungime incolo, dar nici nu vreau sa vin la luna ca mai des de cel putin 3 luni n-am cum (imi ia 4 ore jum toata afacerea in primul rand si nu in ultimul rand 350 lei), insa imi creste foarte rpd astfel ca la o luna mi se vede radacina crescuta.

Buuun zice Laura, dam vopseaua noua Inoa de la L'Oreal, care e foarte speciala (un nou sistem care coloreaza, protejeaza si hraneste firul de par) si tundem doar un pic. Iata-nma acum cu aceeasi culoare si aproape aceeasi lungime (tuns varfuri si scara noua), dar cu un par stralucitor, elastic, suplu. Vedem cum se comporta in timp. Ma declar satisfacuta ... desi nu se observa nici o schimbare aparent.

le-am luat marrocan oil (pt toate de fapt) si viata mea s-a schimbat in bine :scratch:.
nu se mai incurca, e matasos si n-am nici o problema dimineata inainte de scoala. au parul pana la fund, ada un pic mai lung ca al sarei si nu s-ar tunde nici una sa le platesti. eu le tai din varfuri(am mai tuns si mi s-a spus ca am mana buna, creste parul de numa :) )
si nu le las mai deloc fara coada cand se duc la culcare, conteaza.
cam atat :D

uite cat e de lung

Fisier atasat  P1150663.JPG (764.7K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  P1150666.JPG (249.35K)

Fisier atasat  P1150553.JPG (255.79K)

si eu de la negru lung, am tot taiat, si acum sant culoarea asta (din spate ca sotul asa stie el sa-mi faca poze :D). cred ca-i place pardonul mai mult decat mecla :)

Fisier atasat  P1150543.JPG (278.14K)

#3253 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 May 2011 - 01:50 PM

woaaaa ce zane, woaaa ce par aveti toate 3! woaaa ce priveliste splendida!!! sa nu-mi spui ca asa e la tine in oras! ce minunatie!
acu de unde iau eu uleiul marocan ? ca-mi vine sa-mi zbor creierii cu incurcatul parului. Seara il prinzi cu ce ca sa nu sufere peste noapte de tractiuni mecanice? cu o banda de aia elastica? Le place sa-si ingrijeasca parul, sa il spele, sa le faci codite? Mai am o intrebare: le piaptani zilnic? poate parea hilar pt cine nu are par lung, dar eu incercam sa ma piaptan zilnic si ii rup juma de par, ieri mi-a spus stilista (tot par lung) sa ma piaptan doar dupa spalat si la urmatorul spalat (dupa 1 sapt iarna si irca 5 zile vara). Nu stiu sigur daca ma adaptez nepieptanatului.

nu stiu din fata ..., dar din spate arati excelent ...! felicitari! stie el ce stie! imi place la nebunie si culoarea/suvitele, asa am fost si eu vreo 5-6 ani, pana mi s-a ars!
iar fetitele nu mai spun cat sunt de momoase!!! Cand le-a crescut parul? noua de abia acum a inceput sa ne creasca doar ciuful din varful capului, pana acu, tot a cazut puful si a dat asta nou, pe la spate e scurt de tot ... zici ca am ras-o acu 1 luna. Alti bebei la 9 luni vad ca au plete ... noi cheliuta inca ... =))
cea mare se vede ca are si atitudine! precis are o personalitate puternica!

#3254 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 26 May 2011 - 02:49 PM

ada si-a pierdut puful cu care s-a nascut, arata ca un calugar si il gaseam pe pat dimineata :-*...nu le-am tuns niciodata, decat 1cm la varfuri lunar.
sarei i-am facut codite la 6 luni. a avut par de prins cu clama si foarte des cand s-a nascut. amandoua brunete la nastere =)) sara la 1,5 avea radacinile galbene si varfurile negre.
le prind cu elastice normale noaptea, iti fac poza si-ti arat. nu prea pun din alea cauciucate. prefera sa-l impletesc, amandoua sa aibe par cret dimineata, ondulat adica.
sant atat de obisnuite cu pieptanatul de stau la rand dimineata :-*...pe par se spala una pe alta mai nou, se clabucesc si eu le limpezesc. ada imi aduce uleiul de la mine din baie si...cam asta e rutina. iarna le spal la 3 zile sau saptamanal, depinde. mai isi pun nisip cand se joaca afara sau la scoala si asa le spal mai des. nu stie nici una cum e sa fii cu par scurt si pt ele e ceva obisnuit.

eu am firul subtire dar nu mai e atat de rar, s-a regenerat. nu ma pieptan niciodata, NICIODATA! doar degetele prin par dupa spalat. il intind cu placa si de la ulei nu se mai incurca nici macar la ceafa.
cam atat =))
a, nu se mai ingrasa cum era inainte. tot pe baza uleiului am pus(am sampon si balsam cu ulei de argan, care acelasi lucru), dau cu uleiul la sfarsit si un pic de mousse lichida de la kerastase. atat.

pozele sant la 60km de mine unde s-au mutat socrii dar cam asa e si la mine, tot cu port, vase, etc

#3255 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 May 2011 - 03:27 PM

deci greseala mea cu pieptanatul ... de am rupt si subtiat parul ...eu ma piaptan dimi si seara, de teama ca dc las mai mult se incurca prea tare! asa mi-a spus si stylista. asa o sa fac ... desi mi se pare strange, sper sa ma obisnuiesc ...parca nu aveam parul asa de delicat inainte de vopseluri nu aveam nici o treaba cu asta! dar daca nu te piaptani cum usuci cu placa?

dar pe fetite le pieptani deci!?

si eu tot de la kerastasse folosesc, dar acum am citit mai atenta si am vazut ca am luat gama gresita. Eu ma plangeam ca se incurca din cauza ca e prea uscat si atunci mi-au dat gama aia cu capac portocaliu care e super-nutritiva. Ieri inainte sa plec la salon, ca mi se termina masca m.am uitat si scrie ca dimpotriva nu e pt par subtire! deci cred ca m sfeclit-o si aici! cred ca trebuia sa iau gama verde volumizant, ca pe ala scrie pt par subtire. Mi s-a si ingrasat ...to in ideea ca e uscat si d-aia se incurca ...tot am bagat masti, balsamuri, uleiuri in el... care mai de care...

acum mi.am luat un sampon de la occitane care e pt par subtire si am si mascuta lui, sper asta sa-mi fie ok ...

deci uleiul de argan sau cel marocan pomenit de tine e unul si acelasi? si il dai ca pt coafat? adica dupa spalat pe parul ud, zvantat in prosop?

#3256 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 27 May 2011 - 12:28 AM

da, uleiul il pui dupa ce stergi parul putin. ai sa vezi ce repede se usuca parul(fara foen) cand pui uleiul :D. reduce timpul de uscare la jumatate.
e unul si acelasi uleiul de argan e de fapt ulei marocan. am mai pus poza pe undeva cred, mai fac una azi :D
pe fete le pieptan dar nu cand le spal, cu parul ud. daca pun ulei nu mai e nevoie in seara respectiva si, dimineata, daca dau cu pieptaul odata nu mai e nevoie de nimic. au par matasos ele oricum, nu sant ca noi :D

cu placa il intind pur si simplu dupa ce mi-am tras degetele sa-l "descurc", atat :D...o fi bine sau nu, nu ma pieptan :D

verde am si eu de la kerastase

#3257 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 27 May 2011 - 02:57 AM

uleiul

Fisier atasat  P1170301.JPG (173.3K)

samponul si balsamul

Fisier atasat  P1170304.JPG (215.26K)

Fisier atasat  P1170305.JPG (197.14K)

zgarciurile de par ale fetelor :D

Fisier atasat  P1170307.JPG (230.54K)

cordelute, etc :D

Fisier atasat  P1170309.JPG (211.89K)

si gata

Fisiere atasate

#3258 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 May 2011 - 07:42 AM

Buna dimineata fetelor!

Angel arati ca o zana si fetele sunt tare dulci. :D

#3259 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 27 May 2011 - 07:52 AM

'neata :D
geany, nici ca va arat fatza, va las sa credeti ca sant o zana :D

#3260 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715

Postat 27 May 2011 - 07:55 AM

Buna dimineata. Injer intunecos&girls...wow.
ulei de argan am si eu , dar il folosesc mai mult cateodata dupa dus, ca sa hraneasca pielea.
eu am parul scurt, si mult, asa ca nu am nevoie de argan :D
azi iar o zi cu umblat in urbe, alea alea, si diseara concert, dar maine o sterg in sud la mare :D

Arata acest topic

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul