Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#3621 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 June 2011 - 08:45 PM

Vezi postareadani_ela, la 24 June 2011 - 08:33 PM, a spus:

Vezi postareaMutti, la 24 June 2011 - 07:51 PM, a spus:

Ia spune ce aveau in farfurii , sa ne radem o leak ;)

Apropos de harnicia nemtzoaicelor contemporane in bucatarie......Stitzi salata aia banala de varza? varza cruda tocata , frecata cu sare , apoi o leaca de piper , ulei , otzet si marar? De cate ori merg la o petrecere p-aici astia intreaba: A adus Anamaria salata de varza? Sunt innebunitzi totzi dupa ea , manca de nu mai pot...tot timpul ma intreaba cate unul retzeta ...DAR...cand aud ca trebuie taiata felii (ca nu o gasesti la punga feliata ca pe aia acra ;) ) se lasa pagubasi si asteapta pana data urmatoare cand ne intalnim!

asta imi aduce aminte de cand am fost la prietena mea in dortmund , si am facut salata de rosii cu castraveti , ceapa verde etc , ma rog , cum facem noi vara , si se lingeau aia pe degete :-* inainte sa plec , m-au rugat sa le dau reteta :D

Hi hi hi! Mie mi-a adus aminte de un cuplu care venise la noi,si intamplarea a facut ca eu gatisem varza noua cu afumatura,mancare de varza,ma rog :D la care el pofticios zice:mmm,miroase a varza ...Zic :daca vrei sa te servesc ,cu mare placere ...Ea:''nu ca sotul ei nu mananca varza''...El zice:''ba, asi vrea un pic''...A mancat de nu se mai satura,ea se uita chiorash, ca la ea nu mananca.El a zis ca ea da varza prin nu stiu ce robot de bucatarie si o face terci ca iti curge din furculita si nici carne nu pune...Blleehhh :D
Ea a zis :''pai da, draga ,ca tehnologia a avansat si nu mai trebuie sa stea femeia asa ca marunteasca la varza din cutit ca pe timpuri '' :P
S-a si suparat a zis ca nu o sa-i mai faca varza,iar el m-a rugat cand mai fac sa-l mai chem :P

#3622 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 June 2011 - 09:12 PM

Hi hi hi! Acelasi cuplu,ne-a invitat la ei la masa,ea ne-a servit cu piure din fulgi de cartofi de la plik,ca sa-mi demonstreze cat de rapid se prepara fara sa mai fierbi la cartofi sa mai muncesti,cu piftele ,da nu gaseai carnea prin ele mai mult paine si morcovi si marar,tari de puteai sa spargi un geam cu ele si salata de varza data prin acelasi robot,era terci si zemoasa,curgea prin furculita,cu o tona de otet.Eu m-am scuzat ca nu mananc seara ca-s la dieta,sotului meu in schimb ii era foame si facea eforturi uriase sa manance cat de cat.Inainte de asta o salata beof cu mazare de la conserva ,maioneza cumparat de la borcan,avea si mar in ea :-*
Desert popcorn facut la microunde,dela am mancat si eu si bere ,aici mi-a placut si mie.Pana la urma a fost o seara reusita nu toti au inspiratia si placerea de a gati ,daca persoana e simpatica si sociabila e ok. vii mancat deacasa si gata :D

#3623 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 24 June 2011 - 10:04 PM

Dani_ela felicitari pentru rezultate si sa-ti traiasca frumoasa de fetita! pai cand ai zis sa ne intalnim cu copiii in parc la IOR credeam ca ai si tu un tzasti-bashti un picut mai mare ca mine ... cand colo ... tu ai ditamai zana! e frumoasa, cocheta si discreta. I like her!

Cat despre preparatele nemtilor vostri eu prefer sa pap fructele de le pusa Stella la dispozitie ieri la mic dejun! :D

Izuk, dar spune draga impresiile de calatorie, nu ma lasa aici curioasaa :-*

Geany si mie imi place tot ce e mai modern sa-mi usurez munca, dar urasc semipreparatele, asa ca piure din fulgi nici cand eram studenta nu mancam ...
Legumele le toc si eu la robot, dar pt o ciorba, un ragu, nicicum pt salata. Mai tb trecut si prin filtrul ratiunii ce merge sa faci la robot si ce nu.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3624 Useril este offline   La-Chef-A 

• La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 24 June 2011 - 10:08 PM

Vezi postareaGeany, la 24 June 2011 - 09:12 PM, a spus:

Hi hi hi! Acelasi cuplu,ne-a invitat la ei la masa,ea ne-a servit cu piure din fulgi de cartofi de la plik,ca sa-mi demonstreze cat de rapid se prepara fara sa mai fierbi la cartofi sa mai muncesti,cu piftele ,da nu gaseai carnea prin ele mai mult paine si morcovi si marar,tari de puteai sa spargi un geam cu ele si salata de varza data prin acelasi robot,era terci si zemoasa,curgea prin furculita,cu o tona de otet.Eu m-am scuzat ca nu mananc seara ca-s la dieta,sotului meu in schimb ii era foame si facea eforturi uriase sa manance cat de cat.Inainte de asta o salata beof cu mazare de la conserva ,maioneza cumparat de la borcan,avea si mar in ea :D
Desert popcorn facut la microunde,dela am mancat si eu si bere ,aici mi-a placut si mie.Pana la urma a fost o seara reusita nu toti au inspiratia si placerea de a gati ,daca persoana e simpatica si sociabila e ok. vii mancat deacasa si gata :-*

Mai Geany, macar fata a facut eforturi si te-a chemat la masa. La mine majoritatea zic ca eu sunt Chef-A si mai bine vin ei la mine decat vice-versa. :D

#3625 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 June 2011 - 10:09 PM

Daa... asa e Dani'...Tu ce mai faci?! ce face Bea?!...

Io' m-am distrabalat fata' ca au sarbatorit parintii 38 de ani de la casnicie,asa ca ... :-*

#3626 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 June 2011 - 10:15 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 24 June 2011 - 10:08 PM, a spus:

Hi hi hi! Acelasi cuplu,ne-a invitat la ei la masa,ea ne-a servit cu piure din fulgi de cartofi de la plik,ca sa-mi demonstreze cat de rapid se prepara fara sa mai fierbi la cartofi sa mai muncesti,cu piftele ,da nu gaseai carnea prin ele mai mult paine si morcovi si marar,tari de puteai sa spargi un geam cu ele si salata de varza data prin acelasi robot,era terci si zemoasa,curgea prin furculita,cu o tona de otet.Eu m-am scuzat ca nu mananc seara ca-s la dieta,sotului meu in schimb ii era foame si facea eforturi uriase sa manance cat de cat.Inainte de asta o salata beof cu mazare de la conserva ,maioneza cumparat de la borcan,avea si mar in ea :thumleft:
Desert popcorn facut la microunde,dela am mancat si eu si bere ,aici mi-a placut si mie.Pana la urma a fost o seara reusita nu toti au inspiratia si placerea de a gati ,daca persoana e simpatica si sociabila e ok. vii mancat deacasa si gata =))

Mai Geany, macar fata a facut eforturi si te-a chemat la masa. La mine majoritatea zic ca eu sunt Chef-A si mai bine vin ei la mine decat vice-versa. :fuckme:

Hi hi hi! Da draga Shefa',asa e ,stiu ce inseamna.Totusi eu merg pe principiul ca in primul rand conteaza admosfera ,ca de mancare na' nu poate fi pe gustul tuturor.
Eu gust mereu din complezenta,dar spun de la inceput ca eu peste sau oaie nu mananc ,dar langa beshte'' la noi la romani e mamaliga cu usturoi la care eu bobinez la greu,langa oiule' e ceva garnitura ,o pap pe aia,deci nu fac omul sa se simta prost,daca nu-mi place gust putin si ma scuz ca-s la dieta,cum sunt mai bubulina tine de fiecare data :tongue3: =))

#3627 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 June 2011 - 10:25 PM

Vezi postareaGeany, la 24 June 2011 - 10:09 PM, a spus:

Daa... asa e Dani'...Tu ce mai faci?! ce face Bea?!...

Io' m-am distrabalat fata' ca au sarbatorit parintii 38 de ani de la casnicie,asa ca ... :thumleft:

uite, ce sa fac? am muncit ca o capiata saptamana asta numai la 9 jum-10 am venit acasa, sa-mi traiasca mie soacra, ca altfel nu'sht ce ma faceam!
daaaar soacra are bilete de vacanta cu restul familiei (sora lui tati, cu barba.su si nepata) asa ca duminica pleaca in Bulgaria si habar nu am ce fac de luni ca la mine la serviciu e rupere de munca ... Colac peste pupaza, tot acum facem si curtea- punem dale si schimbam portile si stalpii, apoi vrem sa schimbam acoperisul si daca o mai avea apoi chef tati sa refac si dressingul la mine in camera ca nu e functional facut si nu-mi incap straiele, de am umplut dulapurile fetitei cu ale noastre.

Bea face excelent, merge oleak de-a busilea, dar da sa se ridice direct in picioare, sprijinita in maini ...de mi-e mereu frik sa nu vina in cap! a rasfatat-o soacra-mea de nu se mai poate ....

#3628 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 June 2011 - 10:37 PM

Draga de ea,Dani' e greu cu astia mici :thumleft: Si sorica mea din Italia azi l-a adus pe Andu' la socrii ei la tara ,stau la casa ,pt. o luna ca e in vacanta si ei se intorc inca o luna la munca ,duminica deja pleaca inapoi.Nepotelul meu e invatat cu bunicii deacolo ca a mai stat ,dar tot o sa planga dupa ei =)) In august vin cu totii la noi la Bacau :tongue3:
dar pana atunci o sa vina si doar nepotelul meu cu bunicii ,unchiul si matusa in vizeta la noi =)) E greu... :fuckme:

#3629 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 24 June 2011 - 10:45 PM

Mai si mie imi place sa ma ajut in bucatarie de aparatura, varza recunosc ca nu pot sa o tai fideluta,da mai bine nu mai fac decat sa fac piure de varza.Da acu o dau prin razatoare pe partea cu o singura lama.
Nu ma dau o super gospodina, ca nu-i cazul,da nemtii nu le au cu gatitul de nici o culoare.Mi-aduc aminte ca acu vre-o doi ani am dus la munca de ziua sotului pateuri umplute cu ciuperci, cu branza, prajituri, totul facut in casa.Au mancat nemtii de n-a mai ramas nimic pe platouri.De ziua sefului, gagica-sa a venit si a trantit niste mezeluri intr-o chifla :thumleft: .
Bine daca e sa o luam pe parte gastronomica nici nu au cine stie ce bucatarie.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#3630 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 June 2011 - 11:06 PM

eu stiu sa tai varza fideluta ca m-a invatat mama sa o tai marunt din aproape in aproape, doar ca de la o vreme sunt asa de epuizata de la munca, ca nu am nici un chef sa mai fac chestii manuale si prefer ceva ce se face rapid, dar nu semipreparate, mai degraba o salata cu de toate (oua, sunca/ton, branza, rosii, salate verzi, castraveti, seminte de in), o branza cu rosii, o friptura, paste, o mamaliguta cu branza si smantana, ciuperci umlute cu mozza la cuptor toate se fac in 2 timpi si 3 miscari, ... nicicum carnati!

Bubuletzul ce face? a terminat gradinita? deci vine nepotelul si sta la tine cu Bubu?

#3631 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 June 2011 - 07:21 AM

Da! bubuletul a terminat de mult de pe 9 iunie,ca dupa serbare nu au mai dus parintii copii.Nepotelul a luat vacanta acum ,dar sta la socrii lui sora-mea la tara .Acolo e invatat ca a mai stat.La noi vin in august :thumleft:

#3632 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 25 June 2011 - 10:16 AM

daca persoana e simpatica si sociabila e ok. vii mancat deacasa si gata :tongue3:

Eu oricum fac asa de ceva timp. De cand tin monti, daca nu sunt sigura ca gasesc ceva de mancare conform, pap acasa si gata.
Dulce, si inainte de monti, il duceam eu pe unde ma duceam... asa ca s-au invatat toti. A, vine Sorina, gata nu mai cumparam nimic...

Vezi postareaLa-Chef-A, la 24 June 2011 - 10:08 PM, a spus:

Mai Geany, macar fata a facut eforturi si te-a chemat la masa. La mine majoritatea zic ca eu sunt Chef-A si mai bine vin ei la mine decat vice-versa. :thumleft:

Brava Chef-A... ai descris perfect prietenii mei... Doar ca in ultimul timp s-a cam suparat Sorina si le-a mai dat si cate un sut bine plasat (stiti voi unde).
Sorina

#3633 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 25 June 2011 - 01:48 PM

daniela- multumesc :hug: sa vezi ce repede trece timpul ; acusi o duci la camin pe Bea , apoi in clasa I , si dintr-o data termina a opta :lol: valeu , ce ma fac , ca in ritmul asta ma vad si bunica (peste vreo 15 ani :lol: )cand vin la capitala , vin fara stef , ca eu merg la control , si nu o car prin spital cu mine , ca e deprimant rau :(

#3634 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 25 June 2011 - 02:33 PM

Ziua buna .

Vezi postareaDaniella, la 24 June 2011 - 10:04 PM, a spus:

Izuk, dar spune draga impresiile de calatorie, nu ma lasa aici curioasaa :hug:

Dani , daca nu spun nimic , credeam ca e evident ...nu mi-a placut. Este primul concediu in care dupa 3 zile mi-am dorit sa plec acasa. Toate comentariile negative de pe net legate de hotel /plaja erau indreptatite .Orasul mizer , plin de taverne , magazine de suveniruri si magazine " de firma". Nimic de distrat un copilas...ca eu oricum nu ma pot distra , ca nu am cu cine.
Hotelul , cotat 5 * abia i-as fi dat 3+ , dar macar a fost curat siu personalul super amabil.Am luat "all inclusiv" , mancarea nu era rea , dar zilnic aceleasi feluri , rotite intre pranz si cina( curry de pui , cod , carne de porc la tava , orez , cartofi prajiti , amestec de legume sote , supe creme de ciuperci sau legume ) , mic dejun acelasi mereu ( fasole , carnati , bacon , oua , cereale , iaurturi ,fructe ) .Cafea oribila , desert ...o porcarie - mereu blat de tort acoperit cu frisca vegetala si un jeleu de fructe deasupra , crema de zahar ars si ceva jeleu de fructe.Intr-o singura seara am gasit baclava.Bautura la masa , un singur pahar de "ceva" - bere , suc , vin sau apa , daca vroiai in plus ...pe bani.
Plaja oribila , mica ...intrare in apa abrupta ,adanca.Era o plaja frumoasa dar departe rau de hotel , trebuia sa mergem cu autobuz , care venea din an in paste . Asa ca , ne-am petrecut mult timp la piscina :lol: ceea ce uram eu cel mai mult in concediu si ii condamnam pe cei care merg la mare sa stea la piscina.
De vizitat nu prea am vizitat mare lucru , cum spuneam ...nu am cu cine , in ultimul timp am langa mine genul de om care in concediu doarme , manca si sta pe plaja.
As pune si niste poze dar nu stiu unde si nu vreau sa fac topic separat ca nu merita.

#3635 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 June 2011 - 06:32 PM

Izuka' imi pare tare rau ca a iesit asa :hug: eram convinsa ca o sa te relaxezi si ca vei avea o vacanta frumoasa ,se vede ca temerile tale au fost intemeiate :lol: Eu si sotul nu ne mai tace gura ,suntem ca babele alea care au iesit dupa ani grei de puscarie in care au stat in aceeasi celula,si la iesire s-au oprit la poarta inchisorii ca mai aveau de clevetit :( in nici un caz nu e genul care sa doarma si sa manance si sa vegeteze,se vede ca si sotul tau o fi stresat daca spui ca e asa in ultima vreme :( .Despre mancare ,care spui ca erau aceleasi feluri rotite intre pranz si cina,ce ai de gand sa-ti faci bun cu prima ocazie,sa te rasfeti?! :lol:
Hai te pup,ma bucur ca te-ai intors,mai stam si noi aici de vorba :(

#3636 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 June 2011 - 07:27 PM

Brrr!!! Da' ce frigut e afara bree!!!Am iesit un pic dar am venit repede inapoi :lol:

Incepe frumusica pe prima :hug: eu ma uit da mai trag un ochi si la voi :lol:

#3637 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 25 June 2011 - 10:00 PM

Geany , scumpa , sunt in pana de idei , dar am pofta de salata de vinete :hug:

#3638 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 June 2011 - 10:03 PM

Hi hi hi! :lol: Ia' sa faci bine sa-ti faci si sa ne inviti si pe noi virtual...Ador salata de vinete... :hug:

#3639 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 June 2011 - 10:52 PM

Izuk imi pare tare rau ...simt eu ca furia ta vine si din alta parte ...
Eu spuneam ca am fost de 2 ori in Cipru si de ambele dati am nimerit bine, dar am fost printr.o agentie cu care lucrez cu serviciul si am ruguat-o pe proprietara sa-mi dea recomandare pentru un hotel unde ea sau cunoscuti de ai ei au fost si a fost totul ok. Aici erau o multime de divertisment pentru copii (si in hotelul acesta si unde am stat prima oara erau , atat la hotel, cat si la restaurantele unde am mancat era o parte mare a terasei amenajata cu jocuri pt copii. Iar aici scria ca e cea mai tare plaja din Cipru, insa si unde am fost in Larnaca era superba plaja. In Paphos nu am fost, doar Larnaca si Agya Napa. (Am vizitat data trecuta si capitala, Nicossia). Cat despre sistemul all inclusive eu tocmai pentru ceea ce spui: lipsa de diversitate in menu, in servire, in locatie il refuz din capul locului. Predispune la sedentarism si ingrasare. Imi place libertatea de miscare si de alegere in vacanta.
Eu nu am putut insa sa
Anyway, imi pare tare rau ca gandurile pesimiste cu care ai plecat s-au adeverit. Eu cum spunea si Zoazo, m-am obisnuit in ultima vreme sa privesc partea plina a paharului unei vacante: nu am plecat in inspectie, ci ca sa ma relaxez.

Mai plecati undeva anul acesta? Mai vine soacra? Si eu ador salata de vinete, asa ca go for it si serveste-ne si pe noi :hug:

#3640 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 June 2011 - 11:06 PM

Ma ia groaza deja pt luni... nici nu pot dormi de nervi ... . Nu am cu cine lasa fetita si eu e musai sa merg la serviciu saptamana viitoare. Tati cica sa stau eu cu ea luni si de marti sta el (ca marti se presupune sa termine muncitorii curtea). Dar eu nu pot lipsi luni, ca am inchiderea de buget :hug:
Soacra-mea s-a oferit sa nu mai plece in vacanta, dar tati nu a acceptat! :lol:
Deja i-am taiat o excursie ce o avea platita cu cealalta nepoata, acu vreo luna!

In plus azi mi-a facut o reactie alergica (prima) ...si nu stiu la ce ...

Arata acest topic

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic