Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#3721 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 June 2011 - 05:36 PM

Da ...Izuka',sotul tau e acolo de ceva mai mult timp daca nu ma insel, si poate el cunoaste mai bine gusturile si obiceiurile locului .Cel mai important e sa va simtiti bine in compania celorlalti si sper sa aveti timp frumos. :tongue3:

#3722 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 29 June 2011 - 05:43 PM

m-am adunat de pe drumuri,caldura mare mon cher, mi-am pus un pahar cu sirop de nuci verzi cu apa minerala si efectif parca m-am intors in timp,parca eram in curtea bunicilor,eu de-o schioapa,efectiv asta a fost senzatia care mi-a dat-o paharul asta de sirop.Mi-am adus aminte de siropurile facute de mamaie care le beam din sifoane de sticla imbracate in plasa.Aveam un cosulet de 2 sifoane si ma trimitea mamaie cu bicicleta sa le umplu si de fiecare data ma intorceam cu mentosan :tongue3: .Vai ce amintiri .

Geany, ce romanticoasa esti :toothy6:

Izuk, noi cand ne intalnim spunem cam ce aduce fiecare,asa scapam de o grija.Daca tipul e coleg cu sotul tau sa-l intrebe cum sa va impartiti si apoi vezi cam ce gusturi au si extra vi cu ceva care crezi tu ca le-ar placea.E cel mai simplu.

Cat de foccaccia care dureaza 4 ore, pare mult,da in timpul cat sta la cop tu iti vezi de ale tale.Mie imi place l-a nebunie.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#3723 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 June 2011 - 05:50 PM

Ioana ,eu sunt cea mai romanticoasa persoana ,care ieste,pe sistem''... :toothy9; Da' de ce spui asta?! :tongue3: (ce-am facut?!)

Despre mancarea facuta de romance care ii cam da pe spate pe strainosi',chiar ma gandeam la salata de vinete a Izukai,sunt sigura ca in timp va face ceva victime si peacolo :toothy6:

Daca faci focaccia Izuka si-ti ramane ceva aluat ,(si eu vreau sa incerc dealtfel) ,a postat o reteta faina Chefa,de nodulete din aluat,pensulate cu ulei de masline aromatizat ,mie mi s-a parut super ideea daca ti-a scapat o caut si-ti dau link. :toothy9;

#3724 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 June 2011 - 05:56 PM

Vezi postareaGeany, la 29 June 2011 - 05:50 PM, a spus:

Ioana ,eu sunt cea mai romanticoasa persoana ,care ieste,pe sistem''... =)) Da' de ce spui asta?! :toothy6: (ce-am facut?!)
pai facusi inimioare pe sandwisch-uri :tongue3:

Despre mancarea facuta de romance care ii cam da pe spate pe strainosi',chiar ma gandeam la salata de vinete a Izukai,sunt sigura ca in timp va face ceva victime si peacolo :toothy9;

ee, la partea asta e cu dus si intors, nu toti sunt fani,eu am patit-o cand am dus-o la scoala,au mancat,dar nu s-au dat in vant dupa ea.Bine, profa, nemtoaica fiind, a mancat,restul s-au ingramadit pe fripturile unui coleg :hungry:,care de ce sa nu recunosc erau divine.
Dar depinde de persoane.Eu am mai mancat ceva in genul la o petrecere data de un coleg grec.

Daca faci focaccia Izuka si-ti ramane ceva aluat ,(si eu vreau sa incerc dealtfel) ,a postat o reteta faina Chefa,de nodulete din aluat,pensulate cu ulei de masline aromatizat ,mie mi s-a parut super ideea daca ti-a scapat o caut si-ti dau link. :toothy9;

Acasa la mine

#3725 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 June 2011 - 06:03 PM

Hi hi hi! AAaaa,asta era :toothy9; Ce sa-i faci boala grea si incurabila,romanticismul asta :toothy6:

Daaa si cu dus intorsul,desi eu personal cunosc doar cazuri fericite,dar nu poti sa stii niciodata ,cel mai bine e pt. inceput sa nu te risti si sa mergi pe chestii neutre le numesc eu,adica ce in general plac ,cel putin pana cunosti mai bine persoanele si obiceiurile .

Acuma-s curioasa,deabea astept sa vina Izuka,cu impresii :tongue3:

#3726 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 29 June 2011 - 09:34 PM

Vezi postareaizuk, la 29 June 2011 - 01:14 PM, a spus:

La mine se arata pe sambata iesire la picnic.Acum sunt in ceata cu ceea ce sa fac , sa duc de halit.Idei?

Izuk, finlandezii, in mare parte, nu sunt prea deschisi si amatori de chestii noi, pe care nu le cunosc. Bucataria finlandeza e foarte saraca, de altfel, probabil ai observat deja. Pe langa asta ei au si jdemii de alergii la varii chestii. Ca sa nu fii dezamagita raportand la munca depusa sa prepari si efectul asupra lor, cel mai bine e fie vorbesti direct cu sotia celuilalt (un mail, in caz ca nu va cunoasteti personal) sau rogi sa spuna ce prepara ea si daca au alergii sau chestii pe care nu le consuma. In functie de asta te orientezi.
Succes si iti doresc sa dai peste finlandezi din categoria celor curiosi si 'deschisi' la nou :violent6:

#3727 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 June 2011 - 10:40 PM

valeu ce de ati scris!

Stelluta felicitari absolventei :D si mamei sale care a crescut-o asa de disteapta! :P , pupam coronita si ma rog sa luam si noi peste 6+12 ani rezultate asa de bune :P

Izuk salata de vinete arata ca in visele mele! exct cu maioneza imi plac si mie! Am mancat lingura aia intr.o fractiune de secunda. Si eu as manca fara sa ma satur vreodata salata de vinete in cantitati nelimitate :P . In alta ordine de idei cu picnicul, daca ai face un muschiulet pe care sa-l tai felii si o salata asortata? + minunata salata de vinete cu foccacia? Muffins sau o tarta cu fructe de sezon ca desert?

Angel ce chifle minunate! tu chiar iti meriti KA!
Asigurare, asigurare, dar naspa deranjul pt inundatie!

ce cozonaci frumosi Uma!
ce mai stie sa faca acest KA? :violent6: Tocmai mi-am luat alt robot in primavara asta, asa ca as putea sa bat apropouri de KA doar peste vreo 7 ani :tongue3:

Geany bubuletul mananca si mancare cu fulgi de ardei iute? Si Bea aseara a refuzat mancarea ei, dar manca de la tac-su paste cu ragu picant de ma usutura gura pe mine! :D Deh cine a mancat ciorba cu ardei iute in sarcina si in timpul alaptarii.

Mi-ati facut o pofta :P de smochine si de prosciuto crudo cu melone! :D Nu am mancat combinatia cu smochine proaspete, ca nici nu sunt la noi :P

Multa sanatate fetele! si atentie la curent, la greutate si la mancarea sanatoasa

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3728 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 30 June 2011 - 12:18 AM

Vezi postareaDaniella, la 29 June 2011 - 10:40 PM, a spus:

ce cozonaci frumosi Uma!
ce mai stie sa faca acest KA? :violent6: Tocmai mi-am luat alt robot in primavara asta, asa ca as putea sa bat apropouri de KA doar peste vreo 7 ani :tongue3:

Mersi Daniella - KA e destul de puternic sa-mi bata 1kg de aluat de cozonac, paine, etc.-evident ca poti folosi normal pentru batut creme (nu exista crema de unt care sa se mai taie) si are diferite accesorii cu care poti face inghetata (e olicica aia groasa de langa si paleta lata) paste de tot felul, tocat carne, nuci etc
Asta e poza la ce am cumparat eu in plus (cea de inghetata a fost inclusa in pret)- eu sunt foarte multumita de el si cu toate ca nu ma atasez de "lucruri" am un sentiment deosebit pentru KA (cele cu KA stiu ce zic :D)
Fisier atasat  accesorii.jpg (91.4K)
Number of downloads: 1
A cat is a friend fur-ever !

#3729 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 30 June 2011 - 12:33 AM

la mine n-a prins salata de vinete. i-au zis ca le-am ars :violent6:...dar toti, inclusiv sotul si socrul(care mananca tot ce gatesc)
cum am zis, eu si sara mancam de rupem, iau cate 2 vinete la 3 zile si numai de-alea mancam, dim, pranz si seara :tongue3:

daniela, au terminat, acum trebuie sa punem la loc canapele, biblioteca la fete, galetile cu jucarii...adica sa le adunam de pe unde le-am inghesuit ieri :D

eu am luat ibuprofen + codeina si vad ca ma misc mai bine. codeina o sa ma distruga la stomac dar oricum, cum o dau nu-i bine....ura si la gara nene :D

#3730 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 June 2011 - 07:45 AM

Buna dimineata fetelor!
Dani' ma bucur sa te vad.Da, bubuletul mananca picant ii plac si pastele aglio olio peperoncino si diavola,kechup picant(a vazut la cel mare si ca sa se dea maret imi cere mereu si el :violent6: ),mai nou a descoperit de la krax niste snexuri cu cilli si mereu vrea deia ''cale flige la limbuta'' :D ,dar asta e noua cu iutica de anul asta ca pana acum nu manca :D

P.S. Va las ca-mi incepe telenovica :tongue3:

#3731 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 June 2011 - 08:01 AM

Neatza la doamne. Si fiimea mananca picant , si eu.
O cafea ceva?? o zi faina. eu nu am telenovela, dar am o sedinta :violent6:

Fisiere atasate

#3732 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 30 June 2011 - 08:08 AM

Buna dimineata.Geany , o cafea langa telenovica?O gustarica? Nimic?! :tongue3:

Armina , vad ca tu cunosti destul de bine finlandezii , ai trait pe aici?E adevarat ca bucataria lor e prea putin variata , aici vad ca se consuma la greu carne si cartofi .Legat de picnic , a intrebat sotul meu aseara cum facem cu mancarea , raspunsul a fost "putem aduce de acasa , dar tot asa bine putem merge la un restaurant acolo sa mancam /bem ceva" :violent6: Tipul e neamt , a mai deschis la nou , ea e finlandeza si cum povesteam si in alt post mai in urma , nu prea le are cu gatitul ( mai mult gateste el , e o pasiune de-a lui ).Azi l-am pus in tema pe sot , ori vorbeste cum trebuie , adica sa intrebe direct cum vor ei , sa stiu si eu daca sa ma apuc sa fac ceva au ba.Sa nu ma rup toata vineri seara.
In alta ordine de idei , aseara am facut-o lata.Am iesit in oras la o terasa si am mancat ca sparta cel mai mare hamburger pe care l-au vazut ochii mei.Jur , era cat farfuria.Si bun , si cu chilli mult si am baut juma' de litru de cola, nah , asa ca sa-mi creasca burta si mai si.Cand am plecat de acolo , aveam un burtoi de ziceai ca-s gravida si cu rochia "baby-doll" pe care o aveam pe mine ...mai ca ziceai ca merg sa nasc.

#3733 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 June 2011 - 09:02 AM

Ha ha ha! Buna Steluto',Izuca mai bine cu burta mare si cu moralul sus decat slaba tzar dar ''depresata'' =))
Si noi trebuie sa iesim azi,asa ca probabil v-om parca la vre-un restaurant, ca la terasa e prea frigut si intunecat :toothy9;

#3734 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 June 2011 - 09:18 AM

La noi acum e numai bine de iesit la terasa , e cald placut si seara avem lumina pana ne culcam , si chiar si dupa ,pentru ca in perioada asta soarele apune abia pe la 23.00.E tare ciudat asa , asta mica , atunci cand spun sa mergem la culcare , spune "nuuu , e muminaaa" , ea stie ca se doarme pe intuneric :toothy9; Trebuie sa merg sa cumpar niste draperii opace , sa-i fac intuneric.

#3735 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 June 2011 - 09:26 AM

Daa si bubuletul se tot uita mirat, ca la noi datorita faptului ca e inorat ,e un intuneric in casa de spui ca se insereaza,si ma intreaba:''vine noaptea?! mergem la nani?!''e dezorientat si el cu vremea asta intunecoasa :toothy9;

#3736 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 June 2011 - 11:21 AM

Ziua buna,ca deja e spre pranz:)

Iau o cafea desi am baut 2 pana acum, aici e o vreme de ...,dupa ce ieri soare,frumos, 30 grade, azi ploaie ca la balamuc si abia daca vor ajunge temperaturile la 19 grade.

Izuk, cel mai bine e sa intrebi,ca doar iesiti la picknic nu la restaurant, atunci care mai e rostul, spune din star ca mergeti sa mancati afara.
Daca faci foccacia umpluta a Mayei s-ar putea sa le placa, daca zici ca el e neamt, nemtii sunt indragostiti de Italia(cel mul o parte din ei) si adora mancarea italieneasca.Mai poti face briosele Mayei cu pecorino si sunca.
E naspa cu vremea in tarile nordice, noi avem rude in Suedia si-mi aduc aminte ca au fost niste veri odata acolo si cum ei se bagau tarziu in pat, nu apucau sa doarma mult ca rasarea soarele :toothy9;

Eu azi am treaba cu dansele
Fisier atasat  ciuperci.jpg (67.05K)
Number of downloads: 1

am sa fac o tocanitza,da nu stiu cu restul, ca sunt 2 kg si nu pot sa le fac pe toate tocanitza ,tb sa ma gandesc cum le mai fac.

Acasa la mine

#3737 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 June 2011 - 11:26 AM

Ioana daca-s prea multe trimite si la mine din ele sau fa tocanita din toate si trimite tocanita gata facuta :toothy9; Nici nu am pretentii prea mari ...

#3738 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 June 2011 - 12:23 PM

Vezi postareaizuk, la 30 June 2011 - 11:26 AM, a spus:

Ioana daca-s prea multe trimite si la mine din ele sau fa tocanita din toate si trimite tocanita gata facuta :toothy9; Nici nu am pretentii prea mari ...

=)) :) :D n-ai pretentii deloc

Acasa la mine

#3739 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 June 2011 - 01:04 PM

Ioana , fa totul tocanitza, si congeleaza in monoportii o parte :toothy9;

#3740 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 June 2011 - 02:56 PM

Vezi postareastella, la 30 June 2011 - 01:04 PM, a spus:

Ioana , fa totul tocanitza, si congeleaza in monoportii o parte :D

e o idee,dar problema e ca nu-mi place la dezghetat.inafara de ciorba de burta care am inghetat-o, nimic nu mi-a placut cand am dezghetat.Am avut de la pasti niste drob si l-am aruncat ca nu-mi place gustul,la fel si niste sarmale in foi de vita :) .sunt defecta.

Mi-am facut mie cateva cu paste,1 kg il fac tocanitza, vaz eu cu restul ce fac,poate niste pate.As vrea niste galbiori,da sa vedem daca mai aduce tipul de face rost.I-am dat sotului oricum comanda de visine si castraveti de gradina,astept sa vaz diseara ce spune. =))

La noi nu mai ploua,dar bate vantul, iar pe mine ma doare spatele iara si picioarul.Intr-o zi vremea asta o sa ma omoare :toothy9; .
Am pus sa fac o paine ca n-am chef sa ies si aveam prin casa un amestec de faina cu porumb si chili

Acasa la mine

Arata acest topic

• 2398 Pagini +
  • « Prima
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou