My pizza
#1
Postat 24 November 2009 - 12:40 AM
Personal, prefer sa prepar aluatul într-un castron. Dizolv drojdia si zaharul în apa calduta. Torn faina în castron, o amestec cu sarea, scobesc un crater, torn apa cu drojdia, uleiul de masline, încep sa incorporez faina în lichid, framînt bine cîteva minute (nu prea mult) formez o minge, acopar cu folie de plastic.
Daca prepar aluatul dimineata ca sa-l folosesc seara, îl pun sa creasca la frigider (creste si acolo, chiar mai bine). Daca îs grabit (dar nu foarte) îl pun la caldurica si într-o ora doua e gata.
Între timp, prepar garnitura : o cutie de pulpa de rosii sau rosii în bulion, un catel de usturoi, o lingura de capere (de preferinta capere le sare, nu în otet), cîteva masline negre, sa zicem zece, cîteva ciuperci, doua trei felii de jambon, 100g cascaval ras (emmenthal, gruyere sau ce se mai gaseste prin frigider), doua mozzarele, origan, piper, ulei de masline. Cînd am, pun si o lingura de rosii uscate (din cele la borcan, cu ulei).
Scot sîmburii de la masline, desarez caperele sub jet, într-o strecuratoare, în alta strecuratoare fina sau într-o strecuratoare captusita cu un tifon pun continutul cutiei de rosii sa se scurga bine (daca sînt rosii în bulion, le toc grosier înainte. Toc caperele, maslinele, usturoiul rosiile uscate si amestec cu rosiile scurse, o lingura doua de ulei de masline, origan, piper (sare nu, ca au caperele si maslinele destula).
Scot aluatul din culcus si îl întind pe planseta presarata cu faina, unii zic ca sa nu folosesti facaletul, iaca na!
Si daca nu iese perfect rotund, ma fac ca nu bag de seama.
Transfer aluatul pe o hîrtie pergament si ca sa nu se flescaie de la garnitura, îl presar cu cascaval ras
Si întind sosul deasupra:
Presar totul cu felii de ciuperci si jambonul desfacut în fîsii, stropesc totul cu ulei de masline
si dau la cuptor 240°C, pret de 6-8 minute
Dupa care scot tava, adaug mozzarella taiata felii si mai dau trei patru minute la cuptor, pîna se topeste.
Gata!
#2
Postat 24 November 2009 - 12:47 AM
Crusta arata intr-un mare fel!
Unde-i emoticonu' ce halba de bere ?
#3
Postat 24 November 2009 - 12:48 AM
Mon cher,sa te tina tot asa!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#4
Postat 24 November 2009 - 10:00 AM
#5
Postat 24 November 2009 - 03:00 PM
#6
Postat 24 November 2009 - 04:44 PM
snej a spus:
Dupa cum ziceam, creste chiar mai bine, poti chiar sa-l perpari de pe o zi pe alta, fara grija. Numai sa ai grija sa ungi aluatul cu ulei si sa pui un film de plastic deasupra.
#7
Postat 24 November 2009 - 04:47 PM
#8
Postat 24 November 2009 - 04:53 PM
Daca vede jupanu' meu pozele astea, ma pune la treaba, sa-i fac o pizza si dupa aia tot eu sunt de vina ca a sarit peste 0.1 tone.......
#9
Postat 24 November 2009 - 06:16 PM
de cateva ori am indraznit sa fac pizza acasa si tot de atatea ori am dat gres din cauza blatului.
#10
Postat 24 November 2009 - 07:24 PM
rym a spus:
de cateva ori am indraznit sa fac pizza acasa si tot de atatea ori am dat gres din cauza blatului.
Pai nu ma gandeam sa-l fac seara, ci in timpul zilei si sa-i dau sa haleasca cand se-ntoarce de la scarbiciu.
Poate saptamana viitoare fac o tura, asa, de control. Sa vad ce zice.
#11
Postat 24 November 2009 - 07:51 PM
Maya a spus:
Mon cher,sa te tina tot asa!
Sorella, da-mi halba Ralucai ca lesin de emotie
Mon cher, ai planseta ca a mea :laughing7:
#12
Postat 24 November 2009 - 08:17 PM
Adriana a spus:
Sa zic ceva si de facalet? Lasa, mai bine nu... :mrgreen:
#13
Postat 24 November 2009 - 09:52 PM
#14
Postat 24 November 2009 - 10:26 PM
Alexandru a spus:
Pai nu vezi ca eu n-am zis nimic pina acum? Nu zi nici tu
#15
Postat 24 November 2009 - 10:59 PM
Adriana a spus:
..ahaaa,deci avem noi ceva în comun cu fundurile (eu cu tine,tu cu el,el cu...) :laughing7:
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#16
Postat 25 November 2009 - 03:39 PM
#17
Postat 25 November 2009 - 08:33 PM
Maya a spus:
el cu tine
datorita proprietatii de tranzitivitate daca imi amintesc eu bine
#19
Postat 28 November 2009 - 09:59 AM
O sa incerc sa intru mai des, cine stie cu ce surprize mai vii
Va pup pe toti dragilor si abia astept sa am iar timp, sa pot posta si eu cu voi.
#20
Postat 29 November 2009 - 03:43 PM
Neaparat vreau s-o fac, am in congelator niste branza cu mucegai (tin la ea ca la sfintele moaste) si am sa pun cateva bucatele, asa intercalate cu branza "normala". Crezi ca merge?